Android маниаците да помагат :)

От: Re: От: Android маниаците да помагат :)

Казвам каква е цената на Privileg S7100 срещу 800 лв за Самсунг и 0 разлика в качеството

Глупости ама на търкалета. Не съм съгласен, че Привилег може да предложи същото като Самсунг. Ами, че никой нямаше да си купува самсунг. Понякога плащаме за марка, но има защо. Имам приятел с китайски андроид телефон, който не му е дал никога проблем,а е купен за 100 долара с малко по-слаби параметри от S3 и въпреки всичко ако се счупи телефона познай какви гаранционни условия имат... ще го пратиш до китай и не се знае къде ще го затикат и въобще дали ще ти признаят гаранцията
 
Според мен грешиш с насоката си към телефон.

НЯМА андроид телефон който да издържа на нормално бизнес натоварване (примерно цял ден разговори, проверка на мейли няколко пъти на ден и разговори по скайп).

Един разговор през скайп от 5-10 минути и батерията ще ти замине. За да използваш телефон с андроид и ще трябва да го държиш постоянно вързан в контакта - леко се губи смисъла.

Според мен не ти трябва телефон, а таблет - повечето държат по 6-9 часа ПОСТОЯННА РАБОТА - било то гледане на филми, сърфирана в нета или разговори през скайп. Отделно имаш нормална резолюция на която можеш да прочетеш всякакви документи като човек, а не да се кьориш. Цената на телефон и таблет е една и съща, но разликага е огромна.

аз съм маняк на пестенето на батерия еднопроцесорен със спрян нет и по един разговор на ден (слайд надолу и цък и го пускам нета ако ми трябва ) отключен мимимун на 122 мхз деклокнат процесор и консервативен говернор Orange San Francisko (ака Globuzl Z3, Dell нещоси - обче се твърди че оранджите са по добра сглобка от другите а и първите са oled) за 100 паунда нов от англия ксъстъм ром Cyanogen 10... 4.1.2 малко бози докато загрее ама е добре 7 дни рекорд (най мразя да съм зависим от зарядно)

screenshot_4.png

със включен нет на 2G и пуснат скайп 3 дни (с по един два разговора на ден не много дълги) цял ден пищи за мейли и за фейсбук... 3 дни със стар 2.3.4 ром... с цианогена ги докарваше до два ама трудно като ми потрябва 3g с няколко цъквания си го пускам
нямам скриин но ще направя

пп и пари за телефони не давам откакто си счупих едно LG Optimus и не ми признаха гаранцията (че бях виновен аз бях ама не му личеше да е изпускан а се счупи платката така казаха от сервиза) реших че така или иначе за не си заслужават 600 плюс за телефон...

ако е за гъзария вземете си един часовник TISSOT или по висок клас - механика не с батерия.. от 1000 лв.... не ги давайте за телефон...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Android маниаците да помагат :)

Samsung S2 -ката. Няма по-уникален smartphone. Дори е по-добър от тези гъзарийки "4 ядрен процесор" и другите дето са след него. Разликата е нищожно малка.
 
От: Android маниаците да помагат :)

Това, че батерията държи 10-15 минути на скайп разговор не е вярно. Аз съм говорил по 3-4 часа с видео докато се изхаби. Освен това, най-много харчи интернета. Ако го спра ми кара по няколко дни, а като е пуснат най-много 2. Въпреки това, аз си го ползвам като преносим компютър и искам винаги да имам интернет, получавам веднага мейлите и т.н. Не ми е проблем да го зареждам през ден или всеки ден, ако се наложи. Има и допълнителни батерии, които могат да се намерят доста евтино, ако на някой това му е проблем. Таблета трябва винаги да се носи като нещо допълнително от телефона, а така поне знам, че е винаги с мен за каквото и да ми потрябва. Ползвам го и за навигация в кола, за слушане на музика, за гледане на филми и т.н. Ако не ви е важен интернета и го пускате рядко, не ви пречи да го спирате като не го ползвате, това ще удължи многократно живота на батерията, но пък няма да получавате веднага. Аз между другото скайп на телефона не го ползвам, защото ми е много по-удобен гугъл чата, както за писане, така и за гласов и видео разговор. За S2 ще пуснат скоро ъпдейт за новия андроид, та го чакам да го сложа него.
 
