Една година във форума - тема за новаците тук

От: Една година във форума - тема за новаците тук

Дано да се амбицират повече хора наистина. Не знам нещо по-амбициращо от това да чуеш историята на човек, които с труд и упоритост е успял да постигне нещо. Винаги се сещам за филма Pursuit of happiness. Който не го е гледал, да го гледа.
 
Аз се кефя на резултатите от анкетата на Блинки. Наистина са показателни за хората тук.
Без амбиция и желание сме до никъде.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Още малко народна мъдрост по темата:

  • Ако не посееш нещо, няма да ожънеш нищо
  • Без мокри гащи, раци се не хващат
  • Лозето не ще молитва, а мотика
 
От: Re: Една година във форума - тема за новаците тук

Аз се кефя на резултатите от анкетата на Блинки. Наистина са показателни за хората тук.
Без амбиция и желание сме до никъде.
Мерси, че оценяваш това, което сме пуснали във форума, като анкетя за финансовото настроение на потребителите. В интерес на истината, точно такива "показатели" ми говорят, че не сме тук само да си дрънкаме глупости, но и да се развиваме, като в основата си това е помоща, която споделяме толкова години. Много ме радва факта, че вече 5-6 години (не съм гигурен към кое сме по-близо 5 или 6, малко ми е рано да смятам) сме се събрали толкова много хора, които опитват и в повечето случаи успяват.

Имаме потребители от всякакъв ранг тук. Ще ми бъде много приятно ако се продължи това развитие и се съберем още повече хора обсъждащи не само бизнес и интернет, но и малко човечни теми, за да се отличим от ботовете на търсачките, които само влизат, четат и остават следи, като логове. И това е всичкото, което виждаме от тях. В този ред на мисли искам да кажа на старите и на новите потребители, които не са се пристрашили да пишат или пишат, но рядко, защото не се чувстват адванс - просто направете първите си крачки, никой не е опрекнал другия в това, че е почнал / почващ. Тук има звезди, които в началото на форума са били на такова ниво и те. В момента (след година - две, може и повечко) те са мастъри (така да се каже) в това, в което оперират. Все пак не може да кипиш толкова време в една сфера и да не ти влезе нищо в главата. Лично аз не познавам такива хора, защото може би не съществуват.

Ако някой нов чете това, нека знае, че всички тук сме били нови и първият ни пост не винаги е бил от най-адванс мненията, която сме споделяли. Но това не е нещо, кото трябва да спира процеса на развитие. Преди няколко дни гледах в Шоуто на Слави едно момиче от конкурса Умна и Красива (грам не го гледах, но ми стана интересно когато даваха причина защо се явяват в него), което при въпроса "Защо решихте да участвате?" то каза "Защото ми предстои скоро да си търся работа, тъй като предстой завършването на университет. И за да се явя на интервюта ми трябва кураш и смелост, за да говоря уверено пред хората и по този начин да им докажа, че аз съм човека, който търсят. Никой не гледа добре на мълчалив събеседник." Това е едно от най-смислените неща, които видях в това предаване и по мои критерии това е нещото, което трябва да се вземе и преднесе тук. Без значение кой колко знае, каква персоналност нови и прочие, важното е да се пречупят новите и да поемат малко повече риск. Не за друго, но това ще им помогне и в бъдеще онлайн комуникации със свой колеги, потребители, шефове и т.н.

А за периода изкаран във форума не само това ще е на лице (опита в онлайн комуникациите), но и много други знания и качества. Аз лично за себе си мога да кажа, че тези години изкарани тук във форума дадоха положително отражение (поне се надявам да е така). Без съмнение това ще сполети и всички очастващи, актинвно. Както се вика - да сте виждали срамежлив продавач? А ние малко или много сме продавачи. И всяка една възможност, което идва от никъде, трябва да се използва на максимум.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

бравос ктомов!!! супер добър пост си направил и продължаваш да го прави. гледам, че доста време мина от както съм и аз тук. на какво ли не се нагледах. но всеки драпа за нещо и се опитва да успява по един или друг начин. това е добре. ама не ги знам админите, ама аз пак оставам с лекото чувство, че българина продължава да го мързи. често през годините тук засичам постове от рода на "абе как да направя нещо си", като следващия пост е "вече има тема". искам да кажа само, че има сърч бе хора. използвайте го, подяволите. да не говоря за това, че много се записват за програмите, ама йок повече от 5%, ако не и по-малко, от всяка да е направил поне 1 продажба. уж искат печеливша програма, уж се записват и клекнат след 1 месец. що закретения е това. казвам го, защото от 6 години едно и също, не се чете, не се мисли, не се бориш с живота и трудностите и после, нема резултати. еми как да има като матриаааалъ е кофти.

