АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Не толкова просто. Там има и секретна апартура, която ако я набарат Американците, заплшва националната сигурност на Русия. И много други неща.

Е и? Проблема на кого е, че не си гледал секретната апаратура? Но никой не може все още да отговори поради що ще дебаркира Хамериканският флот в Крим или пък, че ще строи бази и нам си какво? И дори да се строи пак се връщаме в началото, чии проблем е, че си неглижирал апаратурата си?!? По малоумна теза за Крим не бях чувал, но както и да е.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Дори правителствените слугинажи, като итар-тасс, започнаха да признават в какъв батал са се вкарали:
Итар-тасс: Рубль падает быстрее барреля
Всички са вперили поглед в грешната посока - към ЦБ. Само дето кучето не е заровено там. Към Путин трябва да гледат. Преди 2 дни направих прогноза, че основната лихва грешно беше фиксната на 10,5%. Вероятно и ония тъпанари ще се усетят, но вече ще е късно.
Все пак, ако реагират утре или най-късно в други ден, може и да успеят да удържат спираловидна инфлация. Което няма да възстанови позициите на Русия, защото трябва да направят връзката, че причината да стане много зле е Путин и политиката, която води. Малко бавно, но вече започват да стоплят кой е основния проблем.

Да така си е, само ударно вдигане на лихвата ще тушира курса, но ще срине икономиката им. Положението на РЦБ е брутално тежко и не щото не могат да вземат решението, а просто защото не им дават да вземат това решение.
Та виц по случая:

Хванал Путин златната рибка. Тя, както си му е редът, обещала да му изпълни три желания. "Искам да паднат всички санкции, петролът да стане 120 долара за барел, и Русия отново да я уважават по цял свят". "Слушай, глупако, за да ти изпълня желанията, ще трябва да те убия" - отговорила златната рибка.

Рублата мине 65 рубли за долар - 13% спад за днес ...
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Само да вметна няколко неща.

Много държави имат граници с НАТО и не им пука за това. Единствено Русия нещо се притеснява да има граници с НАТО.

Да не говорим за Финландия и Швеция - двете държави не са членки на НАТО и двете държави имат обща граница с НАТО. А Финландия има обща граница и с Русия.

Познайте кой от кой го е страх. :lol: :lol: :lol:

И кой се чуди дали да влезе в НАТО.


Черно море от някаква стратегическа гледна точка е един гьол и нищо повече. За да влезе или излезе нещо в Черно море трябва да мине през проливите контролирани от Турция (член на НАТО в момента).

Точно поради тази причина Русия е водела много войни срещу Турция - искали са да контролират проливите и от там руските кораби да излизат в Европа (било търговски, било военни). При една от тези войни вземат че ни освобождават без да искат. Всъщност те ни окупират, ама после ние ги прекарваме много тънко и се освобождаваме от тях. После обаче ни го връщат след ВСВ.

Така че на кой му пука какво ще има в Черно море. Руския флот вътре може да тормози само черноморските страни - както е правил по време на ПСВ - стрелял е срещу български градове.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B1%D0%BE%D0%B9_%D0%BF%D1%80%D0%B8_%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%87%D0%B8%D0%BA_(1916)

http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-1916-1917


Черноморските държави са - Румъния, България и Турция - членове на НАТО. Грузия - ама хич не се понасят с руснаците. Украйна - от една година и те не могат да дишат руснаците.

Ефектът е - както искате го смятайте. :lol: :lol: :lol: :lol:


И още нещо. То и сега американския флот може да паркира на някое румънско или грузинско пристанище. Ама има международна спогодба според която военни кораби на държави извън черноморските не могат да остават по-дълго от 30 дни във водите на Черно море.

