WordUp! Conference Sofia 2013

Blinky

Owner
wordupconferencelogoq1.png


Всеки, който работи със уеб системата за създаване на сайтове и блогове WordPress, знае, че тя е много гъвкава и сравнително лесна за манипулиране. До голяма степен WordPress дава възможност на хора, които не са програмисти, да правят завършени сайтове.

Поради все по-големия интерес към уеб платформата, в края на месеца – на 27.04.2013 г. – в София ще протече конференцията WordUp! Conference Sofia 2013. Тя ще се проведе в Telerik Academy.

Като лектори в събитието, които с годините са заслужили доверието в себе си като добри WordPress специалисти, ще се включат: Марио Пешев, Димитър Николов, Константин Данков, Ивелина Димова, Миглен Евлогиев, Христо Чакъров и др.

На конференцията ще присъства и специален гост-лектор от Холандия – Marko Heijnen. Той е един от разработчиците, работещи по ядрото на WordPress. Знанията, което той ще сподели, ще бъдат изключително ценни!

wordupconference2013fl6.png


Някои от темите на WordUp! Conference Sofia 2013 ще са:

- Theme development – правилно изграждане на WordPress теми,
- автоматизация при разработка и поддръжка на WordPress сайтове,
- WordPress security - как да се предпазим от бъдещи проблеми,
- Writing Extensible Plug-ins – как да пишем добри плъгини за WordPress и др.


Лесният за ползване, и в същото време достатъчно мощен WordPress отдавна надмина първоначалното си предназначение – да бъде просто система за създаване на блогове. Днес това е инструмент за създаване на малки и по-големи проекти – модерни динамични уеб сайтове с множество функции и типове съдържание.

Повече за събитието може да прочетете в сайта, фейсбук група, фейсбук страница. Регистрациите започнаха, а цената за участие все още е изключително атрактивна!

mwpcloud.com е официален медиен партньор на събитието. Ако се регистрирате с промокод MWPCLOUD11 ще получите от организаторите на конференцията специален подарък.
 
От: WordUp! Conference Sofia 2013

Ето го и интервюто дадено от Марко Хайнен, един от core contributor-ите в WordPress.

markoheijnenwordupsofia.jpg


- Здравей! Представи се на нашите читатели.
Аз съм Марко Хайнен, на 26 години съм и съм WordPress ентусиаст. В момента основавам собствен бизнес, наречен CodeKitchen. Занимавам се с уеб разработване за клиенти. Освен това, пътувам много в Европа, за да участвам в събития, свързани с WordPress.

- Харесва ли ти да работиш с WordPress?
Обичам гъвкавостта на WordPress. Правя много настройки и приспособявания на сървъра, което няма да се хареса при много CMS системи. Много е забавно да имаш принос и това е голяма част от ежедневната ми работа. Научих много неща, докато се занимавам с това. Също така работя със страхотни хора, които знаят какво правят.

- За какво говори по време на конференцията WordUp! Sofia 2013?
Говорих за това как работи WordPress, за съставяне на кодове и как да използваме hooks механизмите по добър начин. Това е доста важно и няма да се отрази на кода. Всъщност, трябва да стане ясно защо WordPress прави всички неща, които прави

- Защо мислиш, че точно тази тема е интересна и полезна на публиката?
Вярвам, че това ще им помогне да разберат WordPress по-добре и ще ги направи по-добри разработчици.

- По какви проекти работиш в момента?

В момента се занимавам с отстраняване на проблемите в ядрото на WordPress и с още един подобен проект, наречен GlotPress. Освен това се занимавам също и с проект за музиканти и работя по създаването на инструменти за моя личен бизнес.

Дано ви е харесало. :)
 
Последно редактирано:
От: WordUp! Conference Sofia 2013

Беше страхотна конференцията, много интересни неща се изказаха. Наистина незабравимо преживяване за Wordpress любителите. Като за първа година малко организацията куцаше, но се бяха справили добре. Марко беше на ниво, има може би някакъв говорен дефект който от време на време се появяваше и не можеше много да му се разбира какво казва, но повярвайте ми това е човек който знае какво прави, Марио също.
 
От: WordUp! Conference Sofia 2013

Беше страхотна конференцията, много интересни неща се изказаха. Наистина незабравимо преживяване за Wordpress любителите. Като за първа година малко организацията куцаше, но се бяха справили добре. Марко беше на ниво, има може би някакъв говорен дефект който от време на време се появяваше и не можеше много да му се разбира какво казва, но повярвайте ми това е човек който знае какво прави, Марио също.
Да, и на мен ми го казаха. Аз искам да се извиня на Митака, че не успях, но по това време бях лектор на друго място. А така ми се ходеше на тази конференция, защото много харесвам този CMS, както и повечето лектори, които говореха там на събитието. ;)

Някой друг да има впечатления? :)
 
От: Re: WordUp! Conference Sofia 2013

ами ние почти цял месец вътяхме банери топ позицията на форума
Имаше и един PR материал, който също се пусна седмици преди събитието, който е и тази тема де. :) Доста хубави и интересни събития пускаме тук, като се стараем да подбираме такива, каквито ще са интересни за повечето във форума. Надявам се и хората тук често да хвърлят по едно око на нещата. ;)

Радвам се, че има такъв интерес. Да си кажа честно, и аз много съжалявам, че не успях да отида. А адски много исках. ;)
 
От: WordUp! Conference Sofia 2013

Ех, пропуснала съм го, даже не знаех, че ще има.
Мерси за инфото
 
От: Re: WordUp! Conference Sofia 2013

то е имало, ама нали някой трябва и да ги види :)
Така е. Можете да следите всичко, което се пуска в секцията, която ви интересува. Примерно, често ще се пускат подобни PR материали или статии в секциите, които са най-релевантни до събитието. ;) Дано така успеете да ги забележите. Само е нужно да се следи секцията де. ;)
 

Горе