Victor R
Well-Known Member
Поздрави за интересната тема. Основателя на тази платформа не е случаен, в смисъл, че това не му е първото успешно начинание в сферата за възрастни. Но от гледна точка на гръб и финансиране спада към случайните. Платформата от първия си ден е насочена към съдържание за възрастни и идеята беше, че под шапката на студията артистите/моделите взимат стотинки, а лесно могат да правят повече пари като аматьори. В последствие си стана място и за професионалисти, и за аматьори. Виждам, че в уикито пише друго, но никога не е било банвано съдържанието за възрастни, напротив, то беше в основата на идеята и винаги е било насърчавано. През последните години през тях на годишна база минават огромни суми. Мисля, че за една от последните 3 години назад числото беше над $6 милиарда (оборот, не печалби). В топ 1% моделите успяват да генерират по няколко милиона $ на месец, като там вече продукцията е на много професионално ниво и има цял екип който да си пише с аудиторията от името на модела. Аз не мисля, че имат къде да разкешат, макар че ако успеят ще станат първи и в това. Но с такъв бизнес трудно се прави IPO и трудно можеш да очакваш по-голям играч да те купи, просто защото си вече по-голям от големите. Студиата, които генерират такова съдържание са пръснати измежду щатите, Чехия и Япония, и не са толкова много, и аз не мисля, че тази платформа може да бъде придобита от който и да е от тях. Освен това тя е на доста прилична печалба и нищо не го налага.
Последно редактирано: