Webmaster Lifestyle

От: Webmaster Lifestyle

gangster, бате, прав си олигофрените навсякъде. Но не се знае къде са повече, аз като гледам какво е по заведенията и градския транспорт, не бих сложил пари, че повечето са в малките градове. :) Като изляза навън, а ми се случва често, само простотия гледам. Ето нормалните според мен неща, които могат да се видят на улицата:

1. Тъпа, руса, силиконена заспа излизаща от голям черен джип, запътвайки се към мола да харчи парите на безполовото си мекотело, която тя дефинира като мъж.

2. Банда пенсионерки, които от 6 сутринта са навън за да правят канабалъка с цел спестяване на 10 стотинки (общо) и в крайна сметка пак са назад. Или казано друго ядче маркет ресърч.

3. Група тинейджъри и тинейджърки, които се хвалят кой колко е изпил, кой е набил и кой е ...таковал (с подробности).

4. Хора от малцинствата, които просят или мислят как да ти разтоварят джоба без да си дадат много зор.

5. Големи колкони от коли, оформящи задръстванията в града, шофирани преобладаващо от хора със синдрома на микропениса (псуват, изнервени са, и винаги бързат).

6. Депресирани хора, на които като има кажеш "здравей", те те гледат все едно си им бръкнал на едно специално място. А и двамата нямаме интерес да го правим. ;)

Само това може да е подразбивка на минуса "хора" в града. Не знам как е в малките градове, но като си ходя, няма и зачатък на такова нещо. Там може би по-диви и този начин се проявява след опредлена деформациа. НО темата е за това къде бихме предпочели да живеем. Аз лично мисля, че варианта на gangster е най-подходящ за целта. Трябват ти и двете, опредлено технически няма как нета в малките градове да е по-добър, да не говоря за съпорта там. ;)
 
Последно редактирано:
От: Webmaster Lifestyle

нества свеикнеш ли със софия
после и във Варна да си пак няма да ти хареса ... тук титъма е друг
и като се пристрастиш и няма отърване
и аз съм мислил много пъти да с епреместя но си мисля че след два три месеца ще ми писне и от малката къща в прерията...
 
От: Webmaster Lifestyle

Защо всички пишете за малки къщи в някое безлюдно място или гарсионера в най-натовареното , мръсно и шумно място на града ? Решението е къща в някои по-спокоен квартал.
 
От: Webmaster Lifestyle

Много интересна тема.Погледнато от гледна точка на чисто ежедневните неща, къщата е много добро решение.Но според мен най-доброто място за живот е там където са приятелите, защото ако се заложи на материалните неща в таз насока, рано или късно излизат недостатъци при всички варианти.А когато си имаш аверчета около тебе всичко ти минава яко, даже и да си женен с деца да живееш в някое забутано селце или в прекрасна столица.
И в по-малките населени места нета е добър :).Прекрасната анонимност, която ти дава големия град е нещо незаменимо в сравнение с подозрителните погледи , които ти хвърлят ако не си излизал една седмица от вкъщи в някое по-малко населено място.Не че това има голямо значение.
Спокойствието и свободния и бърз достъп до институции, по-малката престъпност, по-малко лоши изкушения за деца, не биха могли да се сравнят с трафика и страхотните димни ефекти, голямото чакане, дългото пътуване просто за да стигнеш някъде или нещо елементарно като да заредиш с гориво.
И като се тегли чертата, какво се вижда, където и да си пак ще си пиеш с аверите и ще се кефиш на животеца такъв какъвто е защото човешката природа не устроена да е доволна, а винаги да желае нещо което няма, за добро или лошо.:)
 
От: Webmaster Lifestyle

Само малко нета ще ме притесни, че няма да е на същото качество

Не е задължително да е скапан нета, просто трябва да проучиш интернет доставчиците кой става и кой не.

Малко бъркате малък град със село мисля (не че някой не са такива де), това че е малък град не значи че отивате на г*за на географията. Примерно Шумен не е голям град но си има всичко, големите вериги за техника, супермаркети, кафета и т.н. (не съм от Шумен и не го харесвам като град просто го давам като пример).

Тези които са живели в голям град и се пренесат в по-малък предполагам няма да им хареса. Спокойствие ще имат ама спокойствието води до скука, затова е хубаво да имаш и апартамент в големият град. Като ти писне от едното място отиваш на другото.:)

PS: @OOxenri ме е изпреварил и сега му видях поста и да го допълня и аз с още един минус на малкия град освен "подозрителните погледи" пада и едно клюкарстване по твой адрес не ти е работа :)
 
Последно редактирано:
От: Webmaster Lifestyle

А, сетих се и за още нещо - шофирането в провинцията е удоволствие, сравнено със столичното такова. Само трябва да се има предвид, че останалите шофьорите са по-специални и за по-сигурно е добре да имаш едно наум... Комбинация от слаби умения и силен състезателен дух.
 
