Siteground - рекет и измама

Дискусията в 'Хостинг Форум' стартирана от Martinbgabv1, Ян 23, 2019.

 1. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,409
  Харесвания:
  907
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  @Martinbgabv1 в крайна сметка какво се получи?!? Направи реклама на SG, те си го прехвърлиха в другия крачол, ти се изложи геройски, ние ти се посмяхме от сърце.... и всички приключи ......
   
 2. Georgi731

  Georgi731 New Member

  Рег.:
  Дек 23, 2018
  Съобщения:
  18
  Харесвания:
  6
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Ограничението от 500МБ за база данни в един хостинг акаунт е регулярно и напълно резонно за почти всички доставчици на такива услуги, както у нас, така и на международния пазар. Това, което авторът възприема като рекет си е чиста липса на информираност и непознатост на едни нови води, в които нагазва... Първо е безумно да правиш 500МБ база данни на споделен хостинг... Но това е размер, който е изключителна рядкост и само много големи сайтове могат да имат бази с такива размери... Какво е съдържала една БД за чисто нов сайт, си остава още една мистерия на Астор... Преглъщаме това, но програмистът на сайта е намалил базата до 75МБ. Много интересно как е постигнал размер десет пъти по-малък от първоначалния, който въпреки всичко е стряскащ за един празен и чисто нов сайт... Продължаваме да се правим на слепи, но възможно ли е при сайт за 400 евро никой да не пази бекъп на това велико произведение? Нито поръчителя му (разбираемо, не е негова работа), нито програмиста. Да не говорим, че Siteground правят ежедневен бекъп. Никъде не виждам автора да се е свързал с тях и да е поискал неговото възстановяване. Също така съхраняват бекъпи за няколко дни назад, далеч не е било невъзможно да го направи. Воден от тези изводи, смятам, че тук става въпрос или за забележителна неинформираност, но ми е много интересно какъв програмист ще се навие да разиграва подобни сценарии с великите си сайтове, или по-вероятната според мен хипотеза за злословена и уронване на авторитета на тази компания. Дали от зъл конкурентен език, отново по някаква друга форма неинформираност, или по нещо по-мистериозно дори от загадката с базата данни, можем само да гадаем... Хубава тема.
   
 3. Martinbgabv1

  Martinbgabv1 New Member

  Рег.:
  Ян 23, 2019
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Абе Жоре.... благодаря и на теб за хубавото омаскаряване, но наистина се чудя, защо гласовете за най-добър хостинг доставчик си стоят все толкова-два(на Убавеца-пълноглавец и на Богдан)?!? Да беше ударил и ти 1 гласче, като нищо ше те премират с някой и друг еврак. Защо още не си опровергал няколкото десетки доста негативни мнения за господарите ти в бгработодател. Що не вземеш да напишеш колко са велики в някой и друг международен форум(аз вече го направих). Що не вземеш да прочетеш какво всъщност съм написал аз? Що не прочетеш това: http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1749610 , където 2/3 от потребителите ме подкрепят, останалите просто изказват съмнение. Нормално, аз не мога да копи-пейстна цялата кореспонденция, където де факто всичко лъсва, никой няма да ми даде толкова пространство да поствам романи. Само че там нито един не ме окачестви като "празноглавец", "сакат програмист", или "програмиста ти е за убиване с камъни"!! Напротив, всички искат да ми помогнат. Защо ли?? Всички вие, доброжелатели мои, окончателно ме убедихте, че раята си заслужава съдбата на 101% !! Много жалко за двамата ми дядовци, дето си проляха кръвта на фронта на Втората световна война за теб и останалите като теб!! Тъжно, много тъжно.... :(
   
 4. freelancer

  freelancer Active Member

  Рег.:
  Авг 7, 2009
  Съобщения:
  890
  Харесвания:
  85
  Точки:
  28
  Прочетох това -> http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1749610 , и това "където 2/3 от потребителите ме подкрепят, останалите просто изказват съмнение" НЕ Е вярно.
  Повечето изказват съмнение, почти никой НЕ ти вярва, и искат доказателства :)
  Отделно също ти обясняват, че нещо със сайта не е наред с тази база и намалението от 90%

  Така че и онази тема е в същата посока, като тази тук - което е логично, предвид странното ти излагане на "фактите"
   
 5. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,409
  Харесвания:
  907
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  Абе математика, ако дядовците ти са загинали тогава ти или си на 60 или не трябва да те има в момента. Спри наркотиците или медикаментите или там каквито лайна пиеш и влез малко в реалността.
   
