Google премахна 1,57 млрд сайтове от резултатите си

Blinky

Owner
RIP
Добре, че вече нямам сайтове и не се докосвам до SEO. Да зависиш от нечий друг ( google ) си е кофти начин да си изкарваш хляба.
 
Не става въпрос за сайтове, а за страници. Разликата е съществена. Засегнати са по-малко от един милион сайта, които не са премахнати, а само някои от страниците им са деиндексирани,
Реален източник: https://www.google.com/transparencyreport/removals/copyright/
 
RIP
Добре, че вече нямам сайтове и не се докосвам до SEO. Да зависиш от нечий друг ( google ) си е кофти начин да си изкарваш хляба.
Много мъдра мисъл, добре че ти си шеф на шефовете и си над тези неща, ние да му мислим!!!
 
не било сайтове, а страници. И не е ръчно премахване, а напълно автоматизирано (има софтуери) чрез който може да се докладват автоматично милиони урл-и в които е засечено, че има някаква ключова дума.
Онзи ден четох за някаква амерканска филмова компания която докладвала собствения си сайт за това, че в него е имало името на някакъв филм
 
Добре, че вече нямам сайтове и не се докосвам до SEO. Да зависиш от нечий друг (google, amazon, paypal, ebay, 3rd party marketplace/yahoo/яндекс, сурат тефтер и една камара др. монополи) си е кофти начин да си изкарваш хляба.
Fixed.
 
Гошо все повече заприличва на Големия брат от "1984". Не визирам конкретния случай, а мощта, която набра търсачката през последните години. Къде ли ще му излезе края...
Ще видим какво ще излезе от Chrome OS и тогава ще можем да говорим. Ще видим какво ще излезе там, но и майкрософт там са се окопали много здраво, ще е интересно :)
 
Истината е в брандингът - от известно време ми абсолютно все тази какво прави Гугул или който и да е.
В интерес на истината са прави големите - трябва се чисти шита, а и това са си техни сайтове/продукти. Всеки решава дали да разчита на 1 доставчик или не. Ако разчиташ само на Гугъл, то проблемът си е твой!
 
„Диверсификацията“ се изразява в използването на други монополи. А ако се навлезе в друга ниша, то тогава пък отново разчитане на други монополи.

Фактически има „пишман решение“ от „ВЪЗМОЖНОСТИ“ на диверсифицирани монополи.
 
Последно редактирано:
Ако един организъм (google) е нападнат от паразити (seo) изсмукващи и увреждащи ресурсите му ,то алгоритмите действат като имунна система . Дезинфекцията е факт .
 

Горе