Brexit?

Ще гласива ли Великобритания за напускане на ЕС?

  • ДА

    Votes: 4 28.6%
  • НЕ

    Votes: 10 71.4%

  • Общо гласове
    14
  • Poll closed .
От: Brexit?

За да стане това, трябва минат години за да се променят процедурите ERM II за начало Маастрийските параметри и най-вече как аджеба насилствено да прием еврото?
 
От: Brexit?

И аз съм на мнение, че такъв филм като бързо приемане на еврото за нас не може да има. Реално нямаме и причина да бързаме. Сега сме си добре като сме вързани към курса на еврото, но все пак имаме авариен изход по посока на лева, за разлика от държавите с евро.
 
От: Brexit?

Това не звучи много обещаващо за България - http://www.economic.bg/bg/news/7/bryuksel-s-plan-za-nalagane-na-evroto.html
Само като прочетеш "налагане" ти става ясно колко са го закъсали от СССР, опс от ЕС имах предвид!

С нетърпение чакам моментът в който и този съюз ще се разпадне, както всеки един в който сме били до този момент :p

Реално нямаме и причина да бързаме.
17.06.2016 Cтратегическа задача пред всички нас е въвеждането на еврото, заяви президентът Росен Плевнелиев
 
От: Brexit?

Мале не ми се мисли какво ще стане с България тогава.. направо наистина не ми се мисли..

Донякъде е добре, защото идва началото на края :)

"Europe's nations should be guided towards a super state without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation." The single currency was the most important of these steps: as Monnet said, "Via money Europe could become political in five years." - Jean Monnet
Цитата е на Жан Моне.
Жан Моне e френски предприемач и държавник. Считан е за един от бащите на Европейските общности.
 
От: Brexit?

Ето го резултата от тоя популизъм.
13503093_10156981437820468_4570616858938844640_o.jpg

Проучвания след референдума за Брекзита показаха, че британските младежи масово не са гласували, но повечето избиратели на възраст под 25 години биха подкрепили оставането на страната в ЕС, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-grazhdanstvo-Мateo-Рentzi-brekzit-23144231?nt=4

ТОЛКОВА за тази опорна точка :p :p :p
да си статистик е една от най-жалките длъжности :( и какво се оказа? прилича на вица за кюфтето - от 10 човека 5-ма яли по две кюфтета > следователно всеки е изял средно по едно :oops: та така са разпределени и процентите в горната таблица
 
От: Brexit?

Какво означава - "масово не гласували" в цифри?
 
От: От: Brexit?

ТОЛКОВА за тази опорна точка :p :p :p
да си статистик е една от най-жалките длъжности :( и какво се оказа? прилича на вица за кюфтето - от 10 човека 5-ма яли по две кюфтета > следователно всеки е изял средно по едно :oops: та така са разпределени и процентите в горната таблица

Ами това само показва, че статистиката е вярна, дори и да не са гласували. :D Да беше прочел отдоло, че това е проучване направено на 1652-ма човека от 17-19 Юни 2016.
 
От: От: Brexit?

Какво означава - "масово не гласували" в цифри?
означава, че СЪС СИГУРНОСТ не са "масово гласували" и за мен това е напълно достатъчно за да си затвърдя мнението :beer:

oтдоло
отдолО не съм чел, но едно е ясно - не може да се вярва на такива статистики, особено след като букмейкърите не познаха нещо което НЕ се основава на КЪСМЕТ (както е до голяма степен при спортните прогнози).

Това е все едно нашите агенции (или букмейкъри) да кжат, че парлемнтарните избори ще се спечелят от ГЕРБ, а БСП да получи най-много гласове. Разбирате ли колко е смешно? Факта, че разликата във Великобритания е толкова малка ДОКАЗВА, че медийните манипулации, пропагандата и лъжливите статистики са били невероятно важни. Ако не бяха ползвани (въпреки, че не успяха), крушението за ЕС щеше да бъде ужасяващо. така от ес поне намалиха срама, въпреки, че не им прави чест да делят хората на млади и стари! :cry:

100% съм сигурен, че ако резултатите бяха 49.9 за брекзит и 50.01 против излизането, чиновниците от ес щяха да правят голямо пиршество и ухилени до уши щяха да се появяват по всички медии за да натрият носа на евроскептиците.
 
Последно редактирано:
От: Brexit?

Проучвания след референдума за Брекзита показаха, че британските младежи масово не са гласували, но повечето избиратели на възраст под 25 години биха подкрепили оставането на страната в ЕС, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-s...-23144231?nt=4

С това ти сам доказваш, че проучването е вярно. Няма какво да коментирам повече.
 
От: От: От: Brexit?

означава, че СЪС СИГУРНОСТ не са "масово гласували" и за мен това е напълно достатъчно за да си затвърдя мнението :beer:
Aз питам в цифри- как твърдиш мнение, като не знаеш колко е реално?
 
От: Brexit?

С това ти сам доказваш, че проучването е вярно.

с кое по-точно? защото в цитата два ключови момента:

1) младежите МАСОВО не са гласували
2) повечето (НИКОГА няма да се разбере колко, ако не излязат да гласуват) биха подкрепили оставането

Втората точка (че младите биха гласували За ес) отпада заради първата.

И колко лесно е да кажеш "няма да коментирам повече". Значи мжеше да крадеш картинки разпространявани във фейсБОКЛУК, а кога някой те накара да си размърдаш мозъка се отказваш много бързо!

Aз питам в цифри- как твърдиш мнение, като не знаеш колко е реално?

цифрите са шокиращи, затова и не ги споделят - да не мислиш, че ако гласувалите (младежи) бяха мнозинство нямаше да го използват за пропагандата?
 
От: Brexit?

Гласуването е ОК. и е показателно. 72,2 % е доста сериозна активност : А предварителните прогнози почти винаги се правят по поръчка, с цел манипулация на обществените нагласи.

csm_statista_brexit_c25b0fbfba.jpg
 
От: Brexit?

След гласуването за напускане на Европейския съюз миналия четвъртък във Великобритания се наблюдава засилване на ксенофобията, проявяваща се в подигравки, заплахи и по-лоши неща. За много хора, родени в чужбина или в страната, Великобритания изведнъж се превръща в доста по-опасно място, пишат Рафаил Сатър и Филипа Лоу от Асошиейтед прес.

"Преди петък живеехме в толерантно общество", каза 32-годишната румънка Оана Горчя, която живее във Великобритания от момиче. "Тук съм вече 13 години, но никога не съм се чувствала така, сякаш трябва да крия откъде идвам. Но от петък нещата напълно се промениха."

Горчя, която работи за многонационална компания в Ръгби, на около 85 мили (135 километра) северозападно от Лондон, каза, че по улицата й патрулират "английски отряди, които обикалят и се опитват да сплашат хората, които не са бели и не са англичани". Целият квартал говореше за кучешките изпражнения, които местно имигрантско семейство намерило в пощенската си кутия.

Историята на Горчя и други като нея намират отглас в социалните медии през последните дни. Източноевропейци, мюсюлмани - дори американци и германци - съобщават за прояви на сплашване и тормоз.

Жертвите казват, че гласуването в четвъртък е насърчило гневните изблици на крайни възгледи; новото отношение, изглежда, беше обобщено от надписа на тениска на мъж на парад в Деня на въоръжените сили в работническия лондонски квартал Хевъринг в края на седмицата: "ДА! НИЕ СПЕЧЕЛИХМЕ ! СЕГА ГИ ВЪРНЕТЕ ОБРАТНО."
източник: dnes.bg/
 
От: От: От: Brexit?

Факта, че разликата във Великобритания е толкова малка ДОКАЗВА, че медийните манипулации, пропагандата и лъжливите статистики са били невероятно важни. Ако не бяха ползвани (въпреки, че не успяха), крушението за ЕС щеше да бъде ужасяващо. така от ес поне намалиха срама, въпреки, че не им прави чест да делят хората на млади и стари! :cry:

Верно ли? Да разбирам, че манипулациите са били изцяло в посока оставане в EU?
 
От: От: От: Brexit?

Верно ли? Да разбирам, че манипулациите са били изцяло в посока оставане в EU?

ти ако си инвеститор, в кое ще вложиш пари? аз лично в кампанията ЗА оставане...
тази за излизане ми се струва повече политическа (и донякъде очаквано популистка), отколкото икономическа
 
От: Brexit?

Аз зададох елементарен въпрос...

Според мен в кампанията ЗА оставане са инвестирани в пъти повече отколкото в другата.
Надявам се с това да отговорих на елементарния въпрос!
 

Горе