  Georgi731 харесва това.
 6. Georgi731

  Georgi731 New Member

  Рег.:
  Дек 23, 2018
  Съобщения:
  18
  Харесвания:
  6
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Не знам къде виждаш, че хората те подкрепят, но на повечето, според мен и не само, наистина им става комично от късия разказ, който си сътворил за неволите си. Аз не работя за никой хостинг компания и професията ми е доста далеч от този бранш. Спокойно, убеден съм, че изобщо не вярваш в това, разбира се ти винаги виждаш нещо отвъд, все някой върти конспирация, в таен пакт с цялата Вселена да ти навреди, но все пак трябваше да го напиша. Не познавам Site Ground, нито някога съм работил с тях, дори нямам познати, които да имат опит с тази компания, освен че съм участвал в тяхна PR кампания в научния форум Ratio 2018. Обяснявам ти как стоят нещата при почти всички хостинг доставчици, на който си харесаш пазара. Ясно ми е, че нямаш понятие от разработване на уеб сайт, в което няма лошо, не може да си вещ в далечни от теб области, защото ако имаше никога нямаше да качиш сайт с 700МБ база данни и щеше да имаш представа за какъв информационен масив става въпрос. Още повече е ясно, че програмистът ти също няма понятие от разработване на сайтове, защото се изисква особено голям талант, за да сътвориш 700МБ база данни за чисто нов сайт... Единственото логично обяснение, за което се сещам е сайтът ти да е направен с CMS система или друг вид готов продукт, програмиста яко да е омазал всичко и системата да е започнала да връща грешки и е изплюла всичко в лога за грешки в базата данни в размери на хиляди страници и това е почистил програмиста ти. Тук обаче не трябва да виниш хостинг доставчика, защото това, ако е сайт, утре си слагам тирантите и ставам трамвай №5... Не знам дали си даваш сметка и усещаш колко нелепо и комично звучи цялата ситуация, още повече че даже никой не пази бекъп на този велик сайт, който е струвал 400 евро и хостинга ти го е погубил! Още повече, че никъде не казваш, ти свърза ли се с SG и попита ли ги защо ти е блокиран акаунта, както и дали ще могат да ти върнат бекъпа?

  Смятам, че цялата тема е опит за охулване на името на Site Ground, тъй като упреците на автора са безпочвени, а когато бъдат отправени към него резонно възникващите въпроси, става заядлив, нападателен и вулгарен.
   
 7. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,296
  Харесвания:
  1,227
  Точки:
  113
  Досега никакви доказателства... И не мога да разбера как празен сайт ще има 53mb данни. 700mb mysql не е ли около милион записа?
  Регистрирал си се на 3 места за да споделиш - http://hardwarebg.com/forum/search.php?searchid=7146078 , предприемач и http://biznesforum.bg/threads/siteground-Хостинг-Мнения.2848/

  И на трите места си копи /пейстнал същото мнение. Би ли дал повече подробности, програмиста е писал на какво? PHP? и за какво е бил този сайт, че имал нужда от 73MB база данни след като е празен? Историята смърди много и ми намирисва на черен pr, щом дори си се разтърсил за хостинг темата тук, както и даваш линкове от bgrabotodatel.

  пс: Няма нужда да постваш фермани, може да пуснеш 2-3 screenshots където ти искат пари за бекъпа както и кореспонденция, която смяташ че е важна за казуса.
   
  Dafa Web, Georgi731 и CryptoInvest харесват това.
 8. Georgi731

  Georgi731 New Member

  Рег.:
  Дек 23, 2018
  Съобщения:
  18
  Харесвания:
  6
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Добре че каза къде още си е нашлякал глупостите, я да взема и там да му отговоря...

  Редакция: Пуу, те пък взели, че вече му ги изтрили от хардуер.бг
   
 9. AMitrev

  AMitrev Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 6, 2012
  Съобщения:
  1,666
  Харесвания:
  301
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Място:
  София
  Ако SiteGround нареждам се на хранилката. IBAN–а ми е..... :D

  @Martinbgabv1 фактура издават ли ти ? :D
   
 10. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  473
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Не е платен трол, явно е имало спречкване ама кво точно е станало никога няма да разберем. Не че ни интересува де.
   
 11. minch3v

  minch3v Active Member

  Рег.:
  Авг 26, 2014
  Съобщения:
  458
  Харесвания:
  27
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Добре, нека авторът пусне една анкета и всеки да гласува на коя страна застава. Мнозинството печели - демокрация.
   
 12. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,296
  Харесвания:
  1,227
  Точки:
  113
  Автора ми е пратил съобщение с някакъв текст, който явно очаква да го прочета, където май се съдържа кореспонденцията. Нарекъл е тези от хостинг компанията "моите хора" :D . Единственият хостинг, който ползвам е VPS от time4vps ( плана от 5.99 ) и май досега съм доста доволен, една година и никакви проблеми.
  Сега автора на темата да публикува кореспонденцията и тук, и така трябваше да започне темата.
  едит: https://pastebin.com/uhiHTQTK ето му съобщението с коресподенцията.

  edit2 зачетох се и гледайте какъв гем има:


  Изчетох всичко. Та какво е станало - незнае и той защо, натиснал repair. После какво се случва - нали знаете wordpress като има неработещи плъгини / теми - как вади blank screne of death - трябва да влезеш в базата и да направиш плъгина неактивен, тоест да не се hook-ва от WP. Това е единственото нещо, което е трябвало да направи, но на него хостинга му е виновен.
   
