VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Хмм, добри цени. Дори ме замисляте да прекратя два мои споделени хостинг плана с няколко сайта на тях и да ги прехвърля към вас. Някои има ли някакви отзиви ? :)
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Бихте ли споделили лесно ли се работи с админ панела ви? Цените са повече от добри, но аз например съм свикнал с Ц-панел, а той е се плаща месечно навсякъде.

Трябва ли да разбирам от команди и т.н., за да си направя една инсталация на Уодпрес например?
 
От: От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Цените са супер, малко повече от споделен.

Проблемът, поне за мен е така, e че изведнъж става много сложно.

Това за cpanel лиценза, еднократно ли е, или на година например?


Бихте ли споделили лесно ли се работи с админ панела ви? Цените са повече от добри, но аз например съм свикнал с Ц-панел, а той е се плаща месечно навсякъде.

Трябва ли да разбирам от команди и т.н., за да си направя една инсталация на Уодпрес например?

Започвам с последния въпрос - не, не e необходимо да изпълнявате някакви команди за инсталацията на wordpress (или форуми и подобни) - просто качвате wordpress-а и отивате на адреса на вашия сайт - там ще имате инсталационна форма (например потребителско име, парола и тн.), т.е. подобно на споделения хостинг.

Да уточня, за хората които не знаят:

Webmin е безплатен контролен панел за улеснена уеб системна администрация - тоест вместо да търсите команди и тн. с два три клика правите настройки свързани със системната и мрежовата администрация на сървъра, както и операционната система.

Virtualmin е безплатен модул към Webmin (има и платена версия), който служи за управление на сайтове - тоест алтернативата на CPanel, Kloxo и тн.

CPanel-а е $15 на месец и е с неограничен брой акаунти, тоест например ако сте фирма за уебдизайн и желаете да предоставяте и хостинг на малък брой клиенти (да кажем 10-15), можете да им осигурите по един акаунт на всеки, като ще плащате по $15 месечно общо.

Подобно на CPanel, чрез Webmin + Virtualmin модула, можете да си качите сайта, да създавате бази данни, имейл акаунти и ftp акаунти, ако ви по-удобно чрез FTP да си качите файловете. Основната разлика е по-различния панел - но има същата функционалност и е въпрос на свикване - имаме доста клиенти, които са много доволни от Webmin/Virtualmin и споделят, че въобще не е нужно да се плаща за CPanel.
Менюто е по-различно, както и 'термините' (например Add-on domain е 'Virtual Server', което идва от VirtualHost в конфигурацията на Apache (уебсървъра) и тн), общо взето неща, с които лесно се свиква. В началото е възможно тази новост да ви е неприятна, но като си 'поиграете' с панела, ще разберете колко е интуитивен и веднага ще го харесате. Хубавата част е, че за разлика от споделения хостинг - вие сте единствения потребител на сървъра и ресурсите му (паметта, дисковото пространство и процесор) са само за вас. Можете да имате безброй сайтове - единственото ограничение е на ресурсите според плана. Мейл сървъра, уеб сървъра, dns сървъра - всичко се използва само от вас, както и имате собствен IP адрес.
Virtualmin поддържа напълно mysql и phpmyadmin, точно както CPanel.

Не е нужно да имате познания по линукс, ако ще ползвате VPS-а по подобен начин на споделения хостинг - не ви трябват команди, а ако имате затруднения с нещо ние ще помогнем.
Ние правим инсталацията и конфигурацията на всичко, а освен ако не променяте нещо по операционната система и конфигурацията и - няма да са ви нужни познания в системната администрация.

В същото време, ако 'разбирате' от линукс ще можете да се възползвате от мощни инструменти и приложения, които иначе е невъзможно при споделения хостинг.
Виртуалните сървъри са толкова гъвкави, че в чужбина хората отдавна използват само VPS и го предпочитат, пред споделения хостинг. Да не говорим, че цените на двете услуги са подобни.
Е горди сме, че вече и в България има такива услуги на 'нормални' цени. Както се казва топлата вода отдавна е открита, защо в САЩ и Германия да могат, а в България да не можем.
Да не говорим, че там и стандарта на живота е много висок, но така е при нас винаги ситуацията е наобратно - високи цени и ниски заплати..
Също у нас за съжаление има погрешно схващане, че VPS хостинга е само за сайтове с голямо натоварване или че трябва да сте Линукс гуру, за да използвате такива услуги.
Това въобще не е така и мога да ви дам безброй примери на лични сайтове, микро блогове, форуми и тн., малки и големи, които са на VPS.
Просто избирате количество ресурс, съобразено с вашите нужди - ако имате мини блог, тогава дори 128MB VPS ще ви е достатъчен, ако пък сте уебмастър и имате 20 сайта, някои от тях доста натоварени - то тогава може да сте на най-високия план, който е с ресурс подобен на физическите наети сървъри, но е на цена два или три пъти по-ниска. Предлагаме и Storage планове с по 150GB дисково пространство само за 24.99лв. - тези са изключително подходящи за бекъп на вашия хостинг от други места. Като заговорих за бекъп - Virtualmin има функцията за периодичен автоматичен бекъп - локален или отдалечен (например с FTP)
Друго предимство на VPS хостинга е, че вашите данни са защитени - сървърите са напълно изолирани и което намалява риска от неторизиран достъп от хакери или други клиенти.
Можете да сте спокойни, че имейлите ви няма да се компроментират - всеки VPS си има отделен мейл сървър. Също можете да качвате лични файлове, които да не са видими публично и само вие имате достъп до тях.
За бързината мисля, че е ясно - при споделения хостинг стотици, може би дори хиляди клиенти са на един сървър и споделят една свързаност и едни ресурси. Това в пиковите часове може да окаже влияние върху бързината на сайта ви, налагат ви ограничения на процесорното време и тн.