но като цяло всеки път като вляза седа и чета, което е хубаво и задържа такива луди тикви като мен. аз рядко седя в един форум да чета как някой е налапат Ескалибур от Падната на Гугъл, но когато има какво да ме задържи го правя. от няколко години вече. рядко влзиам и пиша. опредлено има и за какво да драсна. ще ми се да минават хора, които да имат амбиици да оправят нещо повече от това да спамнат с некъв шит фром дъ гарбижд. ако всички са като създателя на темата, тук щеше да сме най-силната общост тук. даже се чудя тия работливи пчелики, които вече години наред си пускат офертите за писане на стати, събмит, рирайт, програмиране, продажби, реклама и какво ли не, не им ли идва на ум, че ако помогнат малко и те с развитието на форма, ще си отворят и те по-голям пазар. или принципа е един - идвам взимам и си тръгвам. както е май и в политиката, че има и ревльовци, че 5 поста е прекалено голяма жерва за тях.

форума с годините е станал и място, което изкарва не само положителните черти на хората тук, но и обръща грозните навизи в красиви. и само за това трябва това място да продължи да го прави. никога не съм мислил, че ще вляза някъде в бг пространството и ще видя работещ кошер, който е толкова силен и се развива с годините. личните ми възхищения към ктомов и всички дръзнали да изразят мнението си тук. заслужавате респек от всеки. за едно съм сигурен какъвто си тук, такъв си и в живота. лично се възхищавам на ктомов и за мен би било чест да го познавам. за малко хора мога ка говоря така. успехи на всички и се замислете поне малко над казаното тук. ако не, просто си пуснете БТВ и продължавайте да си живеете в собствения си зобмаленд.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Благодаря и аз за надъхващата тема :)
Вече започнах да се отчайвам, че докато чета из темите кое как се прави, не само, че не разбирам нищо, ами и това дето си мислех, че ми е ясно спира да ми е такова :lol:
Но сега някак малко по-оптимистично гледам на нещата и ще си дам малко повече зор. Тъпо и упорито съм и като си навия нещо на пръста го правя.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

и те сега се надъхах :) Почвам да чета и надявам се скоро и да питам смислено. Идея си нямам какво и как трябва да направя, но трябва да направя нещо:)
 
Re: От: Една година във форума - тема за новаците тук

и те сега се надъхах :) Почвам да чета и надявам се скоро и да питам смислено. Идея си нямам какво и как трябва да направя, но трябва да направя нещо:)
Здравей и добре дошъл при нас. Радвам се, че има ентусиазъм в теб и си готов да се учиш и развиваш. Като начало почни да четеш. Всичко друго ще си дойде на мястото. Само повече напирай на това и нещата ще ти се получат много добре, ще видиш.

Нека тук дам 1-2 примера за хора, които почнаха така и сега са доста добре. Единият пример беше за човек, който силно вярваше, че ала BUX-o сайтовете са истината в интернет и няма друг начин за правене на пари. Да, но не след дълго след като беше "нежно" посечен от потребителите тук, започна да чете и да се занимава с истински онлайн бизнес. В момента смея да твърда, че е един много добър специалист, който нон стоп се оглежда за нови и нови възможности, като преценява всичко и ги поглежда от различни гледни точки.

Следващият ми пример се отнася за човек, който опита 2 пъти. Да, това ми е от любимите примери. И да, правилно го написах - 2 пъти. Първият опит бе леко неуспешен и той даде тази "творческа пауза", в която изпадна. Явно пак си каза - "Майната му, да опитам пак" и при втория, вече прави продажби и е доволен от това, което прави. Даже виждам, че инвестира пари в тази насока. Редно е да спомена, че въпросния човек имаше доста знания в областта на онлайн маркетинга, но все пак стъпване на нова земя с аф. маркетинга. Така, че се брои. :)