  Последно редактирано: Ян 30, 2019
  Dafa Web харесва това.
 13. userca

  userca Member

  Рег.:
  Март 2, 2015
  Съобщения:
  58
  Харесвания:
  14
  Точки:
  8
  Прочети мнението ми внимателно! :)
  Superhosting Manage VPS
  CooliceHost.com Server Management Services
  Не се занимавай с глупости, премести си там проекта :) и няма да имаш проблем, една от тези две фирми писани от мен по-горе, siteground дори не съм ги чувал нищо лично....
  Успех приятел!
   
 14. Georgi731

  Georgi731 New Member

  Рег.:
  Дек 23, 2018
  Съобщения:
  18
  Харесвания:
  6
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Поне станаха ясни няколко неща:
  1. От страна на хостинг доставчика няма никакви нарушения, нито нещо, което да не отговаря на стандартни търговски практики в този отрасъл.
  2. Програмистът, както предполагахме се е провъзгласил твърде дръзко с тази титла. Направил ти е сайт с Wordpress, и както предположих аз, до толкова е омазал всичко със системата, че е започнала да пълни базата данни с милиони грешки.
  3. Програмистът, разбира се трябва да замаже положението и е започнал да трие наляво и надясно, вероятно без да има представа какво върши. Не само че не се е загледал в логовете, но и е решил да не коригира грешката, а чистичко и простичко да разчиства базата. Тук си остава дори загадка за Астор какво, къде и как е правил.
  4. По думите си, даваш 400 евро за сайт, изграден с готова система Wordpress, който е на практика неизползваем, поради сериозна компрометация? Искрено ми се ще да не си бил чак толкова непестелив към парите си.
  5. Започваш да нападаш доставчика на услуги, за това че имаш проблем в твоя телевизор.
  6. Решението на проблемът със сайта ти дори не е изисквало знания по програмиране, а елементарни действия по настройка на системата след колосалното омазване.


  Аз приключих с темата, многословни монолози, правилно се е ориентирал автора къде може да пише...

  П.П. Големи симпатии към теб явно има, на мен пък нищо не иска да ми изпрати...
   
 15. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,409
  Харесвания:
  907
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia

  Изкушавам се да плесна линка с кореспонденцията в тази тема http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1749610 но с този счупен английски едва ли разберат за какво става въпрос. Дори индийците говорят по-нормално на английски от тоя дебил.
   
 16. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,296
  Харесвания:
  1,227
  Точки:
  113
  И това е gold
   
  Dafa Web и Georgi731 харесват това.
 17. dzhorov

  dzhorov Member

  Рег.:
  Дек 24, 2010
  Съобщения:
  60
  Харесвания:
  19
  Точки:
  8
  Професия:
  Jump.bg
  Място:
  Пловдив
  Рядко си правя труда да коментирам, ама тоя път ще го направя. Изчетох цялата тема с доводите и кореспонденцията. Цялата ситуация е типичен пример за българско поведение в Интернет пространството. Очевидно е, че проблемът е някъде в Wordpress-а и плъгини и база данни. Вместо потребителят да проведе нормална комуникация, при което щеше да му се възстанови всички в нормалното работещо състояние, той е решил да се заяжда. Пичове...не става по този начин. Първо се учите на елементарна култура и елементарно запознаване какво е сайт, Wordpress, база данни и т.н. и след това правите сайтове. По този начин ще си спестите нерви и главоболия и малоумни обвинения срещу звеното, което не ви е виновно за ваш си проблем.
   
  alex.atanasov харесва това.
 18. white_pawn

  white_pawn Active Member

  Рег.:
  Дек 10, 2011
  Съобщения:
  845
  Харесвания:
  116
  Точки:
  43
  Място:
  cloud
  Два скрийншота относно Start Up плана на Siteground. И добре че няма разни червени бутони покрай младежа, иначе:
   

  Прикачени файлове:

  Последно редактирано: Ян 31, 2019
 19. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  456
  Харесвания:
  103
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Не вярвам да е дал 400 ЕВРО и накрая да си вземе най-евтиния хостинг, както и да няма бекъп. Ако това е така явно слепци още има за обработка и той си я е заслужил напълно ( да не изпозлвам по-груби изрази... ). А ако неговия ''програмист'' му е препоръчал този пакет е за трепане, не само че къде е омазал WP, но и за грешния съвет относно избор на хостинг. Повечето клиенти се предполага, че не разбират съответно, този който им прави сайта трябва да ги насочи към хостинг решение или VPS според целите на сайта и самия сайт. Според мен автора на темата съди грешния човек... Много силна дума ''програмист'' е изпозлвана за титуловането на въпросния който е изграждал сайта....
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice