Какви са вашите идеи за новото правителство

От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Националната държава не може да съществува без националистическите "глупости". Нямаше да я има, ако военни не си бяха дали живота за нея и ако военни не я защитават. Ако не те кефи националната държава, хващай си шапката, гащите и както се пее в една песен на Черно фередже.
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Времената, в които военните са защитавали родината ни отдавна минаха. Сега военни нямаме, а само хрантутници. Национализмът е хубаво нещо, но твоето ромбеца го описа чудесно - псевдонацинализъм. Двете нямат нищо общо.
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Най ме кефи, хора които са против национализма и не се самоопределят като националисти, да ми говорят какво е истински и какво псевдо-национализъм :lol:
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Няма пацифист и либерал, който да е против милитаризма и съществермено да е и националист. Всъщност има, но трябва да е болен от шизофрения :lol:

Приключвам темата с тая снимка
10487438_665185076906702_8188175338147556939_n.jpg
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Имаш фрапиращо сбъркана представа що е то национализъм. И то твърде близка до тази на Волен...
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

И ще ми обясниш ли какво е това нещо "национализъм"? :lol:
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Ами най-кратко казано - "Национализмът е обич към своето, не омраза към различното"..
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Национализмът е политическа идеология, толкова ти разбира главата. Българският национализъм е формиран и дефиниран ясно идеологически от началото на миналия век, от организации като "Родна защита" и много други. "Родна защита" е основана от военни, разбира се. Като искаш да разбереш какво е и какво не е български национализъм, трябва да почетеш това и онова. А аз лично, не виждам къде съм писал за омраза към каквото и да е.
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Всъщност, мнението ми не случайно беше в кавички. Изказване е на човек, за който може да се каже, че е един от родителите на национализма у нас... Ама ти много ги разбираш нещата...
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Това, че е останал жив, щото е бил с връзки и е бил доносник - това са му заслугите на дядото. Да е жив и здрав, има кой да го съди, ако не на тоя, на ония свят ;)

И за да не гледаш като теле в обор, давам инфо. Говориш ми за Дянко Марков, доказан агент от агентурната група Х-11.
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Мда. Друго си е да повтаряш мантрите на в. Борма и Кольо Парамов. И Ботев е бил предател, Левски терорист, нали?
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Мда. Друго си е да повтаряш мантрите на в. Борма и Кольо Парамов. И Ботев е бил предател, Левски терорист, нали?
Проданов, само за 3 лв. можеш да се ограмотиш относно легионерските процеси (Първи и втори легионерски център). Не знам какви вестници и какви Кольо Парамовци бълнуваш. Айде, за сега няма да ти дам повече информация, че трудно смилате сините зомбита. А такива като Дянко Марков, дори не възстановиха организацията и идеите на които уж са бащи, след 89-та :lol: Легионер и демократ от ОДС е нещо като дървен камък, явно шизофренията при вас е заразна :lol:
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Както обикновено, нулева конкретика и малоумна нападка. Дянков не бил възстановил организацията, а само две мнения по-нагоре дори не знаеше кой е той. Кое да възстанови 50 години по-късно? За какво да го възстановява?
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

В съвременния свят, за малка държава като нашата, националистическите възгледи са или популизъм (като на болния мозък) или утопия.

Няма как да не сме зависими от други държави, и винаги се намират политици да се навеждат на едни или други.

Ресурс имаме ли да сме независими? Не. Внасяме почти всичко.
Ресурс имаме ли да изнасяме? Не.
Пари има ли? Не.

Имаме само на редрума историите за супер-дупер велико царство България от 19-ти век. А и тогава сме били зависими...
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Както обикновено, нулева конкретика и малоумна нападка. Дянков не бил възстановил организацията, а само две мнения по-нагоре дори не знаеше кой е той. Кое да възстанови 50 години по-късно? За какво да го възстановява?
СБНЛ е възстановен, но не от Дянков бе келеш. Как да не знам кой е, след като дори съм го виждал няколко пъти на живо и съм му чел книгите. Конкретиката е следната, Дянко Марков е доказан агент от агентурна група X-11, благодарение на които са вкарани в затвора и осъдени десетки легионери, техни бивши съратници, по време на двата легионерски процеса! И как какво да възстановява 50 години по-късни, ами организацията на която уж е бил баща. Как за какво да я възстановява, нали уж е бащата на българския национализъм :lol:

Ето мнение на легионер по въпроса:

Към края на март 1945 г. към разузнавателния отдел (РО) при щаба на войската (ЩВ) се формира разузнавателна група под наименование АГЕНТУРНА ГРУПА "Х-11", където са вербувани легионери. Част от тях са знаели кому служат и под претекста, че в Министерството на отбраната има наш човек, който иска да запази и да съхрани за по-подходящо време Българските национални легиони. Те са използвали наивността на другите и всички заедно са вършили доносничество в полза на комунистите, беди, нещастия и мъки на попадналите в донесенията им лица.

Агентурната група Х-11 изгражда мрежа от сътрудници и информатори, чрез които прониква във всички общественни, политически среди и във войската. Всеки един от тях има кодово име, номер и досие, съхранявано както в РО, така и в резиденцията на агентурната група Х-11, намираща се на ул. Венелин N 3 в апартамента на Коста Шопов Вранчев - братовчед на ген. Вранчев.

За награда на свършилите мръсната работа "народната власт" вместо награда завежда процес на така наречения втори легионерски център (нак. о.х. дело N 1226 по описа за 1948) и подсъдимите получават много тежки присъди. Процесът завършва на 11 август 1948 г. срещу 68 души, от които 13 са осъдени на смърт, петима от тях - задочно. Останалите получават различни срокове затвор. Впоследствие смъртните присъди се заменят със затвор. Така "народната власт" с помощта и на агентурната група Х-11 разбива и забранява Съюза на Българските национални легиони.

Имената на легионерите, участвовали в агентурната група Х-11 през 1945-1948г. в полза на военното разузнаване (РО) при щаба на войската (ЩВ), респективно на Комунистическата партия, са: Илия Попниколов Тодоров - по всяка верятност агент N 105 както на полицията, така и на БКП (приложение11) - лично предлага услугите си на генерал П. Вранчев - началник на РО към генералния щаб. Същият посочва на генерала лицата Илия Станев и Петър Петров, който вербува лица в полза на разузнавателната група Х-11. По-късно към Х-11 са включени проф. Цв. Стойнов, Георги Филипов, Кирил Андреев и Борис Стружнев. Платени сътрудници на РО стават Илия Станев, Петър Петров, Г. Филипов и Кирил Андреев.

В групата са привлечени и включени: Васил Златаров, Христо Бъчев, Пиер Николов, Дим. Мишев, Христо Петров, Ж. Караиванова, Момчев, Константин Конов, Ан. Гочков, К. Ганев, Г. Радев, Илия Белчев, Мъглов, Д. Шопов, д-р Грозев, Сл. Кондов, Ст. Стоянов, Асен Цанов, Пенчо Анастасов, Вл. Вазов, о.з. пор. Ив. Иванов, поручик Абажиев, летец Дянко Марков, Д. Станев, д-р Марко Марков, Асен Михайлов, Ив. Николчев, К. Семержиев, Цано Цанов, Д. Андреев, д-р Владимир Абаджиев, Тотев, Ев. Йочев, Петър Кирилов и др.

От документ N 6 от архива на Х-11 се вижда, че досиетата със знаци от И-1 до И-13, разшифрвани от У-1 до У-13, са както следва: Георги Филипов - У-1, Васил Златаров - У-2, Константин Конов - У-3, Кирил Андреев - У-4, Илия Станев - У-5, Илия Попниколов - У-6, Григор Петков - У-7, Христо Бъчев - У-8, Цв. Стойнов - У-9, д-р Владимир Абаджиев - У-10, Пиер Николов - У-11, д-р Марко Марков - У-12 и Дим. Андреев - У-13.

На 13 януари 1990 г. на ул. Ангел Кънчев N 23 в София се учредява партия Български демократически форум (БДФ) с председател Васил Златаров. В тази партия влизат много от хората, били в агентурната група Х-11
. Партията е приета в СДС, откъдето на изборите през есента на 1991 г. за 36-то ОНС Васил Златаров и д-р Владимир Абаджиев са избрани за народни представители.

На изборите през 1994 г. за 37-мо ОНС същите са преизбрани плюс Дянко Марков, който след това оглавява БДФ.