И двата примера са ценни членове на форума и с ръка на сърце мога да кажа, че са доста добро попълнение на флората и фауната тук. :)
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Мерси за надъхващите думи. Засега много малко разбирам от тематиката, на която разговаряте, но се надявам това да се промени. Горните постове ме успокояват, че ако реша сам да трупам знания и вложа необходимото време нещата може и да се получат :)
Аз се занимавам с офлайн бизнес и вече имам доста опит, сега се чудя се дали е разумно да навлизам в тематиката на онлайн бизнеса, което явно ще отнеме години или е по-добре да си търся партньори сред Вас.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Привет на всички, пише пълен новак във вашият вече създаден свят и комюнити.Труден път бях поел досега но всичко някак се преобърна изведнъж.Започнах да "Анализирам" и да смятам без калкулатор както са ме учили учителите ми през годините...учителите бяха Възрастни , Работници , Рокери , и лоши приятели и хора...много има да се изкаже и някак ще премълча животът до сега.Стигна се до преклонен момент в който наистина осъзнах че "Пари" и мечти под каквато и да е форма не се правят докато работиш за шефове и офлайн...при положение че компютърните технологии са на влас в този век.Тотална разруха на личността ...живея в Дървена барака прилежно подредена с малко инструменти и лични вещи останали през годините...надуваем дюшек и цели 3 квадратни метра пространство в задният двор на къщата която държат под наем родителите ми в Лондон.останаха много спомени от всичко но никаква материя и хора които да ме потърсят след като се раздавах цял живот :) . Срещнах момиче онлайн което учи в красив град в Германия , привлечено от бистрият ми ум и харизматичност се стигна до взаимни мечти и се получи следното...една жена или ще до изпрати в облаците или ще те зарие в земята.Започнах да се усещам навреме преди 25-тата си годишнина и събрах идеи с които мисля че ще създам нещо като своя собствена , добре сработема машина в помощ да човека трупаща авоари и средства за разрастване (еволюция) и добър живот.Въпросното момиче ми даде силен старт на умът като ми разби представите за всичко досега с една дума - "Като"...представих си я ясно...Като събера пари от тежката работа за Машина...като започна да работя с нея....като стана независим...като пътуваме с момичето...като като като..дума която промени тотално възгледите ми.Като започнах да чета тук нещата се умножават по 2...като :) . Трудно нещо е животът и с мързел нищо не се постигало - Факт...но лично аз искам да добавя и че без акъл също не става.Всичко струва пари вече и самите пари струват пари (различните валути). Наистина успях да дам старт на новият си живот благодарение на всичко и всички тук - Също. Аз мога , Аз мисля , Аз искам ...Айнщайн се пътеводител на здравият ум , Патилото е учител , Компютърът най-добър приятел...той и да те лъже винаги ще покаже истината ако зададеш правилно въпросът си .
Стига с моите изповеди че имам да чета много, ще се радвам ако успея да намеря приятели тук от всяко естество, започващи плахи и незнаещи...реализирали се смели и вече знаеши.

Имаш идея ...значи половината работа е вече свършена !
 
Re: От: Една година във форума - тема за новаците тук

Имаш идея ...значи половината работа е вече свършена !
Това е много истина. Както и всичко казано по-горе. Бих се съгласил и в това за мързела. Светът е станал прекалено динамичен и всеки един ден, пропуснат от мързел или слаба самоорганизация ти се води минус в графата успех. Тук няма как да не се съглася с теб. В момента наблюдавам всеки един мой познат и приятел. Мога да кажа, че всеки под една или друга форма дава всичко от себе си, за да не изостава от всичко, което се случва около него. И не само го наблюдавам, но с някои работя и знам, че неговото или моето забавяне (даже в съвместната ни работа) би могло да се отрази на крайните резултати. Както на моите, така и на неговите. А това е определено ефект, който никой не търси. Хванах се за това, защото мързела, неорганизираността, празните приказки без действия и всичко това дават отражение на ситуацията, в която се намира всеки. Познавам хора и от двете страни и сякаш на едните повече им се възхищавам, другите ме товарят емоционално, не за друго, но те имат отговор за това, че е така. А това реално не ме интересува. Щом нямат решение, то тогава не ме интересува какво друго имат да кажат. Написаното от теб ме накрада го изтъкна това тук. Който не иска, не иска. На сила не става. Успехът е нещо, което се постигна нито само с късмет, нито само със случайно стичащи се обстоятелства. Той е нещо комплексно и обхваща доста по-голям диапазон от елементи.