От: Re: От: Android маниаците да помагат :)

Глупости ама на търкалета. Не съм съгласен, че Привилег може да предложи същото като Самсунг. Ами, че никой нямаше да си купува самсунг. Понякога плащаме за марка, но има защо. Имам приятел с китайски андроид телефон, който не му е дал никога проблем,а е купен за 100 долара с малко по-слаби параметри от S3 и въпреки всичко ако се счупи телефона познай какви гаранционни условия имат... ще го пратиш до китай и не се знае къде ще го затикат и въобще дали ще ти признаят гаранцията

Абе не е точно така имам опита и с 2те марки така, че в новите модели цената е осниовната разлика. Разните неизползваеми допълнителни приложения не правят Самсунг по функционален.

Ако говорим за робуването на марки това вече е друг въпрос
 
От: Android маниаците да помагат :)

Какво ми трябва? Телефон, който работи бързо в Интернет и който не се товари от включен Скайп + 3,4 прозореца в браузъра.

iphone

С бюджет до 1000 лв. - iphone 4S, но iphone 4 и дори iphone 3GS ще ти свършат перфектна работа.



И все пак, ако държиш на мудния Андроид... - Nexus... моделите
 
От: Android маниаците да помагат :)

Другият вариант е да си вземеш един Google 7 и да си държиш Нокиата за разговори. Аз лично не разбирам телефоните над 4.7 инча. Като погледнеш отстрани говорещ човек се вижда само един стърчащ нос. Но всичко зависи за какво точно ти трябва.
 
От: Android маниаците да помагат :)

Krumov, относно това съм съгласен, но нека да не сравняваме качество на сглобяване, хардуера вътре и гаранционни условия. Всяко правило има изключения. На всеки от нас се е случвало да купи нещо евтино и да съжалява, че не е дал повече пари за утвърдена марка или модел респективно и обратното.
 
От: Android маниаците да помагат :)

Неизвестните китайски телефони със сигурност гаранционните им условия са тралала. Но конкретно Привилег са с официален внос и представител за България като гаранционните им условия са перфектни и безпроблемни. Съдя разбира се от собствен опит
 
От: Re: Android маниаците да помагат :)

Privileg е българска марка ;)

Мисля че бяха на Computer 2000.

Но иначе си прав - известни са в България и няколко китайски села...
 
От: Android маниаците да помагат :)

Samsung Galaxy S3 е телефона! Имал съм и други андроид апарати, но като S3 - не. Имаш голям дисплей, добра батерия(пък имам и зарядно за кола), 4 ядрен процесор(на 1.4Ghz), 1GB RAM, AMOLED дисплей(720x1280), 8 MP камера - прави уникални снимки и видеа.... Накарай някой познат, който го има да ти го даде да си пограеш малко. Аз нямам никакви забележки и съм happy customer. :) Иначе аз го купих за 1200 лева.
 
От: Android маниаците да помагат :)

Аз бих избрал това
Остава да намериш, кой да ти го поръча/достави
 
От: Android маниаците да помагат :)

И аз преди известно време минах през избора на нов смартфон, понеже бях още с първите навлезли в България Globul Q1... та рових се и четох наистина много мнения по въпроса и в край на сметка се спрях на Samsung Galaxy S2 plus, който се различава от стандартната двойка единствено по NFC модула, който така или иначе не му намерих приложение и едва ли ще намеря скоро ;)

Честно казано страшно добро телефонче и съм много доволен от него, като изключим факта, че като гледам едва ли ще дочакам някога да получа официален ъпдейт до Android Jelly Bean.

Ако питаш мен, аз бих ти препоръчал следните телефони и ще се аргументирам защо:
Samsung S2 - от личен опит.
Samsung S3 - много добра производителност и живот на батерията от това, което прочетох като коментари из форумите. Доколкото си спомням имаше разни коментари, че имало бройки с дефект по лъскавите рамки в краищата, но също така се коментираше, че този проблем липсва при по-новите партиди.
Samsung Galaxy Nexus - Отново добри коментари и доколкото си спомнях коментираха, че винаги получаваш новите ъпдейти преди всички останали.

