Paypal измама - unauthorized payment

krassi

New Member
Здравейте приятели, както виждате пиша относно една измама в пейпал и ви моля за съвет. Ще се опитам да обясня на кратко. Сестра ми си беше направила регистрация в един сайт за работа в Англия като детегледачка, съответно от там се свързали хора които се интересуват от нея, но казали че трябва да предплати наем за квартира в чужбина. Тя им казала че няма такива пари 1200 евро и тези решили да и пратят пари по пейпал на три плащания с обща сума 1200 евро. По-късно тя ми каза че е решила да ходи на работа в чужбина с чужди пари и не добър английски и направо избеснях, пък се оказа и че хората били некакви евангелисти сектанти след като им разгледах профилите по-подробно, та решихме да им върнем парите. Оказа се че жената която изпратила парите, ги е изпратила от пейпал акаунта на своя партньорка, като казала на сестра ми че го били обсъдили това с партньорката й да платят от нейния акаунт. Пазя и всички кореспонденции по емайл и whatsapp мобилното приложение. След като казахме че сестра ми се отказва от пътуването и ще върнем парите по пейпал, въпросната коза казала че не иска да се върнат по пейпал а по мъниграм и да ги пратим на нейна друга партньорка. Естествено заради нашето невежество ги изпратихме 1100 евро по мъниграм и казаха че са ги получили. От тогава 37 дена никакъв проблем до днес, възникнал диспут за unauthorized payment в пейпал от партньорката на оная че си иска парите обратно. Сега акаунта е с отрицателен баланс 1140 евро и трябва да се отговори в диспута. Пазим всички кореспонденции и документи от мъниграм, имаме и номера на измамничката с който писа в whatsapp както и може би някакъв адрес с който е регистрирана в сайта за детегледачки. Молбата ми към вас е, да дадете съвет какво да правим? Сестра ми няма спомени или не е сигурна дали им е давала някога копие от лична карта, нейния акаунт е premier ot 2011 някъде и е veryfied. Тя нямаше други пари в дебитната карта освен 40 евро в пейпал акаунта преди негативния баланс. Дали да обявим картата за открадната или какво бихте ни посъветвали, понеже остават още 6 дена за отговор на диспута?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Здравейте приятели, както виждате пиша относно една измама в пейпал и ви моля за съвет. Ще се опитам да обясня на кратко.

Сестра ми си беше направила регистрация в един сайт за работа в Англия като детегледачка, съответно от там се свързали хора които се интересуват от нея, но казали че трябва да предплати наем за квартира в чужбина. Тя им казала че няма такива пари 1200 евро и тези решили да и пратят пари по пейпал на три плащания с обща сума 1200 евро.
По-късно тя ми каза че е решила да ходи на работа в чужбина с чужди пари и не добър английски и направо избеснях, пък се оказа и че хората били некакви евангелисти сектанти след като им разгледах профилите по-подробно, та решихме да им върнем парите. Оказа се че жената която изпратила парите, ги е изпратила от пейпал акаунта на своя партньорка, като казала на сестра ми че го били обсъдили това с партньорката й да платят от нейния акаунт.
Пазя и всички кореспонденции по емайл и whatsapp мобилното приложение. След като казахме че сестра ми се отказва от пътуването и ще върнем парите по пейпал, въпросната коза казала че не иска да се върнат по пейпал а по мъниграм и да ги пратим на нейна друга партньорка. Естествено заради нашето невежество ги изпратихме 1100 евро по мъниграм и казаха че са ги получили. От тогава 37 дена никакъв проблем до днес, възникнал диспут за unauthorized payment в пейпал от партньорката на оная че си иска парите обратно. Сега акаунта е с отрицателен баланс 1140 евро и трябва да се отговори в диспута. Пазим всички кореспонденции и документи от мъниграм, имаме и номера на измамничката с който писа в whatsapp както и може би някакъв адрес с който е регистрирана в сайта за детегледачки. Молбата ми към вас е, да дадете съвет какво да правим? Сестра ми няма спомени или не е сигурна дали им е давала някога копие от лична карта, нейния акаунт е premier ot 2011 някъде и е veryfied. Тя нямаше други пари в дебитната карта освен 40 евро в пейпал акаунта преди негативния баланс. Дали да обявим картата за открадната или какво бихте ни посъветвали, понеже остават още 6 дена за отговор на диспута?

Как може да има такива балами всеки ден се чудя?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Да признавам че всичко направихме от невежество, въпроса е какво може да се направи сега. Мисля да отговоря на диспута и да прикача скрииншоти от кореспонденцията по whatsapp и gmail с измамничката, както и копие от документа за мъниграм. Или какво бихте ни посъветвали да направим, също и ако не е давала данни от лична карта. Тя мисли да ходи в полицията, какво бихте посъветвали за това и дали да си болкита дебитната карта?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Отговорете на диспута и едно уточнение - как ви пратиха парите като gift или като плащане с фактура?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Много е важно при първия отговор да изпратите на PayPal абсолютно всичко. Защото последващите изпращания не са чак толкова ефективни.