От: Webmaster Lifestyle

Само трябва да се има предвид, че останалите шофьорите са по-специални и за по-сигурно е добре да имаш едно наум... Комбинация от слаби умения и силен състезателен дух.

Аз пък съм на мнение, че такива индивиди с такова "професионално шофиране" като в София в цяла България няма. :lol:

PS: Така съм чувал дане ми се обиди сега някой. Аз малко съм се мотал из София ама определено имаше големи образи.
 
Последно редактирано:
От: Webmaster Lifestyle

Абе човек като ви чете мненията, хората ще си помислят, че не сте чували за неща като слушалки, игнориране на околната среда, градски транспорт и колела/ходене пеша. Аз съм градско момче, никога не съм бил на село, не знам какво е, имам единствено вила в Драгалевци. Въпреки че на вилата е спокойно, има свеж въздух, не бих живял там, най-малкия проблем е това, че ми трябват поне 40-50 минути, за да стигна където и да е (и то с кола). В града си е много по-добре, правите си изолация на стените, PVC дограма и забравяте за шума навънка. Не знам защо на някой хора им е толкова трудно да поздравяват съседите, това е до възпитание и култура :/ Проблема с транспорта е доста лесно разрешим - колело или метро - за 30 минути стигам навсякъде, дори и да се намирам в люлин. Хората по улиците са ви най-малкия проблем - купувате си едни слушалки за 10 лв., пускате си някое радио и готово - няма шум от околните - няма проблем.. Аз принципно съм си харесал една къщичка близо до блока ми, след време като позабогатея и като реша да се върна в България ще си я купя и ще си живея :)
Поздрави!
 
От: Webmaster Lifestyle

Абе Сами, работата е там че не е номера да се дава просто игнор на нещата които те дразнят, в един момент колкото и да не обръщаш внимание на безумни пешеходци или шофьори и шум, просто ти идва в повече и ти се иска малко спокойствие. А пък колата ми е нужна...как да мъкна 100 килограма покупки с колело или пеша?
 
От: Webmaster Lifestyle

Всичко зависи от онлайн бизнеса. Ако става въпрос за афилейт, адсенсе и подобни става номера. Ама ако става въпрос за бизнес който в едно светло бъдеще се разрастне и има нужда от повече от един човек (примерно продажба на стоки онлайн), тогава работата става доста зле. Трябва да се разшири екипа, да се намери офис и т.н.
 
ако е на дропшипинг магазина пак няма проблем може да наемеш някои човек локално да ти помага въпросът е колко офлайн работа имаш по онлайн бизнеса :) ако става на въпрос за няколко бизнес срещи седмично можеш да идваш в "голямия град" за тях ако всеки ден трябва по доста пъти да ходиш до складове и тнт май е по добре да си в града но пак е относително ако бизнес ситемата работи добре за теб

шефовете на доста крупни офлаин бизнеси са се изнесли извън града със семеиствата си и идват само да се понавикат в офиса :) а имах една позната която работеше за заплата не беше шефче и живееше в банкя преди но се беше разбрала с шефовете си да не идва в 9 на работа да участва в сутрешното задръстване на входа на софия и да е до 5 на работа а да е от 11 до 7 :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: От: Webmaster Lifestyle

Най-добре е да си имаш една къща в по-малък град или в покрайнините на града и един апартамент в града. В селата да купуваш къща не е много добре според мен има много негативи - кокошки, патки, като падне един сняг няма излизане, нета бъгав(ако има такъв), жив човек няма освен теб и баба Гицка и т.н. :mrgreen:

Хехе. Другия ден отивам на село при баба ми ;)
За снега не се притеснявам. Нета е супер, сам си пуснах Wireless-a от съседния град
до там и трябва да ти кажа, че имам 15Mbps гарантирани + още 15Mbps фандък :)
А за кокошките, всъщност те си стоят затворени дори и по селата ;)
А хора хич не ми трябват, само някой приятел, който да поканя в механата
докато си цъкаме да печен ребърца и пържоли на жарта на камината ;)

Отделно една разходка на село в тая зимна приказва в това време е толкова
съживяваща, че не е истина. И после до камината в креслото да си пийнеш нещо
топло и да се наслаждаваш на спокойствието.

Днес в София ми се наложи да покарам малко и Младост 4, мамата ми се .ба!!!!!!
Едни се блъснаха точно пред мен по най-тъпия начин. После задръстване.
Всеки се бута. Хората ходят по улиците защото всичко е сняг. Всеки се бута,
някви закъсали. Представям си ако трябваше да ходя до центъра......

P.S. Надявам се до някой друга година да мога да работя изцяло от село и съм
ти еб.л и Софията...................
 
