За референдума на Слави

лъжите ги лигитимират в ЦИрК, точки 5.1 5.2 и 5.3 касаят процентите на отговорите, 6а са невалидни и намалят валидните гласове, аз открих -42 от прегледани 50 секции в Димировград, в селата е по-голям цирк!
такива поправки НЕ могат да се правят с три подписа, трябва да са подписани от цялата комисия!

290900001 5.1
290900005 5.3
290900006 6a -2
290900010 5.1 5.2 5.3
290900012 6a -11
290900013 5.1 5.2 5.3
290900013 5.1 5.2 5.3 6a -1
290900017 5.1 5.2 5.3
290900019 6a -7
290900022 5.1 5.2 5.3 6a -6
290900019 6a -9
290900031 5.1 5.2 5.3
290900032 5.1 5.3 6a -6
290900037 5.1 5.2 5.3
290900038 5.1 5.2 5.3
290900044 5.1 5.2 5.3
290900045 5.1 5.2 5.3
290900047 5.1 5.2 5.3
290900050 5.3
 
Радан Кънев относно мажоритарния вот:

"2400 ганьовци ще се хвърлят да си платят 240 мажоритарни места в парламента".

"Мажоритарен вот без партийно финансиране означава всяка мутра да си търси кой ще бъде нейният депутат и пълна зависимост на партиите от пари, които идват от чужбина. Ще се окаже, че българският парламент е лесна и евтина хапка за чужди сили, ако решат да се намесят в българската политика"

За българската действителност точно това мисля че ще се получи! Нашето общество не е дорасло за Мажоритарен Вот!
Вижда се и сега на президентските избори, уж се гласува за Личност а цялата риторика по медиите е за партийност
 
@xainov ползва стария ми аватра, хмм фен може би?

Твоят стар аватар? Сиреч ти си го измислил? Притежаваш ли авторски права? Или всички снимки, които някога си виждал или използвал са твои и никой друг не може да ги гледа или използва? 100% съм ти фен. Ти си моя любим хейтър!
 
Няма как някой да подкупи повече от 50% от хората. Това са измишльотини. И мутрите и в момента си купуват депутати, или твърдите, че и това не е така? Че в момента на чело на държавата е една от най-големите мутри в България бе хора!
Няма истински реформи, само проекти и лапане на пари покрай тези проекти. Има 1 милион примери, че сегашната система не работи и вие пак отричате единствената добра алтернатива. Що за предприемачи сте вие?
 
В грешка си. Не е нужно да купува 50% от хората, а само да купи депутата. Мутрите си ги избира твърдия електорат, просто хората са малоумни и не гласуват, защото всички били еднакви но дори не са си направили труда да видят, кой какви идеи защитава и какво прави.

При нас положението е като вица за руснака. Наредили му 10 вида безалкохолно (фанта, спрайт, кола, сода, лимоната и тн.) и му казали да си избере, а той отвърнал, че няма какво да избира, всичко е газирано.

Та така и при нас, всички са еднакви. :)
 
1 депутат какво ще му помогне? Трябва да купи половината парламент, че да има файда. А те хората като видят, че някой делата му се разминават с думите, на следващите избори директно излита. А не като сега партийната листа да си го кътка депутата, нищо, че хората го мразят, но понеже гласуват за партията, той си стои там.
 
А колко независими кандидати според теб, ще надвият партийните машини само на базата на "независим, честен, добър" ? Че кой спира сега независимите кандидати, аз това не мога да разбера. Сега дори е много по-лесно един независим кандидат да влезне в парламента, не му е необходимо 50% от избирателите, а просто да има повече от другите. Слави нали беше подкрепил една, защо не влезна? И то с голяма финансова подкрепа от шоуто (защо не пробваха без "субсидия от Шоуто"... защото нямаше и толкова проценти да има). Мажоритарния вот не произвежда личности, а обратно. Ако политиците в една държава са корумпирани, те еднакво добре ще се възползват от каквато и да е избирателна система.
 
абе ганьо зелений, ти се кандидатирай, даваш 500 000 лева и си избран, после чакаш някой да те купи за милион!
 
