Google+ удари 67 млн. потребители

Blinky

Owner
На пук на всички мнения и твърдения, Google + се развива и събира потребители. Сега бройката им се е повишила от 65 милиона (през октомври) до 67 милиона през месец ноември, пиша популярния блог - TechCrunch, като се допитва от данните от ComScore за под-домейна plus.google.com.

При представянето на финансовия анализ на тримесичието през октомври, Google каза, че вече имат събрани 40 милиона регистрирани потребители. За набирането на първите 25 млн., Google Plus, отдели по-малко от месец, което я класира за най-бързо стартираща социална мрежа. Google дооказа, че всеки неен проект може да има бърз старт за разлика от: Facebook, на който му трябваха цели 36 месеца за набирането на 25 милиона регистрирани потребители, а на Twitter - 33 месеца. Това бе отбелязано по-рано в "It’s a Social World" - изследването за социалните мрежи на ComScore.

Ако трябва да се сравнява със сегашната обстановка, то реално и на Facebook бяха нужни цели 5 години, за да мине тогавашния лидер - MySpace, вече собственост на поп изпълнителя Джъстин Тимбърлейк. Facebook по нищо не показва признаци на слабост, както и, че ще пусне топ позицията при социалните мрежи. Само в Бразилия, Китай, Япония, Полша, Русия, Южна Корея и Виетнам мрежата на Марк Зукърбърг няма доминираща роля. Но целят останал свят е станал "жертва" на соц. мрежа. Като всеки един продукт или услуга - има житейски път. Както едно време MySpace беше лидер, знае ли се дали сега Facebook няма да отпадне на №2 и да даде път на Google Plus. Въпросите са ясно, отговорите са в бъдещето и начините на развитие на двете мрежи. Но едно е сугурно - ще има стабилна и ясна подредба, като според последни изчисления - Google+ ще се яви една много стабилна алтернатива на Facebook, както Yahoo, Bing са за Google.
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

това ще се промени съвсем съвсем скоро,понеже се очаква на 3 Януари фейсбук да обновяват страницата си на потребителите ,като видимо ще стане много по грозна, нещо като лексикон ли какво викат.. но бих казал че ако наистина на всички стане така то бих се отказал да посещавам тази социална мрежа вече :)
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Мда, вече го направиха и направо не знам, кой си го е променил, но видях променени профили вече във facebook. Аз лично го намирам за доста отвратително, защото всичко е разхвърлено като в някаква книжка за деца за оцветяване. Никакъв ред, просто летящи елементи и цветни бекграиндове. Предполагам някои вече са попадали на него. ;)
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

И на мен не ми харесва това ново дърво на живота :) във FB наречено "timeline" има място и за google на този пазар
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Според мене обаче за гугъл можеше да има по голям шанс ако не беше под-домейн ,а беше някакво уникално име , това е което ме дразни ,трябва някво специално име.. това е големия минус при тях
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Аз си промених профила във фейса. Не е кой знае какво, като с всяка друга промяна и с тази се свиква. Въпрос на време е.
Относно Г+ бях много оптимизиран в началото, и имам отдавна профил. Но реално рядко го ползвам. Ще мине много време за обикновените потребители да се преориентират, ако въобще го направят.
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

И на мен не ми харесва това ново дърво на живота :) във FB наречено "timeline" има място и за google на този пазар
Това ли е прочутия timeline на facebook? Аз лично не съм очарован, започва все повече да заприличва на MySpace манджата - всичко беше толкова неподредено, че хората спряха да си ползват акаунтите. :)

Определено с нововъведението им отвориха бая пазар за Google +. Идва един период / момент, в който фирмата идва до толкова голям разтеж, че за да няма застой започва да прави всякакви глупости. Идеален пример е Google с нейната Panda. Сега и Facebook започна с простотиите. :)
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

трябва малко почивна да направят не им трябват новости ,но за тях трябва всеки ден да се открие нещо новоо .. сукс е работата ,дано накрая умрат от глад ,дългове, да фалират..
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Ама колко от тези 67 милиона са активни? :)
5 ? 10 ? :lol:

Facebook, с тоя timeline, направо се наакаха доста добре.. Това няма такава ужасия просто.. дано си осъзнаят грешката, защото наистина е ужасно!
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Все си мисля, че добре подреденото и изчистеното си се харчи повече. Те за това хората не го харесваха този MySpace - всичко там беше яко разхвърляно, не се знае кое къде почва и свършва. Цялата шарения по принцип дразни и прави впечатление, че нищо не е на мястото си. Не знам кой как ще свикне, но аз леко ще позабравя за личния си facebook, за реклама - определено ще с еползва, колкото по-шарено и цветно, толкова повече разсеяни потребители ще има.
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Явно аз съм назад с нещата :D Само за чат и зепане на снимки и некво инфо, всичко друго ми е в блаженно невиденние :D
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

На мен пък ми харесва новия профил във ФБ,от началото на септември съм с такъв. :)
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Споделям мнението на Блинки за новите профили във фб - изключително разхвърляно ми е се струва. Вярно, че всичко е до свикване, но някакси ми е криво да ги гледам.
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

и аз говоря за същото timeline,правил съм приложения във ФБ и съм с него от септември,фона отзад е много добра възможност за реклама :) Като цяло ми харесва и как изглежда public,като не си приятел,дава много повече креативни възможности и някак красиво е :)
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Според мен докато се завърти машината на Г+ ще отмине модата на Социалните мрежи на хората ще им е писнало ще е излязло някое ново чудо и ще се окаже че Г за пореден път са въртели залудо педалите.
Имам чувството че непрекъснато вървят в грешна посока да имитират другите до сега май нямат нито един читав проект който да е на база копиране.
Май е по добре да се съсредоточат в собствени разработки като Г мап и подобни.
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

Там, където повечето виждат грешки, други вече от много отдавна са видели бъдещето и го прилагат.
Това важи и за Facebook и за Google.
Google губят много милиони всяка година от Youtube, но не им дреме много. Facebook имат по един сървър срещу 200 техни потребителя. Но и на тях не им дреме чак толкова много. Да му мислят тези без бизнес модели, защото милиардите вече са на изчерпване, а рисковото инвестиране не е бездънна яма.

Аз съм хепи за всички. А тук трябва да се мисли за пари, за предприемачество и за Бъдещето повече от колкото мислят другите.
 
От: Google+ удари 67 млн. потребители

каквото и да си говорим facebook няма бутане :) иначе и гугле + е много яко като идея
 

Горе