А говорейки за това какво сме оставили назад и това, което ни предстои, седейки в настоящото и мислейки (планирайки) бъдещето - тук пак съм съгласен. Няма начин да имаш успехи, без да имаш ясна визия как да ги постигнеш и какво реално ще е нужно, за да ги осъществиш.

Искам да ти благодаря за думите, които отправи и по адрес на общността тук. Да, общността. Обичам да го наричам така. :) Дано успеем все повече сили и енергия да ти вдъхне местенцето тук и по всяко едно време може да разчиташ на хората тук. Като го казвам, вярвам, че говоря от името на всеки. Не за друго, а защото и той е бил от 2те страни. Силно се надявам и ще се стараем, че това ще остане така. Това е начина, по който едно общество надделява и минава през годините - чрез силна връзка и положително взаимодействие помежду си.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Здравейте! Пише ви една новачка, която до преди да прочете тази статия се чудеше какво въобще прави в сайта. Аз също искам да споделя мнението си по темата - абсолютно всички изречени от вас думи са наистина много полезни за нас, новите, защото, когато разберем, че някой е успял, започваме да си се представяме на негово място. От всички коментари до тук разбрах, че всичко е възможно, но не всеки може да го постигне, че успехът не е крайна дестинация, а едно продължително пътуване. Е, надявам се да пътувам в правилната посока и да съм от тези, които наистина ще постигнат нещо, но това само времето ще го покаже. От прочетеното научавам още, че тук всички се подкрепяте и дори критиката ви не е породена от завист, а от желание за помощ на нуждаещия се. Какво по-хубаво от това? Такива алтруисти не се срещат всеки ден,затова започвам да се радвам, че се регистрирах тук и започнах да чета във форума. Вече съм сигурна, че ще науча още мнооого неща, които ще са ми полезни за в бъдеще. Благодаря ви и продължавайте да пускате такива теми, че наистина се нуждаем от много подкрепа и съвети, за да проходим! Поздрави! :)
 
Аз съм на мнение, че яко вярваш в нещо и го искаш силно и би дал всичко, за да го постигнеш, то няма начин да не ти се случи. Не го казвам напразно или наизуст. Сещам се даже за пример - имах един приятел (той все още ми е), който от малък искаше да стане пилот, защото обичаше самолетите и всичко свързано с тях. Обожаваше играчките си, които пак бяха самолети и подобни. Нон стоп гледаше филми и предавания за самолети. И не след дълго разбрах, че е станал пилот на изтребител. Това ме накара да се замисля, колко е лесно да ти се случи, когато се виждаш в тази реалност някой ден. Когато желаеш и мечтаеш за нещо, как драпаш с всяка една клетка да го постигнеш. Как тялото ти и духа не се спират без да са достигнали тази цел. Всичко това ме накара да се замисля и да ми предаде много повече положителна енергия.

Темата реално е творение на потребител, който си изля душата след едногодишен престой тук при нас. Аз не успях да повярвам колко организирани и мотивирани хора има тук, че за една годна да успее да разкаже през какво е минал и до къде е стигнал, при положение, че повече не го осъзнават даже и след 10 години. Не, че не го осъзнават, но просто не успяват да пренесат чрез думи тази равносметка. Причини много, но една от най-лошите е, че не се гордеят с това как реално е минала тази година за тях. А това е до някъде и критика към самия себе си. Други, просто защото не могат да го изразят. Но факт е, че такива потребители (поне тук) не съм засичал. Всеки, който се е задържал разбира, че е получил нещо. Или аз както обичам да го наричам - това, което сме дали (присъствие и упоритост) се е върнало под една или друга форма (знания, пари, приятели, място в това общество и т.н.).
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Привет на всички, пише пълен новак във вашият вече създаден свят и комюнити.Труден път бях поел досега но всичко някак се преобърна изведнъж.Започнах да "Анализирам" и да смятам без калкулатор както са ме учили учителите ми през годините...учителите бяха Възрастни , Работници , Рокери , и лоши приятели и хора...много има да се изкаже и някак ще премълча животът до сега.Стигна се до преклонен момент в който наистина осъзнах че "Пари" и мечти под каквато и да е форма не се правят докато работиш за шефове и офлайн...при положение че компютърните технологии са на влас в този век.Тотална разруха на личността ...живея в Дървена барака прилежно подредена с малко инструменти и лични вещи останали през годините...надуваем дюшек и цели 3 квадратни метра пространство в задният двор на къщата която държат под наем родителите ми в Лондон.останаха много спомени от всичко но никаква материя и хора които да ме потърсят след като се раздавах цял живот :) . Срещнах момиче онлайн което учи в красив град в Германия , привлечено от бистрият ми ум и харизматичност се стигна до взаимни мечти и се получи следното...една жена или ще до изпрати в облаците или ще те зарие в земята.Започнах да се усещам навреме преди 25-тата си годишнина и събрах идеи с които мисля че ще създам нещо като своя собствена , добре сработема машина в помощ да човека трупаща авоари и средства за разрастване (еволюция) и добър живот.Въпросното момиче ми даде силен старт на умът като ми разби представите за всичко досега с една дума - "Като"...представих си я ясно...Като събера пари от тежката работа за Машина...като започна да работя с нея....като стана независим...като пътуваме с момичето...като като като..дума която промени тотално възгледите ми.Като започнах да чета тук нещата се умножават по 2...като :) . Трудно нещо е животът и с мързел нищо не се постигало - Факт...но лично аз искам да добавя и че без акъл също не става.Всичко струва пари вече и самите пари струват пари (различните валути). Наистина успях да дам старт на новият си живот благодарение на всичко и всички тук - Също. Аз мога , Аз мисля , Аз искам ...Айнщайн се пътеводител на здравият ум , Патилото е учител , Компютърът най-добър приятел...той и да те лъже винаги ще покаже истината ако зададеш правилно въпросът си .
Стига с моите изповеди че имам да чета много, ще се радвам ако успея да намеря приятели тук от всяко естество, започващи плахи и незнаещи...реализирали се смели и вече знаеши.

Имаш идея ...значи половината работа е вече свършена !

Винаги съм се възхищавал на такива хора. Както и на ktomov който, в момента във форума е нещо много по различно от това което е бил в началото. Загубил е част от времето си, за да разкаже на новите като мен, че с постоянство и воля се постига нещо. Найстина мога да потвърдя, че откакто се регистрирах тук, до сега мисленето ми е съвсем друго. И много се радвам че се регистрирах във форума, за да разбера веднъж за винаги, че няма нужда да чакам 20 години за да изкарам около 300$ от bux сайтове (ако въобще ми ги дадът) :lol: Та виждам има и някой, нови потребители който влязат за да успамят на някой темите, понеже се чудят какво да правят. Но съм сигурен че ако следят често форума, няма да е така, и след време ще разказват като ktomov как са започнали в този форум. Найстина има колеги който знаят какво пишат, и ако човек следи редовно, мненията и, и темите и найстина няма да сгреши.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Здравейте, първо искам да благодаря на всички, които са споделили мислите си тук, приемам го като опит да се помогне на другия. А това е нещо, което е по-ценно от злато. Трудно е да намериш някой който да ти помогне или просто някой с който да споделиш това, което искрено мислиш. Повечето наистина са зомбита и ти казват "абе ти добре ли си". Моят живот не тръгна хич към розово, както на всеки друг предполагам. За момент се пречупих, жив мъртвец. Прекарах може би година лежейки и самосъжалявайки се. Но един ден просто станах и започнах да правя стъпки, както се пее в една песен "аз много път имам да стигна нулата". Осъзнах, че малкото е много а многото е нищо. Че нагласата определя изхода на действията и без действия и позитивни мисли в дадена насока поражението е сигурно.

Както и да е, опитах доста неща, forex trading, freelancer - сайта, PTC, captcha и какви ли не глупости. За някои трябваше непосилна за мен инвестиция, другите бяха просто... глупости. И така най-накрая си казах "абе няма ли някакъв българки freelance сайт" и намерих. Намерих дори нещо повече. Започнах тук с публикации във фриланс секцията с оферти за статии и преводи, тъй като това е, което умея. И интересното е, че на другите места се мъчих седмици и без да изкарам нито стотинка, а тук намерих клиенти след един ден, за което съм много благодарен. Дори мисля, че завързах дългосрочно партньорство, но още е рано да се каже.

