Bitcoin / Биткойн

Second Life не е нищо повече от mmorpg в сандбокс:
- 3д игра върху 2д екран.
- няма blockchain имплементация.
- изисква 18 години, защото е пълно с nsfw спам.

Metaverse е:
- AR (аугментирана реалност).
- VR (виртуална реалност).
- блокчейн с всичките аспекти покрай това.
- web3, където можеш да създадеш всичко, което пожелаеш и след това да го продадеш на някой, който намира стойност в него. без риск и разходи за посредник.
Благодаря, че ми го смля така. Все не успявам да се заинтересувам достатъчно за да седна да чета. Web3 ми е някаква странна концепция, предвид как се реализира засега - всичко е opensea, infura и etherscan. Т.е., никак не ми е децентрализирано. VR и АR не знам как ще бъдат реализирани, така че май засега ще наблюдавам отстрани, но с интерес.
 
Благодаря, че ми го смля така. Все не успявам да се заинтересувам достатъчно за да седна да чета. Web3 ми е някаква странна концепция, предвид как се реализира засега - всичко е opensea, infura и etherscan. Т.е., никак не ми е децентрализирано. VR и АR не знам как ще бъдат реализирани, така че май засега ще наблюдавам отстрани, но с интерес.
Нищо не ти е смлял, защото няма идея за какво става реч. Ето ти един плейлист на един пич, който дори не му пука за крипто лайната и понзи схемите, а е геймър, и обяснява, на delusional хората в детайли за какво става въпрос и почти всички идиотщини, около SCAM 2.0


Иначе малко ретроспекция, за Бъткойнърите тук.

Банките са лоши, Инфлацията е лоша - вече е 7 процента, но пък затова купувайте Бъткойн, който си е загубил 40 процента от 'СТОЙНОСТТА' за последните 2 месеца. :hankey:

И обичайният Копиум : "We are EARLY, just scroll down till 1900 - PRICE GO UP", "Have fun stay poor", "Money Independant", "Everyone hates BTC, thats good for BTC", "Trust Me BrO , PriCe wiLL gO Up"
 
Последно редактирано:
@metaverse Нормалните хора знаем, че metaverse има още от времето на... хм... Starcraft Brood War, Warcraft 3, CS 1.6 , RuneScape


- Тук се е получила хубава дискусия.

Накратко - нормалния номер на понзи артисти като създателите на подобни боклуци около блокчейна - набутват се в нещо напълно работещо, не решават никакъв проблем, и пробутват мечти, където балъци като метавърсчо, мисли че ще става милиардер. Не знам какъв рисърч прави и къде чете тези глупости, дето ги изплямпа, но както казах - същата история като с NFT лайната - не допринасят с нищо, създават проблеми, и събират балъци да продават мечти.


Разумните хора знаят, че Метавърс лайната не допринасят с нищо, освен че гейминга май беше олайнянчен с loot boxes ( oще е ), бъткойнърите и тийновете навлизат в гейминга с play to win модел, а никой не е мислил, че може да има по идиотски модел за крайния потребител, ама ей го на - бътерите никога не спират да те изумяват.

ynxysbh5uo781.jpg




Оставил съм материали и комедия за четене и гледане поне за 3 часа. На който му е интересно, имам една камара събрани ресурси за metaverse простотията като технология и идиотщина.
 
Последно редактирано:

Това меме е много хубаво междудругото, защото показва точно бъткойна, на какво се базира, а именно - единствено на култа около него. Нито за динозавъра могат да обяснят защо е така, нито в ChromeDino-to отдолу, могат да обяснят, защо се е получило това. Ако цената се вдига - "price go up", ако пада: "fucking whales, dont worry". Голяма комедия са, особено аз както ми е хоби да следя какво се случва, и да се забавлявам в reddit да чета и коментирам подобни.