абе ганьо зелений, ти се кандидатирай, даваш 500 000 лева и си избран, после чакаш някой да те купи за милион!
Освен, ако преди това не си купен, ама то тогава и ще имаш повече пари за предизборна кампания. :)
 
Пичове, тия СРС-та за какво мислите че са ? Не е нужно да купуваш накой ако го държиш с компромат. :)
Ами за това да влизат хора без компромати.
Гледайте Шоуто на Слави от 14.11.2016(понеделник). Втората част на предаването, и там ще видите, как той говори с доброволците от референдума.
Колко умни неща говори. За парите, славата, властта.. и т.н.

Вижте какви данни са извдали според НСИ и според избирателните списъци, там ще видите, че има почти 1 милион мъртви души в списъците, които умишено правят да има малък % избирателна активност, един вид да не стимулират хората да гласуват, да си остава ниска избирателна активност.
Като цяло говори добри неща, почти на 95% съм сигурен, че ако се приемат въпросите, както иска, ГЕРБ ще намаже, ама и той няма да им остане длъжен и ще навлезе лека по-лека.
Той за енти път го казва човека, НЕ става с магическа пръчка да смениш една система и хоп цъфваме и ставаме щастливи. Иска време, толкова време газим все по-надолу и по-надолу в лайната, че трудоемко ще е да излезем.
 
Това не е вярно! Всичко може да се обърне точно за 1 година, просто никой не иска нищо да прави, защото тези, които имат възможност да го направят, не искат да го правят. Просто статуквото им харесва.... Да отложиш нещо за бъдещето, с цел да не го свършиш, е едно от най-старите номера на политиката.


Той за енти път го казва човека, НЕ става с магическа пръчка да смениш една система и хоп цъфваме и ставаме щастливи. Иска време, толкова време газим все по-надолу и по-надолу в лайната, че трудоемко ще е да излезем.
 
Това не е вярно! Всичко може да се обърне точно за 1 година, просто никой не иска нищо да прави, защото тези, които имат възможност да го направят, не искат да го правят. Просто статуквото им харесва.... Да отложиш нещо за бъдещето, с цел да не го свършиш, е едно от най-старите номера на политиката.
Много лесно да го кажеш ама дали е така?
Ако решиш да застанеш на страната на клетия народ дали няма да ти теглят куршума нейде?
 
Много лесно да го кажеш ама дали е така?
Ако решиш да застанеш на страната на клетия народ дали няма да ти теглят куршума нейде?
Да, няма да е никак лесно. Но промяната трябва да дойде или от народа - да стане идея по-добър или от горе - да ни го наложат да станем по-евро. :) @Sky , прав си, но има едно положение, което в чужбина го правят много успешно - да въртиш своите интереси, да внедряваш закони, от които ще се облажиш с някоя друга комисионна, да играеш по свирката на големите сили, дърпащи ти конците безусловно, да крадеш на поразия без капчица скрупули, но да го правиш така, че народа да вижда друго. Успешното водене на държава и народ може лесно да се оприличи с магия / фокус. В смисъл - очите виждат едно, а реалността е съвсем друга. :)

При Бойковото правителство не се получи така. На него велия номер беше магистралите, инфраструктурата, някакви си уж нововъведения в здравеопазването, и други подобни неща, които по никакъв начин не рефлектираха върху статуса на обикновения българин. А все пак гледаш и масата да ти е добре. В това време очебийно затъват икономическия сектор, съдебната система, полицията, социалната им политика, абе всичко. Почти нищо никъде не е добре, а дори влошено от предишното правителство насам. Изключвам това, което дори не добута година между на Бойко, на чело с Орешарски.

Ето един сценарии, които може да се приложи. С вдигането на винетката нямаше нищо да им коства да разпишат публично какво ще влезе като приходи отгоре и как тези ресурси ще изпълнят някои проекта. Да първо взимаш и после уж ще правиш нещо. Логиката е що годе в обратната посока на търговската - взимаш -> плащаш, но и сега просто се плати, а дори нямаме идея какво ще правят.

