Една година във форума - тема за новаците тук

От: Една година във форума - тема за новаците тук

Аз го помня тоя случай с ключовете за Боза 7 ама не помня кой беше човек. Мисля, че го нахраниха и си тръгна пък той бил ktomov. Сега ако я нямаше темата и някой ми каже нямаше да повярвам. Жив и здрав, и да прави пачка. :)

И тези в червено, скоро да минат от другия бряг.

Неща и да си помислям какво ще ги правите ама да си вземат и една кутия маргарин за всеки случай. :D
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Не Blinky не си дошъл вповече , напротив. Хората които виждаш са такива защото си мислят че са реалисти , а за да си реалист трябва да си и оптимист и песимист поравно. Само че, хората са повече песимисти. Малко говорят,четат и малко мислят такива надъхващи неща. Тук във форума хората помагат, мислят позитивно и говорят позитивно, а това е много важно за един млад предприемач, да чуе от някого че има начин, че идеята му е трудна но осъществима , че 99% от успеха се дължи на четене и работа и да не се чуди много много ами да се залавя ,колкото по-рано , толкова по-бързо идват първите победи. За позитивното мислене има много изписани книги и статий. Много от тях са чиста плява, но ако изчетеш и изгледаш достатъчно количество , ще си отбереш за себе си основни принципи и практики на позитивното мислене и целият ти свят ще се промени. (Моля последното ми изречение да не се бърка със "ще станеш милионер ")
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Да, форума дава много на всички. И на новите и на старите. На мен най-много ми дава това, че тука имам контакт с хора, с които в офлайн живота нямам. Всички около мен са селски бизнесмени, с които само за курви, коли и схеми може да се говори. Да са ни живи и здрави админите да поддържат тоя дух у форума, а и самия форум, че ако нещо стане ме чака тотална умствена деградация...
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Много ви благодаря, че това е което наистина мислите за местенцето тук. И с риск да се повторя, вие го правите такова, ние админите само сме част от това, като всеки останал. Радвам се много и на факта, че всеки за всеки е ценен и се уважаваме един друг, защото това да правиш пари по този начин определено предизвиква възхищение и респект. аз бих допълнил да сме живи и здрави всички, които сме тук и да продължаваме с професионалното ни развитие. Не предполагах, че през годините този форум ще даде толкова много плодове. Не говоря за материални облаги, но това е мястото, в което наистина се чувствам сред свои хора. Както мога да науча нещо от тях, така мога и да споделя и лични неща, защото знам, че всеки е повече от дружка. И колкото и да сме различни тук, толкова сме и еднакви. Защото в реалния свят не мога да си бъбря за тези неща. Правя го де, но знам, че когато един човек гледа в твоята посока по-добре те разбира.

И искам да се извиня на ктомов, че му писах в темата и му отнех малко от славата. :) Ще се компенсирам. И нека тези в червеното да дадат по едно коментче, все пак се надявам това, което са си "извоювали" от престоя си тук да светне в зелено някой ден. Не че има значени, но за момента е единствения индикатор за "готин". :) Искрено им го пожелавам. И ще се постарая да им помогна в тази насока, ако покажат желание за това. Ако някой иска да сподели как се е променил от престоя си тук, примерно в рамките на 1 година, да знаете, че темата е отворена и точно за това. За мен 1-2 години не са критесрии за промени, но опредлено си мисля, че имам прогрес. А от началото до сега, няма съмнение, че има жестока разлика.
 
