Siteground - рекет и измама

Дискусията в 'Хостинг Форум' стартирана от Martinbgabv1, Ян 23, 2019.

 1. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Искам да споделя с всички какво преживях след като използвах "услугата" хостинг на прехвалената фирма сайтграунд. В края на октомври миналата година, по препоръка на един "специалист" в областта на дропшипинга, се регистрирах в сайта им и платих хостинг и домейн на новия си сайт за година напред(това беше минималния срок) 75 евра. Като начинаещ в тази област избрах най-ниският им план, а именно, 10гб пространство и до 10 000 посещения месечно. В началото нямаше сериозни проблеми, но точно месец след регистрацията ми започна всичко. Първо получих имейл от тях, че базата данни на сайта ми била претоварена, 713 мб!, а трябвало да бъде под 500. Даваха ми срок до 7 дни да я изчистя(пазя цялата си кореспонденция с тях и много лесно мога да докажа думите си). Много се учудих, понеже сайтът ми бе абсолютно празен! Нямаше нито един продукт качен, нито статии, видеа и прочее. Нищо! Веднага се свързах с човека, който ми поддържаше сайта и му показах съобщението. Той се зае с проблема и след 11 часа въпросната "база данни" беше сведена до 73мб. И познайте какво става сега. САЙТА МИ ИЗЧЕЗНА! Просто нямаше достъп до него. Свързах се със сайтграунд и поисках обяснение за проблема. И тук започна всичко. Започнаха да ме мотаят, да разтягат локуми, да шикалкавят и прочее. Но в крайна сметка, можело да се реши "моят проблем", трябвало само да се се ъпгрейдна на по-висока тяхна тарифа, или да използвам техните бакъп инструменти. Да се ъпгредвам при абсолютно празен сайт?? До този момент имах точно 119 посещения, гугъл аналитикс пази информацията. А бях платил за 10 000 посещения месечно. Не. Реших да използвам бакъп-ът им. И знаете ли какво се оказа? Оказа се, че и за това трябва да плащам!!! С 2 думи-блокираха ми сайта и ми заявиха по заобиколен начин, че ако искам да си го възвърна, трябва да им платя. Изумих се, никога не съм предполагал че може да съществува подобен рекет. Естествено че отказах да им плащам, отказах се от "услугите" им и си поисках парите обратно. Отговора им бе доста нагъл: не било редно да ми връщат парите, но, видите ли, за мен щели да направят изключение! Пак повтарям, че имам копия на всичко, за което говоря. Това се случи преди 3 седмици, в началото на януари. До този момент НЕ СА МИ ВЪРНАЛИ И СТОТИНКА ОТ ПАРИТЕ!!
  Направата на сайта ми излезе 400 евра, един месец усилия, нерви и ядове. И сега го няма. Унищожиха ми го. Нека всеки, който е решил да се занимава със сайтграунд, да знае това!
   
 2. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,429
  Харесвания:
  920
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  Не че ми е работа да се меся но подобни изказвания са често срещани от зелените потребители без никакъв опит. Я отговори на следните въпроси:

  1. Като вземаше хостинга прочете ли с какви параметри и лимити е или видя само цената и посещенията и наклика next next next finish?
  2. Като ти направиха тоя свещен сайт не ти ли дадоха архив или го качиха на хостинга и от там ти се спасявай. Верно чи 400 евра за сайт са смешна сума но все пак трябвало е на ти дадат поне един архив или достъп до репзитори да си го дръпнеш
  3. Като ти писаха че базата данни е голяма някой погледна ли с какво е пълна или търка с голямото гребло? Намалихте я 10 пъти на сайт който дори няма номенклатура от продукти... програмиста е за убиване с камъни
  4. Преди да направи промените по базата данни и сайта да изчезне дали е направил бекъп за всеки случай или програмиста смело е мазал?

  За всички тези неволи си има причина и колкото и да ти е неприятно да го проумееш тя не е в избора на хостинг.....
   
