Seo или платена реклама?

Коя реклама привлича повече клиенти?


  • Общо гласове
    7
Здравейте, имам сайт за секс играчки може ли съвет как да го развия още повече?
http://orgasmmarket.com/
пробвах с различни фирми, и съм много разочарована само пари на вятъра за сео...за реклама, а не виждам никакви резултати!
Моля посъветвайте ме, с какво и как мога да подобря сайта си?
Не разбирам много от сайтове и кодове, чета доста по темата но има толкова различни мнения и всичко ме обърква още повече!
 
Какво SEO си правил с това заглавие на сайта???
Ако въпросът е SEO или реклама по сайтове и социални мрежи, определено SEO!
Според мен хората като решат да си купуват секс играчки ще ги търсят конкретно в Гугъл, шанса да видиш вибратов във ФБ и да си го купиш инцидентно, според мен е нищожен.
Но ти питаш SEO или Гугъл реклама, което общо взето е доста свързано и в двата случая говорим за Гугъл основно. Та според мен ги прави успоредно, пусни реклама в Гугъл и същевременно подобрявай сайта и чети най-добре, ако имаш време как да стане това.
Ако не разбираш от SEO изобщо, има огромен шанс да платиш много пари на някаква фирма и реално да не направят нищо, ти да не получиш нищо и да няма никакъв ефект като цяло.
Тоест, ако нямаш време да четеш и да се запознаваш - директно плащай за реклама, по-бързи резултати и е по-ефективно. SEO е дългосрочна инвестиция, но трябва да разбираш поне малко, за да не те лъжат разни фирмички. Да не говорим, че самият факт, че даваш пари на Гугъл за реклама, ще ти повиши класирането - гарантирано!
 
Пишеш "секс разкази" и подобни ключови думи в Гугъл и търсиш контакт за реклама на сайтовете с най-добри позиции. Няма да са с толкова голяма аудитория като новинатските по-горе, но това е твоят таргет.
 
На първо място за най-изгодно и дългосрочно ти е SEO-то.
После фейсбук рекламата! Най-ефикасна и качествена на добра цена. Разбира се тук ще се съглася с колегата по-горе никой няма да купи вибратор от фейсбук, но има доста разгонени мамчета по групи за запознаснтва и прочие. Трябва да си поднесеш продуктите по заобиколен и оригинален начин най-вече да не те блокира фейсбук! По-скоро срещнах 1 сайт за подобни играчки беше рекламиран по доста добър начин и дори аз цъкнах да видя за какво и де реч (не че ще си купя нещо) но за да купи някой нещо първо трябва да го види и съдейки по резултатите на кампанията съм сигурен че доста хора са цъкнали и купили.
Другия скъп вариант по тези телешопове по телевизията след 00:00ч дето пускат разни боклуци sexwell ли кви бяха :)
 
Човек, какво оптимизация си плащал? Тайтълът на хоума ти е &. URL адресите са ти тотал не както трябва. Аз ли нещо изоставам от тенденциите на он-пейдж оптимизацията или нещо не е направено както трябва. :) И това е само с едно отваряне на сайта, без анализ. :) Според мен си попадал на хора, които само са ти взимали парите, дори не мога да кажа, че е на база пари, защото и 10 лева на месец да си плащал, пак един тайтъл можеха да сложат. :)

И отговора на анкетата ми е - И ДВЕТЕ. :)
 
Винаги на такива "оптимизатори" попадат клиентите, не мога да разберат защо. Всъщност знам защо :)
Аз пък не знам, ще споделиш ли? В смисъл в бюджета ли е разковничето. Не вярвам да е по препоръка. :)
 
Истинският оптимизатор няма да ви излъже и няма да ви спести истината. А ментарджиите обещават нереални неща, вземат ви парите и изчезват.
Така хората се лъжат.
 
Не е само до бюджета, има и такива, които искат огромни суми и пак ще свършат горе-долу толкова работа.
Хората не разбират, а е модерно това SEO. На мен през ден ми звънят разни какички да ми предлагат SEO и как ще съм на първа страница в Гугъл, как ще продавам повече, как всичко ще е прекрасно - срещу 500 лева на месец или пък щели да ми изготвят страница в техният каталог срещу 400 лв. еднократно и вече ще излизам напред и ще продавам много...Естествено дори не си правят труда да проверят, че ВЕЧЕ съм на първа страница и то защото сам съм си ги правил нещата. Отделно разбира се знам, че с това което ми предлагат няма как да се постигнат резултатите, които обещават...Но един нормален човек с малък бизнес и без познания в сферата веднага се връзва на номера.
 
Напълно сте прави, е аз съм от тия, където веднага се връзват,.. и така вече няколко години през различни фирми и програмисти нещата стават все по-зле. Ще започна малко по-малко сама да оправям нещата. А може ли малко инфо за URL адресите, как да ги оправя, какви трябва да бъдат?
 
URL са ти най малкия проблем, а бутането им ще бъде най закопаващо сайта, ако не знаеш как :)
работи по описанието на продуктите, тайтълите и другите наща, които съм ти описал с статията, дето ти пратих :)
 
В началото - платена реклама. Фейсбук не е опция. Гугъл Адуърдс може ама не бих възлагал големи надежди - имаха някакви ограничения да е само текст или нещо от рода доколкото си спомням.

Специализираните в адулт нишата рекламни мрежи също не са кой знае каква опция май понеже кой български сайт има ДжусиАдс нашляпани например... Може и да има подобни - не знам, БГ пазарът ми е тъмна Индия.

Остава да се договаряш индивидуално със собственици на бг сайтове, които ти се сторят подходящи.

СЕОто е ясно.

Бих инвестирал и в контент маркетинг - статии, видеа, и прочие "безопасни" материали, за да може да се шерват спокойно, макар че тия неща по принцип нямат кой знае какъв вирал потенциал.
 

Горе