От: FIBank (Първа Инвестиционна Банка) не приема чекове издадени в долари.
От FIBank (Първа Инвестиционна Банка) ми съобщиха, че отсега нататък не приемат чекове издадени в долари. Това е въведено съвсем отскоро. Има ли някой, който скоро е използвал Fibank и се е сблъскал със същия проблем?
Коя банка препоръчвате за чекове от САЩ?
Хахаха. Ти шегуваш ли се? Това е доста глупаво, ако са ти го казали. Реално следва превалутиране или както е в моя случай - отваряш си доларова сметка точно за това - да се осребряват там чекове и да идват там пари от чужбина. Май нещо не сте се разбрали. Не ми се вярва да не могат. Това ще е безумие голямо.
Аз ползвам CCB и съм мега доволен от услугите й. Банката е доста читава и определено никога не са ми повдигали въпрос я за чек, я за PayPal.

Като внасям пари, за да се платят домейни или нещо за себе си - ми ги превалутират и вкарват по сметката. И даже си ми ги смятат и ми дават опция - дали да са точно с центове или да закръгляме в някоя посока, като на мен това са ми левове и стотинки. Няма да казвам за курса, защото знаем колко е изгоден в банките, но това е отделна тема. Все пак и аз съм виновен, че не минавам през чейнд бюро да ги сменя и от там да ги вкарам като долари, но няма как, все пак и времето си гледаш. То също е ценно. За големи суми е ОК, но за малки, не си струва, определено.