АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Днес чета, че Славянск и Краматорск са вече под фашистка окупация.
Опълченците са напуснали тези градове.
Не бях чел новините няколко дни. Някой може ли да обясни какво става?
Страна, :roll:
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Днес чета, че Славянск и Краматорск са вече под фашистка окупация.
Опълченците са напуснали тези градове.
Не бях чел новините няколко дни. Някой може ли да обясни какво става?
Страна, :roll:

Оставането в Славянск щеше да е равносилно на самоубийство. Укропитеките освен Градовете, ползваха и Ураган. Под Карачун (височина над Славянск, там му беше телевизионната кула преди да я съборят) нямаше оправия - това е все едно да се надяваш, че ако живееш в квартал на София, то няма да те нацели артилерия с такъв обсег от Черни връх.

Стрелков излезе на оперативен простор (успявайки да запази хората си и техниката) като в същото време започна да организира отбраната на Донецк.

Голяма част се преместиха в Краматорск, но прецениха, че не е подходящ за по-продължително укрепване и продължиха към Донецк. В резултат укропите получиха като съпротива вече милионен град, който има дори 8 танка. А ако са успели да сглобят ремонтираната техника от завзетата база в Артемовск (и са приели или обучили танкисти, то танковете могат доста да нараснат.)

Всичко оживяло мъжко и миньорско от предградията на Славянск спря да воюва от диваните по интернет (и без това им го спряха), и да кълне Путин що не се намесва и се записа в опълчението, след като украинска сушка премахна 200-метрова улица барабар с къщите.

Путин пък замина в Южна Америка (да приеме щафетата за Световното по футбол), но не пропусна да си уреди среща с повечето южноамерикански лидери. Явно е въпрос само на време да се подпали "американския заден двор". Зависи кой ще изпревари - дали САЩ ще успеят да провокират световна война в Европа и Азия и да се нагушат от това (както през предишните две световни) или европейците ще покажат, че вече са пораснали и поумнели. За САЩ войната е единственият начин да се оправят и да задържат ролята си поне за още 20 години и е разбираема (финансово) позицията на техните управляващи, но това ще е свързано с доста жертви в Европа (включително и в ЕС) и Близкия Изток, което не разбираемо от човешка гледна точка.

В ЕС, всъщност, нещата също започнаха да се развиват. След нахалството на САЩ да наложат глоби на френската Париба и заплахите към Дойчебанк, французите намекнаха, че доларът не е вечен и нищо не им пречи да търгуват със страни като Китай в евро или юани. Германците пък отгоре на всичкото са в шок от шпионския скандал с двойния агент. А италианците миналата седмица видяха фотоизложба от Донбас и започна да им просветва какво става в Новорусия наистина.

А руснаците съвсем скоро ще спрат да се извиняват...
 
Последно редактирано:
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Като цяло е много нагледно това клипче:

[video=vimeo;50531435]http://vimeo.com/50531435[/video]
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Викам и тука да влезнат и да изметат цялата напаст...
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Загубите на хунтата в Донбас до днес са около 5000 човека. От своя страна тя е убила предимно мирни жители на региона - жертвите сред опълченците са несравнимо по-малко.

Най-много са сред бандерлогите и наемниците:

- 1730 екстремисти от Десен сектор в състава на "националната гвардия".
- 1400 наемници от спецбатальоните на Коломойски ("Днепър", "Донбас", "Айдар" и "Азов").
- 115 сътрудници на СБУ
- 300 чуждестранни наемници от които:
полската ЧВК ASBS Othago е загубила 109 души
американската ЧВК Грейстоун - 40 души
американската ЧВК Асаdemi (до 2009 година известна като Blackwater) - 125 души
прибалтийските жени снайпери - 26 души.

Повече подробности, включително и за унищожената техника - ТУК.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Както вървят нещата,може и да не се наложи Кадиров и чеченците му да се намесват.Всички фашисти от хунтата трябва да бъдат обесени по пътя от Донецк до Киев!
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Докато ги чакат в Украйна, руснаците след Куба и Никарагуа влязоха в Аржентина. Скъсаха се да подписват договори (енергетика, военно сътрудничество, комуникации, медии, култура и т.н.). Интересно е, дали Путин и Киршнер са се разбрали за подкрепа на кандидатурата на Аржентина в БРИКС.

