АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Реалмно, ЛЪЖЕЦА СИ ТИ...

Лъжеш тук от месеци и пропагандираш.
Видяхме ви силата, след няколко месеца ще ти спрат и 250-те рубли на ден които ти плащат за спама... не че има значение с тези нива на рублата дали ги получаваш или не... :)
Рублата от снощи и вдигнаха изкуствено курса.
Народа е в паника... и си заслужава всичко, щом остави на власт ония там... точно както и ние си заслужаваме мизерията...
Европа през крив макарон ще видите, ходете си в анадола там номерата ви почти минават пред турчолята все още.

Та само да уточним, лятото рублата не беше ли 30 броики за долар . Явно сте ларж щом и 30 и 60 ви е все през матушката?
те и 17% лихва са ей така, защото биг босовете искат да е добре народа нали?
Аз си спомням последния път като лихвата беше над 10 процента какво стана :)

Преди малко гледах български новини (bTV). А ме убедете след такива новини, че в България не цари цензурата. Това все пак не е някакво регионално или партийно вестниче, а се води национална телевизия. При това лъже за неща, които всеки с лекота може да провери веднага, ако поиска:


"Рублата стремглаво се обезценявала и днес, чейнджовете били пълни, но нямало долари" и тем подобни глупости. При положение, че рублата днес поскъпна с цяла четвърт от снощи (от 80 за долар вчера сега е 60), а опашки по бюрата нямаше дори вчера при "паниката", камо ли днес. Горките руснаци "купували бяла и черна техника и автомобили". Бедничките! Добре ги подреди Путин. При предишната криза през 1998 купуваха свещи, брашно и сапун, а сега са принудени да пазаруват евтини коли.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Останах шокиран, като разбрах какво са направили със семейство Вазови.

А я вие ми кажете името на един бълграски политик с ранг министър и нагоре(освен Тиквун),да е ходил в централата на ЦРУ?Кажете ми един европейски политик с ранг министър и нагоре,да е ходил в централата на ЦРУ?Вие представяте ли си какво ще я направят немците Меркел ако отиде,медиите ще я разкъсат,а тук как им промиха мозъците на хората и как услужливо спестиха критиката си медиите...Ами Орешарски ако беше отишъл да се снима в КГБ(ФСБ)-всяка втора дума на троловете щеше да е рубладжия и предател...Жалка история,много жалка....
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

А я вие ми кажете името на един бълграски политик с ранг министър и нагоре(освен Тиквун),да е ходил в централата на ЦРУ?Кажете ми един европейски политик с ранг министър и нагоре,да е ходил в централата на ЦРУ?
Луканов - стига ли или искаш да ти изброя и другите?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Искам,както искам и линк към новина или снимка,т.е.доказателство.
Ти да не си мислиш, че тайните агенти на ЦРУ, като Луканов, са се снимали по разни партита с ЦРУ-шефчетата. Не ставай смешен. Информацията можеш да я получиш само, ако имаш близък човек в ДАНС. Пита ме, казах ти. Повече не мога да ти кажа.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!


Това го знам и съм го чел,но срещите са били тайни,не в щаба на ЦРУ и преди да дойде демокрацията.Искам пример от 1990г. насам-бългаски или европейски политик,изтипосан в ЦРУ или НСА,к'ъв го дири там,или чужд политик в нашия Данс,ама без Кадафи(лека му оръст)
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Тва смрадливците една вечер да не ги нахока човек и па овоняли всичко. Направо ще пусна малко препечат от един доста по-умен от тях и искрено уважаван от мен българин, докато стаята се проветри от миризмите им. Утре след годишната голяма прес-конференция на Путин по обяд ще ги погледна дали са разбрали поне нещо и какво са измъдрили по опорните точки.

Та какви са идеите и каква е реализацията им...

Близките цели са:

1/ Хеджиране на спада в цените на нефта, с цел профицитно изпълнение на бюджет 2014. Другото действие за хеджирането е закупуването на злато в нечувани размери. То е по-интересно, защото отваря ветрило от други възможности, вкючително и за преминаване към златен стандарт
2/ Връщане в Русия на голямата част от 500- те милиарда долара зад граница. Спомагателното действие е обявената амнистия за всички изнесени капитали
3/ Свеждане на стоковия внос до нула. За спирането на финансово-спекулативния внос на шума се погрижиха и санкциите, направо дойдоха за Русия като един Deus ex machina
4/ В синхрон и във връзка с т. 2 и 3 е привличането на нов венчърен капитал. Какво следва да направят инвеститорите, пред които едновременно е отворена вратата към създаване на съвместни предприятия с трикратно по-малки средства в сравнение с времето преди 10.11.2014 и е затворена вратата към банален внос на стоки или шума? Правилно, да създават нови предприятия с руснаците
5/ Бурно развитие на собствените производства

Цената на тези прекрасни резултати?