От: Webmaster Lifestyle

Много интересна тема сте подхванали. Аз тези неща ги говорех още преди години, когато доста по-малко хора се занимаваха с онлайн бизнес. Аз за мен избора съм си го направил. Имам апратамент и в Плевен и в едно съседно село. Вече даже се замислям да се изнеса изцяло в селото. 5 км. е от града.

Единственото нещо което ме спира е това, че след време ще имам деца , а на тях им трябва подходяща среда. Приятели, контакти... Други минуси за мен няма. Така съм си оптимизирал времето и лайфстайла, че направо имам чувството, че живея живот, който се равнява на два живота на обикновените хора в големите градове.
 
Така съм си оптимизирал времето и лайфстайла, че направо имам чувството, че живея живот, който се равнява на два живота на обикновените хора в големите градове.
Много добре казано. Всеки мечтае за такъв живот, независимо кой какво ти говори. Само си си шеф, нямаш регулирано време, както и разчиташ изцяло на себе си. :twisted:

И да минусите стават повече при наличието на деца, освен ако не ги караш и взимаш, но пак си е неудобство, което си остава негативна черта на живеенето в по-отдалечено място от големия град. И тук се чудя, ако става дума за деца, колко би трябвало да е населено мястото, за да се вписва добре, в това което търси всеки средностатистически Webmaster. Едно е важно - да се чувстваме добре, което ще ни накара и да се работи по-добре.
 
От: Webmaster Lifestyle

Ми относно децата, аз открих някакви населени места около Варна, които са с градски транспорт и се продават разни схлупени къщурки по 30 000 на хил евро, с гледка към града и някакво езеро. като сложиш още 20 000 може да си го направиш рай мястото , и едно басейнче :). Неска излязах в 13 часа и свърших следното:

- пратих нещо по куриер
- ходих до банката
- ходих да взема едни документи
- ходих да си подновя застраховката на колата

В задачата се пита кога се прибрах ? Отговор в 16:30

Значи 3 часа и половина за нещо дето в един малък град може и за 30 мин макс 45 да го свърша.

п.с. А забравих да допълня че такова движение имаше и така се бутаха хората по улиците че направо ме заболя главата от напрежение. Аз да не съм някой пилот с железни нерви деба....да минавам на милиметри покрай някакви летящи кокошки кудкудякащи по телефоните си и перейки напред "красиви и уверени, млади жени"

И пак за децата се сетих, така се получава че пак се налага да си взимате децата в повечето случаи щото докато са малки няма да искате да ги оставяте да се прибират сами в тая лудница.

И още едно уточнение , малката кутийка в която живея струва точно толкова колкото това място с къща което гледах, а на съседите 3стайния струва точно толкова колкото би струвало всичко - да се реновира ( разбирай да се построи наново) къщата и басейнчето :).
 
От: Webmaster Lifestyle

Спокойствието писва след време, колеги.

Както казахте малко по-назад, малкият град си има своите плюсове и минуси. Прекаленото спокойствие не знам къде да го причисля - минус ли е, плюс ли е. В малкия град има пет заведения на кръст, гледаш едни и същи алкохолици и бесни курви. За да отидеш да се забавляваш, я на дискотека, я на клуб минаваш 50/100 километра. Да, плюс е, че за 10/20 минути пеш стигаш от единия край на града до другия.

В малкият град всичко е в застой. Всеки знае всичко за другия и всички се познават. Пак ще си помислите, "как бе, тва е плюс", еми не е и само хората, които са живели в малкия град ще разберат за какво говоря.

По празниците е фън, обаче, всички се прибират в родното място и въобще настъпва оживление.

P.S. За Котел говоря, най-умрелият град в България, завладян от мангалите и турците.

P.P.S. Добре де, музикалното училище го броим за плюс. :D
 
От: Webmaster Lifestyle

Ами основната идея която се обсъжда в темата е да си на макс 20 мин шофиране от голям град. Така отпадат повечето минуси, например има села около Варна до които има автобусен транспорт всеки час, че и по често. Освен това никой не те кара ( говоря по принцип ) , да ходиш в 5те заведения на града. Бачкай яко през седмицата, качи се уикенда на лимото и заведи приятелката/жената някъде или дори с тези евтини самолетни билети можеш да идеш и до някой европейски град .
 
От: Webmaster Lifestyle

А бе какви заведения бе. Вие имам чуството, че цяла седмица само се чудите
къде да се напиете??? Лично аз съм смазан от бачкане и само петък и събота
намирам време да ходя по заведения, като и уикенда пак бачкам!!!
Заведения та заведения. Мдаа. То на българина само заведения му дай.
Да виси по кафетата и да бройка някакви мазни к.рви.........
 

Горе