Така че всякакви спекулации кой къде щял да паркира са пълна измишльотина. Да не говорим че ако Финландия реши да влезе в НАТО според руснаците те ще се много прецакани.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Сега трябва едно мнооого елегантно да кажат, че са се наакали, след което да си върнат статута на суверените територи, които завзеха с преврат. След което да се извинят най-вече на Европа и партньорите си. И всичко може да стане идеално.
Само че, те продължават с анти-европейската и анти-американска пропаганда. Ще перефразирам лозунгите на БСП - "Пропагандата не се яде! Нефта също не се яде!"
Ще дам един много интелигентен и силно полезен съвет на поддържащите руски форуми и нюз-лийчъри: Оставка на Путин! Пишете за оставката на Путин, искайте му я, бъдете будители! Събудете заспалия руснак. Направете добро на целия руски народ!
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Като чета писанията на blackout8, mathematician, madseason буквално все едно слушам импотетните доводи на Едвин Сугарев, Христофор Събев или Александър Йорданов... и така мили другари, пардон господа: Който не псува Путин е червен :lol:
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Като чета писанията на blackout8, mathematician, madseason буквално все едно слушам импотетните доводи на Едвин Сугарев, Христофор Събев или Александър Йорданов... и така мили другари, пардон господа: Който не псува Путин е червен :lol:
Благодаря! Да ти кажа само, че няма нужда да ме четеш. Нито да ми вярваш. Просто гледай курса на рублата. Доста е показателен за това, кой крив, кой прав.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Като чета писанията на blackout8, mathematician, madseason буквално все едно слушам импотетните доводи на Едвин Сугарев, Христофор Събев или Александър Йорданов... и така мили другари, пардон господа: Който не псува Путин е червен :lol:

Последна фаза на безсилието е интересни обидни приоми. Мен ме изключи аз съм срещу рублата още от когато премина 37 за долар, но всички ли играчи и те ли са със събркани доводи като мен? Защо така пазара играе, срещу твоите доводи ... Аз няма какво да казвам, кой е червен или не то от писанието ти си личи, щом държиш се излагаш твоя воля - гледай какво казва пазара там е реалността, а не болните фантазии на някой от форума за величие и най-вече любов към Путин. Мъжката любов не беше ли "педерастката ценност" на ЕС?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Тъпаците се сетиха, че трябва да вдигнат драстично основната лихва. Това, за което си говорим маса време:
ЦБ РФ повысил ключевую ставку с 16 декабря до 17% годовых
Централната банка на Русия вдигна лихвата до 17% и започна открита война в защита на рублата

Интересно, дали ще има ефект, след като се забавиха толкова много. Трагична история.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

I Bet on USA default haha

Играй къс долар/Dow Jones/S&P500/или късо всяккви Хамерикански деривати включително и CDS. Най-вече купувай злато/сребро и си ок :)

РЦБ, почва да прави правилното в ударни темпове за сметка за на цялата икономика.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

РЦБ, почва да прави правилното в ударни темпове за сметка за на цялата икономика.
Нямат избор. Или икономиката, или цялата държава. Ако успеят да задържат рублата в нивата до 63 рубли/usd и да изкарат така зимата ... Малко не ми се вярва, щото и Путин, и Медведев продължават да се правят на мъже и днес. А всяка една тяхна дума коства 1 милион загуби за руската икономика. Някой трябва да ги накара да млъкнат. Просто да пазят тишина и да се кротнат.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ей това изобретение бутна цената на петрола:
Руски учен: С евтината енергия на Андреа Роси обичайните нефт и газ ще се окажат ненужни

E-Cat устройството за студен ядрен синтез в действителност работи
Университетът в Глазгоу обяви, че продава инвестициите си във фосилни горива; падна цената на нефта; Рокфелер продаде нефтения си бизнес; през ноември Обама и китайският лидер Си Цзинпин се договориха в китайската провинция Баодин да стартира серийното производство на генератора на Роси, по лиценз купен от американската фирма «Industrial Heat» още през януари 2014 г.; Бил Гейтс посети Италия и се срещна с бившите колеги на Роси; Путин се отказа от Южен поток;
И така, от 8-ми октомври светът на енергетиката се промени напълно.Андреа Роси успешно защити пред международна научна комисия уред с големината на химикалка, който за месец създава топлина от 1,5 мегаватчаса, което е един милион пъти повече от възможността на която и да е химическа реакция в този обем.


Междувременно нещо се случва с рублата. Руските Forex-сайтове издъхнаха още към 13 часа, когато рублата мина 70 руб/usd.
Добре, че тия още издържат на напъна:
http://www.bloomberg.com/quote/USDRUB:CUR
 
Последно редактирано:
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ей, да не ги остави местните програмисти-форексаджии за няколко дни, веднага почват да се дървят :) Неква нова звезда дори създала тема, в която ще маха Путин чрез рублата... И всичките отворковци - граждани на страна, на която собствената й национална паричка се намира във валутен борд...