[video=youtube;jKqghb7jLEg]http://www.youtube.com/watch?v=jKqghb7jLEg[/video]

Посрещането от страна на аржентинците бе на висота

[video=youtube;tYjLixJ_h-8]http://www.youtube.com/watch?v=tYjLixJ_h-8[/video]

Вероятно, Путин е знаел предварително финалистите на световното по футбол :) Уреди си срещите на тези дати с президента на Аржентина и канцлера на Германия още преди два месеца.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Очаквам скоро да посети и Мексико,и с тях да подпише няколко договора,а Китай чувам,че щели да фиксират американските си облигации в злато,че като се откажат от долара и курса му стане 10-15 стотинки,това да не им бръкне в джоба.САЩ за 25 години съсипаха себе си по същия начин,по който СССР се съсипа,разори и разпадна за 45 г, през Студената война.Истината е,че никой не се учи от историята,а тя се повтаря,но според Третия закон на Нютон :)
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Путин опрости $32 млрд. дълг на Куба :?:

И да не ги беше опростил мислиш ли, че щеше да си ги вземе някога :lol: :lol: :lol:

Случайно Куба да ти изглежда на държава която има 32 милиарда долара или държава която скоро време ще има 32 милиарда долара че да се издължи :lol: :lol: :lol:


Опрости ги там, за да получи или да им продаде нещо в замяна. За да може тука всички да пишат колко велик бил Путин. :lol: :lol: :lol:



В Украйна гледам май нещата си отиват към нормалния завършек. Въпросът е защо трябваше да умират толкоз хора.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Случайно Куба да ти изглежда на държава която има 32 милиарда долара или държава която скоро време ще има 32 милиарда долара че да се издължи

Случайно щатите да ти изглеждат на държава, която има $17,344,649,899,999 че да се издължи?

.. нормалния завършек. Въпросът е защо трябваше да умират толкоз хора.

Както вече споменах, желаният от някой завършек, а именно сериозен военен конфликт, неминуемо ще бъде осъществен, за което говорят последователността в действията на едната страна. Хора тепърва има да умират; не желая да знам как точно дефинираш термина "НОРМАЛЕН" (съдейки по шизофренните ти текстове, значението вероятно ще е зловещо: уверявам те, това е патология ), но те уверявам че изходът на събитията в Украйна няма да ти хареса: съдейки по официалната ни политика, неминуемо ще бъдем въвлечени и завършекът ще бъде ТРАГИЧЕН, независимо кои ще са победители и кои - победени.

Между впрочем, препоръчвам този напълно безпристрастен филм на Елена Йончева, там няма тълкувания, основната част са просто интервюта с хората.

От предишният ми пост не разполагам с време да отбелязвам всяка целенасочена провокация, а те бяха немалко. Може да се спрем на "защо трябваше да умират толкоз хора" на 2-ри май в Одеса. Не мисля, че някой обърна особено внимание на два важни момента: в самото начало при постъпването на първата информация за случилото се, беше обявено, че 5, 8, 16 /в зависимост от източника/ от загиналите били "руски граждани" и с "руски паспорти". И после на първите кадри от записите на екстремистите - основното им занимание беше да ровят труповете за паспорти.. Скоро преди това, Русия беше заявила, че ще предприеме военни действия в случай, че в размириците пострадат руски граждани.

Над 100 души бяха убити, за да бъде подпален военен конфликт. Бяха убити зверски и безмилостно, не в миналото столетие, не в някоя африканска страна, а тук и сега, колкото и това да не може да пробие замъгленото ни от екшъни и евтини шоута съзнание: това е реалността.

Ще си позволя да припомня един от коментарите тогава, който трябва да остане като пример за затъпяла безчувственост и лековатост пред човешкото страдание:

Да не говорим, че изгорелите украинци са извършили може би най-тежкото престъпление - предателство.

и разбира се, култовото:

Постави се за момент на мястото на Украйна и виж как ще се почувстваш с толкова предатели.

... УАУ .. не би могло да се коментира. Нито, естествено да се комуникира повече.

Прескачайки всичко останалото може понастоящем да обърнем внимание на стрелбата по руски граничен отряд от вчера и това, че Киев вероятно се готви да ..нахлуе в Крим.

Qui bono? Как е възможно в настоящата ситуация неотклонно да се търси сериозен военен конфликт с пагубни за целият свят /или каквото остане от него/ последствия?