Няма за какво да се извиняваш :) Темата не е писана за слава, а просто за да изкажа мнението си, а и да надъхам останалите - най-вече тези които не почват както трябва във форума. Ти продължи реда на моите мисли, така, че мненията са ти точно на мястото си.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

В този форум научих доста неща, които сега използвам и наистина се радвам, че съм го открил. Може да не пиша много, но с голям интерес чета повечето теми и постове тук. Дано форума да ни радва още години напред и да помогне на други, така както помогна на мен :)
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

хаха евала

аз не знам дали да се пиша от старите, ама като се регнах тук го направих с една цел само - да продам един скрипт няколко пъти,щото го бях закъсал за пари, нямах намерение нито да чета,нито да се застоявам. ама плановете винаги се провалят и взех, че останах за постоянно :D
това май е и единствения форум, който чета и в който пиша.
много съм доволен от форумчето, предимно чета, макар и да не се занимавам с 98% от нещата, за които става дума тук, просто от любопитство чета :D

а аз не помня някой да мие давал червени, освен един, който много уважавам, защото си каза в темата (вече забравих за какво става дума) в която си заслужих червена репутация, че ще ми даде такава :D човека дъри на думата си и даде!

тва е, не е много полезно като информация, но...
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

аз съм от първит (може да ме чекенте като номер потребител) и смея да кажа, че няма друго място и интернет където да зари такова настроение. не мога да ви кажа, и админите могат да потвърдят също, колко променени съдби съм видял и аз. даже не мога да повярвам, че нещо като форум може да променя мнения, съдби и начин на мислене.

аз за тези 5 или 6 години, а може и вече да станали 7, ллеле кой ще предположи, че толкова време мина.....та за тези години получих ценно инфо от тук и може да се каже, че не само ми помогна, но и доразвие и от там скочих с приходите. гледам да дам и аз каквото мога тук. нищо на в тази скапана държава не може да се сравни с това. нали знаете как е в едно гнусно мочурище; тъмно, смрат, зловещо, абе гадно (както е тук) и в едно незабележимо крайче - зелено, живо и красвно, около която кипи истиснки живот. както е символа за доброто и лошото. дано съществува този форум с векове, за да знаем къде да потърсим за помощ и каквото и да е споделяне.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Мястото където можеш да станеш истински уебмастър и да се научиш да не бъдеш егоист...
Благодаря от цялото си сърце на един човек от форума че след "моя" грешка, се отнесе толкова човешки и нямаше проблеми...
Малко странно, но факт е че тук се убедих че трябва да пиша правилно и грамотно дори в интернет, даже и скайп :D
Само напред и всички заедно!
 
От: От: Една година във форума - тема за новаците тук

Мястото където можеш да станеш истински уебмастър и да се научиш да не бъдеш егоист...
Благодаря от цялото си сърце на един човек от форума че след "моя" грешка, се отнесе толкова човешки и нямаше проблеми...
Малко странно, но факт е че тук се убедих че трябва да пиша правилно и грамотно дори в интернет, даже и скайп :D
Само напред и всички заедно!
Евалата на този човек и нека всеки има такова виждане за нещата. Въпросът е не дали да сме добри и да проявяваме разбиране, или не? А дали е възможно да дадем повече от това, което искаме. многократно съм го казвал, че всичко се връща, хубавото при добрината е, че тя се връща в няколко пъти. Това му е хубавото. Знам, че звъча като някаква баба със страни разбирания, но е факт, че това се случва и съм сигурен, че сте го изпитали. Отнася се и за другата страна, тъмната - колко повече лошо, толкова повече то ти се връща. :) Аз лично не съм виждал щастлив хейтър. ;)

Факт е, че всеки влезнал тук, задържал се и помагащ е успял по един или друг начин. Не е страно това, нарича се просто кръговрат на живота. Или по известно, като преминаване на енергията от една форма в друга. Важното е всички да си помагаме, като едно сплотено семейство.

