chatGPT дискусии / въпроси

Аз ползвам чужди АПИта и нямам проблем с лимитите..

Шегата настрана, ама ако ползвате АПИ, го правете го внимателно, че вече имам над дузина.. добре чИ съм от добрите.

Grok Build - web версията - на supergrok $30 план ми пасва на мен, няма почасов лимит, само седмичен ама не дава никавки цифри малко на доверие се работи... сега са много ама септември дойде може и да станат по малко ... (иначе за мойте малки проекти ми стиг)

Иначе в проекта ми за dev swarm накарах Хермемеса прати неща за одит от грок билд към Кими ми гълта 20-25 процента от сесииния лимит - почасовия... в ollama (от старите им планове с usage не с кредитите за токени) - нямам скриишот от самата олама понеже бях точно преди превъртане и не бяха пуснали новите

Screenshot from 2026-09-02 13-41-09.png

Имам и цифри за тест от gml-5.3-falsh, накарах Хермеса да каже на GLM-a да направи редизайн на един мини сайт / лендинг пейдж без да пипа съдържанието на български и англииски - Хермеса поврътя да го състви и като гледам input токените бая се е постарал :)

тествал съм GLM съвсем малко понеже се наложиха да работя други неща нищо друго в този цикъл на превъртане на лимити ми е 0.6% от седмичния - доволен съм от цена и качество което получих ... имам си алтернатива ако направят нещо с супер грока

Screenshot from 2026-09-02 13-23-44.pngScreenshot from 2026-09-02 13-23-03.png

Screenshot from 2026-09-02 13-27-48.pngScreenshot from 2026-09-02 13-27-48.png
А този гмл е още по евтин от z.ai

да не реши някой че не харча токени, мен dev не ми основното...

вчера докато правех други неща - накарах локалния мъник да инсталира нов мониторинг софтуер на 50 машини, и в централната конзола да сложи лимити за тревога според размера на машината каквито сам предцени - общо взето накарах го да ми го кофигурира напъно... и 4 часа по късно го получих работещо :) (можеше и малко по бързо да стане ама искаше да му дам удобрения на няколко пъти заради guardrails а аз не го гледах и само на периферия ако видя че е спрял да мърда под работния браъзър

В Хермес агента няма разбивка какво е изхарчил input output... но /status даде 4,7 милиона токена... не е бързак но GDPR спазено, добри практики спазени - Spark Inference по принцип върви на 50 70 вата ток но и 100 да ги кажем има няма и половин киловат ток... Платил съм си като време за изпълнение но агента си работеше на бекграунд...

Качество на сисадминския живот - много силно подобрено и това е само началото ...

Grok дава през shell информация как се движиш. /cost or /usage...session info, а също така под командния ред има weekly limit left %

Grok дава през shell информация как се движиш. /cost or /usage...session info, а също така под командния ред има weekly limit left %

През шел в друго - аз за Web Builder говоря който се казва по същия начин... - weekly usage си го виждам - но не мога на око да предценя колко токена съм изхарчил като съм правилн нещо - /команда е много ограничено няма /cost /usage знам че ми стига ама ако сменят лимитите освен ако не е много грубо бъркане в лимите - много трудно ще го усетя на grok.com от менюто се пуска билд изглежда като чат първия прозорец

Screenshot from 2026-09-02 16-54-10.png

но като почне да пише излиза така

Screenshot from 2026-09-02 16-40-12.png

този апп билдър взе че ми пасна - без груп промптове - започвам с беседа описвам какво искам back and forward и накрая почва да пише.. онзиден накарах хермеса с локален агент да го командва през браузър и той да прехвъля нещата... сваля качва на кимито за одит връща одита още по идеално и после деплойва - dev-swarm мулти провайдър автоматик :)...

в ollama.com (от старите акаунти) също не виждам колко токена съм изхарчил, но понеже е вързана за deepseek harnes и тази седмица поради липса на време (осве няколко въпроса към GLM преди това който питам всяко АИ за тест) съм правил само една заявка за лендинг пейдж мога да предценя колко ми харчи от лимите...с gml-52-flash

Последно редактирано:

Горе