Някакви елементарни неща не се правят, за да изглеждат нормално. Да, ОК, кради, нямам против, ако не са те, ще са други, то е ясно, но нека остава и нещо за държавата. Ако се замислим, това правителство ще остане в историята с една магистрала и това е. Не са добри стратези, не и идват никакви идеи, дори сценарии, щото идеите ги има, само трябва да изместят погледа си към развитите държави.
 
"Референдумите са инструмент на диктатори и демагози. Те жертват парламентарния суверенитет в полза на политическата изгода. " - Маргарет Тачър

Предлагам да направим референдум, минималната работна заплата да е 1000лв, ако мине са длъжни да го направят. :D
 
Някои хора не четат ли какво съм писал в предния ми пост :D Абе хора, вие ще спрете ли да търсите под вола теле? Само си търсите причини против мажоритарната система, а не виждате плюсовете. Сегашната система е много яка, супер сме добре. Едно е да пуснеш независима личност срещу ЦЕЛИТЕ ЛИСТИ на 10 партии, друго е като имаш 2 тура и да избираш накрая не за ЦЕЛИ ЛИСТИ, а за един човек. Много по-добра преценка и много по-качествени кандидати ще печелят. Не е задължително да са независими. Качествени хора има във всяка партия, макар и да не ви се вярва. Мажоритарната система ще помогне на всеки качествен човек да получи шанс. Ако не го оправдае, ще бъде сменян на следващите избори. Не както сега по 10-20 години, едни и същи муцуни в парламента, несваляеми.

Няма пречка да се направи какъвто и да е референдум. Това е едно от предимствата да сме свободни граждани. Дори заплатата да стане 1000 лева. хората ще знаят, че те са го избрали така и ще си понесат последствията било то хубави или лоши.Това има и възпитателен характер.
 
Питаха едно момче по БНР - на 26 години от Лондон, как се информира за референдума, за да си състави мнение как да гласува.
Каза, че там се работи много и нямат време да следят ситуацията ежедневно и затова българите на острова се информират от Фейсбук ( вероятно брадва, петел, и какво ли не още).
Това доста ме смути.
 
Някои хора не четат ли какво съм писал в предния ми пост :D Абе хора, вие ще спрете ли да търсите под вола теле? Само си търсите причини против мажоритарната система, а не виждате плюсовете. Сегашната система е много яка, супер сме добре. Едно е да пуснеш независима личност срещу ЦЕЛИТЕ ЛИСТИ на 10 партии, друго е като имаш 2 тура и да избираш накрая не за ЦЕЛИ ЛИСТИ, а за един човек. Много по-добра преценка и много по-качествени кандидати ще печелят. Не е задължително да са независими. Качествени хора има във всяка партия, макар и да не ви се вярва. Мажоритарната система ще помогне на всеки качествен човек да получи шанс. Ако не го оправдае, ще бъде сменян на следващите избори. Не както сега по 10-20 години, едни и същи муцуни в парламента, несваляеми.

Няма пречка да се направи какъвто и да е референдум. Това е едно от предимствата да сме свободни граждани. Дори заплатата да стане 1000 лева. хората ще знаят, че те са го избрали така и ще си понесат последствията било то хубави или лоши.Това има и възпитателен характер.

Какви цели листи? На Слави кандидатката защо не победи кандидата на ГЕРБ? Това беше при мажоритарен избор, без никакви листи и тя остана втора във Варна мисля че беше. Това беше с финансиране на предизборна кампания от Шоуто, а вие искате да няма и субсидия, тогава и втора нямаше да е даже.

Нещо не ви разбирам, първо беше независими кандидати, личности. Сега стана партийни личности. Нали се сещаш, че малко или много този кандидат пак ще е зависим от партията си и лидера си. Ако човек няма акъл да се поинтересува и да си избере партия... за какво говорим? Нали партията определя възгледите ти и вижданията ти за политика. Тази партия представлява всичките си избиратели, независимо от кой район са. Няма как всички партии да вкарат по 240 кандидата, че всички да са представени. И ако може без "всички са едни и същи" че пак ще се върнем на руснака с газираното.

Не знам как си ги представяте нещата, някакви партийни личности да взимат надпартийни решения.
 

Горе