Да се оправдава такова решение с приказките за шистовия газ е несериозно, причините са далеч по-сериозни и те са най- вероятно че щатите отдавна вече не са на ръба на пропастта, те летят надолу и няма нищо, което да може да ги задържи.. освен световна война, която да заличи всякакви икономически претенции и баланс. Математик може да смята и да си отговаря "защо трябва да умрат толкоз хора, че и аз, семейството ми и моите познати и приятели" - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt ; http://www.treasury.gov/ticdata/Publish/mfh.txt ; http://www.washingtonpost.com/blogs...-shows-which-countries-own-the-most-u-s-debt/ ; http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=us&v=94


---
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Това не е историческо свидетелство за зверското клане на поляците във Волин от бандеровците. Това се случва през този месец:

Бежанка от разрушения украински град Славянск съобщи за зверства на украинските военни срещу останалите цивилни в града, който миналата седмица бе завзет от армията на Киев.

Галина Пъшняк, която е майка на четири деца и е родом от Западна Украйна, разказа как веднага след навлизането на украинските войници на централния площад били събрани голям брой старци и жени с деца, тъй като мъже в Славянск почти няма.

"Те взеха едно 3-годишно момченце и го заковаха като Исус на една дъска за обяви. И всичко това пред очите на майка му, която гледаше как на детето й му изтича кръвта. Някои хора, включително майката, не издържаха и припаднаха. След един час и половина детето умря, а военните взеха майката, която все още беше без съзнание и я завързаха за един танк, който я влачи три пъти по площада", разказа Галина.

Тя сподели, че се е родила в Закарпатската област и нейните роднини я смятат за предател, тъй като съпругът й се сражава в опълчението на Донбас. "Собствената ми майка ми каза, че ако се върна у дома сама ще ме разстреля. И Националната гвардия ще ме убие. Мен не ме е страх, ако не бяха децата ми, аз сама щях да взема оръжие и да воювам", разказа тя. "Аз за три месеца се превърнах в камък", допълни Галина Пъшняк.

Други бежанци от Славянск съобщиха, че в града арестуват всички останали мъже над 18 години и тези, които са помагали на опълченците.

[video=youtube;s0itAyw8SsU]http://www.youtube.com/watch?v=s0itAyw8SsU[/video]
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Абсолютно споделям мнението на колегата Калос,от доста време следя поведението на САЩ-пропиляха много време и ресурси да запалят 3та СВ в Сирия,но ги спряха,после се опитаха в Украйна и пак не успяха,върнаха се до изначалния Ирак,но и там няма как да стане,затова в момента напъват в Газа,но и там не виждам как ще се получи.Хората не са прости,всичките им васали в Европа си имат служби и анализатори,които са им обяснили 1 към 1 нещата,а и без да им обяснява някой,те са наясно,нещата са очевадни.През следващите 3 до 8 месеца очаквам гражданска война в САЩ,и тогава ще се обърнат държавите от целия свят(без Англия,Австралия,Израел и Канада ) да спасяват американския народ от Ционистката им хунта,която ще ги разстрелва по същия начин,по който дирижира разстрелването на мирни граждани в Украйна,Сирия и Газа сега.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Аз мисля, че е хубаво да се изясни сред пишещите тук кой каква позиция има. Защото определено виждам хора, които мразят Русия, има хора които и преиначават фактите и лъжат.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

И аз мисля че няма да има 3та световна. Наистина са прекалено очевидни нещата. САЩ трябва да измисят някакъв наистина невероятен и завъртян сценарии че да провокират такава война. Няма да им давам идеи :). Досега си действат с обичайните методи с леки туистиве, но на всички им е ясно, както казва колегата по горе. И съм сигурен че Европа и доста други нации, само чакат удобен момент да се отрекат от САЩ, засега им играят по свирката защото са зависими, но го правят на ръба на отказването и не ги подкрепят напълно и абсолютно.

Действията на САЩ в последните месеци и седмици са абсолютно отчайващи, като удавник за сламка. А колкото до Украйна са обречени на провал, не знам как ви изглеждат на вас нещата, но според мен е въпрос на време правителството на Киев да загуби битката с "опълченците".
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Аз мисля, че е хубаво да се изясни сред пишещите тук кой каква позиция има. Защото определено виждам хора, които мразят Русия, има хора които и преиначават фактите и лъжат.