Бих ви предложил да си поиграем на прогнози, но трябва все пак да сте учили финанси поне. А за тези, които са учили, няколко допълнителни щриха към картината (които не се публикуват в западните медии (само в Bloomberg леко намекнаха за руския бюджет, но кой ли от тукашните "валутни специалисти" ги е разбрал, ако ги е чел):
1. В момента в руските чейндж бюра няма рубли. При положение, че курсът спрямо долара е вече над 80 и днес вероятно ще расте още.. С други думи, обикновените граждани, които искат да продадат долари и да купят 80 рубли за долар, не могат. Някаква гигантска прахосмукачка изсмуква рублите от пазара.
2. При основа 3600 (бюджет - барел брент), излиза, че реалният курс на рублата е 50 спрямо долара при днешна цена на брента под $60 за барел.. Това са си над 60% разлика с днешния курс на рублата.
3. Инфлацията за 2014 година ще приключи в рамките на 10%. А рублата падна с над 100%. Следствия и прогнози?
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

А, ти не си видял всичко, има тема в която споделих за група в фейса в която пишеше, че България била под Руско робство :lol:
Ей, да не ги остави местните програмисти-форексаджии за няколко дни, веднага почват да се дървят :) Неква нова звезда дори създала тема, в която ще маха Путин чрез рублата... И всичките отворковци - граждани на страна, на която собствената й национална паричка се намира във валутен борд...

Бих ви предложил да си поиграем на прогнози, но трябва все пак да сте учили финанси поне. А за тези, които са учили, няколко допълнителни щриха към картината (които не се публикуват в западните медии (само в Bloomberg леко намекнаха за руския бюджет, но кой ли от тукашните "валутни специалисти" ги е разбрал, ако ги е чел):
1. В момента в руските чейндж бюра няма рубли. При положение, че курсът спрямо долара е вече над 80 и днес вероятно ще расте още.. С други думи, обикновените граждани, които искат да продадат долари и да купят 80 рубли за долар, не могат. Някаква гигантска прахосмукачка изсмуква рублите от пазара.
2. При основа 3600 (бюджет - барел брент), излиза, че реалният курс на рублата е 50 спрямо долара при днешна цена на брента под $60 за барел.. Това са си над 60% разлика с днешния курс на рублата.
3. Инфлацията за 2014 година ще приключи в рамките на 10%. А рублата падна с над 100%. Следствия и прогнози?
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

А, ти не си видял всичко, има тема в която споделих за група в фейса в която пишеше, че България била под Руско робство :lol:
А, мернах я и нея, но като видя някъде в заглавие да пише Facebook - пропускам да чета на автомат :) Само за днешния facebook-вирус четох в новините, но защото сериозното нещо в тях е вирусът, а не интелигентността на средностатистическия facebook-потребител.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Кажи какво ще стане според теб. Далечни са ми тия процеси, инфлации, девалвации, чудесии. Кажи си прогнозата, ако може обяснена простичко, а времето ще покаже дали си бил прав.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Кажи какво ще стане според теб. Далечни са ми тия процеси, инфлации, девалвации, чудесии. Кажи си прогнозата, ако може обяснена простичко, а времето ще покаже дали си бил прав.
Моята прогноза е в рамките на 50 рубли за долар до края на януари, ако са приключили с импортозаместването (казват че за селското стопанство са готови вече, освен при говедата, там има 10 години срок на възпроизводство). Днешното пък омитане на рублата и валутният курс водят до безпрецедентни печалби за руския бюджет.

Ако цената на петрола продължи да пада, то леко ще пада и рублата, спазвайки същия коефициент (3600). Фалитът на Украйна също ще допринесе за спада на курса на рублата. Но тъй като от началото на годината очаквам по-сериозно обвързване на рублата, юана и рупията към златото, то затова прогнозирам стабилизиране при курс 50 рубли за долар.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Да обърна тогава 5к евро в рубли и после да ги върна в евро като се стабилизира курса :)
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Да обърна тогава 5к евро в рубли и после да ги върна в евро като се стабилизира курса :)

Добра идея, imho, но няма къде да купиш рубли днес :) Прахосмукачката изтегли всичко от обращение. Само форекс може да ти помогне донякъде, там в момента са се струпали милиони нови пеперуди, привлечени от светлината на електрическата му крушка. Просто стой под крушката, докато те изгарят от топлината й.
 

Горе