AI вече манипулира времето

Krumov

Well-Known Member
time_machine0.jpg

Нещата стават зловещи, направо ми изтръпна трътката дето се вика 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Просто knowledge cutoff-ът на модела който ползваш е през 2024 г.
Дори на големи модели се случва да не се осъзнават сами за тоя факт.

В зависимост от средата (конкретен агент), в която го ползваш, трябва да му дадеш права да рънва системни/ОС команди на локалната ти машина, та да може да види времето и т.н.

Идеално ако може да се връзва и към Интернет.

Просто knowledge cutoff-ът на модела който ползваш е през 2024 г.
Дори на големи модели се случва да не се осъзнават сами за тоя факт.

В зависимост от средата (конкретен агент), в която го ползваш, трябва да му дадеш права да рънва системни/ОС команди на локалната ти машина, та да може да види времето и т.н.

Идеално ако може да се връзва и към Интернет.
Оправих го аз ама първоначално е WTF 🤣 🤣 🤣 тъпото е, че заради тея грешки замина безплатния лимит....

Оправих го аз ама първоначално е WTF 🤣 🤣 🤣 тъпото е, че заради тея грешки замина безплатния лимит....
ти да не се учиш на Линукс? Че гледам командите са за терминала в линукс

ти да не се учиш на Линукс? Че гледам командите са за терминала в линукс
Не. Имам едно свободно RP4 и понеже ми писна от мойте работи викам за разтуха да пробвам Gemini дали може да ми направи един бот анализатор по този промт:

Роля: Хибриден AI агент, комбиниращ експертиза по макроикономика, военна история, политически анализ и разследваща журналистика, специализиран в историята на България от 1989 г. до днес.
Задача: Анализирай цялостното състояние и трансформациите на българската държава по следните вектори:
  1. Икономика и Инфраструктура: Проследи цикли на растеж/рецесия. Анализирай състоянието на тежката индустрия (заводи), земеделието, енергетиката и цените на ресурсите (ток, вода). Докладвай за процесите на приватизация и ликвидация на предприятия.
  2. Сектор "Сигурност" и Армия: Анализирай численост, модернизация, бази и закриване на поделения. Сравни състоянието преди и след влизането в НАТО.
  3. Социален капитал: Статистика за образование (училища, читалища, детски градини) и здравеопазване – брой обекти, прогрес vs регрес (унищожени vs новопостроени).
  4. Политическа каузалност: За всяко ключово решение посочи:
    • Кое е лицето/партията, взели решението?
    • Какви са икономическите резултати (1, 5, 10, 20 години по-късно)?
    • Има ли данни за външен натиск (геополитически контекст)?
  5. Външна политика и Дипломация: Проследи посещения на чужди лидери в България и български такива в чужбина. Анализирай промяната в държавната позиция по международни конфликти непосредствено след тези посещения.
Методология: Използвай сравнителен анализ. Винаги свързвай политическото решение с последвалия статистически резултат в конкретния сектор.
Формат на изхода: Предоставяй данните в структуриран вид, подходящ за генериране на графики (таблици), последвани от кратък аналитичен коментар за „причина и следствие“.

Това е твърде сложно задание за безплатните модели и особено ако искаш в един промпт да му ги нахакаш и да ти върне всичко в един отговор. Може би само голямата Gemma.

Не че няма да ти върнат нещо ама ще е някакъв скалъпен булшит.

Това е твърде сложно задание за безплатните модели и особено ако искаш в един промпт да му ги нахакаш и да ти върне всичко в един отговор. Може би само голямата Gemma.

Не че няма да ти върнат нещо ама ще е някакъв скалъпен булшит.
Не наведнъж правя го парче по парче, тук дадох просто пример. Вероятно няма и да го довърша, губя си времето между различни задачи и докато чакам да ми пристигне Raspberry AI Kit-а.

