profitshare.bg

От: profitshare.bg

Бравос, моята първа комисиона беше 15 лв (телефон за 500 лв), така че хляб има, стига таргетирането да е правилно, но има стоки за всякакъв вкус, а се очакват нови търговци и още продуктови гами.

Мерси. Моята е от стока за 200 кинта. Според мен комисионната е добра, предвид факта, че с около 60 посещения сумарно направих продажба за около 4,50лв, докато при PPC тази сума може да се спечели с над 1000 уникални за бг пазар.

Но това си беше пробно. По-добра преценка ще имам, когато впрегна ресурсите и накрая се направи равносметка за количество положен труд - профит.

Айде честито от мен и ти пожелавам още много по толкова. Доста добра начало. Конверсията гледам е добра, но и доста филтриран трафик вкарваш с тази статия сигурно. Бих изчистил конверсията на статията, да скочат на поне на 70% CTR на афф. линка.

Мерси за пожеланието и благодаря за съвета. Определено ще го използвам. :)


PS: Сумата все ощe e със статус "Изчакваща", но пак си е някакво начало. :D
Като има финансов резултат, значи нещата работят и се мотивирам да продължа. :D
 
Re: От: profitshare.bg

Респект, много добро влизане. И аз бих допълнил. :)

Първо ще кажа следното - нищо против търговците и техните екипи, но разчитайте сами на себе си, когато става дума за конверсия и подобряване на продажбите. Знам, че са се постарали от там, но все пак вие сте маркетинг гурутата тук. Когато нещо ви дава конверсия от 1:50, свободно можете да пробвате да смъкнете тази 50-та. :) И вярвам, че ще го направите доста успешно. В един момент ще стигнете до метода проба-грешка, но няма лошо - това е нормално. Едно послание в повече, леко акцентиране на 1-2 характеристики на продукта, някое друго споменаване на ползи, това може да изглежда незначителна корекция, но повярвайте ми - отразява се благоприятно на статистиките за продажби. ;)

<a href="http://афф линк" target="_blank" rel="nofollow" title="Виж повече за продукта (или нещо такова - sales)"><img src="http://адресът на снимката ви в сайта" alt="Името на продукта с инфо или нещо такова отзад"></a>
 
Последно редактирано:
От: От: profitshare.bg

"4.12. Афилиатът е задължен на използва предоставените в Платформата Рекламни инструменти без да внася никакви промени, в това число, но без да се ограничава до изменение и/ или скъсяване на предоставения Код на Афилиата. По изключение, скъсяване на кодовете на Афилиатите е позволено чрез услуги от типа на http://bitly.com "
4.13. Афилиатът се задължава да използва предоставените в Платформата Рекламни инструменти правилно, така че да не подвеждат трети страни. В тази връзка, е строго забранено използването на следните линкове за целите на Онлайн рекламиране:
a) линкове, които могат да заблудят Посетителите поради факта, че тези линкове насочват към уеб страници, определено съдържание или търговска оферта от всеки друг тип, различен от очаквания (включително остарели търговски предложения);
б) линкове, които могат да подведат Посетителите поради факта, че няма точна препратка към тяхното съдържание, и по този начин пренасочват хората към страници, без възможност да се предвиди тяхното съдържание;
в) линкове, които подвеждат Посетителите поради факта, че те са свързани с изображения, които нямат нищо общо с уеб страницата, към която са насочвани Посетителите след достъп до този линк;
г) линкове, които поради начина, по който се използват, активират бисквитки, с надеждата за генериране на Конверсии, компенсирани от Рекламодателите в рамките на периода за плащане, без подобни Конверсии да са резултат от усилия, положени за Онлайн рекламиране от страна на Афилиата за упоменатия Рекламодател.
 
Последно редактирано от модератор:
От: profitshare.bg

Статистика им можеше да е малко по-подробна, не показва импресии, което не е добре, защото означава, че искат да се скрие конверсията импресии/кликове. До момента 100клика 0 продажби.
 
От: profitshare.bg

За 1-2 дни...
122k показвания на банери --> 1000 клика --> 0 продажби...

И не знам защо ... но не винаги им се показват рекламите!
Не мога да дам точен процент, но не малка част от банерите им, просто не се показват - само бял фон и това леко дразни!

Иначе добре направен сайт, много ми хареса обаждането от страна на екипа на сайта, при регистрацията, но леко дразнещо това одобряване!
Явно само с поставянето на банери, явно трябва да се мъдри стратегия!

Пуснете анкета за оценяване на системата! :)
 
Re: От: profitshare.bg

Как бихте оценили системата Profitshare.bg?
Може да се ползва 6-то бална система.

Интересн въпрос? Аз само като наблюдател бих и плеснал 5. Взимам и една единица, защото започна с 1 търговец и не се знае колко афилиейти. Няма да е лошо да има една статистика, нещо като каунтър на афовете и публишърите. Ей така, да стимулира стамната на хората, които се колебаят дали да вземат участие в мрежата под една и друга форма. Скоро ще трябва да се направят 2 отделни теми тук - там където си говорят търговците и където си говорят афовете. :)

Абе много странно, още никой техен представител не се е включил. Това не е било. Явно има прекалено много места в БГ нета, в които се говори за афилиейт маркатинг, че не успява да стигне до тук. :)
 
От: profitshare.bg

Вече с нов рекламодател. :) Да ти прави кеф да се занимаваш с афилиейт при такова разнообразие. :D Само дано нещата не се прецакат в последствие (както обикновено се получава).
 
Re: От: profitshare.bg

Вече с нов рекламодател. :) Да ти прави кеф да се занимаваш с афилиейт при такова разнообразие. :D Само дано нещата не се прецакат в последствие (както обикновено се получава).