15% инфлация до края на 2015 година. Неизбежна е, но инфлацията е единственото средство за толкова мащабно преструктуриране на икономиката. Откъде знам, че инфлацията ще бъде точно 15%? Ами Централната банка го обяви, като вдигна лихвата до 17%

Първо, ще се изпълняват едновремено.
Второ, показал съм целите в кратък и обобщен вид. Разбира се, че руснаците няма да почнат да берат кафе, тоест вносът им няма да бъде кръгла нула. Да кажем, че целта е да го сведат до 5-6 % от БВП.
През 2013 г. са изнесли стоки за 527 266 млн. долара, внесли са за 314 967 млн., а салдото е било плюс 212 299 млн. За 10-те месеца на 2014 година показателите са 94-95% от тези през 2013 г.

Виж какво формира 85% от вноса им:
Мясо - 3 458,1
Мясо птицы - 614,4
Рыба - 1 632,3
Молоко и сливки - 540,8
Масло сливочное - 638,9
Цитрусовые - 1 074,5
Кофе - 461,5
Чай - 528,1
Зерновые культуры - 437,9
Пшеница и меслин - ,7
Ячмень - 40,1
Кукуруза - 177,0
Масло растительное - 10,4
Изделия и консервы из мяса - 144,5
Сахар-сырец - 236,3
Сахар белый - 152,9
Какао-бобы - 170,5
Продукты, содержащие какао - 518,3
Напитки - 2 485,7
Сигареты и сигары - 97,3
Уголь каменный - 492,9
Нефть сырая - 198,2
Нефтепродукты - 1 747,8

Интересното е, че внасят зърно, напитки и енергоносители при положение, че износът им на тези позиции е многократно по--голям

Кое е важното в тази статистика?
1/ Целият внос на машини и оборудване е около 4% от общия обем на вноса.
2/ Спадът във вноса на промишлената продукция е програмиран още през 2012 г.

Още преди две години зам.-министърът на икономическото развитие Андрей Клепач заяви в прав текст «рост импорта замедляет экономический рост России, это может исправить дефляция рубля».

Да бехте чели тогава, немаше да се чудите сега какво става...
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Хахаха ей вече и информация за агнетите на ЦРУ извадиха обърканите демокрададжии.

Не знам дали Страната е платен, ама тук 3мата дето се избивате да пускате пост след пост пишете ми по едно ЛС с адрес да ви пратя по 100 лв да имате за празниците и да се разкарате от форума
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Голямата годишна пресконференция на Путин на живо (започва след малко):

[video=youtube;IVFEi-gTxr4]http://www.youtube.com/watch?v=IVFEi-gTxr4[/video]
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Къде изчезнаха рублите? Ето къде:
Население сейчас вкладывает свои сбережения в неликвидные вещи, которые будут обесцениваться

Населението на Русия масово закрива сметките в банките и обръща рублата в стоки - телевизори, хладилници, лаптопи, продажбата на самолетни билети е скочила последните дни с 30%. Има масова нагласа, че рублата ще претърпи нов крах януари месец и цената на всякакви стоки и услуги ще скочи драстично. Покачването на цените на стоките значително изоставало спрямо курса рубла-долар. Много чужденци в момента пазарували супер евтино стоки в Русия. Според RBK, става дума предимно за арменци, китайци, беларуси и други жители на бившия СССР.
Банките изпитват затруднения, да изплащат рублите и за това са въвели режим на предварително записване, минимум 3 дни, при закриване на сметки. Много банки казват, че до 24-25 декември няма да имат достатъчна наличност, за да изплатят рублите на теглещите.
Никой не се наема да прогнозира, какво ще се случи януари месец. Единствено, което Путин си позволи да каже, беше, че според правителствените прогнози Русия ще преживее един много тежък 2-годишен период.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Пресконференцията завърши (около 3 часа и половина продължи). За тези, които не са много добре с руския говоримо, пускам стенограмата, за да могат да ползват и Google Translate, ако се наложи. Поне ще знаят какво точно са питали хората и какво точно е отговорил Путин, а не да четат после "обективните преводи"
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

ЕС наложи нови ограничения върху инвестициите в Крим
Според източник на ТАСС допълнителните локални ограничителни мерки, включващи забрана за туризъм, търговия и инвестиции, са били одобрени от страните членки още на 15 декември чрез писмена процедура.
Говорителката на външнополитическата служба на ЕС Мая Кочиянчич е потвърдила въвеждането на новите ограничения.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

В Крим инвестират предимно Русия, Китай и Турция. И на трите държави изобщо не им дреме каква поредна глупост са измъдрили еврогейците. Тези държави инвестират в Република Крим, която е субект на Руската Федерация и, следователно, имат гаранция за сигурността на инвестициите си.

За Русия тези инвестиции са вътрешни.
За Китай тези инвестиции подпомагат маршрута на новия Път на Коприната.
За Турция тези инвестиции са начин да запази своето влияние сред някои от кримските народи (като кримските татари, например).
 
