OnlyFans с екип от 40 души носи $700 милиона дивидент за година

Поздрави за интересната тема. Основателя на тази платформа не е случаен, в смисъл, че това не му е първото успешно начинание в сферата за възрастни. Но от гледна точка на гръб и финансиране спада към случайните. Платформата от първия си ден е насочена към съдържание за възрастни и идеята беше, че под шапката на студията артистите/моделите взимат стотинки, а лесно могат да правят повече пари като аматьори. В последствие си стана място и за професионалисти, и за аматьори. Виждам, че в уикито пише друго, но никога не е било банвано съдържанието за възрастни, напротив, то беше в основата на идеята и винаги е било насърчавано. През последните години през тях на годишна база минават огромни суми. Мисля, че за една от последните 3 години назад числото беше над $6 милиарда (оборот, не печалби). В топ 1% моделите успяват да генерират по няколко милиона $ на месец, като там вече продукцията е на много професионално ниво и има цял екип който да си пише с аудиторията от името на модела. Аз не мисля, че имат къде да разкешат, макар че ако успеят ще станат първи и в това. Но с такъв бизнес трудно се прави IPO и трудно можеш да очакваш по-голям играч да те купи, просто защото си вече по-голям от големите. Студиата, които генерират такова съдържание са пръснати измежду щатите, Чехия и Япония, и не са толкова много, и аз не мисля, че тази платформа може да бъде придобита от който и да е от тях. Освен това тя е на доста прилична печалба и нищо не го налага.

Последно редактирано:
И второ включване, предвид коментарите преди моя. Клонинги на тази платформа се появяват постоянно и изчезват постоянно. Лично аз мисля, че причината да не им се получава, е че се опитват да подбият ОнлиФенс, вместо да измислят някакъв истински проблем, който да решат за тези модели/създатели на съдържание. Разплащанията не са проблем, има платежни доставчици, които от десетилетия се занимават точно с такъв тип съдържание (CCBill), но е скъпо. Ако някога има съперник на ОнлиФенс, той няма да решава проблема с това как да генерираш и продаваш съдържанието си на феновете си. Ще трябва да реши проблем, който произлиза от това и е общ за повечето модели или клиентите им, защото този вече е решен перфектно и няма какво да се добави. Аналогия, пак в тази ниша, мога да направя с динозавъра ЛайвЖасмин и начинът по който от нищото се появиха Чатърбейт и буквално ги направиха нерелевантни.

Горе