On Monday, the board appointed Emmett Shear, the former C.E.O. of the live-streaming site Twitch, as interim chief executive. Shear has said that he wants to drastically slow the speed of A.I. research.
The most extreme possibility may be that OpenAI was on the verge of inventing A.G.I.—artificial general intelligence, an all-purpose, potentially autonomous, form—in a way that the board deemed unsafe.
![]()
Chaos in the Cradle of A.I.
The Sam Altman saga at OpenAI underscores an unsettling truth: nobody knows what A.I. safety really means.www.newyorker.com
"Изненадващо" всичко, което писах последните дни се оказа истина.
Комерсиална версия на цифровия невроморфен процесор, който използва биологично подобни импулсни невронни мрежи, от Kaspersky Lab и компания Мотив НТ се очаква през 2025 г. Изпълнението на този проект започна преди шест години, но лабораторията вече каза на ТАСС, че невроморфните чипове в бъдеще ще могат да се сравняват с жив мозък.
INSAIT представя BgGPT, първият специализиран български езиков модел, създаден за българските потребители, институции, публични и частни организации. Като част от проекта BgGPT, INSAIT ще предостави поредица от надеждни и безплатни езикови модели.
Виж файлът 31728
Не може да е на OpenAI това понеже не е цензурирано. Охотно отговаря на всякакви простотии.![]()
Българският BgGPT се отрече от създателите си: Настоява, че е ChatGPT на OpenAI
Навръх националният ни празник институтът INSAIT пусна за обществено ползване чат приложениеfakti.bg
Досега не ми се беше налагало да ги мисля, за моята работа с плана от 100 евро ми стига.
Да бе, верно ли? Тъкмо ми пуснаха фри за месец на Плюс, се чудех дали си заслужава. Що за задача е това, че удря лимита.От както минах на 20 евро/долара план буквално на 1 задача изчерпва лимита.
Реално тоя план е безполезен.
Явно е големичка. Аз съм на Плюс от доста време и има дни дето гърми лимита, но пък правя други неща за няколко часа. Малко не мога да им схвана системата - в началото имаха 5 часов лимит + седмичен, после го махнаха тъкмо се нагодих само към седмичния върнаха пак 5 часов + седмичен.Да бе, верно ли? Тъкмо ми пуснаха фри за месец на Плюс, се чудех дали си заслужава. Що за задача е това, че удря лимита.
Хъм понеже не съм виждал десктоп аппа освен на кратък видео брииф ... Няма ли опци да кодиш с най малкия модел Luna и само да проверяваш с Sol...От както минах на 20 евро/долара план буквално на 1 задача изчерпва лимита.
Реално тоя план е безполезен.
Хъм понеже не съм виждал десктоп аппа освен на кратък видео брииф ... Няма ли опци да кодиш с най малкия модел Luna и само да проверяваш с Sol...
Или ако има мултибот като Grok Bot и Хермес пускаш 5.6 Sol orchestrator след това един Tera или Luna coder и казва на оркестратора да накара кодера да коди каквото ти трябва и като мъника свърши да одитира работата му и да нанесе корекции
трябва да получиш същото качество с много по малко токени...
ПП
z.ai ако искаш евтино glm-5.3-flash e достатъчно добро - това е този OX Alpha който много народ тесва безплатно - има видеа в тубата
другата опция е да пробваш дали някой от моделите в ollama.com сега промениха плановете с план за $20 може да ползва $60 в кредти за който си модел решиш и по цената - аз ги ползвам за Кими К3 за одитор предимно