Иначе друг съвет, който бих ти дал е просто да видиш мненията на хората, които са били или са собственици на въпросните модели, които си харесал за да знаеш какво да очакваш след дълга експлоатация. След това си набележи 3-4 модела и отиди в някой магазин да видиш кой ще ти хареса най-много и ще ти е най-удобен. В моят случай аз си го поръчах онлайн от колега и останах страшно доволен :)
 
От: Android маниаците да помагат :)

Абе издържат си 1 ден на голямо натоварване, не знам какво толкова стреснахте Фози за батерията, за стабилност мога да правя сравнение между S2 и iPhone 4S, iPhone-а е далеч по стабилен и има по-малък шанс да те изнерви :D

За батерията на 4S при включен Edge интернет, интензивно използване на Whatssapp и браузвенe в нет и gmail, рядко разговори телефона издърза около 13 часа Usage по данни от менюто. Например в момента е на 35%, като дава 9 часа и 22 минути usage и почти 20 часа standby, обаче в стенд бая влиза usage-a та около 10 часа ползване и 10 часа не ползване идва и батерията е на 35%. Та дори и да има разговори ми се струва че няма да имаш проблем, всяка вечер ще е в контакта де, няма как.

За екрана, въпрос на свикване е според мен. Съвсем честно като от S2 или даже наскоро си играх с Note 2 като хванеш iPhone-a ти се струва наистина малък, но съм си свикнал и е идеално. Та ако не "хващаш" телефони с по-големи екрани едва ли ще изпиташ нужда от такъв особено за нуждите които искаш, поне при мен е така.
 
От: Android маниаците да помагат :)

Аз лично бих ти препоръчал това ако се продава в БГ

Фул ХД екран - Защита ИП54 топи се във вода - Четириядрен процесор


http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z-5204.php
 
От: Android маниаците да помагат :)

Аз съм с Galaxy s2 и съм доволен и сега цената му е още по-ниска. Иначе взими си Galaxy s4 ако имаш пари.. :)
 
От: Android маниаците да помагат :)

S2 - железен, батерията пада до обяд (с оригинален ром) или държи 3 дена с къстъм ром (или както се казва). Нищо против ама как така xda-developers пишат и разпространяват безплатни решения които са в пъти по-добри от оригиналното???

S3 стои в ръката като пластмасова играчка, което не е проблем ако си сложиш калъф, без който се драска... не знам как е направен ама е много по-зле от 2, който остана като нов след 6 месеца, а 3-ката разкарах след 2 седмици с 3 драскотини (пазя ги много)

HTC One изглежда супер (не съм го ползвал) но е по-голям, по-тежък, няма слот за карта памет и не му се маха батерията. Камерата е 4M (била специална, кой знае)

iPhone е супер ако искаш нещо което да работи без проблем така като епъл са решили да работи - дразни ме много, че hi-tech устройство за маса пари не може да предостави delivery report за пратен SMS и това няма как да се преодолее до колкото знам.

Какво препоръчвам? Не слушай както ти говорят - пипни ги, поиграй си в магазина и си реши сам. Всеки може да ти даде + и - за всеки и когото и да послушаш ще те е яд че не си послушал себе си.

Чакам (с нетърпение) да видя s4 как ще е. Много се надявам да е по-добре от s3 и да си го купя. Сега карам с таблет + нокия = имам зареден телефон винаги и мога да си ровя в нета спокойно. Нокиата е с нет също и мога да си мейлвам от нея, дори и да не е с тъч :p
 
От: Android маниаците да помагат :)

Ако цялата дандания ти е за работа заеби тея смарт телефони вземай си един AcerIconia TAB 500 + Nokia 2100. Ще имаш качествен таблет с Win7 и телефон с батерия за 5 дни
 
От: Android маниаците да помагат :)

Абе стига с тия таблети момчето ви пита за телефон не за раница
 

Горе