Беджев Стил
Well-Known Member
От: .bg домейн и фирма със същото име
Хаха, ама това сериозно ли?
Хаха, ама това сериозно ли?
Регистрирай ДЗЗД в същия град и си защити домейна с основание 5.5.1.1 Име на регистранта - https://www.register.bg/user/static/rules/bg/index.html#5.5пфф бях си мислил съвсем различно име на фирмата.. какво ако регистрирам фирма със същото име? само че в друг град и дори ООД , да не е ЕООД?
Какво друго да му отгворя на човека? Въпроса сам си предизвиква отговораХаха, ама това сериозно ли?
Тук няма значение дали са по-голяма или по-малка марка!Rexona по различна марка ли са според теб? Унилевер е 2 пъти по-голяма фирма от нике! И си загубиха арбитража, така че не си прав. Отделно, аз не ползвам тяхната марка.
Уж си бизнесмен, а говориш глупости!Аз по същата логика мога да претендирам за домейна bstyle.ro ама едва ли ще ме огреещом като няма малки и големи
Лично според мен тези неща трябва да се решават при самото регистриране а не след това. След това трябва да действат пазарните принципи, който предложи цена купува.
Поради близкото име има голям шанс първо да не одобрят фирмата да се регистрира.Искам да попитам за следния случай:
Искам да регистрирам домейн дума.бг
В търговския регистър има фирма с името Дума ЕООД
Ако регистрирам фирма с името Дума.БГ ООД и с това основание регна домейна дума.бг защитен ли ми е от евентуални претенции от собствениците на фирма Дума ЕООД за този домейн?
Това не ми стана ясно.
Благодаря предварително.
Ако все пак мине регистрация, то тогава не може да ти го вземат, ако направиш домейна защитен с основание името на фирмата. Тогава може да се влезе в спор за името на фирмата и съответно името на домейна, но това малка фирма няма да го направи. Но ако е голяма фирма, внимавай защото те ще си пазят името.Хм, и това е интересно. Ако все пак мине регистрацията?
Принципно, ако желаеш може да направиш регистрация на името, води се нещо от рода на патент(даже може да си се води патент, но не съм 100% сигурен), която струва 50лв(по електронен път с ел. подпис 25лв) след което ако ти го позволят, значи няма да имаш никакви проблеми. Ако не ти го позволят просто ще изгориш с 50 или 25лв, но няма да се набутваш за регистрация на фирма, която може да не я одобрят.ОК, благодаря за отговорите.
Все пак не мисля, че трябва да има проблем за регистрацията на близка по име фирма. Виждам, че е пълно с фирми тип "Гошо-1", Гошо-2"... и т.н.
Ще проверя със сигурност, но щом мога да го защитя така ще е ок.
Регистрацията в Търговския регистър ще мине с наименование на търговско дружество Дума.БГ ООД.Искам да попитам за следния случай:
Искам да регистрирам домейн дума.бг
В търговския регистър има фирма с името Дума ЕООД
Ако регистрирам фирма с името Дума.БГ ООД и с това основание регна домейна дума.бг защитен ли ми е от евентуални претенции от собствениците на фирма Дума ЕООД за този домейн?
Това не ми стана ясно.
Благодаря предварително.