ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Евалата им ако ги пише остава да напишат и какви точно минути ги смятат на Правец 16 или на Ксеон :)
 
минутите и на мен са ми много странни само в БГ съм ги виждал, най близкото до което си успявам да си ги обясня е че някой ги е въвел преди време преди и в последствие всички със ги въвели ... как се смятат точно така и не ми стана много ясно би трябвало да са нещо като: секундни за изпълнение на скрипта Х брои на импресии = тоталното цпу време , чел съм някъде че преди много години bluehost мисля са се опитали да ги въведът грубиянската като на фрии хостингите като ти свършат минутите

лимит на процесора е нормално да има


ама на запад са или на твърд лимит в проценти, като го удариш сайта става бавен/ много бавен ако е натоврен.... или са на стария метод опрделено време за екзекюци като например може да ползваш до 75% за някакви секунди и логват и ако скрипта ти ги ползва над това време (вариянт едно е да те помолят да си ходиш / ъпгрейдваш) или да те тротълват автоматик ( става като твърдия лимит поти) има доста начини как да се приложи (най грубия e да му зададът над определно натоварване да съспеднва акаунти автоматик ама не е приятно за клиентите, но пък излизат с това че защитили интересите на останалите...) аз лично бих предпочел сайта да ми се бави докато взема мерки но пък недостъка е че твърд тавана...



Атакуват със страшна сила xmlrpc.php - хиляди заявки от различни ип-та.

HostGator-a ми суспенднаха акауна 3 пъти в рамките на 5 дена заради 100 cpu (при което всички сайтове са долу). Помолих няколко пъти съпорта са помощ но така или иначе не ми помогнаха много.

Преместих домейна на HawkHost - и там веднага вдигна 100% CPU. не ми пратиха дори мейл за предупреждение, нищо. Не ми суспехднаха акаунта. Сайтовете работят макар и леко по бавно, запари 100% cpu.

Помолих и техният съпорт за помощ - казаха ми да се обърна към девелопера... нищо.

Тогава аз погледнат last visitors и забелязах атаката.

Изтриването на файла не помага при wp защото така се пуска CMS за да понаже 404 страницата и това товари много ресурс.

Сложих плъгин който да банва - не става понеже атаките са много от различни ип-та и така или иначе той блокира един а други се появяват и пак голямо натоварване.

Блокирах файла през .htaccess и проблема се реши.

НО!

Ако стакуват друг файл, без значение името (случаен може да е) това пак ще качи 100% - Трява да се намери начин да се блокират заявки към несъществуващи файлове.

Иначе се радвам че стана така и се махнах от HG - все пак не е моя вината че някой атакува мой домейн. Съпоррта не ми помогна реално, а ми суспенднаха акаунта няколко пъти. HawkHost явно не им дреме че ти товариш 100 това което са ти дали.

Ето какво отговориха от 2 други хоста:

Geek Storage

I would like to try your hosting but could you please ask a few
questions first?

1. What's the CPU and RAM Usage Limit per account? and what's the
running duration?

Shared hosting accounts cannot use more than a combined 8% of CPU/RAM usage over a 24-hour period.

2. What's the MySQL connection limit and duration?

The MySQL connection limit is 20.

3. What's the PHP Memory Limit and PHP Max Script Execute Time?

The PHP memory limit can be adjusted by you through a .htaccess modificaiton.

4. How often do you perform offsite backups? Daily/weekly? and is there
any cost to retrieve backups from your side?

There is no cost to retrieve any backups and we offer daily offsite backups.

DowntownHost

1- CPU limit is 35% of one Core and 1 GB of RAM

2- Mysql connection limits are 30 connections and the time limit are 180 seconds

3- By default are 64 MB, but you can go up to 256 MB, execution time are 180 seconds too

4- We do backups every day on a remote server, we keep those backups for 10 days before rotate them.

