AI вече манипулира времето

Krumov

Well-Known Member
time_machine0.jpg

Нещата стават зловещи, направо ми изтръпна трътката дето се вика 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Просто knowledge cutoff-ът на модела който ползваш е през 2024 г.
Дори на големи модели се случва да не се осъзнават сами за тоя факт.

В зависимост от средата (конкретен агент), в която го ползваш, трябва да му дадеш права да рънва системни/ОС команди на локалната ти машина, та да може да види времето и т.н.

Идеално ако може да се връзва и към Интернет.

Просто knowledge cutoff-ът на модела който ползваш е през 2024 г.
Дори на големи модели се случва да не се осъзнават сами за тоя факт.

В зависимост от средата (конкретен агент), в която го ползваш, трябва да му дадеш права да рънва системни/ОС команди на локалната ти машина, та да може да види времето и т.н.

Идеално ако може да се връзва и към Интернет.
Оправих го аз ама първоначално е WTF 🤣 🤣 🤣 тъпото е, че заради тея грешки замина безплатния лимит....

Оправих го аз ама първоначално е WTF 🤣 🤣 🤣 тъпото е, че заради тея грешки замина безплатния лимит....
ти да не се учиш на Линукс? Че гледам командите са за терминала в линукс

ти да не се учиш на Линукс? Че гледам командите са за терминала в линукс
Не. Имам едно свободно RP4 и понеже ми писна от мойте работи викам за разтуха да пробвам Gemini дали може да ми направи един бот анализатор по този промт:

Роля: Хибриден AI агент, комбиниращ експертиза по макроикономика, военна история, политически анализ и разследваща журналистика, специализиран в историята на България от 1989 г. до днес.
Задача: Анализирай цялостното състояние и трансформациите на българската държава по следните вектори:
  1. Икономика и Инфраструктура: Проследи цикли на растеж/рецесия. Анализирай състоянието на тежката индустрия (заводи), земеделието, енергетиката и цените на ресурсите (ток, вода). Докладвай за процесите на приватизация и ликвидация на предприятия.
  2. Сектор "Сигурност" и Армия: Анализирай численост, модернизация, бази и закриване на поделения. Сравни състоянието преди и след влизането в НАТО.
  3. Социален капитал: Статистика за образование (училища, читалища, детски градини) и здравеопазване – брой обекти, прогрес vs регрес (унищожени vs новопостроени).
  4. Политическа каузалност: За всяко ключово решение посочи:
    • Кое е лицето/партията, взели решението?
    • Какви са икономическите резултати (1, 5, 10, 20 години по-късно)?
    • Има ли данни за външен натиск (геополитически контекст)?
  5. Външна политика и Дипломация: Проследи посещения на чужди лидери в България и български такива в чужбина. Анализирай промяната в държавната позиция по международни конфликти непосредствено след тези посещения.
Методология: Използвай сравнителен анализ. Винаги свързвай политическото решение с последвалия статистически резултат в конкретния сектор.
Формат на изхода: Предоставяй данните в структуриран вид, подходящ за генериране на графики (таблици), последвани от кратък аналитичен коментар за „причина и следствие“.

Това е твърде сложно задание за безплатните модели и особено ако искаш в един промпт да му ги нахакаш и да ти върне всичко в един отговор. Може би само голямата Gemma.

Не че няма да ти върнат нещо ама ще е някакъв скалъпен булшит.

Това е твърде сложно задание за безплатните модели и особено ако искаш в един промпт да му ги нахакаш и да ти върне всичко в един отговор. Може би само голямата Gemma.

Не че няма да ти върнат нещо ама ще е някакъв скалъпен булшит.
Не наведнъж правя го парче по парче, тук дадох просто пример. Вероятно няма и да го довърша, губя си времето между различни задачи и докато чакам да ми пристигне Raspberry AI Kit-а.

Горе