Claude ще прилага невидими водни знаци върху текст и изображения, създадени с изкуствен интелект

Има много легитимни начини да се ползва ИИ. Най-често се ползва за подобряване на авторски текст. Ти може да си истинския автор на текста, но да го пуснеш през ИИ-то да стане малко по-хубав. Това, че си ползвал инструмент, за да го подобриш не променя факта, че авторът си е 100% човек.
Да, точно това разискваме. Дали няма да засече точно пасажа "редактиран" с ИИ. ;) И плес, вече си ИИ.

И на мен ми стана интересно как ще маркират текста. Поразпитах ИИ-тата и се оказа, че не е толкова трудно за маркиране. Ползват речнци и напасване на думи в определени вариации. Лошото е че дори и да правиш леки редакции по текста, то маркирането си остава.

Защото в един момент AI съдържанието ще се третира по-различно от human, разбирай - няма се възприема със същия толеранс. За което няма лошо. Аз съм за, но тук идва тънкия момент човек, който изцяло е ползвал на готово AI за....да речем статия, и такъв, който леко си е помогнал с AI, да не ги постави на едно. И това е лекия вариант. Грубият сценарии е навсякъде да свети големия знак AI Generated. Както написа, не че не си личи де. Но да не стане малко дискриминационно.
Така е, но дали изобщо ще има нещо различно от AI?

Я дайте по един тест: https://shorturl.at/z5Eo9 :D

Проверка дали текст или изображение е създадено от ИИ.

.. нема един читав урл шортнър.., ако не бачка.. visit euro vision . com

Последно редактирано:
Така е, но дали изобщо ще има нещо различно от AI?
Тук много зависи. Може и да има, може да е на 50% AI, може да речем да е само 10% AI - и то само за някаква малки корекции. Вече ще има AI, въпросът е на какъв %, и кое ще определя стандарта. Едно време, мисля, че го поизчистиха и това от Google, всяко съдържание, което имаше над 60% дублирано съдържание, дори 50%, не успяваше да се класира добре. Сега го намалиха, може би към 10-20%, до макс 30%. Не говорим за авторитетните сайтове - те винаги ще избутат малките, дори и при дублирано. :)

В този случай, говорехме за лесен кролинг и разбиране, плюс дори кой е първоизточника. А сега говорим за друга система, но моделът на отсяване ще е може би подобен.

Като си пиша нещата за личният блог, то ползвам ИИ то само за проверка на грешки и повторения, за прекалено дълги изречения и такива дребни неща.

Според мен нещата ще ескалират ескпоненциално. Все още сме в началото на AI - в момента сме на етапа на ползване на интернет през телефонен модем със скорост 2-3кб/с, а ни чака масово използване от всички със стотици мегабити в сек. Много хора дори ще го ползват без да осъзнават, просто всички приложения ще го ползват. Дори и тези, които имат умения в дадена област, ще предпочетат AI, защото ще се справят много по-лесно и бързо. Аз усещам по себе си - давам му неща, които мога да свърша сам, просто защото може някой друг да ги направи вместо мен.

Малко освен, че се налага, се и внедрява - доста камери вече на новите модели смартфони са с AI, има асистенти, които помагат. Преди няколко месеца локално тук, може и преди това на ЕС пазара, Viber пуснаха също - AI, първо за снимките, които да направиш в определен стил, сега гледам има и транслейтър, което не знам защо ми дава дефолт полски. :)

И според мен в момента е в период на възход, който в един момент ще бъде овладяван - правила, регулации, забрани, тракинг, и какво ли не с цел да бъде в напълно затворена и контролируема среда. Сега още не сме, а темата показва, че ще се случва на порции.

Нали имаше новина, че от някоя лаборатория бяха изпуснали някакъв AI модел? :)

Нали имаше новина, че от някоя лаборатория бяха изпуснали някакъв AI модел? :)
Отсега нататък подобни новини ще станат ежедневие. Ще започнат да стават същите неща и с домашни агенти на обикновени хора.

Отсега нататък подобни новини ще станат ежедневие. Ще започнат да стават същите неща и с домашни агенти на обикновени хора.
Да, малко като с ракията. Скоро ще се огледат и в домашарката. :)
Нормално. Сега почнаха регулациите с криптото, скоро ще скочат на AI-то. Абсолютно всичко минава рано или късно.

Горе