Интересно какво правят при 100% натоварване

ето как става с ентерпраиз клас хостинг вместо процент от едно цпу ползвате до 100% от две ама и цената е друга $19.95 за 10 гб акаунт а като се видя от анкетата за хостинг 40% от пазара е бюджетно ориентиран http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=47665 и в трите най важни фактори му влиза цената

cpu.png
 
Re: От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Евалата им ако ги пише остава да напишат и какви точно минути ги смятат на Правец 16 или на Ксеон :)

е то има разлика и как хедълват php сигурно 85% от хостингите са на suphp то заема малко рам, води се най сигурно е от всички пхп хендълри но яде най много цпу

при преминаване fcgi /fpm php handler се получат до 6 пъти по добра скорост (при мой тестове) на изпълнение на скрипта и от там по ниско цпу цената е повече използвана рам

има вариянт що годе да ги получиш и двете с DSO но пък тогава цената е секюрити понеже пхпто на всички потребители се изпълнява с правата на апача (всяко php може да манипулира други неща по по другите фаилове и директории - не става за шеърд хостинг понеже секюритио е колкото на най слабия скрипт - (има вариянт за работ и около това mod_itk / mod_ruid2) ама пак всякакви автоъпдеитъри за плъгини и тнт не работят (като има ъпдейт трябва да се качва ръчно)

http://www.inmotionhosting.com/support/website/php/choosing-the-best-php-handler

варианта да е относително евтино и бързо и така както искашънменидж ниво иначе ако плащаш за голям хостинг на някакви пари ще си намериш и дост априличен менидж такъв
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Ок, не знам как стоят нещата при wp, знаеш, че сам си пиша сайтовете, но примерно в единият който преди беше наказан имам: 14725 total обяви, а в сайта има и каталог фирми и сайтове и социална мрежа, представи си и всичкото това даже и да го лазят ботове е заедно с сайта за игри, заедно с рекламната ми мрежа, още един сайт за обяви и още един който е с към 80к. в индекса на гугъл. Да лазят да лазаят колко да лазят тез ботове. А относно заявките към базата си има кеширане за целта, и доколкото си спомням преди няколко години (не знам при вас дали е било така), но в суперите даже не вкарваха mysql cpu time в общото процесорно време. Просто не знам, значи преди е можело да не се вкарва, за същите пари а сега се вкарва, както и още допълнителни лимити и неща. Знам, че всеки иска да печели, но не знам дали това е начина.

Всеки сайт е индивидуален. Прези седмица си чуках главата с WP, който уж имаше само 200 публикации. Да, наистина бяха 200 но имаше и 8000 ревиизии. Съответно от 700 CPU минути с оптимизация на базата данни, сайта започна да разходва 40-50 CPU минути макс. А ако сайта ти не беше за игри, а имаше 6к статии? И на тези статии вадиш при всяко отваряне related posts примерно? Колко заявки към базата данни мислиш, че прави WP в този момент?
Историята познава и други случаи - 5 посещения над 1000 CPU минути. Клиента си сетнал max_execution_time на unlimited. socket time out също узключен, защото решил че му пречи. Скрипта му прави API calls към външна услуга, която не работи но и не връща грешка. Едно отваряне на сайта държи активен php процес, докато брадясаш - 1 час, 2 часа, 3 часа ...
Ок престави си, че с айта не беше за игри (цъкалки), а имаше 9000 URL-та със статитии. Всяка статия си има ревизии в базата. Всички ревизии си имат meta tags и разни relations по-между си. Идват 3 бота и решават, че искат да изкопират цялото съдържание.
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Просто не знам, значи преди е можело да не се вкарва, за същите пари а сега се вкарва, както и още допълнителни лимити и неща. Знам, че всеки иска да печели, но не знам дали това е начина.

Отговора е много прост. Представи си, че преди не са имали технологичната възможност да го правят.
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Не знам до колко си наясно с езиците за програмиране, ама няма кой-знае каква разлика от преди 4 години, а надали тогава не са имали кадърни програмисти които да го направят. Още повече, че тогава на впс, се отчиташе и mysql само на споделения не се отчиташе.

Отговора е много прост. Представи си, че преди не са имали технологичната възможност да го правят.
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

@coolice, виждам, че под моя цитат има скриншот от StableHost. Моля те да го махнеш или да го замениш с друг или да заличиш името на StableHost, защото така изглежда, че им правиш реклама, която те не знам дали заслужават.