  Dafa Web и sstankov харесват това.
 3. rutera

  rutera Active Member

  Рег.:
  Окт 16, 2013
  Съобщения:
  427
  Харесвания:
  73
  Точки:
  28
  Нещата никога не са такива каквито ги изкарва потребителя!
  От опит (а той е огромен +/- 10 години със хостинг) ти казвам, че това което си написал е лъжа! Няма опция да няма бекъп, няма опция да е платен, няма опция да се опитват да те "рекетират" особено споменатите!
   
  Victor R харесва това.
 4. bobbydigital

  bobbydigital Active Member

  Рег.:
  Септ 24, 2009
  Съобщения:
  785
  Харесвания:
  131
  Точки:
  43
  На мен ми изглежда, "програмиста" се е накал и е изтрил всичко.
  Ако толкова са проблем сайтграунд ходи им начупи прозорците поне да ти олекне :)
   
 5. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  186
  Харесвания:
  96
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Ако твоя програмист ти е избрал този план си искай парите от него. Ако не е, а ти сам си го избрал без да се посъветваш, тогава пиеш една студена вода и следващия път внимаваш повече. Обещанието за "до Х посетители" не означава нищо (като домашния ти нет: до Х мегабита в секунда, което значи всяка скорост между 0 и този Х, но не по-висока от него), то дори не може да бъде и отправна точка, защото не взима предвид платформата, нужните й ресурси, разпределението на посещенията във времето, пиковия трафик, какво прави всеки потребител и други фактори. Общо взето е някакъв опит да се насочи потребителя към подходящия за него план, предвид че нищо не разбира, но според мен потребител, който нищо не разбира си наема човек, който да му върши нещата. Или поне така трябва да е.
   
 6. tedkata_m

  tedkata_m Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 5, 2012
  Съобщения:
  1,198
  Харесвания:
  137
  Точки:
  63
  Място:
  София
  Ама и вие що така го нахранихте! Може пък и в хостинга да е бил проблемът. Плюс това всеки от нас е бил млад и зелен, що така му влязохте с лошо?
   
 7. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,429
  Харесвания:
  920
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  е с перце ли да го галя като е млад и зелен. По добре оше от начало да се научи.
   
  sstankov харесва това.
 8. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  553
  Харесвания:
  185
  Точки:
  43
  Винаги съм се чудел на хората които ползват фирми залагащи толкова агресивно на аффилейта.
   
 9. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
   
 10. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  По мое скромно мнение, няма да е зле, хубавецо, след като пишеш "мнение", да споменеш м/ду другото, че си на хранилка при рекетьорите от сайтграунд. Заради многото потребители и посетители на този наистина реномиран сайт, си направих труда да посъбера няколко различни от твоето мнения. Ето ги и тях:
  1. Класация на хостинг компаниите за миналата година:
  https://www.predpriemach.com/threads/Най-добрите-хостинг-компании-за-2018-година.73447/

  Тук, след като натиснете бутона"покажи резултатите", добре се вижда, че въпросната хостинг компания има точно 2 гласа! Ето:
  Siteground.com
  2 глас(ове)
  1.4%

  И аз отлично зная откъде идват тези два гласа. Това са твоят глас, плюс този на Богдан. Ти и Богдан - сол т...ците на рекетьорите.
  Ето няколко мнения на хора, които са имали някакви отношения със сайтграуд:
  https://bgrabotodatel.com/company/2163/page:2

  Тук всеки грамотен човек може да прочете за какво става на въпрос. 9 от 10 мнения са крайно негативни, но, разбира се, тук-там се намират и положителни. Мога да се досетя, че точно ти и Богдан сте ги написали-нали все пак трябва да си оправдаете хранилката.
  Ето сега и мнения на чуждестранни клиенти на въпросните смешници:

  http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1486540

  Така. Аз нямам какво повече да кажа, нека всеки прецени сам за себе си. А ти, красавецо, си добре дошъл да пишеш каквото си пожелаеш-това си е твое конституционно право. Само ще те помоля, ей така, между другото, да споменаваш, че си на хранилка при рекетьорите. Ти и онзи жалък нещастник Богдан.
   