Попринцип като пада цената, в /r/cryptocurrency тийновете дето ще станат 'милиардери', почват да пускат теми да си задоволят копиума с хопиум, как никога не трябва да продаваш, продават само китовете, или пък най-забавните - където питат как ще типват стриптизьорките с биткойн ] Или : "Ако сега ви предложат 1 милион, бихте ли си продали криптото" - и 16 годишни 'инвеститори' , с 50 долара в борсите, обясняват как цял живот, никога не биха продали тази бореща се с лошата инфлация крипто идея - голяма забава са като почнат да умуват.

Няма шега, това са преобладаващите теми, когато цената е надолу.
https://www.reddit.com/r/CryptoCurrency - уверете се сами - Хопиум и Копиум, и всеки олигофрен си шилва негото магическо число, как то било най-доброто, най-хубавото, как ще избухне скоро, cuz reasons.


Голямо store of value, -40 процента. Както съм казвал, ако имате - молете се Тетера да ви принтира още дълго време, че да може да спредвате колко велика технология е бъткойна и как ще замените парите и колко сте свободни финансово, а да и колко млада технология сте ( от 2009 :D , май тогава излезе iPhone 3, и си имахме процесори 3-4 пъти по-бавни от сега на десктопи.). Бъткойна ще има да си почака adoption-a, молене на Тетера да принтира, и на 'ранните инвеститори' :hankey: дето излязоха от затвора последните 1 -2 години ( SILKROAD merchants ) - да не продължават да си продават 'инвестицята'.


https://www.reddit.com/r/Buttcoin - тук вече е друга бира, дори на БЪТЕРИТЕ тук им казвам - преглеждайте го отвреме навреме, пък ако има шанс, може и да започнете да осъзнавате реалноста, пък и дори само да сравнявате дали това, което ви казват Шиловете като Пламен Тъпото или тук или в youtube / r/cryptocurrency не е силно преувеличено, с две думи - "За проверка на фактите".
Най-големия Ад на /r/cryptocurrency , когато цената им върви надолу. Виж, ако се качваше сега - щяха да са налазили в /r/buttcoin, обикновенно по 2-3 идиота на седмица, като сортирате по controversial можете да ги намерите.


Ето я и типичната седмична тема от бъткойнър. Междудругото, в него има шанс, 1-2 седмици да почете и да постои в /r/buttcoin , и може да му се опече акъла. Много е трудно изкарването от сектата, много denial има в началото.
 
Последно редактирано:
А То пък какво се оказва...
хахахаха

Така че, ако си мислите, че кой знае какви експерти са в /r/cryptocurrency това е овърлап на /r/poor потребителите, забележете как 3/4-ти от субредитите са крипто. Бъдещите милиардери.:hankey:
 
"In 1992 the number of transactions on VisaNet reached a record 807 per second." In 2015 bitcoin has reached 2.8transaction/second. Bitcoin needs to speed up 285x to have it's max capacity be equal to the average capacity of visa of 1992

Ей така се развива нещо, което може да промени нещата, като разрешава проблем, а не буквално едното да е 1 милион пъти по-неефикасно, и някои бътери да мечтаят, че ще станат милиардери с 50 долара инвестиция, щото "price go up", и си държат 7 транзакции в секунда от 2009-та.
 
@ReminD В игрите, които си споменал има една съществена разлика относно loot-a вътре. Реално не е твой, а на компанията, която произвежда играта. Изчезне ли играта изчезва и loot-a. Сегашните игри, които използват блокчейн ти си собственик на този предмет и остава за теб завинаги.

Има и много други примери де, но за мен като бивш геймър тази е най-голямата разлика.

Не карам никого да инвестира в BTC или Metaverse. Има хайп и планирам да печеля от него. Както не отдавна спечелих $18,000 с минтването и флипването на няколко NFT за има няма 48 часа.

Идеята не е да се бълва FUD, хейт и спам. Хората правят пари. Споделям какво правя и какво планирам да правя. Предпочитам да съм част от "вълната" и да имам профит вместо да седя и да гледам. А и нали това е и целта на тоя форум - да споделяме?
 