Ползвах ги 2 години, но ще си прекратя акаунта там. Ползвам споделен хостинг. Ако ентерпраиз клас хостинга им е добър, моля да бъда извинен!!! Ще си променя мнението и ще си ъпгрейдна акауната! Ползвал ли ги е някой???

Ползвал съм няколко хостинг доставчика и забелязвам че големите се дънят повече от малките... Малките са добре докато пораснат (или фалират, или ги купят) :)

Някой знае ли читав мониторин на хостинг? Да ми мери скорост на зареждане от няколко различни ip-a в различни точки на Щатите и Канада ?
 
Re: От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Някой знае ли читав мониторин на хостинг? Да ми мери скорост на зареждане от няколко различни ip-a в различни точки на Щатите и Канада ?

Pingdom.com ? Ама безплатното е само за едно следено нещо (IP/URL). И следи от цял свят, не само от САЩ / Канада.
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Не знам до колко си наясно с езиците за програмиране, ама няма кой-знае каква разлика от преди 4 години, а надали тогава не са имали кадърни програмисти които да го направят. Още повече, че тогава на впс, се отчиташе и mysql само на споделения не се отчиташе.

Без да имам цел да те обидя или засега, но говориш глупости.
С езиците за програмиране твърдя да съм доста по-добре запознат от теб самия.
Под технологична възможност имам предвид, че до преди няколко години хостингите работеха са MySQL. Тогава тази база данни не бе подготвена да вади такъв тип статистика. Мина време дойде базата на Мария /mariaDB/ и това реши един от големите проблеми на хостинг доставчиците. Задава се нов проблем, а именно лошите ботове, които реално генерират над 40% от трафика и ненужно изразходване на ресурси. След това ще се мисли решение на друг голям проблем, а именно човешкият фактор или некадърните програмисти, което пък са над 40-50%.

Вие се оплаквате и ревете за 3-4 лв., но погледнете малко по-мащабно и глобално върху нещата. Рискът една хостинг компания да загуби клиента си след подобно предупреждение е много по-голям от този клиента да започне да плаща повече. Повечето от вас са добри търговци и предприемачи и сами знаете, че да загуби лоялен клиент е много по страшно за една фирма от това да му вдигне таксата. Та представете си сега как тези процесорни минути са цикли на процесора и инструкции, ако си запознат с програмните езици ще знаеш какво имам предвид. Всяка една инструкция/сметка е едно прекъсване или един херц. Това са електрически импулси тоест колкото повече такива прекъсвания толкова повече електроенергия се хаби, а сами се досещате кое е най-скъпото удоволствие в един дейта център. /умишлено се изразявам малко по-лаишки/
Знаейки тези фактори с помоща на прост калкулатор можем да сметнем, че колкото повече са натоварени машините толкова повече енергия заминава и по-голям разход, за тези компании.

Повечето тук ще скокнете как не съм прав или как хостингите са зли рекетьори които се чудят колко повече да изсмучат от клиентите си. Истината обаче е различна за всяка от страните. Ако rds100 се сети и може да изрови един pdf в който Гугъл показват как планират и смятат изчислителните си ресурси ще стане доста ясно за какво говоря. Предполагам е така и при другите големи, като FB, Amazon и т.н..
Освен всичко това не напразно Гугльовци имат отдел от около 40 човека за оптимизиране на компилатора им. Като за тях е празник когато успеят да спестят дори и една инструкция на даден софтуерен продукт, защото ако измерим една инструкция в 0.0000000000000000000000000001 WAT сметнете колко инструкции се правят от всичките им машини по света всяка една секунда.
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Не знам до колко си наясно с езиците за програмиране, ама няма кой-знае каква разлика от преди 4 години, а надали тогава не са имали кадърни програмисти които да го направят. Още повече, че тогава на впс, се отчиташе и mysql само на споделения не се отчиташе.

А ти запознат ли си с разликите между mysql, mariadb, percona и възможностите за детайлно събиране на статистики. Преди да има подобни метрики всеки един потребител можеше да забие целия sql на сървъра без да разбереш, кой точно е, защото процесоа се изпълняваше просто с потребител mysql .