Банално, но е така. Това е градяло общностите стотоци и хиляди години наред. ;)
 
  • Like
Реакции: mid
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Момчета новак съм тук,прочетох какво сте писали-смятам че сте много разумни и свестни хора.Искам само малко помощ от вас-съвсем малка :)) ако може разбирасе.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Много хубава тема и аз скоро направих една годинка, но напоследък се позагубих признавам си:) Много поучителни мнения, хубави теми и...никога не съм била така привързана към форум, колкото и сантиментално да звучи. Човешки теми, будни мозъци, търсещи новото хора, които вярват в успеха и го постигат с много труд. Браво, всичко хубаво на всички от все сърце!
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Тази тема ме зарадва.
За момент се замислих какъв потребител бях когато се регистрирах в този форум.
Какви ли не безсмислени въпроси задавах.
А как само ги задавах:mad:
Към мен също не бяха настроени добре старите потребители,но и с право.
Когато се регистрирах печелех от някакви bux сайтове.
След регистрацията ми тук, безброй глупави теми и в последствие доста четене,успях да си докарвам 3 цифрени суми месечно.
И то без вече да продавам сайтове с трафик от ифреим сайтове :D :D.
Само като се сетя как кликах за по 10 стотинки дневно:oops:.
В момента съм доста радостен, че съм в този форум.
Имам още доста да уча и то, ще е от форума.
Едно голямо благодаря към целия форум :)
Ето няколко коментара и за мен.
а бе тва много старомодно бе няма кой да се хване на него!
Колкото и уникален глупак да си няма начин!

Направо тая тема няма място в тоя форум според мен!
Ко речи :lol::lol:
Ентусиазъм без спирачки е твоето. :)
Добре, бе... ти сериозно ли си помисли, че в целия форум не е отговорено поне 100 пъти на този въпрос?
Разгледай малко важните теми...
Едно голямо благодаря към целия форум :)
 
Ще изпреваря мнението си, което беше планувано да бъде пуснато Януари 2012 година.

Та в първото мнение обяснявах за това какво ме е мотивирало да си докарам сравнително добра репутация, как това се е отразило на престоя ми тук. Ей я втората част - година след първото.

Ежедневно чета теми с въпроси, ежедневно чета желаещи да направят нещо, но въпреки това мързеливи и безидейни мисли. Това което научих аз за тези две години, в които бях тук:
1. Трябва да имаш идея, трябва нещото с което се захванеш да бъде приятно за теб. Иначе казано - за бога спрете да търсите ниши подходящи и такива с висока цена на клик! Пишете в нишата от която разбирате!
2. Не се цепете на хиляди сайтове! За мен всичко тук си е просто страничен ангажимент, от други наричано хоби. Интересувам се от администрация, счетоводство и т.н. - не от разработка на уеб продукти за масова употреба и въпреки това - ей ме на - хобито ми докарва приходи.
3. Забравете тази история с warez/illegal craps. Почнах от там - имах сайт за филми онлайн. За допълнителен доход ме устройваше, но си навлякох проблеми със законодателството. Че си бях изпекъл питката, бях. Хостинг в Холандия, ползване на чужди файл сървъри - всичко ток, просто трябваше да давам обяснения. Това от което се лиших бяха качествените рекламни мрежи. Тоя същия сайт в момента е в напълно легален вид и приходите от него са х4, спрямо предишния вариант.
4. На първата страница казах едно - четете, пробвайте и пак четете. Отново ще го повторя, ако някой го е пропуснал.
5. Четете отговорите в темите ви! Вярвайте ми, пък ако не искате - карайте си както ви е угодно, ама забележките които съм отнесъл, острите отговори и злобните коментари ми докараха пари :) Ако искате - прилагате съветите, аз някои ги пропуснах, просто защото ми се сториха неподходящи - наистина бяха такива, но само някои от тях.
6. Изследвайте конкуренцията - един форумен подпис помага АДСКИ много, ако успееш да разбереш това от подписа де :)
7. Отново на точка две де, направете един успешен проект - той ще ви отвори пространство да подпомогнете втори и трети, та и четвърти.
8. Не се залъгвайте, че е лесно. За мен денонощието е разделено на 6 часа сън и останалото - с каквото мога да се захвана. Иска се много четене, много бачкане, много ровене и много опити за нещо успешно. Не е лесно, но не е и много трудно - желание се иска.
9. НАЙ-ВАЖНОТО - ако сте фрилансъри, за бога, стига сте се подценявали бе! Лого - 10 лева, статия - 5 лева, оправяне на проблем в сървърната конфигурация - 5 лева. AR U FUCKIN KIDDIN ME! (съжалявам, ама тоя път не мога да се цензурирам). Таксувайте на час - било то 30 минути или 60, или 2 часа - по-добри пари ще вземате, а и няма да сме индийците на балканите. Случи ми се да прехвърля продаден клиентски сайт на новия собственик, е какво да му поискам за 10 минути работа?! В нормалните страни това нещо струва около 50 долара, ама предвид, че ще получа реакция от сорта на "комшийката от третия ще го направи за 20"? За това и не таксувам такива неща. За това и съм помагал, а и ще помагам на хора от форума за обещание за почерпка от една бира, ама качете си малко нивото бе мамка му. Всеки се оплаква от ниската ставка на която работи, ама и никой не прави нещо за да я качи - е това не е правилно.
10 ... ще допълвам евентуално.