Знам, че всичко това може да звучи като реклама, но в чужбина хората са запознати с тези факти, докато в България само специалисти в областа се възползват от предимствата на тази услуга.
Затова пиша толкова подробно - идеята е да ви дам пълна информация, за да сте информирани и вие.


Ето и няколко линка, които може да ви се струват интересни:
Сравнение на различните панели - http://virtualmin.com/compare.html
Virtualmin демо - http://virtualmin.com/demo
5 причини защо VPS хостинга е за предпочитане: http://www.ilovepromocodes.com/5-reasons-you-should-prefer-vps-over-shared-hosting/
Други аргументи: http://forums.eukhost.com/f29/why-vps-not-shared-hosting-1118/#.UeMnUcrYGSo
Дискусия VPS vs Shared hosting: http://forums.hostsearch.com/showthread.php?7681-VPS-vs-shared-hosting


* Не препоръчваме инсталацията Virtualmin на мини VPS-а, който е със 128MB RAM, тъй като няма да ви остане много памет.
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Това обяснение за Ц-панела е добро, благодаря! Това за другите държави. .. нямам точните %, но ми се стува че споделените планове са все още много по-популярни, дори след спада на VPS цените (като основната причина е сложността, а не цената)

За Ц-панела, сега като се замисля, не го ползвам чак толкова. ... добавяне на сайт, дб, е-поща.

Това предполагам че и безплатният панел го може.

Как стоят нещата със библиотеките? Например, GD graphics library, или базовите изисквания за joomla например?

Предварително мерси; (имам много готин споделен, но изтича на края на тази година)

Защо не си направите едно промо видео на youtube? Гледам че много знания и мерак имате, но мисля че ефекта би бил по-добър
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Най-добрите Линукс дистрибуции, т.е. тези които се водят Grade A, са Debian и CentOS. Именно те се поддържат най-добре от панела Webmin и модула към него Virtualmin.

Centos и Debian използват софтуерен пакетен мениджър, тоест приложенията, библиотеките и др. се инсталират като пакети бързо и лесно с една команда.

Разбира се за тези от вас, които не желаят изобщо да влизат през SSH и да пишат команди - това може да извършвате в контролния панел Webmin.

Давам ви пример за инсталиране на GD graphics library - наистина е доста тривиално и лесно.

Отиваме в пакетния мениджър и в полето Package from APT за Debian или Package from YUM за CentOS пишем GD graphics library:
Screenshot

Ще ни се отвори прозорец с намерените пакети - техните имена и description:
Screenshot

Прозорецът ще се затвори и в полето за инсталация ще се изпише библиотеката, кликваме Install и библиотеката ще бъде инсталирана :)

Screenshot

Отностно видеото - идеята е добра и сме го мислили, но на този етап гледаме да се средоточаваме върху доброто обслужване, но в бъдеще ще направим някои tutorials.
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Благодаря за отговора. Ще взема един план към края на месеца.
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Ако желаете можем дори да ви помогнем с инсталацията на Wordpress и да я направим вместо вас, за да си спестите време.
Вече вие можете сами да си смените администраторската парола за WP по всяко време. Нашата основна цел е да работим в интерес на клиентите.
 
