Pixy е Wordpress плъгин за оптимизация на изображения. Търся бета тестери.

"хубавото" е, че не регистрираш грешки (сега погледнах логовете), просто има скрипт-конфликти.
Ако си ползвал някакви готови модели, е възможно да се раздрънкат с плъгини използващи същите. Един клас дублаж и ето ти..
Не съм си играл да анализирам каквото и да е, но единя така яко се скърши, че от любопитство погледнах в конзолата. Ето три шота ако ти помогнат с нещо.
Иначе, ако съм читав някой път през нощта, мога да разцъкам повече. През деня не е ОК за експерименти, все пак РОРО дебне
😆

1.jpg2.jpg3.jpg

Достатъчно ми е май, довечера ще го оперирам.
Едит: готово, но не мога да го изтествам. Ако имаш после време за бърз тест ще пусна линк.

Последно редактирано:
аааа да даа, знам как става така бързо.. а съм 100% наясно, че цяла нощ ще си прехвърляме файлове ахахаха ама просто съм 100% убеден в това 😆

Пусни го в гитхъба, всеки да си преглежда, па който иска ще тества, ще се включва. Така по "твоя" начин ще стане лудница..

А и ти какво си направил братко! Одеве всъщност разгледах файловете.. би ти си направил не плъгин, а операционна система ахаха какво е това чудо, какво е това нещо. 600 файла за един конверт?? 😬 И една торба готови библиотеки (както предполагах) чак и тема си сложил.. ужас. Плъгин юзерите искат нещо просто, ненатоварващо и неангажиращо. Помисли, все пак говорим за едно конвертиране на найсе снимки..

Ти си знаеш, ама аз пари в това не виждам. А ги целим всякакви проекти в 99% от случаите. Някои знаят 😉

Ама ок ще се тества и по-натам, ама пък и ти дай по-комфортни условия за тестерсон :)

Иначе, кат ъпнеш в директорията, ще тествам пак, ако не си шернал нещо у хъба все пак..

Ще сложиш ли едно рамо или ще си чешем езиците? Ако проблемът не е разрешен няма да те занимавам цяла нощ.

Добре, сори, не се правят така тези неща, но съм съгласен, че трябва да си довърша меродиите ахах Пусни ми на лично или не знам къде, линк или каквото е.

Иначе, не ги пиша тези неща от газърлък, всичко е от опит, а и нямам лоши помисли, тва пък посмъртно

ахаха хероро, това за мен ли беше :) Споко, мен не ме мислете, аз съм си достатъчно оправен/параноичен 😆

Искам да го кажа, за да няма съмнения. Плъгинът минава през PCP за всичко, което правя по него, но това далеч не ми е единственият критерии. Ясно е, че 1.0.0 не е перфектен, но бързо разрешавам проблемите, стига да имам нужният минимум обратна връзка. Линк към репото в гитхъб не мога да сложа, защото е изцяло дев бранч, който е пълен с куп неща, включително целия build pipeline и свързаното CI/CD, и какво ли още не. Ще променя това и ще направя публично репо.

ПС. 1.0.1 чака cooldown периода от 24 часа за да е видим за ъпдейт с обратната връзка която вече имам, а проблемът който е при DedoMraz остава за 1.0.2 и премахва asset manager-а, който наистина не трябва да прави това, което мисля че е причинило проблема при него.

Последно редактирано:
Тепърва (според мен) ще изкачат всевъзможни проблеми, защото наистина има стотици гъзарии по вп-тата. А още по-голям трабъл е, че този плъгин е насочен точно за такива гъзарии, защото всичките използват яко снимков материал. Сложна задача си се заел..

Стана още по-ужасно положението. Когато казвам, че няма да стане така, го казвам, защото вече съм минал с такива прехвърлянки и търсене на проблема. Лошото е, че в един момент "проблема" всъщност са множество от проблеми :) За това бях убеден, че няма да минеме тънканата 😉

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg

Интересното е, че пак не регистрира нищо в лога, въпреки "фатала"

Утре няма да е, че играят атцтеките, но други ден/по-по други, знам ли 😁 мога да тествам на други вп сайтове. За сега имаме два успешни блога, три неуспешни "гъзарии" Да видим по-натам..

пп пробвах всевъзможни опции от "сетингс" дори се опитах "ръчно да конвъртна" Нищо не се получава. Просто са яко в конфликт с популярни и използвани неща, като редукса, лаитбокса, и кой знае тепърва с още колко подобни скрипта ще се изпокарат

Последно редактирано:
Следвай WordPress и не прави глупости.
Дашборда ти е абсурдно усложнен, система в системата е в момента.
Keep it simple

Съгласен съм за нуждата от опростяване. Само че библиотеките и тн. не са проблема тук. Сайта на DedoMraz, както и друг сайт с почти идентични проблеми активно блокират заявките за оптимизация на изображения (освен ако не пратя реферер с името им) и нищо чудно това да чупи JS-а, който си търси изображенията. Няма да се учудя ако блокират и някоя REST заявка, поради което да излиза тази грешка от ядрото. Ще погледна какви security плъгини имат и двата сайта.

Изглежда не е точно от секюрити плъгин, поне не всичко. На един с възможен макс (като за вп) нямаше никакъв проблем с конфликти. Не извади грешка никъде.
НО
Не стана автоматично. Трябваше да обръщам ръчно. Прецака фавикона тотално. Конверта беше куц - от 170К на 160К

2.jpg3.jpg

1.jpg

Горе