П.П. Много се чудех дали това горното да не го драсна в нова тема, за да се вижда. Ако администрацията прецени и реши да отдели мнението от тази тема, може да го кръсти: Две години във форума - тема за тези които са от година тук
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Аз лично съм много впечатлен от мението и наистина мисля, че повече стари кучета трябва да драскат по едно такова постче. Все пак хората, които са ОК в главата, искат да видят положителни и мотивационни истории, като тези. Рядко се случва някой да излезе и да сподели (поне в повечето случаи, във всеки аспект на живота) как реално се е променил, какво му е дал дадените стремежи, какво точно го е променило и как. Такива хора не само могат да бъдат пример, но и двигател. Ако се загледате по някои сайтове, там има доста такива Happy Stories, които подтикват потребителите не само да купят това, което е помогнало на другите, но и да изживеят това, през което са минали, за да дадат такива "изповеди" на дадения сайт.

Спомням си в началото, когато бяхме няколко души и си мислехме, че сме единствените хора праветщи онлайн маркетинг. Започнахме да се чудим възможно ли е да сме толкова малко и има ли смисъл да създаваме общост, с която взаимно да се развиваме. Защото в университета ни учеха, че Team Working-а е нещо по-силно, от която и е индивидуална единица. За това големите фирми създават екипи, за да работят с пълна мощ и ефективност за главния сегмент. Всичко в едно за успеха.

Не след дълго видях как хората тук започнаха да се събира и докато се обърна вече някои бяха на по 2-3 години тук и активно се развиваха. Томов е един много добър пример, мога да дам и още много, като 2 от тях са жени, които искаха да правят някакви парични от аф. и успехя. Искам да им благодаря и на тях, че повярваха в себе си. Те си знаят кои са. ;)

Мисля, че сме го направили така, че при нас вратите да са отворени за всички. Независмо кой колко знае, идеята е да сме сплотени и да споделяме всичко, което ни помага. Има както много добри експерти в областта си, така и нубита, които прохождат. Общото между тях е жаждата за знания и успехи в тази сфера. Важното е всеки да се чувства на мястото си тук. А и не мога да кажа, че т. нап. "експерти" са стигнали нивото, което и те искат, което ги нарежда пак в нуби лигата при "батковците". Въпрос на ниво.
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Хубави мнения на "старите кучета", но аз по-скоро намирам форума така: аз правя уникална статия за 3 лева, утре на мен ми оправят нещо по сайта за 10 лева и прочие. Ако искаш да изкарваш големи пари,едва ли тук е мястото за прилагане на свободна практика.
Мерси за темата!
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Ако искаш да изкарваш големи пари,едва ли тук е мястото за прилагане на свободна практика.
Може ли да поясниш какво имаш предвид ?
 
