Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

rado0

New Member
Здравейте,

Интересувам се какво мислите за affiliate marketing програмите на Amazon и Cj.com

И тъй като съм нов, но съм се ориентирал към тези две, много ще съм благодарен, ако някой ми каже какво точно трябва да преставлялва уебсайта ми. Трябва ли да имам един уебсайт, "посветен" само на един продукт или мога да включвам колкото си искам продукти в сайта, стига да са свързани със сайта - напр. продукти за сваляне на теглото.

Много ще е полезно, ако някой даде линк към някакъв такъв уебсайт. Наистина ще ми помогне да се ориентирам по-добре.

Благодаря предварително за помощта.
 
Здравей,

Уеб сайтът ти може да представлява това, което искаш ти. Може да е от блог с тематично сложени банери до ревю сайт, на съответните продукти, които искаш да промотираш чрез него. Изцяло зависи какъв стил ще искаш за него. Може да информационен сайт, с продуктово позициониране на него, както и продуктов - само с един продукт на него, абе всичко, което ти идва на ум. Но е важно сам за себе си да решиш кое си заслужава най-много и кое би то донесло повече успехи - трафик и продажби. Явно ще е комерсиален и ще трябва да тръгнеш по този път - с проучване. Ако беше в обратната схема - имаш ресурса и после мислиш монетиризирането.

Излишно е да се казва, че тематиката трябва да се отнася както за сайта, така и за продуктите ти. Не е добра стратегия да пишеш за отслабване и в същото време за акне. За продуктите се отнася същата максима - не може да сайт за отслабване да позиционираш примерно.....вибратори. :)

За жалост нямам опит с тези 2 програми, просто не ми харесват %, който дават като комисионни, поне при Amazon, при другите е ОК. Гледай най-вече да си струва. Не е добре да започнеш нещо, а после да се окаже, че не си заслужава. Макар, че винаги може да го смениш, ако не си доволен. Така, че давай смело. :)

Ако имаш други въпроси, стреляй. :)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

CJ имат по-добри комисионни, може да варира процента, като тук таме се намира и някой CPA. Имат и доста продукти.
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

Благодаря за изчерпателния отговор, Blinky. Благодаря и на теб Snux.

Всъщност, интересува ме и това има ли значение дали има значение дали ще използвам някоя от безплатните платформи за хостове /напр. .weebly.com/ или далеч по-добре е да "инвестирам" малко пари в .com или .org сайт?

И освен това, един конкретен въпрос към първия сайт, с който възнамерявам да сложа старт на моята Affiliate marketing "кариера". Разполагам с 15 статии по ок. 2000 думи всяка за "weight loss" and "muscle gaining". На доста високо качество са - както откъм качество на английския, така и като чисто информационни източници. Та смятате ли, че те са достатъчно за да изглежда сайта ми пълен и информативен? И дали най-добрата идея да рекламирам е като включа някак си продуктите в статията (все някак ще им намеря място) и ги хиперлинк-на към определения продукт, който се продава? Така евентуално бих могъл да включа 15-20 продукта в този сайт. Звучи ли като добра стратегия?

И последното нещо, което ми идва наум е някаква добра програмка за правене на сайтове. За съжаление не съм "на ти" с html-a и ми трябва нещо наистино опростено, но и ефективно. Сайтът не възнамерявам да го правя нещо особено..просто една главна страница, на която има някаква обща информация и оттам линкове към 15-те статии, с които разполагам.

Общо взето това ми е планът. Ако има някакви сериозни грешки, ще съм благодарен да ми ги посочите. Освен това и всеки отговор, който получа на въпросите, които задодах, би бил ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезен за мен. Мерси предварително:)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

За домейн с com, net или org ще можеш да се класираш по-добре, а и звучи по легитимно :). Относно системата, най-дорбе хващай един WP може и блогер (предимство, че ще може да минеш без да даваш пари за хост). Статиите от 2000 думи са прекалено дълги за четене, могат да се разбият на части от по 700 800 - така хем читателя не му писва, хем гоогле доволен. За позижционирането на рекламите Блинки е човека, който мойе да ти дад е повече инфо. Като цяло идеята ти е правилна.

Не знам от Амазона какво ще продаваш свързано с уейтлос и мускулите, но при хербалките има доста добри продукти, които се конвертират добре, а и имат доста добра комисионна :)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

Определено имаш право за статиите и ще ги разбия на по 700-800 думи:) А относно Wordpress, не смяташ ли, че ще е по-трудна оптимизацията отколкото за .com сайт например? В смисъл ще ми е по-трудно да го ранкирам добре или греша?

