registryagency.bg

deffnews

Well-Known Member
Ползва ли го някой? При мен има проблем, дава ми грешки при подаване на заявки. И понеже се случва по сайтове на държавни институции да дава грешки, незнам при мен ли е проблема или при тях.
Ел. ми подпис е правен при Стампит, които мисля, че са към Имформационно обслужване АД.
 
Дава от има няма седмица. Опитват се да обединят търговския и имотния регистър. И не се оправят успешно защото и двата им портала не работят добре.


Горе-долу от тогава не може банката ми да ни понагласи мобайл банкирането. Просто не могат да извлекат справка от това чудо на технологиите.
 
При мен се случва, че още при тестово подписване ми дава грешка. Да видях, че се опитват да ги обединяват и то точно 27-ми са посочили за крайна дата, след това само в обединения регистър.
Бъркат ми работите, понеже баща ми който почина преди време е от новозагорско и не разполагам, или и да има не знам къде са документите удостоверяващи, че притежава земи.

Не знам въобще дали са вкарали информацията каквато и да е дигитално, защото поне до преди време трябваше да се ходи по кметства за да получиш информация и съответните документи. И тъй като отворих темата ще питам също и вас, ако имате подобни случаи - мисля че някъде в началото на 90-те направо окрадоха земите на не малко хора, чрез така нареченото отчуждаване на имоти по някакви символични суми от левчета. И преди години в поземлената комисия ни казаха, че нищо не можело да се направи, но аз съм сигурен че все нещо може да се направи.
 
Каква грешка дава?
Неуспешно свързване с локалната услуга за подписване B-Trust BISS. Възможни причини: 1. B-Trust BISS не е стартирана или не е инсталирана и настроена правилно за Вашия браузър. Можете да изтеглите инсталатор от тук. Моля, следвайте инструкциите тук за инсталация и настройка от Борика АД . 2. В момента има друг процес по подписване със смарт-карта, който не е приключил. Моля, завършете го и опитайте отново тестово подписване.
 
Нямам проблеми със StampIT, какво се случва при вас?
Аз за тях не знам, казвам че справките се правят трудно, да не кажа никак. Нали като ти правят документите на гише, правят и по едно извлечение от ТР за достоверност и засичане. За жалост, вече ден 3ти не може да се направи. За което е ясно защо. Четох новината преди седмица, но въобще не ми е минало през акъла, че основните функции ще ги прецакат. :)
 
Справките пък въобще не са спирали, там никакъв проблем не съм имал, преди малко правих пак.
Е този от банката какво ми обяснява. Утре пак ще ходя. :) Ама това сега, преди ден два пак ли е работело?
 
Да, аз визирах лични проверки, през личен профил. Банките вероятно са в друга група, не знам.
@deffnews
Инсталирал ли си въпросния BISS от техния линк (ЛОКАЛНА УСЛУГА ЗА ПОДПИСВАНЕ - BISS)? Ако си го инсталирал, и е активен, не би трябвало да имаш проблеми.
 
Да, аз визирах лични проверки, през личен профил. Банките вероятно са в друга група, не знам.
Да, в друга са. Знаех, ама не мислех, че на тях ще им я прецакат и да държат прецакана толкова време. ;) Голям портал, няма що. Да бяха направили малко по интерактивен дизайн. Като предния ще стане, още не е заработил като хората и вече е олд скул. :)
 

Горе