Не съм сигурен дали съм те разбрал правилно, но съм почти сигурен, че съм - с голяма грешка си!

Останала си с такова впечатление, защото индийците тук преобладават, но това не се отнася само за форума, а за цялото положение на България в момента. Всеки втори е готов и дупето си да даде, за да докара едни 300 лева в дома си.

Аз не мисля, че мога да се причисля към "старите кучета", защото съм тук от няма и две години. Имам още прекалено много да уча, а като гледам тук има доста кадърни кадри, дори и такива които са се регистрирали година след мен, които могат да дадат ценен съвет - Know how, а и полезна идея.

Отделно на цялото това нещо, нито веднъж не съм предлагал услуга като "фрилансър", защото първо е трудоемко, а второ, че го правиш за друг и след една финансова инжекция, след това отново трябва да търсиш друг вариант за изкарване на някой $. Предпочитам да работя по мои проекти, по мои идеи, защото инвестираното време, няма да ми докара еднократна инжекция, а бъдещи доходи и то ежемесечно.

Въпреки написаното по-горе, изпълнявам и фрилансърски услуги от време на време, за приятели естествено, хора които виждам, че имат идея но не и възможността да я реализират, а аз мога да помогна.

И остави цялото това написано по-горе - самите контакти, които може да изградиш в този форум са най-полезното от всичко. Имал съм честта, а и удоволствието да работя с много от колегите тук, а и не ми гледай само айтрейдъра, защото това, че няма публикувана тема, не значи, че не съм използвал отново услугите на същите хора. Има такива, които пък са ми били предложени от колега, чиито скайп имам и т.н. и т.н. Ей ти елементарния пример, едно момче с прякор zealot - веднъж се възползвах от услугите му и останах очарован от работата. След това го бях предложил на още 4ма мои познати за изпълнение на техни проекти.

Форума, не е просто форум. Вярно е, че има адски много полезна информация във всякакви насоки свързани с интернет бизнеса, но има и едно нещо наречено "общност" и се радвам, че в тази общност интелигентните хора, а и хората с амбиция са в голям процент, за разлика от хората които ме заобикалят ежедневно.

Истината е, че хората са мързеливи, а и лесно се примиряват - сервитьорка работеща в заведение, което посещавам от 10 години, работи там от 3 и заплатата и в момента е 320 лв. (12 часов работен ден, с нощни смени). Питам я - добре, защо не потърсиш нещо по-добро и отговора е "ами по-добро не може да се намери, а и така не ми е много зле".

Трябва да разберете едно нещо - библейския бог не съществува. Хората са богове на себе си, те си коват съдбата, те определят начина си на живот, те определят стандарта на живот, те определят желанията си да постигнат нещо повече. Колкото повече хора, а и колкото по-бързо го разберат това, толкова по-висок ще бъде процента на хора, които живеят да не казвам страхотен живот, но поне добър и пълноценен.

Важното е едно - винаги напред и винаги нагоре!
 
От: Една година във форума - тема за новаците тук

Човекът не е Бог, човекът е човек. Не изпадай в крайности Томов, в един момент сме тук, утре може да ни няма и тогава е*ем ти стандарта на живот. Това дали вярваш или не, няма значение дали ще успееш. Ето например аз скоро ходих да запаля една свещичка, ей така, за здраве и за да продължава да ми върви в бизнеса, нещо лошо? Истината е, че късметът отива при работливите или човек ако сам не си помогне и Господ няма да му помогне.
 
Из библията - помогни си сам, за да ти помогне и господ.
Помогнеш ли си, ще имаш ли нужда от друга помощ? Въпроса е реторичен. Не искам да влизам в дискусии и спорове за това. Мнението е като задника - всеки си го има и всеки си го носи. Аз виждам нещата по този начин, ти по свой :) Да приключим темата и да продължим по същество, защото това се води тема която трябва да амбицира някой, а не да обсъждаме има ли почва мафията у нас или не :)
 

Горе