WorpPress форма, пращаща мейли на 2 стъпки

Blinky

Owner
Здравейте, хора. Как е? :) Абе някой случайно да е интегрирал такова животно. Контакт форма, може би Contact form 7, която освен да е на две стъпки, което се поддържа, всяка една стъпка да изпраща мейл. Да речем, в началото имаш мейл, име, телефон, и даваш събмит, след това отиваш на следващата форма и попълваш други полета (може би незадължителни), и пак дава събмит. А ти получаваш два мейла (а по-добре един с всичките данни). Но идеята, ако не иска да попълни втората стъпка все пак да има някакъв лиид от първата стъпка. Дано съм бил ясен.
 

ReminD

Well-Known Member
Защото предполагам,че правиш някакви steps, просто направи 2 коренно различни форми, на първата форма смени бутона да не е изпрати, а да е 'Напред', и потребителя няма да знае, че 1st step праща мейл също. Как не праща мейли? Ако са 2 отделни форми и едната не праща мейл, значи проблема е във формата, не във 'стъпките'
 

ReminD

Well-Known Member
Браво, и първият резултат е с алтернативи на contact form :rofl: . Степърите не вършат работа, защото няма да пратят мейл при next step, а мейла ще е накрая при финала. Поне да четеше. И специално за такива неща, е глупаво да се търси в гугъл, щото е претъпкано с всезнайни индийски и пакистански блоГЪРИ, дет те 'учат' как да си направиш сайта и какви плъгини да наблъскаш.
 

katsar0v

Active Member
Браво, и първият резултат е с алтернативи на contact form :rofl: . Степърите не вършат работа, защото няма да пратят мейл при next step, а мейла ще е накрая при финала. Поне да четеше
Алтернатива или модул за CF7? Всичко се настройва.. неграмотник :) ти си технически неграмотен, просто като пояснение
 

ReminD

Well-Known Member
И как ще настроиш 1 форма да праща 2 пъти мейл, с един <form>. Като тези степъри предимно ползват Wizard StepJS. Ако ще го настройваш, накрая ще стигнеш до извода, че ти трябват 2 форми.
 

Blinky

Owner
Да, реално са две стъпки. Две коренно различни викаш. С редирект, да, това може да свърши работа като логика. Мерси. :)
Да, но праща само от първата. Или така ми беше обяснено. :)
 

Blinky

Owner
Да дам отговор тук. Тъй като Единственото решение е да се препраща след събмит (в моя случай), се осланям на това решение с редикеркт с JS:

JavaScript:
<script>
document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) {
    location = 'https://www.example.com';
}, false );
</script>
Разбира се тайминга на редиректа не ме вълнува, но ако някой иска, може да сетъпне и този параметър. ;)
 

Горе