Adsense и сателитки

Fozzy

Well-Known Member
Здравейте, приятели! Та, реших и аз да се поинтересувам от SEO. Гледам сега метода със сателитките и мисля да направя 10-20 блогчета с различни, уникални статии. Та, идеята е следната:

- правя няколко блога
- публикувам уникални статии като някои кл. думи сочат към главния сайт
- помпам трафик от социалки

Искам обаче да им сложа и Adsense. Въпроса ми е дали е позволено. Доколкото знам продаването на линкове е забранено и от Adsense се банва. Следователно щом във всеки блог кл. думи сочат към един сайт, би трябвало и той да се банне от sens-a.

Е, какво ще кажете?
 
От: Adsense и сателитки

Никъде не става ясно, че е извършена продажба на линкове. Какво пречи всичките сайтове да са твои? Аз не виждам проблем в твоите намерения :)
 
Аз бих си сложил ако блоговете са прилични и със смислено съдържание. Те са си твои, няма нищо нередно. Друг е въпроса дали ще има някаква полза от това, освен ако не им докараш по 100-200 уникални. За 5 цента да ден няма смисъл да слагаш според мен.

Адсенса не бях чувал да има нещо общо с продаването на линкове. Няма го в условията им.
 
От: Adsense и сателитки

HaRRo:"само да не вкараш 1 и същ адсенс,аналитикс или друг уебмастер тоол на гоогле в всичките сателитки, че няма да има полза от различните IP-та после :)
аз мене лично сателитки като squidoo, wikispaces, tubmlr, hub.... са подобри, понеже лесно сават Pr1,2,3 без много усилия, поради главния домейн и потудно се тракват от гооглето :)"

Подобна тема има тук
 
От: Adsense и сателитки

Според мен можеш да го направип, но с някои уговорки - ако ще ги правиш на собствен домейн и хост, както казаха колегите по-горе, не е хубаво да ползваш тулките на Г за всички сайтчета (това включва и адсенс акаунта). Г никога не са харесвали МФА сайтове, но от няколко месеца им обявиха сериозна война, а тия твои сателитки ще излеждат точно такива в очите на гугльовците. Бих ти препоръчала вместо аналитикса да ползваш Woopra (имат безплатен план, който е идеален за малки сайтчета, плюс риъл тайм статистики), а за адсенса аз бих се ориентирала към пет (това е цифрата която на мен най ми харесва) до мах 10 сайта.

Има няколко неща които помагат, за да не изглеждат сайтовете ти като адсенска межа:
--> ползване на различни дизайни/темплейти (изглежда тъпо, но е най-лесния начин да изгориш при ръчна проверка)
--> ползване на различен хост - тука вече малко се приближаваме до границата на параноята и според мен за десетина сайта е все още поносимо, но ако са повечко...
--> без кийвърд стафинг, естествено. Това важи и за тайтъла и за контента
--> Повечко контент - това е полезно при всички случаи, но за МФА сайтовете стана доста важен фактор
--> По-малко обяви: това специално го четох като съвет от човек, който се занимава с микро сайтове и мисля, че е много добър - слуховете, които се ширят след Мейдей ъпдейта са, че позицията на рекламите, броят и видът им също имат значение - т.е. по-конкретно твърде много рекламни блокове, или такива които заблуждават че са менюта и съответно пращат трафик който не конвертира са неудачни за микросайтовете

Не е зле да обмислиш и опциите за сателитки на чужд домейн.

надявам се инфото да ти е полезно,

м.
 
От: Adsense и сателитки

ASPD, полезен пост, наистина. Евала ти правя. Малко от новите тук дават полезно инфо в първите си постове. Продължавай така. Репутация от мен.

А колкото до мен, реших да си направя сайта на хост и да го разбия на тематики. Всяка една тематика ще я направя на блог в Блогър и към всяка ще сложа АдСенс и Аналитикс. Съдържанието ще обновявам често и то ще е 100% уникално (преразказано).

Пък каквото стане...
 
От: Adsense и сателитки

Е то ако е на блогър, няма смисъл да слагаш упри и прочие :). Но щом ще постваш повечко контенти, мисля че ще си спечелиш голяма бяла точка - в крайна сметка, най-важното е, че в тия сайтчета ще има полезно инфо

успех с начинанието!

м.
 

Горе