А извън това, попаднах и в един нов и непознат свят за мен, и точните ми думи бяха "хм, то имало много възможности за печелене онлайн, аз и представа си нямах". И наистина и представа си нямах. Е, сега имам. Неща като SEO, backlinks, adwords и тн. ми бяха напълно непознати. Започвам да обмислям проекти, замислям се да започна да уча html, php, java, web design, за да не съм ограничен от възможностите си, а напротив, да ги увеличавам. Надявам се всичко това да стане, защото живота е такав, че или тънеш в нищетата или вървиш напред. Средно положение няма. Който не се е постарал достатъчно, той не е успял.

Затова искам да благодаря на всички, които споделят опита си тук, и то безвъзмездно, помагайки и на другите да вървят напред. Надявам се и аз да мога да бъда полезен в това общество един ден, а не само да взимам. Успех на всички! :roll:
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Здравейте!

Преди около година се бях регистрирал в сайта, но през това време почти не съм влизал тук и днес се усетих, че съм забравил име и парола на предишната ми регистрация. Тогава ми се стори, че се иска доста учене за нещата, които се пишат тук, а аз съм общо взето мързелив и предпочетох да пробвам няколко ptc сайта, надъхан за големи печалби. :) След 2-3 месеца ежедневно цъкане взеха да ми се наместват нещата в мозъка и зарязах тия сайтове, оставих само най-голямата пирамида - необъкс, с надеждата, че все пак е номер едно и няма да се катурне скоро. Освен това става за някои експерименти, информация и тамагочи.

Ето, че нуждата от работа без началници пак ме доведе до този форум и този път смятам да превъзмогна част от мързела си, защото виждам, че ако продължавам така ще ми навреди на живота. Този път си правя план за действие, в който да преобладава здравият разум и без еуфория и желание за бързи печалби. Накратко ще ви кажа какво смятам да правя преди да се захвана сериозно с интернет маркетинг. Първо ще започна да си подобрявам английския. Досега многократно съм пробвал различни самоучители и винаги стигам само до първия урок. От 18 години се занимавам с компютри и имам контакт с англиския език, разбирам повечето неща, но знанията ми са хаотични, граматиката ми е непозната, в писането съм зле, а произношението ми е почти като на Стоичков. :) Освен това, едно по едно, смятам да уча(като колегата преди мен) html, css, Java Script, php и ако се наложи нещо друго за сайтовете ми. Иначе интересите ми са в областта на 3D моделиране и анимация и смятам да премина през fotoshop, flash, 3dsmax и т.н. Всичко това сигурно ви изглежда огромно учене, знам че няма да стане бързо и лесно, но нямам кой знае какви ангажименти и почти по цял ден съм свободен.

За край на фантазиите ми ще завърша иронично така - за една година откакто се бях регистрирах тук, равносметката ми е 2$ от необъкс. :D
 
От: От: Една година във форума - тема за новаците тук

Здравейте!

Преди около година се бях регистрирал в сайта, но през това време почти не съм влизал тук и днес се усетих, че съм забравил име и парола на предишната ми регистрация. Тогава ми се стори, че се иска доста учене за нещата, които се пишат тук, а аз съм общо взето мързелив и предпочетох да пробвам няколко ptc сайта, надъхан за големи печалби. :) След 2-3 месеца ежедневно цъкане взеха да ми се наместват нещата в мозъка и зарязах тия сайтове, оставих само най-голямата пирамида - необъкс, с надеждата, че все пак е номер едно и няма да се катурне скоро. Освен това става за някои експерименти, информация и тамагочи.

Ето, че нуждата от работа без началници пак ме доведе до този форум и този път смятам да превъзмогна част от мързела си, защото виждам, че ако продължавам така ще ми навреди на живота. Този път си правя план за действие, в който да преобладава здравият разум и без еуфория и желание за бързи печалби. Накратко ще ви кажа какво смятам да правя преди да се захвана сериозно с интернет маркетинг. Първо ще започна да си подобрявам английския. Досега многократно съм пробвал различни самоучители и винаги стигам само до първия урок. От 18 години се занимавам с компютри и имам контакт с англиския език, разбирам повечето неща, но знанията ми са хаотични, граматиката ми е непозната, в писането съм зле, а произношението ми е почти като на Стоичков. :) Освен това, едно по едно, смятам да уча(като колегата преди мен) html, css, Java Script, php и ако се наложи нещо друго за сайтовете ми. Иначе интересите ми са в областта на 3D моделиране и анимация и смятам да премина през fotoshop, flash, 3dsmax и т.н. Всичко това сигурно ви изглежда огромно учене, знам че няма да стане бързо и лесно, но нямам кой знае какви ангажименти и почти по цял ден съм свободен.

