AdBrite VS BidVertiser

Adbrite или BidVertiser ?

  • Adbrite

    Votes: 26 56.5%
  • BidVertiser

    Votes: 20 43.5%

  • Общо гласове
    46
От: AdBrite VS BidVertiser

Като пъблишер средната цена, която получавам за клик е 6-7цента. От adBrite не съм доволен като publisher, а като advertiser не можаш да се пробвам поради проблем с депозирането. След коледните празници ще изпратя бумагите, които искат и ще се пробвам и там.
 
От: AdBrite VS BidVertiser

А дали може да ви попитам, какви точно са правилата за "водене" на рекламодатели / издатели в BidVertiser? Виждам в линка на bgkulinar, че рефералните линкове са част от текста на статията, докато в панела на BidVertiser виждам само текстове на английски?*:shock: Значи ли това, че мога да си измисля рекламно послание - свободен текст, и да го поставя като референтен линк в сайта си? И също... знаете ли приблизително след колко време мога да очаквам първи рекламодатели... трябва ли първо поддръжката им да одобри сайта ми, да види дали е в правилната категория и пр.?
 
От: AdBrite VS BidVertiser

AdSenser
Просто замести текста с твой и нямаш грижи. Относно първите реклами, които ще се появят зависи почти на 100% от това каква категория ще си избереш. Ако сайта ти е на български и трафика ти е също от БГ, ще се появи рекламата на търсачката jabse. Може да очакваш по 3-4 цента за клик, тъй като bidVertiser нямат достатъчно рекламодатели от БГ.
Успех
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Много ти благодаря , ripper2600. Аз уж доста подходяща категория съм избрал за рекламите на Jabse, обаче уви още не се появяват... Вече не издържах и се записах в Etarget, колкото и да не са добри отзивите... все пак по мои наблюдения е еднакво или малко по-добре от най-мижавата група на Easytrader (трафик сайтове или както се казваха).
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Пробвал съм ги и двете като издател и тук въпросът е субективен. Ако имаш сайт на много комерсиална тематика (т.е. такава дето рекламодателите се надпреварват за нея) и имаш над 1000 уникални посетители от конкретната удобна държава за рекламодателите (най-често САЩ), то от AdBrite съм чувал, че се изкарват наистина големи пари. Само дето трудно ще имаш чак толкова голям сайт и трудно ще можеш да угодиш за трафика посетители по територия/държава. Но дори да направиш голям сайт с посетители да речем предимно от САЩ пак нищо не е гарантирано. Ето защо тези ги намирам за прекалено хазартен вариант (свръх много за малко издатели и почти нищо за болшинството).
Аз лично от известно време активно наблягам на Bidvertiser, макар и да го попренебрегвам заради Google. Тези дни паднаха достатъчно пари и очаквам да видя плащане (най-вероятно след 2-4 дена ще мина лимита). И все пак и тук мнението ми е субективно, тъй като говоря за сайт с преобладаваща чуждестранна аудитория. Ако е сайт само на български се съмнявам да изкарате нещо сносно.
По принцип най-универсалният вариант е Google. Макар да не плаща много, има разнообразни реклами, което води до що-годе добър CTR.

П.П.:
В анкетата гласувах за Bidvertiser, защото на мен лично ми е удобен.
 
От: AdBrite VS BidVertiser

То по принцип не знам някой рекламен посредник да плаща достатъчно добре за българска аудитория.
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Гласувах за Bidvertiser - двама са се регистрирали през моя афилиейт линк и един от тях е спечелил повече от $10 (не знам подробности). Иначе не разчитам на тях за доходи (има по-изгодни начини за печалба). Лимита им на плащане е малък - този месец очаквам да ми платят $10.03 по PayPal (трите цента са от това, че някой е кликнал на реклама).
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Гласувах за Adbrite.Не съм работил с Adbrite но тези от bidvertiser нещо ме копаят.В един от старите ми блогове,който вече го няма в интернет бях сложил реклами от bidvertiser обаче след няколко дни не пише нито един клик в акаунта в бидвертизер накарах един приятел да кликне 2-3 пъти пак нямаше резултат...помислих,че обновяването на кликовете ще се забави и реших да изчакам още малко вече след 2 седмици нищо :D
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Хахахах, тия бидвъртайзър плащат ли още? Преди една година работих с тях, сетне странно спряха да отчитат кликове, питах ги защо и ми отговориха, че вече не поддържали ППК за България и ми предложиха някакви други изигравки.
Един път ми бяха платили преди това, а сега в акаунта си имам към 7 долара.
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Охооо, напишете в гугъл Bidvertiser – по-лошата рекламна мрежа и четете...

 
От: AdBrite VS BidVertiser

Тия адбрайт работят ли с България ?
Иначе аз сега тествам битвертайзъра и за сега за 2000 импресии имам 1 клик на най-видимата позиция, която дори от рекламите на гарга прави много повече :D
 
От: AdBrite VS BidVertiser

Захванах се и аз от три дни с bidvertiser, сайтовете ми предимно са извън България. Днес гледам общо 9500 импреси на всички сайтове и нито един клик. Вчера накарах един приятел от САЩ да кликне на тяхна реклама и днес пак е кликнал, също един познат и от Испания е кликнал и нищо не ми отчита. Май голяма пирамида ще е bidvertiser. Регистрирах се в chitika.net и все още не са ме одобрили, колко дни се чака за одобрение при тях. Или кажете някои сайт за кликове извън БГ.
 

Горе