Google отнове смени правилата на играта

Akademika

Active Member
Google смени правилата на играта. Компаняита обяви, че е променила начина, по който подрежда резултатите от търсене в мрежата. С мовия алгоритъм ще включват повече “висококачествени уебсайтове” на първите места.
Очаквахте ли нешо подобно и как са плановете ви са справяне с "кризата". :)
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Няма новина тука. Бат гошо се стреми към това откак е станал търсачка! Решението е да се правят качествени сайтове, който държат здраво потребилеля.
 
Новото мото на гоогле - Всеки ден нов алгоритъм :)

G удари артикъл директориите. Сайтове като ezinearticles, associated content, buzzle, ehow, hubpages, articlebase... според G са Content Farms!?!?
подробна информация - http://www.seobook.com/google-kills-ehows-competitors

Целта е била да премахне low quiality sites (като ezine и associated content)!?!? а дига сайтове с дупликейт контент, ферми, .. "Their target was aimed at content farms that are typically low-quality sites, sites with only copied content and sites with low value content. "

Отговора от CEO-то на ezinearticles не закасня - http://blog.ezinearticles.com/2011/02/search-engine-algorithm-changes.html

На нас ко ни пречи?Малко ще намали трафика? Да ама ezine и другите артикъл директории, земат да слагат nofollow, за да няма link juice към външни сайтове - "The rel=”NOFOLLOW” attribute will be added to all links on all articles very soon. Currently, it’s included in the article body of any links but now it’ll also be included in the resource box."

повече инфо:
http://searchengineland.com/google-forecloses-on-content-farms-with-farmer-algorithm-update-66071
http://googleblog.blogspot.com/2011/02/finding-more-high-quality-sites-in.html
 
От: Google отнове смени правилата на играта

сменили са го това последното
The rel=”NOFOLLOW” attribute will be added to all links on all articles very soon. Currently, it’s included in the article body of any links but now it’ll also be included in the resource box.

Updated 7:30am CST Sunday: I’m less certain this move will change anything, so for the sake of this discussion, let’s remove it from the table. I will comment further below.
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Ако това се случи никой няма да иска да поства артикъли в тези директории. Това си е загуба на време. Ще се ориентират към блог мрежите, които са с висок тръст ранг и пейдж ранг.

Но определено нямаме новина тук. Google от време уно си е с алгоритъм да бута сайтовете, които са ценни за дадените ниши, респективно потребители. За голямо мое съжаление това не се получава кой знае колко ефективно, имайки предвид, че съм виждал артикъл дирс пейджове на първи страници за доста силна думичка (от към търсения). Това реално е глупост поради факта, че ezine или друг подобен сайт, както и about да ми каже кое е най-доброто столче за бебе или хапче за отслабване. Не знам защо, но не мисля, че новината е шок за оптимизаторите, освен с тази часст за nofollow при артикъл дирс, което и мен ме съмнява дали ще се случи, при положение, че ще замре това да се пълнят, ако не предоставя нещо в замяна. Преди време (сега по-малко), но освен линк (incontent) носеха и трафик.

Класирането на качествени сайтове, които са тясно специализирани в дадена област е добро решение, което всеки един webmaster чака с нетърпение, но все не се случва. Я амазон, я абаут, я укикито (тук нямам възражения:) ) са там. Редно е наистина да го ударят на качество. И да не ми гледат, че сайта е на поддомейн към някой голям, който реално пише от ... за подводници....до.....зъболекастки услуги. Ей това е тъпо и явно са решили, че не си е работа и те. А дали са партньори или цакат на google editor-ите - това грам не ги е*е потребителите, които търсят инфо по даден върпос и се надяват да го получат от специализиран в областта си сайт. :)
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Таман реших за сефте да уйдисам на Гугъл и спенднах към 10-ина часа писане и спинване на статии последната седмица - за именно тия артикъл дирс...

Мамка му и прасе.
 
От: Google отнове смени правилата на играта

В предния си пост писах, че са решили No-follow да отпадне за сега от листата с измененията на Артикъл директориите. Всеки се възмущава и именно това им казаха, че ще останат без трафик, ако сложат no-follow
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Езинеартикълс какви микропромени иска да си прави с цел собственото си спасение нас не ни грее особено. Все пак са един сайт от многото.

И те няма да ги правят за юзърите си, а с единствената цел да омилостивят Гугъл, та белким се смили ТОЧНО над тях...
 
Голям зор - който иска да си ръгне статия, все ще намери къде да я бодне, стига сте правили от мухата слон.
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Некаф бот, настройван от дебел и червендалест пръдльо, ми контролира съдбите на милиони хуманоиди.

Айде дръпнете и изгледайте всичките серии на Терминатор + Матрицата (наведнъж)..

... И да дигаме революцията!
 
стига сте правили от мухата слон.

Всъщност тоз път е сериозен май :)

12% от сърч резултатите са променени/различни за USA само! не е малко, да бяха 2-3 сайта, да кажем че са в Г денс.
Ъпдейта е кръстен - goo*gle farm(er) update - в сила е от 24 Feb

Google changes its algorithm on a regular basis, but most changes are so subtle that few notice. This is different. Google says the change impacts 12% (11.8% is the unrounded figure) of its search results in the US , a far higher impact on results than most of its algorithm changes.