Сега, когато Българските национални легиони са възстановени, интересно защо ръководство на БДФ в лицето на господата Златаров, Д. Марков, Абаджиев и други не се радват, а напротив, реагират толкова отрицателно, със злоба и ненавист? Същите тия, които ВОЛНО или НЕВОЛНО са служили на комунистическите власти, респективно на комунизма, срещу които Българските национални легиони през цялото си съществуване са се борили, днес наричат себе си легионери и обсебват символите на БНЛ. Те нямат това право, защото първо не са членове на БНЛ, а на БДФ, второ - те нямаха смелостта да възстановят БНЛ, а се скриха зад името БДФ.

Независимо от това, че са били в затворите и днес, те, смятайки се за мъченици и за герои, би било добре да си зададат въпроса: кому са служили - на Българските национални легиони, за да ги съхранят, или на комунистите, за да съсипят легиона, което и сториха. Колко много честни легионери са пострадали от техните доноси, на колко майки, бащи, братя, сестри и близки на издадените от тях хора са допринесли страдания, сълзи, трудности в живота им, като се имат предвид бруталността и жестокостта на комунистите, с която се справяха не само с враговете си, но и с техните близки.

От работата на депутатите на БДФ в Народното събрание по нищо не личи, че тези депутати са на твърди позиции срещу БСП - БКП. С мънкане, пасивност и страх не се решават държавни дела, а се пазят места и лични интереси. Как да разбираме обръщението на Васил Златаров - председателя на БДФ, в заседателната зала към комунистите: да си подадем ръце и спасим България?! От кого да я спасим? Нали имено те я докараха до този хал!

Срещу комунизма трябваше веднага да се тръгне смело, твърдо и безкомпромисно, да се отворят архивите на БКП, досиетата и всички виновници за катастрофата да бъдат настанени там, където им е мястото. А не както е сега - едни в парламента, други - лидери на нови партии и на движения, шефове на престъпни силови групировки, директори на банки и заводи, откъдето изнесоха парите на държавата, парите на милионите обикновени българи. Точно тези лица за година-две станаха не милионери, а милиардери.

Тази престъпна Комунистическа патия трябваше да бъде забранена, а имуществата й - конфискувани. Само по този начин щеше да се пресече това, което стана след 1990 г.

Това достатъчна конкретика ли е?

Източник


 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Донасяли на комунистите, пък после станал политически затворник и полежал 5 години в Белене, така за разнообразие. Това комунистите сте страшни манипулатори, ей богу...
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

В съвременния свят, за малка държава като нашата, националистическите възгледи са или популизъм (като на болния мозък) или утопия.

Няма как да не сме зависими от други държави, и винаги се намират политици да се навеждат на едни или други.

Ресурс имаме ли да сме независими? Не. Внасяме почти всичко.
Ресурс имаме ли да изнасяме? Не.
Пари има ли? Не.

Имаме само на редрума историите за супер-дупер велико царство България от 19-ти век. А и тогава сме били зависими...
Трябва да се стремим да бъдем независими, ясно е че не можем да оцелеем сами. Колкото до производството, най-малко храната си можем да произвеждаме сами, както сме го правили преди 30 години. Обаче като се продаваме, трябва да се продаваме както трябва, а не за да се напълни тоя или ония джоб. Има много други държави, които също зависят от политиката на една или друга велика сила, но успяват да изтъргуват положението си в полза на държавата. Вземи например една Унгария, нямам какво повече да добавя по въпроса. По същият начин, като теб са мислели не един и двама български политици, обаче Стамболова идва и им показва как се прави тая работа ;)
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Донасяли на комунистите, пък после станал политически затворник и полежал 5 години в Белене, така за разнообразие. Това комунистите сте страшни манипулатори, ей богу...
О, да, аз съм комунист :lol: Има си документи, там му пише и агентурното име. Доносникът си е доносник, ако ще и на луната да е лежал, боли ме уя. Тия неща са ги изнесли на яве легионери, които също са лежали по затворите. Отивай да спиш по-добре и не се прави, че въобще имаш някаква връзка с българския национализъм. На вас повече ви подхожда гей парада на МОЧА, начело с Рамадан Кунев. Айде у лево. Либерална демокрация = сестра на марксизма, ако беше чел поне нещо от легиона, щеше да го знаеш ;)
 
От: Какви са вашите идеи за новото правителство

Нещо се затрудняваш да ми обясниш логиката как точно е донасял на комунистите и е лежал в затвора. Чакам с нетърпение...
 

Горе