Не. Имам едно свободно RP4 и понеже ми писна от мойте работи викам за разтуха да пробвам Gemini дали може да ми направи един бот анализатор по този промт:

Роля: Хибриден AI агент, комбиниращ експертиза по макроикономика, военна история, политически анализ и разследваща журналистика, специализиран в историята на България от 1989 г. до днес.
Задача: Анализирай цялостното състояние и трансформациите на българската държава по следните вектори:
  1. Икономика и Инфраструктура: Проследи цикли на растеж/рецесия. Анализирай състоянието на тежката индустрия (заводи), земеделието, енергетиката и цените на ресурсите (ток, вода). Докладвай за процесите на приватизация и ликвидация на предприятия.
  2. Сектор "Сигурност" и Армия: Анализирай численост, модернизация, бази и закриване на поделения. Сравни състоянието преди и след влизането в НАТО.
  3. Социален капитал: Статистика за образование (училища, читалища, детски градини) и здравеопазване – брой обекти, прогрес vs регрес (унищожени vs новопостроени).
  4. Политическа каузалност:За всяко ключово решение посочи:
    • Кое е лицето/партията, взели решението?
    • Какви са икономическите резултати (1, 5, 10, 20 години по-късно)?
    • Има ли данни за външен натиск (геополитически контекст)?
  5. Външна политика и Дипломация: Проследи посещения на чужди лидери в България и български такива в чужбина. Анализирай промяната в държавната позиция по международни конфликти непосредствено след тези посещения.
Методология: Използвай сравнителен анализ. Винаги свързвай политическото решение с последвалия статистически резултат в конкретния сектор.
Формат на изхода: Предоставяй данните в структуриран вид, подходящ за генериране на графики (таблици), последвани от кратък аналитичен коментар за „причина и следствие“.
Gemini е много назад във времето скоро оправях едно pc и имах въпрос за nvidia 5060 и ме мързеше да вадя моя комп и джемини върна че 5 серия още не излязла … за почти реално време ползвай www.grok.com обикновенно знае за новините от вчера…

Да анализира откъде?

Да анализира откъде?
От публични регистри, нап, министерства, политически страници, новини изобщо събира информация от където има достъп класифицира и дава анализи.

От публични регистри, нап, министерства, политически страници, новини изобщо събира информация от където има достъп класифицира и дава анализи.

Ще му подаваш ли конкретни линкове или ще разчиташ на задание да рови там?

Питам, защото аз няколко пъти съм го мъчил за историческа информация... и е тотал щета. Стигали сме да ми цитира "точен текст" от конкретен лист + къде точно се намира като... коридори, раздели, рафтове... от Османския архив в Истанбул... :D

Естествено това са булшитс. :D

Грок съм му искал статистически данни за разни графики.
Единия път липсваха за даден период и той автоматично си ги попълни с някакви произволни, като си призна че нема реално инфо ама вика тия тука изглеждат горе-доле автентични 😆

Следващия път предварително знаех че нема отде да земе истински данни и направо му казах да напълни с някакви реалистично изглеждащи и той охотно се отзова, като вметна няколко съвета съучастнически какво да направя че да не ме хванат :)

А Джемини в такива случаи директно ще те нахока и ще иска да се засрамиш че въобще си си помислил такива неморални работи :)

Ще му подаваш ли конкретни линкове или ще разчиташ на задание да рови там?

Питам, защото аз няколко пъти съм го мъчил за историческа информация... и е тотал щета. Стигали сме да ми цитира "точен текст" от конкретен лист + къде точно се намира като... коридори, раздели, рафтове... от Османския архив в Истанбул... :D

Естествено това са булшитс. :D
Като цяло идеята беше само да си търси. Ако ми остане време да се занимавам ще му намеря линкове да се храни и ще видим какво ще стане. Ще пробвам и с Грока. Но до сега най-сериозни и верни неща съм получавал само от Манус. Едно нещо го мъчех с ChatGPT 2 месеца Манус го направи за 5 мин.

Горе