малко ще спамна темата на NullByte (от мен като форумен админ се иска да наблюдавам какво е нужно на потребителите на форума и ако мога да го осигурявам)



Значи за всички който идват от cPanel и ще ползват VPS за първи път създадох тази тема има и скриин шотове - панела прилича а cPanel и се добавя с три реда и инстлацията отнема около две минути

Много Лесен Контолен Панел за First time VPS Users - от Безплатно до $2.5 на Месец

базовата безплатна инсталация поддържа всички скриптове който идват със Softcalous но можета да инсталирате само 59 автоматично от безплатния авто инсталатор (като от безплатена версия на Softcalous качена на какъв да друг сървър дори и с цпанел )

за останалите скриптове ръчно създавате си база качвате през фтп или файл мениджъра отивате на домейна попълвате, некст некст и сте готови или си взимате лицензче за $2.50 и имате над 350 скрипта готови за инсталция

а като напреднете в знанията може да си ръчкате сървъра през конзолата :)
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Благодаря за инфото, знам за zPanelx, Kloxo, ispconfig, ISPomega и тн., но за този панел не бях чувал.
Ако някой наш бъдещ клиент реши да го ползва, но го е страх, че няма да се справи с инсталацията - ще я направим ние :)
Когато ми остане време мисля да пусна един тестов VPS с този панел и да ви дам тестови акаунти на лично, за да я изпробвате безплатно.
Може пък и да се окаже доста сполучлив панел, а 59 скрипта не са малко и за останалите 300 само $2.50 - какво му плаща човек...
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Айде аз да съм първи с панела :) сега ще го кача и тествам
Благодаря за инфото, знам за zPanelx, Kloxo, ispconfig, ISPomega и тн., но за този панел не бях чувал.
Ако някой наш бъдещ клиент реши да го ползва, но го е страх, че няма да се справи с инсталацията - ще я направим ние :)
Когато ми остане време мисля да пусна един тестов VPS с този панел и да ви дам тестови акаунти на лично, за да я изпробвате безплатно.
Може пък и да се окаже доста сполучлив панел, а 59 скрипта не са малко и за останалите 300 само $2.50 - какво му плаща човек...
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Имах малко работа сега почвам
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Благодаря за положителния коментар!

Организираме 'томбола' с награди - спечелете до 3 месеца безплатен VPS от план OpenVZ 256MB, ето и условията за участие:
- Да сте български гражданин, навършил 18 години
- Да сте регистрирани във форума на предприемач
- Да имате Twitter и да ни 'follow', след което да пуснете tweet "Участие за безплатен VPS от @VPSBG_eu https://vpsbg.eu"
- Да спазвате нашите условия на ползване.

Краен срок на записване: 30 Юли

Победителят ще се избере на случаен принцип и ще получи един безплатен месец от план OpenVZ 256MB,
с възможност за още един месец ако напише ревю (което трябва да е професионално написано) тук в тази или друга тема във форума на Предприемач. Третия безплатен месец може да получите, ако удължите вашия VPS независимо от периода.

Ето нашият twitter: https://twitter.com/vpsbg_eu



И аз се записах. :) дано да ме одобрят!

Наистина цените им са уникални ниски за такъв вид услуга. Има голяма разлика от споделен хостинг и VPS. На споделения наистина има на едно ИП може и хиляда сайта и някои от ако са блокирани от Гоогле ще има голям негатив и към твоя сайт. Затова силно ви препоръчвам VPS IP-то си е уникално само за теб, и има голям ефект за SEO на сайта. Знам го от личен опит. :)
 
Колко RAM памет заема VPS

Реших да ви публикувам информация за първоначалната заета памет при нова инсталация.
Сървърите са със стандартни инструменти и SSH сървър разбира се, дал съм данни с и без apache2.
При направени тестове на сайтове с nginx и apache2 - nginx използва далеч по-малко памет и процесор.
Също mySQL използва първоначално 40MB памет, докато други сървъри от рода на Posgresql или sql lite използват далеч по-малко.

OpenVZ

centos 5 32 - 9MB с apache (7mb без apache)
centos 5 64 - 13MB (9mb без apache)

centos 6 32 - 9MB (7mb без apache)
centos 6 64 - 13MB (10mb без apache)

debian 6 32 - 6mb (4mb без apache)
debian 6 64 - 8mb (6mb без apache)

debian 7 32 beta* - 10mb (9mb без apache)
debian 7 64 beta* - 13mb (11mb без apache)

fedora 18 32 - 13mb (10mb без apache)
fedora 18 64 - 17mb (14mb без apache)

scientific 32 - 11mb (7mb без apache)
scientific 64 - 12mb (10mb без apache)

suse 12.3 32 - 10mb (9mb без apache)
suse 12.3 64 - 14mb (12mb без apache)

ubuntu 12.14 32 - 9mb (9mb без apache)
ubuntu 12.14 64 - 14mb (12mb без apache)

ubuntu 13.04 32 beta* - 11mb (9mb без apache)
ubuntu 13.04 64 beta* - 11mb (9mb без apache)