Matt Cuts този път си спази обещанието май, беше казал че ще предприеме мерки срещу shadow, autoblog, farm, low quality sites..

Промяната не е само в тези сайтове, Big G е ударил и своите преки конкуренти -Google Maps, Google Shopping competitor, ... - http://www.growmap.com/farmer-update-google-competitors/ и в същото време дига своите сайтове

Според мене, сайтовете от тука http://www.sistrix.com/blog/985-google-farmer-update-quest-for-quality.html , са чисти ферми за адсенс
Например ezine, може да има редактори за контента, но е нереално с 1-2 баклинга да са на 1st page за почти всичко, като вътре сайта е пълен с адсенс, и всеки ден бъле хиляди страници. Да мине сайтове с добър контент и 100+ статии за някаква тема и с добри линкове..
Трафика на някои е паднал с до 50%, следователно и доходите, как няма да реват :)

Но според мои наблюдения е точно обратното. Имам 2 сайта с 90% линкове от артикъл директории, сега се дигнали много добре в Серп. И друг сайт с SB blast и профили, .., low quiality повечето но от различни ip-та, е паднал малко. Но аз съм 1 човек, може да е g dans, може всичко...:)
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Всичко се е панирало :D Гледам по другите форуми пищат много че езине са дропнали в ранка с няколко страници. Преди малко си проверих някои сайтове с които се боря да ги мина, но не помръдват. Общо взето аз ще бъда доволен ако ги изкара, много рядко ги ползвам.
Първо социал букмарк сайтовете ги резнаха, после блог коментарите, сега артикъл директориите - все по голямо влияние оказва контента
 
Бе сега гледам от листата и HUBPAGES , защо примерно hubpages са резнати, а squidoo не е , като са един вид спамилка.

Ама какво ме интересува, аз ползвам главно squidoo, по-добре да си трая ;) ;) ;) ;)
 
От: Google отнове смени правилата на играта

По тая логика скоро ще обезсмислят копирайтинга, а малко след тва и линк-билдинга като занаяти. Хората ще почнат само хай-куалити стъф да бичат...

.. И в една свежа пролетна утрин търсачката Гугъл ще остане без оправдания за съществуването си.

ПС: Забравих да спомена че целият процес ше е свързан с глад, размирици и граждански войни в Индия, Пакистан, и някои части на Китай.
 
Последно редактирано:
От: Google отнове смени правилата на играта

Бе аз не знам хай куолити ли съм, или не съм, ама за момента не съм мръданл наникъде :)) Не знам дали е за смех, де.
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Значи, който има добре направени сайтове, с уникален контент, on of the kind дизайн, добре специализиран в нишата си и естествено user & SEs fiendly, няма какво да се притеснява, нали? аз така го разборам. Естествено и качеството на оптимизацията де - от offpage до onpage. :)

Сега наистина добрите сайтове е редно да се вдигнат, а напревените ей така...за спорта да си заемат мястото, което им се полага - на дъното. Не искам да храня никой, но не мисля, че ezine-a е по-добър източник по темата от някой тясно специализиран сайт в нишата си, на който целта е да не се слага адсенса така, че да ти е от 4те страни. Нали, има и сайтове, които разчитат и на това да информират потребителя и да си го насочат после към това, което ще приключи ровенето по темата.

А тези артикъл дирс спрат ли с предлагането на dofollow линкове, ще се намали и авторските събмити и разтежа им като контент фарми, каквото реално са си. Че и платен мембършип са си сложили. Ще ми се да видя как ще ми вземат парите на webmaster-a, като му кажат в допълнение, че линкчетата му ще са nofollow. Много си повярваха и тези. Или това да излизаш за думичка с над 500 търсения да ден на първо място с вътрешна (забита на майната си) страница и то само заради тръста на домейна и това, че автора е спамна с URL-то на статията в няколко блога, като коменти естествено.

Не хейтвам, ама така е малко грозничко и граничи с белк техниките. А ако толерираш това, значи си далече от показване на читавите резултати. Редно беше да го направят още преди време това. Даже ако питате мен от създаването на Google.
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Първо социал букмарк сайтовете ги резнаха, после блог коментарите, сега артикъл директориите - все по голямо влияние оказва контента

Отдавна чакам да го видя това и в Google.bg, особено за първите, но засега само в US индекса има реални резултати.
 
От: Google отнове смени правилата на играта

Днес влизам да едитван един артикъл в изейна и гледам линка: <a target="_new" rel="nofollow" href=".....">. И си казах: ясно. Забравям за този вид линк билдинг. Може да време на време, но това не си е работа. Представете си няколкото десетки артикъли, които имате и те са вече така. Тези сайтове не ги чака нищо хубаво, ако ме питате мен. Не знам кой ще прави труда да пише и събмитва, при това положение, защото да си говорим честно. Ще спре и трафика. НЕ че е бил голям.
 

Горе