И относно за продуктите, които ще продавам, определено имаш право, че ще е по-удачно да продавам food supplements - протеини, минерали и всякакви такива. Още повече: ще ми далеч по-лесно да ги включа в статиите. Обмислял съм го този вариант, но ще ми е полезна насока към коя affiliate програма да се обърна. В смисъл, иска ми се да не е само платформа с добър процент комисиона, но и предлагаща качествен продукт. Ако можеш да ми препоръчаш нещо, ще съм много благодарен:)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

А относно Wordpress, не смяташ ли, че ще е по-трудна оптимизацията отколкото за .com сайт например? В смисъл ще ми е по-трудно да го ранкирам добре или греша?

Бъркаш нещата Wordpress ти е платформата, с която правиш сайта, а com ти е домейна :) Демек използвайки Wordpress отпада изискването да си търсиш програма за правене на сайт :)
 
Мда, силно препоръчвам да не се правят някакви експерименти, ако не си опитен в дизайна и в програмирането. Всичко друго би изглеждало малко любителско. Сори, но съм виждал такива красоти, претендиращи да са с правени със софтуер, че чак не смея да попитам какъв CMS седи зад тях, ако въобще има такъв. :)

Препоръката за разширение на домейна е добро, и не мисля, че мога да го оспорвам, все пак доста адванс потребител се е изказал по случая. За сайта се разбрахме. статиите ги раздели 2000 на по 3. Да са поне по 700, а не е лошо и по 500 думи да са, но все пак избери 500+, което е точно 2000 делено на 3. :) Google харесва повече контент - добре написан, ценен и уникален.

За афилиейт програма, може да погледнеш тук: Trusted Affiliate Programs или Afftips (наш проект). Има доста за weight loss, както и други хранителни добавки. ;)

Процентите са много доволни - от 30 до 50%. Конверсията също, а ресурсите са неограничени (еее, ограничени са, но може да изискваш, ако имаш идея какво, има голям шанс някой да се отзове).

Ако имаш други въпроси, давай. :)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

При амазон комисионната е ниска едва 4%, като расте леко нагоре ако правиш определен брой продажби.
Но плюса е че потребителите много добре познават амазон и му имат доверие, което като цяло ти вдига конверсията. Пък и като препратиш някой натам, и този човек си купи и нещо друго, освен това което ти си му рекламирал, взимаш комисионна и за него. Само не знам за колко време важи това нещо.
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

При амазон комисионната е ниска едва 4%, като расте леко нагоре ако правиш определен брой продажби.
Но плюса е че потребителите много добре познават амазон и му имат доверие, което като цяло ти вдига конверсията. Пък и като препратиш някой натам, и този човек си купи и нещо друго, освен това което ти си му рекламирал, взимаш комисионна и за него. Само не знам за колко време важи това нещо.

Кукито май беше 24 часа, нещо такова ми се върти в главата
 
Re: От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

Само не знам за колко време важи това нещо.
Сигурно има нещо написано за кукитата. Реално това лови потребителя. И не знам дали (би трябвало) се рирайтват при куки на друг афилиейт на Амазона.
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

Благодаря много за всичките ви съвети. Определно ще използвам всеки един от тях, тъй като явно са от хора с опит.

Относна сайта, ще се захвана до няколко дни, тъй като сега работя по един outsource проект, който не ми позволява много странични занимания. Ако имам някакви трудности и въпроси задължително ще пиша. Надявам се, че ще сте все така готови да помагатe. :)
 
Давай. Ние с каквото можем ще помагаме. При трудности, ще се радвам да помогна. Може да разчиташ, че ще получиш опитни мнения и коментари. А в някои случаи и креативни критики.

Може да го постнеш, за да видим какво може да оптимизираш и подобриш. ;)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

Ее, супер сте:) Дано само накрая да не се окаже, че времето ми и съветите ви са били напразни:D Това между другото ме навежда на въпроса каква е успеваемостта на подобен тип начинания?

Днес имах няколко часа и определено започнах леко по леко да "движа" нещата по блога. Последно реших да е с WP и .com домейн. Има две предложения - едно за $17.00, а другото за $99.00 и тъй като съм толкова "бос" в тези неща, не съм сигурен, че това от $99.00 би ми вършило по-добра работа от другото. Затова мисля да избера по-евтиното. Колкото до домейн името, това ми отне доста време, тъй като се иска доста креативност да измислиш нещо, което не е заето. Това, на което се спрях е:
...
Като цяло не знам колко точно е важно името, но предполагам е хубаво да се помни лесно, а и оптимизареното би трябвало да е по-лесно за фрази, в които присъстват тези думи...или греша?