@coolice не си прав за CPU минутите. Въведени бяха от чуждите доставчици много преди да станат модерни и в БГ . Използваха термина excessive CPU usage без да имаше дефинирана ясна величина, т.е. граница.
 
не си ми дочел поста имам превид минутите като минуи баш си и не съм ги виждал никъде извън бг


excessive CPU винаги си го е имало и е било в ТОСовете където съм ползвал от рода на не повече пикове от 75% или 50% или 25% за 50 секунди или 40 секунди или 180 секунди ( и вече зависи според скриптовете дали ще го спре автоматик - май можеше да се нагласи цсф файръуола да го прави да съспенден акаунта или да има някакъв тротълинг (даго найсва докато може и ако не може да килне процеса или съпорта да преглежда акунтинг софтуера кой е ползвал правил спици) като минути като мисля е лимитрането с pam само за блухост съм чел и за фрихостърите по принцип при който като свъшат минутите акаунта спира за деня)

Където и да видиш лимитте където не са на търд процент от cpu ядро са нещо от рода на :
Use 25% or more of system resources for longer then 90 seconds. (гейтъра)

освен това ако пусне един сърч за bluehost да кажем се вижда как работи тротълинга и минутите за който говорят са точно наопаки на минутите на в бг
http://wordpress.org/support/topic/bluehost-throttling

значи при тях сайта ползва каквото блухост са решили за ресурса за даден час сайта се тротълва до по-ниско ниво на реусрс и работи бавно, и вече клиента си решава дали го устроива или не, да е така и какво може да направи - ще оптимизара, ще се мести, ще търси по голям акаунт


та минутата е много относителна според php хендлъра процент от цпу за тапа смятам че е по добре отколкото да се пусне цялото цпу да си харчи колкото си харчи и после да се товари клиента за минути

Аз проблем с excessive CPU на шеърд съм имал само веднъж с олд скул доставчиците ит с едно вп мулти сайт понаспамено с 2000 блога :) ама си кеширах агресивно просто стана недостатъчно в един момент
 
Последно редактирано от модератор:
Re: От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

@coolice, виждам, че под моя цитат има скриншот от StableHost. Моля те да го махнеш или да го замениш с друг или да заличиш името на StableHost, защото така изглежда, че им правиш реклама, която те не знам дали заслужават.

Ползвах ги 2 години, но ще си прекратя акаунта там. Ползвам споделен хостинг. Ако ентерпраиз клас хостинга им е добър, моля да бъда извинен!!! Ще си променя мнението и ще си ъпгрейдна акауната! Ползвал ли ги е някой???

Ползвал съм няколко хостинг доставчика и забелязвам че големите се дънят повече от малките... Малките са добре докато пораснат (или фалират, или ги купят) :)

Някой знае ли читав мониторин на хостинг? Да ми мери скорост на зареждане от няколко различни ip-a в различни точки на Щатите и Канада ?

аз просто дадох за пример затова че показват разликата между различните си типове акаунти - нищо че простстантовото не е много кето много достчици не смеят да кажат.... значи ти имаш в момента на акаунта 25% процента от едно cpu 10 конекции база данни и си на сървър сървър с минимум 500+ акаунта с ънлимиди домеини и е хубаво че са си го казали ....

защо не си доволен от тях така ще можем да видим дали ще има разлика със ентерпраиз акаунта където имаш 4 пъти повече cpu (aко работи както си го мисял като опън вз) цпу 5 пъти повече конекции към базата и си на сървър с 5 пъти по малко акаунти и