Нито може да се "почувстваш като Украйна", нито можеш да "мразиш Русия". Да се бъбри по подобен начин е психопатология, или поне признак на замъглено съзнание и деперсонализация, което естествено води до бездушното отношение по-горе. "Аз като пишещ" мога и изпитвам единствено болка и страдание за жертвите на тази не-спонтанна и не-случайна украйнска драма. Същевременно съвсем естествено жадувам за справедливост и възмездие за виновниците за възникналите събития и силно се надявам един ден всички те да се изправят пред съда.
Не смятам, че за здравомислещият наблюдател остава някакво, каквото и да било съмнение относно самоличността на сценаристите и режисьорите на тази постановка, въпреки позорната тенденциозност на медиите. Между впрочем включително и в България се налага ползването на термина "терористи" спрямо поддръжниците на отделянето на Донбас и Луганск от състава на Украйна. Любопитно е, че макар да няма единно приета дефиниция за това понятие, свързващото отделните трактовки са насилствените действия спрямо цивилното население. Отговорете си кой предприема насилие спрямо цивилните граждани? Кой разстреля полицейското управление в Славянск, понеже полицаите отказаха да стрелят в гражданите?
Не мога да приема, че в 21-ви век ще остане неовъзмездено цялото това престъпление, което се извърши в една цивилизована страна: спонсорирането и въоръжаването на радикални екстремистки групи с цел преврат и поставянето им в управлението на страната, упражняването на ТЕРОР спрямо собственото мирно население, планираното убийство на десетки цивилни, провеждането на гражданска война именно с помоща на паравоенните радикални групи, отскоро превърнати в официални военни части.. Иска ми се 21-ви век да е време, в което всяко идеологическо различие и политически възглед да могат да се решават чрез диалог, а не чрез брадвите на новите санкюлоти и отговорността за това е изцяло наша. Първата крачка към развихрянето на кървавата вакханалия са именно безотговорните и бездушни "мразиш русия", "обичаш русия", "мразиш сащ" ... "Слава Украине, Смерть врагов!" - крачката е една. Бъдете бдителни. Аз мразя насилието, убийствата и терора под всичките им форми и ги намирам за абсолютно недопустими в съвременната цивилизация. Под нашите погледи допуснахме на власт хора, които дойдоха с възгласи "Смърт" и фашистка идеология.
Мнозина им ръкопляскаха, като на "демократични сили" /що за пародия/ и побързахме да им дадем официалната си подкрепа, въпреки че още в началото започнаха с убийствата и подпалванията на съвсем невинни хора. Тук има някои, които пишат открити писма по безсмислени поводи, но никой от нас не потърси отговорност за т.нар. официална позиция на България спрямо хунтата в киев, и впоследствие започването и подържането на гражданската война в страната. Президентът на България е на път от посредствен клоун да се превърне в поредният национален предател; може би не му пука - той от край време е политически труп; може би е подложен на сериозен натиск - тогава нека натискът отвътре бъде по-силен от този отвън, но това вече зависи от нас.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

САЩ са единствената голяма държава, която не е фалирала в своята история - факт.

Както е и факт, че САЩ имаха излишъци по времето на Бил Клинтън и тогава не трупаха заеми а си връщаха дълга. В момента там тече орязване на разходи и скоро време ще излязат на плюс, което за Куба не е ясно дали някога ще стане.

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/12/2342549_sasht_vurviat_kum_rekordno_nisuk_bjudjeten_deficit/


Така че не ги мислете САЩ.


А войните и сблъсъците стават там където има диктатури. Демократичните правителства не воюват помежду си. Няма война между държави с демократични правителства. Както и няма гражданска война в държави с демократични правителства (тук се сещам за войната между Севера и Юга в САЩ, въпреки че тя е доста отдавна и тогава е имало доста войни и трупове). Такива събития се случват в държави където има диктатури. Но винаги се намира някой да каже, че диктаторите не са виновни, ми имало разни външни сили виновни - масоните, муфлоните и други такива. :)

А и САЩ не нападат съседите си. САЩ за 2 дена може да окупират цяла Канада - ама не го прави, за разлика то Русия около, която винаги има конфликти и се лее кръв - то не бяха Чечня, то не беше Нагорни Карабах, Приднестровието и квото се сетите още, сега Крим и Украйна.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

В момента там тече орязване на разходи и скоро време ще излязат на плюс...

Говориш глупости, или преиначаваш или не познаваш фактите, в този случай спорът с теб е излишен.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Говориш глупости, или преиначаваш или не познаваш фактите, в този случай спорът с теб е излишен.

Пуснах линк горе. Погледна ли го?

Сравнително добре познавам ситуацията. И мога да се обзаложа с теб че от 2 до 5 години САЩ ще имат излишъци вече.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Демократичните правителства не воюват помежду си. Няма война между държави с демократични правителства.

Искаш да кажеш, че Англия няма демократично правителство?
 

Горе