Абе тия румънски чеда дано не поемат по пътя на другите. Не че два лева са нещо кфти, но другите визирах. Много бавно трупат обаче. Явно още не са си стикова концепцията за набиране. Нито на рекламодатели, нито на афове. Трябва да го направят ударно и в двете направления. Само така ще имат мотивацията да се правят добри пари. Такса от 140 лева на месец, нали така беше? 1400 лева са при 10 рекламодателия - горе долу една добра заплата на някой, а при 100 рекламодателя - това са 14 000 лева, което е идеално за всеки един бизнес да има добър персонал от няколко души (5ма), както и за разходи с някакви печалба за собствениците. Но таргет трябва да им е мин. 200 в началото. Могат да ги направят. Въпрос на желание и стратегия. Това са вече 28 000 на месец, което е сериозен IT бизнес. Отделно не знам дали взимат комисионни от продажби, дори и минимални.
 
От: profitshare.bg

Аз пък така и не мога да се свържа с екипа им. Имам отхвърлена комисионна, която е нищожна, но искам да видя защо е анулирана. Дали е отказана поръчката от клиента или eMag чакат определен брой дни за потвърждение и после я пишат като отказана, никъде не пише, че даже и съобщението към нея е на румънски, но и там няма такава информация.
 
От: profitshare.bg

При мен коментарът е:

05-02-2015 10:10:55 - A fost înregistrat un comision in valoare de 0.62 lei.
08-02-2015 07:30:01 - Comision respins.

Но им писах във фейсбук и доста бързо ми отговориха там. Общо взето не е ясно по каква точно причина е отказана комисионната, защото анулирането става автоматично.
 
Re: От: profitshare.bg

При мен коментарът е:

05-02-2015 10:10:55 - A fost înregistrat un comision in valoare de 0.62 lei.
08-02-2015 07:30:01 - Comision respins.

Но им писах във фейсбук и доста бързо ми отговориха там. Общо взето не е ясно по каква точно причина е отказана комисионната, защото анулирането става автоматично.

Така е. Но може би е била франд или фейк ордър. За това бързо да е минала в деклайна. Още преди да стъпи в някакъв друг междинен статус. ;)
 
От: profitshare.bg

Доста грешки има в текстовете или просто не са преведени от румънски, малко непрофесионално ми изглежда или по-скоро претупано. До момента от 1200клика 1 продажба с непотвърдена комисионна за 30лв....доста слабо при мен
 
От: profitshare.bg

От тези 1000 клика, дето бях направил, вече почват да идват комисионни... Но ми е интересно, следното нещо?
Имам регистрирани продажби от преди 5-6 дни, но не ми са платени - още са в статус изчакващ
Нали уж доставката на ЕМАГ е за един ден?
А, вече 5-6 дни - нито са отхвърлени, нито пък е упоменато, че са платени....
 
Още ли седят само с един рекламодател в мрежата си? Някакво развитие от тази гледна точка. Дано скоро се увеличи избора, защото така с един за никъде не са. Дано преговарят с още. Но и не е лошо да имат правила за тях, а не всеки с дефолнта тема на опенкарт и плес - там е. Но пък и другия момент го има - някакви кофти кретени с грозни неща, изградени за жълти стотинки да карат самата система да им оптимизира процеса. За такива дано няма място там. Както бяхме говорили с едно приятелче - да му дадеш нещо като бенефит тук, което не може, или по-скоро го мързи да прочете как се използва, ще те накара да му го направи фри, защото са шибани селяни. За това някакви сървиси дето са пренесени от вън и там като модел успяват, тук са с супер малко клиенти или никакви, защото са мишки. И да го душах тогава. Продаваш на вън, а тук лапация.

Не съм им разглеждал условията, но ако предлагат платформа, която е еквивалент на 2 лева и на локален пазар като CJ, SAS, Cb и подобни, няма как да е без пари. Само дано успеят, че като знам и нашите търговци какви са смотани, чак ми се реве. :)
 
От: profitshare.bg

Имат вече втори рекламодател, магазин за бижута.
Не съм се занимавал с афилиейт и ми е интересно какъв би трябвало да е някакъв нормален процент от тези, които са кликнали и тези които са купили? Че нещо не ми се струва наред това да влезнат 100 човека и никой да не е купил.
Ясно е, че зависи какъв е трафика, но щом уиджета, банера или линка е предизвикал интерес в посетителя, би трябвало да има поне някаква минимална конверсия.
 
Не съм се занимавал с афилиейт и ми е интересно какъв би трябвало да е някакъв нормален процент от тези, които са кликнали и тези които са купили? Че нещо не ми се струва наред това да влезнат 100 човека и никой да не е купил.

Имаш и други елементи, преди продажбата. Това е конверсия на продукта (визия, цена, описание, характеристики, и др.), конверсия на сайта, леснота на поръчване и още някои детайлни, които ако са изпилени в оптимизацията на макс би следвало това съотношение да падне. Но както каза ти - трафика си е от голямо значение. А това, че е предизвикал клик в повечето случаи при разнороден трафик не е от голямо значение.

Примерно сайт, който вкарват от търсачката трафик с думите "екскурзии", "почивка в Трявна" и подобни ще прави много по-добри конверсии от това някой информационен сайт на обща тематика и имащ само една категория "Из света", ще има в пъти по-добра конверсия на продукт екскурзия. Нормално. Още в предишните постове фифи се похвали, че е дошла продажба от нейно ревю, което си е много логично, ако питаш мен. :) Виж, ако някой с новинарски сайт каже, че има кофти конверсия, това пак е нормално. :)

А кой викаш е новия рекламодател? Някой голям магазин за бижута ли? Име ли е?
 

Горе