WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Кой плъгин е по-добър за вашия WordPress сайт?

  • WP Super Cache

    Votes: 2 66.7%
  • W3 Total Cache

    Votes: 1 33.3%

  • Общо гласове
    3

toniintro

Active Member
Здравейте,
Понеже WP не ми е сила и още се опитвам да достигна оптимално ниво на работа с него, все още имам някои въпроси свързани с различни функционалности и плъгини по него. Може ли да ми дадете съвет, кой от тези два плъгина да използвам. В момента съм с WP Super Cache. Но след като ми се наложи да изчета доста информация свързана с резултатите от различните инструменти за тестване на скоростта на зареждане, кеширане и не безизвестните предупреждения от Гоогле за премахване на блокиращите елементи за изображенията във видимата част, забелязвам, че в W3 Total Cache има доста опции свързани с тези проблеми. По този повод пред мен изниква дилемата - Кой от тези два плъгина е по-добър и по продуктивен? Ще се радвам да ми помогнете при избора. Знам, че тук има много хора, които доста напред с материала по темата Wordpress.
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Зависи на какъв хостинг си, дават различни резултати. Най-лесно е просто да ги сравниш и да видиш при теб кое ще даде по-добър резултат. Разбира се зависи и от специфичните настройки, които ще се направят. Аз лично съм пробвал и двата и ползвам W3, който при мен дава по-добър ефект.
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Здравей,
в предния пост са го казали много добре - зависи ... хостинг, план и т.н.
Ползвам комбинация от TotalW3 + Memcached + Autoptimize + дописване в .htaccess

Това една полезна статия за настройките на W3 и CloudFlare /ако последното се поддържа от хостинга ти/
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

И един съвет, ако хостинга ти е с малко процесорно време като параметър се замисли защото при всяко зареждане на сайта се зарежда х2.
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Аз първо бих поработил върху хостинга, и евентуално след това с плъгини.
В повечето хостинги имаш възможността да си увеличиш използваната рам от PHP, както и да пуснеш екстеншъни като APC.
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

За мен отговорът е нито един от двата! :) (не малка мултисайт инсталация, на споделен хостинг съм, предполагам като повечето).

Направих си един експеримент наскоро, цяла седмица сменях различни комбинации от плъгини, които влияят на скоростта и кеширането на сайта. Тествах с Gmetrix, Pingdom, Google Speed. При мен изводите бяха следните (но вероятно това ще си варира от хостинг до хостинг) :
- WSuper Cache и WTotal Cache всъщност забавяха сайта допълнително. Super Cache не ми допада защото настройките са доста общи за нещо толкова деликатно като кеширането. Сайтът не стана по-бърз, не се и забави особено, почти никакъв принос.
-Total Cache има много функции и е възможно да се настрои подходящо с повечко играчка и според сайта, но е доста тежък плъгин, което се потвърждава и при тест с Plugin Profiler-a.
Интересното в теста беше, че БЕЗ дори да е включен кеша TotalCache, само активиран, ми забави сайта с 4-5 sec. И така, понеже при мен има над 40-50 плъгина, определено няма място за компромиси по отношение на по-тежките плъгини.
- Wordfence - за мен това е плъгина N1 за кеширане! 1. Събира в едно security и кеш плъгин. 2. Най-вече изключително лек и мултифункционален. 3. Скоростта на сайта наистина се повишава поне двойно при включване на Falcon. Разликата в performanc-а е огромна. Недостатъкът му е, че няма опции да зададете browser cache headers, както с Total Cache, а това съответно се отразява на точките в Google Speed & Gmetrix. И на този проблем търсих най-доброто решение доста дълго и се натъкнах на мн готин вариант, така че ще ви споделя и тази тайна, ако ви интересува :)
- CDN - задължително е за добра скорост. Използвайте опциите за кеш, които ви предлага.
И още нещо, включете gzip ръчно с един ред код, не ви трябва плъгин за това.


Така че в крайна сметка за мен най-доброто решение е Wordfence + CDN + gzip enabled.
Дано информацията е полезна!

ПС
Има и един интересен плъгин Speed Booster мисля, че се казваше. Може да го тествате, при мен даде доста колебливи резултати - от много голямо подобрение, до цялостно забавяне на сайта след 2-3 дена ползване. Уж подобрява Google Speed точките, не знам дали е така в действителност, но си заслужава пробата.
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Не използвам нито един от тези плъгини и в момента сайта ми зарежда:

PageSpeed Score
А (95%)

YSlow Score
А (95%)

Проверката е направена с GTmetrix и мисля, дали е достатъчна оптимизацията?
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Зависи от сетъпа на сървъра.
И от това какви екстра функционалности искаш на сайта си - например Woocommerce иска особено внимание, ако ще кешираш..
 
От: WP Super Cache или W3 Total Cache ?

Не използвам нито един от тези плъгини и в момента сайта ми зарежда:

PageSpeed Score
А (95%)

YSlow Score
А (95%)

Проверката е направена с GTmetrix и мисля, дали е достатъчна оптимизацията?

Ще споделиш ли как го постигна? И аз съм се чудил дали да не прибягна към нещо по нестандартно.
 
wp rocket , но е платен. Въпреки това си заслужава. Wordfence който е споменат по горе , обавиха че премахват функцията си за кеширане и си остава чисто security плъгин.
 
плъгините създават повече проблеми, отколкото помагат.
Абе специално като говорим за кеширане - тук си има нужда, че няма нужда при 100 посещения на ден, но при 10 000 направо си е необходимост. Освен ако не си решил да храниш някой хостинг добре. Те там нямат нищо против да ти продадат една машина само за теб. :)

Позволих си да сложа анкета, защото искам да знам кой какво ползва и защо. Пък и сам ще си правя изводите. ;)
 

Горе