предполагам и по високи лимити за io има ( не може ли да ги питаш да те пуснат временно да видиш как върви и ще си предцениш дали те усторива да се прехвълиш) ама и цената сие в повече
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Със сигурност проблема не е в ИЦН-то. Ползвам услугите им повече от 3 години, а преди това съм бил при други, но няма значение кои, че не ми се спори с някои техни доброжелатели.
В момента ползвам cloud server с много ниски параметри, но резултатите са супер, тъй като ползвам nginx, php-fpm, fail2ban, super cache за WP MultiSite.
Имах сайт на споделен хостинг при ICN - най-скъпия им план, с процесорно време мисля беше 120 мин. Започнах да получавам същите съобщения за прекалено използване на CPU. Проверих и наистина, използваното време беше над 200 мин. Прехвърлих сайта на cloud server-а и зарязах споделения хостинг. Сега съжалявам, но не ми се занимава пак да мигрирам към споделен хост. След като прехвърлих сайта на cloud-a и видях, че средното време за скриптовете е близо 1 сек, разбрах че проблема е в моя телевизор.
Препоръчам неща от опит, които при мене бяха на критично ниво, заради калпавото ми администриране на сайта, поради липса на воля. След като отстраних всички тези недостатъци, сега средното време на скриптовете падна с пъти x пъти.
1. Използвай задължително кеширащ плъгин (super cache, hyper cache или WPTC)
2. Имах хиляди лога от IP-та, които атакуваха /wp-login.php . Използвай bad behavior, Cookies for comments, не знам дали има нещо подобно на fail2ban при споделените хостинги, но на cloud ми спира около 100-тина IP-та на ден, които атакуват SSH
3. Погледни си базата данни. При мен тя беше набъбнала до 270 МБ, което е убийствено за mysql и заявките ядат CPU като прасе ябълка. Оказа се, че плъгина ads manager слага лог за грешките в wp_options таблицата. Когато разкарах ръчно тези данни, базата падна до 80 MB и сайта живна. Ако wp_options таблицата е по-голяма от 1MB (пак е много), значи си слагал много плъгини, които после и да си махал, са оставили много боклук след себе си. Ако е така те чака много работа на ръка, но прави бакъп, защото пипането в тази таблица може да загроби базата ти с данни.
4. Знам, че на wordpress.org има много готини неща, но не трябва да се прекалява. Ако имаш повече плъгини от необходимото (аз имам около 10-11), сайта ще е много функционален, но вечно проблемен за администратора.
5. Използвай плъгина P3 (Plugin Performance Profiler) и намери чрез него кой плъгин слага прът в колелото, след което най-добре го разкарай.
6. CRON... това е тема, за която трябва да напиша цяла статия, но най-общо казано, можеш да спреш CRON на wordpress и да го пускаш ръчно по 1-2 пъти на ден или автоматично по няколко пъти на ден или на час, чрез задачите на CPanela на хоста. CRON на WP може да изяде много процесорно време, ако имаш инсталирани много плъгини. Ако искаш да прочетеш как да спреш Cron на Wordpress и да го пускаш по няколко пъти на ден, прочети това.
7. Може да се напише още много по темата, но като за начало и това е достатъчно. Като за накрая, използвай плъгина, създаден от bgextensions, който служи за оптимизиране на базата данни на WP, както и на WP MS. Плъгина може да изтеглиш от тук.
 
От: Re: От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

защо не си доволен от тях така

Имах сайт на техен споделен хостинг. Когато ми сетъпнаха акаунта бях изумен от скоростта - page load time < 1 секунда!!! Ня бах попадал на подобно нещо! Препоръчах хостинга на доста хора, това беше най-доброто на което бях попадал някога, и при това на супер цена.

Известно време по-късно, не помня точно колко мина, забелязах че сайта ми се зарежда зверски бавно, повече от 8 секунди! Това ме шокира, чудех се какво ли съм сгафил1?!? След дълбок анализ предположих че промлема не е примен, и поисках помощ от съпорта. Те, както се и очакваше нищо не ми помогната, разменихме си няколко общи приказки при което аз ги помолих да преместят акаунат ми на друг сървър, за да разберем и аз и те дали проблема е при мен.... На новият сървър времето падна то 1 секунда, без аз нищо да барам, те си преместиха акаунта 1:1.... И така няколко месеца добато пак ударих 7-8 секунди един ден... Отново поговрих празни приказки с съпорта, и отново нищо и отново местене, и бинго - пак 1-2 секунди! Е, за мен нещата са ясни, повече не мога да хоствам сай при тях на споделен хостинг. Не зам как стоят нещата при ентерпрайза.
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Аз отдавна го минах този проблем с прекалено многото минути при ICN това е моята тема http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=40108 Какво ли не правих бях на claud минах на споделен защото сайтовете не ми вървяха. Бях от първите дето ползваха claud но явно нещата не вървяха както трябва с този claud магазина ту се отваряше ту не се отваряше. Препоръчаха ми да мина на споделен хостинг. Минутите скочиха до небето. Какво ли не правих не се оправи. Смених хостинга и всичко си дойде на мястото. Ето сега колко минути ползвам. Сайта не съм го пипал повече каквото и да било. Явно с тия минути нещата не са както трябва поне аз си останах с това мнение и няма да го променя.