Последно редактирано:
"Скрити тайни на парите Епизод 8" ( Дата на качване: 18.12.2017 г ) Приятно гледане

 
Как е момци, за много години! Чакахме да изстрелят James Webb - дочакахме. Чакахме някой да замести Бойко - дочакахме.

100К Биткой не дочакахме. Кво да видя - той с 60% дръпнал надолу, от наскоро като го гледах.

Догито 17 цента, който там купи на 50 и вика не бил продал, не бил се набутал...

Честито, пък смеехте се на Васко чалгата, дето кара ТИР-а. Вижте как простите хора като него, Брейка, че и аз - не се набутахме.

И вие не сте, щом не сте разкешили, няма проблем! :p
 
Как е момци, за много години! Чакахме да изстрелят James Webb - дочакахме. Чакахме някой да замести Бойко - дочакахме.

100К Биткой не дочакахме. Кво да видя - той с 60% дръпнал надолу, от наскоро като го гледах.

Догито 17 цента, който там купи на 50 и вика не бил продал, не бил се набутал...

Честито, пък смеехте се на Васко чалгата, дето кара ТИР-а. Вижте как простите хора като него, Брейка, че и аз - не се набутахме.

И вие не сте, щом не сте разкешили, няма проблем! :p
Не знам за BTC и Dogshit, но аз съм повече от доволен от Cardano. Стейквам втора година със средна цена $0.6 и 5% ROA. Демек получавам 5% ADA на година. Или малко над $100/м. към днешна дата.

Не се оплаквам и не бързам за никъде. ;)
 
Дали ще има коледно-новогодишна прЕмоция към 32k за да може Ванчо да зареди койни на половин цена?

Виж файлът 22396
Силно се съмнявам, но би било добре за купуване според мен.

Купувай народе!

@AseasRoa видимо хвана тренда, има хора дет трябва да му се извинят. :)
 
@AseasRoa видимо хвана тренда, има хора дет трябва да му се извинят. :)
Така се е случило, но нещата за мен са 50:50.

Според мен е рано, краша тепърва започва според мен :) Да влезеш сега е голям риск.... Може да не можеш да излезеш доста време.
Това казано на ATH би звучало доста по-реалистично отколкото по време на як срив :)

Аз нещо не виждам причина защо койните трябва да струват много, или пък малко. Т.е., не виждам причина нито за балон, нито за краш. Висящо ми е положението такова. Не знам, вярно че въобще не следя какво се случва в криптото и може заради това да гледам така безлично. От друга страна тази тема е все пак някакъв показател и не виждам в нея нито "иху, аху", нито "ойде коня у барата". Май сме в няква фаза дето магията на криптото се е поизпарила, но това пак е добре, защото няма вече да гледаме на криптото през твърде розови или твърде черни очила. Дано следващата фаза да е такава, в която да започне да се използва по предназначение.
 
Решил съм да стейкна CRO за 7,000лв, за 6 месеца, за Royal Indigo карта с привилегиите.

Ако се срине достатъчно.
 
Бай хойна точно наполовина на АТН, Догито 13 цента.

Айде бе надувайте, ще свършат. Скоро ще изкопат почти всички хойни. Би трябвало да поскъпват :p
 
Според мен в следващите дни ще се определи бъдещето на криптото, като стойност.
Вариант 1: след поредната корекция и спекула, нещата си продължават по същия начин. Нагоооре, надолу и някои правят пари от цялото нещо.

Вариант 2: сегашния спад е всеобща корекция на пазара. Големите изтеглят парите си и няма да влязат пак, а ще пренасочват кеша в друга посока.
Второто ми звучи по-реалистично.
Парите ще ги пренасочат към петрола и като цяло стойностни компании, злато и облигации.
Криптото ще замине под 20к и евентуално при следващия цикъл ако решат пак да го напомпят ще се върнат да изкарат пари.
Естествено това е моята гледна точка на база логика, ама то пазара няма нищо общо с логиката, тъй че по-скоро мисля грешно. :)
 

Горе