А диспутите при ПейПал са често срещана практика и в момента са нещо като рак във самата система.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Ивинявай но не знам как да го проверя това. На payment type пише instant и статус Held. Също така знаете ли какъв е лимита за прикачане на файлове в пейпал, защото кореспонденцията от whatssapp е дълга и скрииншотите от телефона са към 25 снимки с общ обем към 20мб, иначе мога да копирам само текста, но не знам дали ще свърши работа. Относно ликнатата дебитна карта какво бихте посъветвали, да я закрием ли заедно със сметката? Благодаря предварително на всички дали съвет!
 
Последно редактирано:
От: Paypal измама - unauthorized payment

Не правете с картата нищо в момента, само я дръжте празна да няма пари в нея.Трябва да можеш да пращаш колкото имаш снимки и информация.

А и щом са ви вдигнали кейс беше излишно да питам за начина на пращане на парите.Приложете разписките от паричния превод задължително.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Мокя ви хора, дайте някакъв съвет какво да правим? От пейпал могат ли да вземат парите от моята банка дори и да нямам пари в нея? Кажете да закрия ли дебитната карта и банковата сметка?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Мокя ви хора, дайте някакъв съвет какво да правим? От пейпал могат ли да вземат парите от моята банка дори и да нямам пари в нея? Кажете да закрия ли дебитната карта и банковата сметка?

Засега нищо не прави, ако до утре бе се появи @¦•••SHERIFA•••¦ пращай всички документи.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Пари няма да вземат,но и ти пей пал няма да видиш повече.
Борете се докрай така или иначе нямам какво повече да загубите
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Не видях в темата , пробвахте ли се да се свържете с тия хора и да ги питате защо си искат парите втори път след като вече са ги получили ? Ако са просто измамнички ги заплашете със дело за измама.... Иначе щом си пазите всички документи може би има някакъв шанс да се отсъди във ваша полза....
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Ами не знам защо си искат парите обратно, все още не съм им писал, добра ли е идеята да ги заплашвам с дело? Иначе сестра ми не иска и да чува за пейпал вече, тя каза че не е давала данни от лична карта но нейния акаунт е veryfied. В банката по сметката няма пари, притеснява ме ако диспута не се разреши в наша полза дали от пейпал могат да накарат банката да върне парите и после да ги търси тя от нас? Да закриваме ли дебитната карта и сметката с нея?
П.С четох мнения на SHERIFA в други теми и човека дава много полезна информация, надявам се той или друг също да дадът такава, благодаря на писалите по-горе, вашите мнения помагат доста в такива инфарктни ситуации.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Що се ловите на тия измами бе, хора... Тва е често срещана измамна схема. Те да ти пращат пари през пейпал и ти да им ги пращаш кеш... Много измамници я ползват, защото в такъв случай диспутите ги печелят те, обаче зависи как са ти изпратени парите... Не вкарвай пари в картата. Вземи бележките, с които сте пратили парите през мъней грам и обясни всичко на пейпал, като приложиш кореспондеции, скрийншоти и всичко, което имате. Не е зле да идеш и в полицията, все пак това си е финансова измама.

EDIT:
Ако картата ти е празна не могат да теглят пари.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Ако нямаш пари в банката, нищо не могат да ти вземат. Пусни всички документи на PayPal и им кажи, че те изнудват.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Разбирам ще приложа всички документи на пейпал, мисля утре и жалба в полицията да пусна. Ако пиша директно на оная дето си иска парите обратно на нейния имеил или през пейпал дали ще повлия това на разследването?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

всичката кореспонденция по e-mail е официална. Направо и пиши мейл и я питай защо си иска парите, при положение, че сте и ги пратили с мъни грам, приложи и и на нея документите и и кажи, че ти парите си ги пратил, да се оправят помежду си, иначе ще пуснеш жалба в полицията и тва е. Ако ти отговори, начи си признава сама, че пари няма и case closed
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

И да не пропусна, кажи на сестра ти да си опича акъла и да внимава с кой говори по интернет, скоро излезе инфо, че бг сме N1 в Европа по трафик на хора, тъй че с тоя нескопосан опит за пейпал измама леко се е разминала.
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Значи ще и пиша първо, пък ако не отговори до утре ще се ходи в полицията. Наистина не мога да повярвам пейпал правят такива цигании, дори и с обикновенн продажба продавача го отнася почти винаги само той като гледам остналите теми . Иначе на документа от мъниграм има адреса и номера на личната карта, дали е добре да ги скрия като пращам копие до пейпал?
 
От: Paypal измама - unauthorized payment

Имаш или нямаш пари в картата Paypal няма да ти дръпнат и стотинка. Нали ще направиш оплакване във банката за неоторизирана транзакция и те са подсъдни. Може обаче да използват колекторски фирми. Тука вече не съм наясно какво могат да направят. Успех! На всеки може да се случи.
 
От: От: Paypal измама - unauthorized payment

...Наистина не мога да повярвам пейпал правят такива цигании, дори и с обикновенн продажба продавача го отнася почти винаги само той като гледам остналите теми. ..
Що пък пейпал да прави цигании? За тях има две страни, изпращач и получател. Изпращача проявава някаква претенция за транзакцията а те от своя страна предоставят възможност на получателя да се защити.
Надявам се в кореспонденцията да упоменато от кой ПейПал адрес е имала намерение да изпраща парите.

Както беше упоменато по-горе, при добре предоставени обяснения и доказателвата PayPal взима правилни решения. Лично, нямам загубен кейс до сега като продавач даже при условие, че бизнеса ми е в сферата на е-продукти и услуги.
 

Горе