Снимка от 2013-12-15 21:06:45.jpg
 
Re: От: Re: От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Имах сайт на техен споделен хостинг. Когато ми сетъпнаха акаунта бях изумен от скоростта - page load time < 1 секунда!!! Ня бах попадал на подобно нещо! Препоръчах хостинга на доста хора, това беше най-доброто на което бях попадал някога, и при това на супер цена.

Известно време по-късно, не помня точно колко мина, забелязах че сайта ми се зарежда зверски бавно, повече от 8 секунди! Това ме шокира, чудех се какво ли съм сгафил1?!? След дълбок анализ предположих че промлема не е примен, и поисках помощ от съпорта. Те, както се и очакваше нищо не ми помогната, разменихме си няколко общи приказки при което аз ги помолих да преместят акаунат ми на друг сървър, за да разберем и аз и те дали проблема е при мен.... На новият сървър времето падна то 1 секунда, без аз нищо да барам, те си преместиха акаунта 1:1.... И така няколко месеца добато пак ударих 7-8 секунди един ден... Отново поговрих празни приказки с съпорта, и отново нищо и отново местене, и бинго - пак 1-2 секунди! Е, за мен нещата са ясни, повече не мога да хоствам сай при тях на споделен хостинг. Не зам как стоят нещата при ентерпрайза.

хъм на мен ми звучи точно като https://github.com/cloudlinux/mysql-governor/ в действие при по голям товар от лимита (който на малкия план е 4 пъти по малък от големия) те вкарва в списъка на тротълните и няма вадене като те преместят на нов сървър не си в тази листа

нали ползваш кеширащи плъгини ? пусни всичко на кеша включително и датабеиз


мисля че ти бях писал ако искаш висока скоротст към Page Speed Test настори си сайта да работи през PageSpeedService https://developers.google.com/speed/pagespeed/service

отделно че намалява и товара на съръвра
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

искай им код за по голяма отстъпка 20-30% и ще подновиш
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

искай им код за по голяма отстъпка 20-30% и ще подновиш


Това май е най-доброто предложение за сега. Смятам само отстъпката която да поискам да е 200-300%. Другия проблем е, че ИЦН ще се радват да не съм им клиент, тъй като съм един от малкото които споделят недостатъците им. А всички които ги хвалят са платени, или акаунтите са създадени от тях.

Относно процесорните минути. Как ще ми докажете че ИЦН не пуска ботове на сайтовете на собствените си клиенти за да им харчи процесорното време и да ги кара да си ъпгрейдват плана?
 
От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

аз имах няколко домейна при тях и повечето ги бях прехвърлил, но те продължаваха да ми пращат писма за подновяване, накрая ми предложиха и 10% отстъпка за да не местя и малкото останали домейни и ги отсвирих
 
От: От: ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?

Недей така, сега ще те подпукат с червено щото си против някоя от "големите хостинги в бг". :D

Това май е най-доброто предложение за сега. Смятам само отстъпката която да поискам да е 200-300%. Другия проблем е, че ИЦН ще се радват да не съм им клиент, тъй като съм един от малкото които споделят недостатъците им. А всички които ги хвалят са платени, или акаунтите са създадени от тях.

Относно процесорните минути. Как ще ми докажете че ИЦН не пуска ботове на сайтовете на собствените си клиенти за да им харчи процесорното време и да ги кара да си ъпгрейдват плана?
 

Горе