* beta OS-а се води бета тъй като е с ядро 2.6.x, вместо с нормалното за тази версия 3.2.x



Средни стойности за много малък мини сайт:

OpenVZ Debian 6 64bit apache2 + myql server = ~ 50MB
KVM Debian 7 64bit apache2 + mysql server = ~ 100MB

Средни стойности за блог на WordPress със среден брой посещения:

OpenVZ Debian 6 64bit apache2 + myql server + WP = ~ 100MB
KVM Debian 7 64bit apache2 + mysql server + WP = ~ 160MB
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Здравейте ,
имам един въпрос и го задавам тук , защото мисля ,че е полезна информация .
Ако реша да взема VPS от вас, но в момента ползвам споделен хостинг с около 5-6 Addon домейна, може ли да съдействате, ако сваля пълен бекъп през cpanel-а на сегашния хостинг и при качването (подкарването) на ваш vps .

Поздрави !

П.П. Забравих да попитам, кой от вашите планове ще ми препоръчате за 7 сайта с малко натоварване и предполагам не е проблем да си направя един ВПН .
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Здравейте,
можем да съдействаме за прехвърляне на public_html директорията и всички други файлове, базите данни и DNS записите (ако не са повече от 20), както и настройването им да работят като отделни сайтове (add-on както cpanel го наричат или VirtualHost както е правилно да се казва според конфигурацията на apache2).

Вече други неща като имейл акаунти, имейл алиаси/пренасочвания/настройки, ftp акаунти и др. или повече DNS записи ще трябва вие да ги направите.

Относно плана - този 512-1024МБ за 12.92лв. на месец мисля, че ще ви е напълно достатъчен, като ако бюджета Ви е ограничен, може да се експериментира и с по-ниския 256-512 за 7.49лв и ако се вижда, че имате нужда от повече да се ъпгрейднете (ъпгрейда не изисква преинсталация и дори рестарт).
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Здравейте,
Имам много въпроси, малко знания и това ми причинява стрес. Описвам ситуацията, към какво съм се насочил и искам да коментирате дали правилно се ориентирам и какво препоръчвате.
Ситуацията е следната: имам 7 домейна, от които 2 са опенкарт, 3 цс-карт, 2 WP сайта. Отделно имам още 1 опенкарт на под-домейн, 3 WP на под-домейни. Общо дисково пространство 7-9ГБ, месечен трафик 30-40ГБ.
Насочил съм се към пакета 512-1024. Но притесненията са ми относно местенето на всичко изброено, което в момента е на 3 шернати хостинг акаунта, настройка и тн. Причината - никога не съм работил с ВПС.
Интересува ме правилно ли съм се ориентирал към пакета, дали при тази ситуация наличната РАМ ще ми стига, съпорта в рамките на колко време реагира при проблем (нямам идея колко е нормално, тъй като не съм се сблъсквал с ВПС)? Цените крайни с ДДС ли са? Мога ли да получа ф-ра?
Съжалявам ако в първоначалните 2 поста сте отговорили на въпросите ми, но за мен там пише на китайски що се касае техническата част и за това си питам с думи прости.
Разчитам на бърз отговор, ако искате можете да ми пишете ЛС за скайп или друг вид контакт, тъй като до 1-2 дни трябва да реша дали да местя, къде и евентуално бих искал да се възползвам от кода с отстъпка за форума.
Благодаря,
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Здравейте,
Можем да Ви съдействаме напълно с преместването и настройките, което включва самите сайтове и техните бази данни. За съжаление мейли и мейл акаунти/алиаси и тн. и ftp акаунти не могат да бъдат преместени, поради естеството им (пароли и тн.) или поне не много лесно.

Бихте ли ми написали на лично домейните Ви къде ги плащате, тъй като това е от най-голямо значение за местенето и настройката на name server-ите и DNS записите.

Добре сте се насочили към пакета 512-1024 - той ще ви е достатъчен според мен.

Ако желаете можем да Ви дадем 3 дни безплатни - да преместим нещата и да се тества дали всичко е прехвърлено както трябва и работи безпроблемно.

Цените са с ДДС и са крайни, задължително се издава фактура на фирма/юридическо лице и по желание на физически лица.

Отностно съпорта - той е 24/7 и е до минути, когато става дума за проблеми с инфраструктурата и хардуера - т.е. гарантираме 99.999% ъптайм и реагираме мигновено при проблеми.
Вече за проблеми с вашия виртуален сървър, тоест например барникали сте системни настройки и нещо не работи както трябва и не знаете как да го оправите - това не се включва в поддръжката ни, но досега не сме отказвали на клиенти и сме им помагали в дори доста задълбочени проблеми, за които дори при платена системна поддръжка другите компании не биха се занимавали..
 

Горе