Последно редактирано:
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

В Крим инвестират предимно Русия, Китай и Турция. И на трите държави изобщо не им дреме каква поредна глупост са измъдрили еврогейците. Тези държави инвестират в Република Крим, която е субект на Руската Федерация.

В интерес на истината,с всяко едно подобно действие на санкции,просто се затвърждава многополюсния модел на света.Което само по себе си е добре за нас,обикновените хора.Освен големия брат,все по-голямо влияние придобиват пандата и мечката,докато колонизаторите,сега биват колонизирани.Какъв парадокс.Ама явно имат много грехове от векове и сега е настъпил момента да започнат да си ги изплащат.България няма вина,но се явяваме косвена жертва,в случая пешка на геополитическата шахматна дъска.И да,пешката е важна защото става царица,ама в нашия случай сме една от първите разменени фигури...
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

България няма вина,но се явяваме косвена жертва,в случая пешка на геополитическата шахматна дъска.И да,пешката е важна защото става царица,ама в нашия случай сме една от първите разменени фигури...
То и Путин изказа подобна мисъл по време на пресконференцията, когато чеченец го пита няма ли някога да се обединят славянските народи (не териториално, а духовно). Доживях за това да пита чеченец, явно и те са дръпнали много, ама много по-напред, щом кавказец мюсулманин разбира това, което самите славяни си причиняват ... Та Путин вика, не можем да им се сърдим, че правят глупости, те в момента са в много слаба икономическа позиция и поради това са много зависими от чуждите западни интереси, за да успеят да запазят суверенитета си.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Да,гледах я цялата конференция и чак ми дожаля за Укропа и дъртия мазник от ББС за неадекватните въпроси и отговорите,които не знам как ще "цитират" в съответните медии.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Баси, доларът в момента е 59 рубли, тия дни хората които спекулират с валута правят големи пари.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Това е тотална историческа неграмотност. Окупацията е само формална, докато се формират държавните структури. И това са историческите факти, а не политическо празнодумие.
Има и още няколко исторически факти - примерно Захари Стоянов, който няма да казвам какъв е бил. Та Захари Стоянов бяга у Източна Румелия - от Княжеството в Източна Румелия. Що ли?

Има и други факти - когато се случва Съединението, при което Русия е била много против. Та когато се случва Съединението - изведнъж руснаците напускат българските държавни структури и точно след туй Сърбия ни напада - ама кво съвпадение нали. Ама има и факти че руския цар им е подшушнал да ни нападнат.

И нашата армия без руските генерали - само с български офицери с ранг капитан - отиват и размазват сърбите за 3 дни. Класика просто.

Така че руската окупация след освобождението не е била от най-формалните. Да не говорим че като наритваме задниците на сръбските мекерета после "освободители ни" спонсорират и организират преврат срещу Батенберг. Много мили и приятни действия като за освободители. :lol: :lol: :lol:

Така че руснаците (става въпрос за руската политика, а не за обикновения човек - царя им демек) никога не са имали намерения да ни освобождават в общоприетия смисъл на думата. Друг е въпросът че така е било представено на времето, щото по-лесно се клюпа от масите. После 45 години първи дружки на СССР и цялата история преправена.

Това че си копирал още няколко исторически факта, не те прави по-умен. И не анулира глупавата неграмотна изцепка, която цитирах по-горе. Окупацията очевидно е формална, защото руснаците прекрасно са знаели, че ще си ходят скоро. Никакъв български ход не е тяхното заминаване. Още преди началото на войната Русия е наясно, че тези български територии не може да ги присъедини към себе си. Просто поради простата причината, че Европейските държави са определили на Русия какво може да си вземе след войната (и това е някаква територия около 1/3 български окръг, които взимат от Румъния).

А по отношение на държавната политика (в случая цитираната на Русия) - ами виж какви сме ги вършили през тоталитаризма и после кажи добри ли са българските политици или не! Политиците са мръсно племе с гнусни действия, които погрешно се преписват на цялата държава и гражданите в него.

Ама явно много русофоби явно са с промити мозъци, че наричат русофил всеки който засече тяхна груба неграмотност.
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

То и Путин изказа подобна мисъл по време на пресконференцията, когато чеченец го пита няма ли някога да се обединят славянските народи (не териториално, а духовно). Доживях за това да пита чеченец, явно и те са дръпнали много, ама много по-напред, щом кавказец мюсулманин разбира това, което самите славяни си причиняват ... Та Путин вика, не можем да им се сърдим, че правят глупости, те в момента са в много слаба икономическа позиция и поради това са много зависими от чуждите западни интереси, за да успеят да запазят суверенитета си.

Неее виновна България за Южен Поток, защо руснаците като инвеститор не пуснаха конкурс за изграждането, а сложиха своя фирма?
Сега на инат ще строят турски поток за три пъти повече пари с турско участие, да са живи и здрави, ама на инат дупе се насира,,,,,,,,,,,,
 

Горе