Другото, което свърших е да разбия статиите на такива с п 500-700 думи. Получиха се около 40 "парчета" и другото, което ми се върти в главата е дали да ги пусна наведнъж като стартира блога или да пусна примерно 20-30 в началото и след това 3-4 седмично. Разбира се, имам възможност и да пиша по 2-3 статии на седмица за блога, така че определено тези 40 няма да са всичко. А ако видя, че има потенциал в цялата работа, мога да пиша и много повече:)

И последното, което направих е да shortlist-на няколко от Affiliate програмите, които са упоменати като "Trusted" във форума. Та спрях се на няколко продукти от Clickbank, MarketHealth и Moreniche. Въпросът ми тук е дали трябва да се спра само на една или мога да промотирам по няколко продукта от всяка от тези програми в блога си? И освен това, как точно да ги "промотирам"? Дали да създам отделна статия за всеки един от продуктите или просто да се опитам да ги вмъкна измежду тези 40 статии? Честно казано мисля, че първото ще ми е доста по-лесно от второто.

Горе-долу това ми изниква като неясноти и въпроси към момента. Идните дни, надявам се утре, да създам блога и да постна статиите съобразно това, което ще ми препоръчате сега:)

Благодаря предварително за съветите и отговорите!
 
Последно редактирано:
Сигурен съм, че няма да се стигне до там. Всеки добре приложен съвет води добри резултати. :) Успеваемостта е меко казано добра. Някои не стигнат до края, защото в процеса избързват някъде или имат търпението им не е от най-силните качества, особено когато имат и други проекти, които управляват успоредно с това ново начинание. Имам перфектен пример на потребител от форума, който направи 2-3 опита, първия път не успя, но след като проба пак и пак започна да си развива афилиейт сайтовете. И какво последва - стана добър афилиейт. Нищо друго не очаквах. :)

Пусни няколко, около 5-6 в началото, колкото да имаш съдържание, което е минимум (поне така си спомням) за директориите да не те мислят, че си поредния спам сайт / сателит. Нагласи ги добре, така че да ти се иска да ги изчетеш от до. Намери хубави, фри картинки, ако не - купи си, не са скъпи, за да ги прибавяш. Всеки потребител би възприел поста ти по-добре с такива. Пък и при шерване на линка, ще ти изкача картинката в социалните мрежи. Може естествено да го понапълниш и повече - 10-20, но гледай да имаш в бъдеще, за да може да го актуализираш по-често. В началото да имаш повечко статии, за да могат да се индексират натурално и да няма пропуск от Google, както и да имаш време за други "тунинги" по блога. Ще ти спечелят време с 2 думи.

Може да промотираш колкото си искаш, като експериментираш с цел да видиш кое най-добре ти конвертира и възприема добре от посетителите - кликаемост. Мда, първото ми звучи по-професионално направено. А ти винаги от силното ревю може да си ги мяташ на ордър страницата, в случай, че искаш да им спестиш един клик повече и смяташ, че твоето копи е по-добро, за което не се и съмнявам. Всеки по-пипнат текст е по-добър от фабричния.

Виж Crocmint и Cashburners, както и SellHealth, не са за пренебрегване. Но ако вече имаш подбрани неща, ти си знаеш. ;)
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

Златен си:)

Благодаря още веднъж!
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

гледам че в тая тема засилено се обсъжда Амазон...та да попитам нещо малко по-различно, но все пак свързано с него
как да стана селър там? все ми иска US Visa или банкова сметка в няколко държави - Сащ, Канада, Холандия, Франция...
има ли начин да регистрирам търговски акаунт от тук/БГ/ ?
 
Може да разгледаш тук: https://affiliate-program.amazon.com/

Къде ти ги иска, тъй като знам, че има хора афф. извън тези държави. Търговски акаунт или аф. акаунт, който да продава техните продукти? Логично е ако има Франция, да има и Европейския съюз. Не знам с точност, тъй като не съм бил техен афилиейт, заради ниските комисионни, най-вече, но мисля, че имат и за други държави.

Виж и тук: https://affiliate-program.amazon.co.uk/ , дали така седят нещата.
 
От: Affiliate marketing Amazon? Какво мислите?!

не, не искам да ставам афф. искам селър да стана и им ползвам FBA(fullfillment by Amazon). Ще разгледам линковете, благодаря. сигурно ще има нещо по темата. Ако все пак някой от форума има такъв акаунт, моля да драсне едно лично.\

edit: ама ми даде страхотна идея да се пробвам в ко.юк
тенкю :)
 

Горе