За край на фантазиите ми ще завърша иронично така - за една година откакто се бях регистрирах тук, равносметката ми е 2$ от необъкс. :D

Здравей колега добре дошъл отново. Като цяло необъкса плаща това е сигурно, но ако искаш да правиш прилични пари се откажи от него (почти всеки е започнал от там). И тук малко си объркан, ти явно искаш с всичко да се занимаваш, но това просто няма как да стане. Трябва сам да си решиш какво точно е най голямата ти сила. Ако искаш да се занимаваш с уеб дизайн, както ти каза трябва да научиш html, css, после java script и след това да минеш на php. Но тук мързела няма да ти е от полза никак. А ако искаш да започнеш с графичен дизайнер трябва да можеш да работиш на photoshop (за него се иска много фантазия) и на flash (за него се искат познания по javascript и т.н.). 3ds max е за анимации игри и т.н. Но за него трябва да знеш C++, java. Такаче трябва сам да решиш кое най те влече. Но за начало ти препоръчвам да научиш html, (бързо става) поне базови познания да имаш за да можеш да си редактираш готови шаблони, и да започнеш с афилейт. А може и CMS да използваш, научи и английския, направи си едно сайтче и печели от комисионни, (тук се иска упоритост и постоянство) като за начало това е най добрия вариян. А вече по късно започни с което те вълнува. Афилейтът е добър вариянт защото не се иска много време. И отделно можеш да учиш за което си решил, и да развиеш бизнес с наученото. И афилейтът ти остава като допълнителен доход, а може и изцяло да се издържаш с него. Желая ти успех, и бъди упорит :).
 
От: От: Една година във форума - тема за новаците тук

Здравей колега добре дошъл отново... Желая ти успех, и бъди упорит :).

Благодаря ти за съветите и пожеланията, успех на теб и на всички по-трудолюбиви от мен! :)

Ще се захвана от по-лесните и основни неща и постепенно ще минавам към по-трудните, като предполагам повечето ще ми вършат работа и на средно ниво, без да ставам експерт във всичко(не че е възможно да го постигна :)). Мисля, че ще бъда упорит, защото нямам намерение да се занимавам професионално с предишните си дейности. Често се питам къде ми беше акъла през всичките години, през които имах компютър, но виждам, че просто съм нямал достатъчно условия за сериозно занимаване с тия неща - малко е трудно с проблеми или след работа човек да седне, да се концентрира и да се занимава с мисловна дейност. Но сега нещата са различни и ще се отдам на развитие в тази област.
 
От: От: От: Една година във форума - тема за новаците тук

Благодаря ти за съветите и пожеланията, успех на теб и на всички по-трудолюбиви от мен! :)

Ще се захвана от по-лесните и основни неща и постепенно ще минавам към по-трудните, като предполагам повечето ще ми вършат работа и на средно ниво, без да ставам експерт във всичко(не че е възможно да го постигна :)). Мисля, че ще бъда упорит, защото нямам намерение да се занимавам професионално с предишните си дейности. Често се питам къде ми беше акъла през всичките години, през които имах компютър, но виждам, че просто съм нямал достатъчно условия за сериозно занимаване с тия неща - малко е трудно с проблеми или след работа човек да седне, да се концентрира и да се занимава с мисловна дейност. Но сега нещата са различни и ще се отдам на развитие в тази област.

Ако си се нацелил на аффилейт, можеш да започнеш и с под-средните нива на хтмл. А можеш да започнеш и без да знеш хтмл, аз започнах да правя сайтове първо на цмс без да знам грам хтмл. Такаче и веднага можеш да започнеш, от теб се иска упоритост и малко знания в сеото, за да успееш да разпространиш сайта, но тук във форума има много такива теми, можеш да по-разгледаш. Още веднъж успех от мен.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Темата е стахотна.Аз като новак имам нужда точно от тема като тази и от вашите надъхващи постове.
 

Горе