 11. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Не, това е твърде примитивно. Просто си потърсих правата, за съжаление, за сега няма отговор. Но рано или късно нещата ще "лъснат" и всеки ще си получи полагаемото. Стига ми това, че ги описах в най-големите световни хостинг форуми. Смятам, че това им е достатъчна награда.
   
 12. zlatko0o

  zlatko0o Active Member

  Рег.:
  Окт 16, 2011
  Съобщения:
  468
  Харесвания:
  61
  Точки:
  28
  Как така ти затриха сайта?!
  Ти нямаш ли копие от него?!
  Защо си платил 400 евро и не си получил даже копие от сайта си?!
  Кое по-точно е затрил "програмиста" ти, че да смали базата?!
  В планиът, който си избрал има възможност за backup-и daily - какво се е случило с тях?!
  Като цяло, все разумни въпроси, на които не даваш отговор - като цяло мирише историята..

  П.С Аз не съм на хранилка при никого ;)
   
 13. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,429
  Харесвания:
  920
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  Верно си още зелен. Ако поне малко познаваше бранша, щеше да си наясно с факта, че Siteground са ми конкуренти, а не работодатели. Опитвам се да ти вкарам във все още празната глава, малко повече информация как да не допускаш подобни грешки за в бъдеще, но от меркантилното ти мислене няма място за полезна информация. А, и единствения Богдан който знаех от SG от години не е сред живите, лека му пръст.
   
 14. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  553
  Харесвания:
  185
  Точки:
  43
  тема от преди 4 години и бг работодател като доказателство за нещо си?!
   
 15. white_pawn

  white_pawn Active Member

  Рег.:
  Дек 10, 2011
  Съобщения:
  857
  Харесвания:
  122
  Точки:
  43
  Място:
  cloud
  Само така!!! Дай да видим сега и кореспонденцията! :D
   
 16. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Не, нямам копие на сайта си, за пръв път се занимавам с това. Според сайтграунд имало някаква база данни в самия сайт и тя била 730 мб, а трябвало да бъде под 500. Дадоха ми срок 1 седмица да ги изчистя и моят човек го направи за 11 часа. Имам всичко това документирано. Но ония ми забиха сайта и заявиха, че може да се оправи само ако се ъпгрейдна или използвам техния бакъп. Който бакъп струва пари. И понеже отказах, повече не съм виждал сайта си.
   
 17. zlatko0o

  zlatko0o Active Member

  Рег.:
  Окт 16, 2011
  Съобщения:
  468
  Харесвания:
  61
  Точки:
  28
  Добре, ако найстина не виждаш проблемът, че твоя човек е сакат и е затрил квото не трябва, не мога да ти помогна. Също така като им цитираш, че в планът ти, който си избрал се включва Daily backup - какъв им е отговорът?
   
  Последно редактирано: Ян 24, 2019
 18. Confessor

  Confessor New Member

  Рег.:
  Дек 4, 2018
  Съобщения:
  2
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  С какво е била пълна тази база от данни - 730 мб при положение, че нищо е нямало в сайта? Да оставим тази голяма въпросителна за момента. Другото, което е интересно как след като човекът я смъква от 730 на 73 мб и изведнъж сайтът спира да работи? По-скоро намирисва, че твоят човек е оцапал нещата сериозно.
   
 19. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  От преди 4 години?? Хм, нямах представа, че от август 2018 до сега са изминали 4 години. Кажи къде я научи тази математика, да отида и аз я понауча, признавам, че ми е тотално непозната!
   
 20. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,429
  Харесвания:
  920
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  Темата в webhostingtalk е преди 4 години. Събери си акъла на едно място и спри да отбягваш очевидните въпроси.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice