Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Сега гледах новините. Вече е достъпна кореспонденцията с ер ве е. Според тях проекта щял да струва над 10 милиарда евро. Търся документа в момента. Ако го намеря ще дам линк към него. Ако някой го намери моля да го сподели.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-...lnata-korespondenciia-mejdu-rwe-i-nek,145691/
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Благодаря блек.

Мразя все да съм прав. Не ни трябва Белене.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Не ни трябва Белене.
Не е така.
Не ни трябва АЕЦ при тези условия.
Ето това е.

ПП
Ако условията бяха читави, АЕЦ Белене вече щеше да дава ток. И щеше да се е изплатила поне на една трета, а не да дробим референдум.
 
Последно редактирано:
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Аз на кого го разправям :)

И щото съм пич ето и линк от доклада http://www.mi.government.bg/files/u...e_financial_modelling_presentation_to_beh.pdf
Наблягам на:
Average operating costs
(Eurocents/kWh) 1.210
Демек разхода ще е скромните 2,35 стинки

И сега става интересното за да върнем инвестицията в срок, от 18.1 години:

LEC @ 8.23% discount
rate (EUR/MWh) 74.9

С други думи 1 Киловат е 0,0749 евро на киловат или близо 15 стинки на киловат продажни цени, готино все пак сега Козлодуй продава на 4 стинки :)
Излиза по скъпо от водните, вятърнте, дори и от ТЕЦ-вете :)
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Майка им да иба герберска, боклуци универсални гадни мазни слагачи, почнаха с пропагандата и с лъжите. Тоя педал агеинст дето се е изсрал на първа и 2-3та страница и гледал новините по НОВА, май не е гледал веднага след това какво стана и как стана ясно, че герберите лъжат.

Тея, които са против нов АЕЦ - не са добре с главите, сметки ще ми показват - абе вие добре ли сте бе? Къде сте виждали фалирал аец? или фалирала държава заради аец? ей блеки - 800 работни места ли дава един АЕЦ??????? Много си прост : ) : ) : ) Няма такива глупости просто, почнаха с мазната и гадна пропаганда, аххх, аххх на изборите как ще ревете всички гербери не е истина просто, ама аз курбан ще давам!


Тея цени, които са дадени, хайде да сметнем колко ще плащате с вятъра или слънцето - като всяка година ги вдигат, тецове, мецове, вецове - пълни глупости, измислици, ще плащам аз на цветелина бориславова и на американските вецове, че не можем да си построим наш АЕЦ и да продаваме на другите държави електроенергия.

Бил неизгоден проекта - къде си виждал ти неизгоден АЕЦ бе, простако?!?!? Те хората се избиват да строят аец, франция е с 20 АЕЦ-а и още строят, Япония също, ние ще спираме, че фашистите от германия били спрели и използвали вятър и слънце - ами да си ползват, аз не съм германец, няма нужда.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

И ПОНЕЖЕ НЯМАТЕ ПАМЕТ ХАЙДЕ ДА СИ СПОМНИМ ПРЕДИ БОЙКО ДА ОБЪРКА ЦЯЛАТА СХЕМА И ДА ИЗГОНИ ИНВЕСТИТОРИТЕ КАКВО КАЗВАХА:


Цената на АЕЦ "Белене" засега остава 3.8 млрд евро
публикувано на 29 април 2009 13:20, Аделина Марини, София

Цената за строителството на АЕЦ "Белене" все още е същата - 3.8 млрд. евро, но ако парите не бъдат платени накуп, цената вбъдеще може да се увеличи. Това обясни Джурица Танкосич, старши вицепрезидент на WorleyParsons, фирмата, избрана за архитект-инженер на втората атомна електроцентрала. Освен че е възможно цялостно оскъпяване на ресурсите за строителството, не са ясни и параметрите на заема, който България ще тегли за строителството. По думите на Танкосич, вероятната цена на киловатчас електроенергия, произведен от централата, все още се движи около 4 евроцента.

Според представителите на Архитект-инженера, може да се появи известно забавяне и в графиците на строителството, които може да бъдат наваксани с времето. От WorleyParsons продължават да твърдят, че АЕЦ "Белене" е един от най-конкурентните проекти за атомни електроцентрали в света. Това ще бъде и първата централа, която ще има внедрена система за синхронизирана промяна в строителните планове. Джурица Танкосич обясни, че при всеки проект в процеса на строителството настъпват изменения, но в случая с АЕЦ "Белене" за първи път ще бъде внедрена система, при която тези изменения да фигурират в плановете.

Експерти уточниха за euinside, че България е имала сериозни проблеми с намирането на финансиране за проекта. Първоначално избраният стратегически партньор, който трябвало да осигури парите, BNP Paribas, обещал да намери половината до 2 години. Затова се е наложило България да търси заем от Русия. По думите на източниците на euinside, заемът е изключително изгоден, защото оскъпяването му ще бъде около 7 %. Освен това, в цената на проекта не е включена и стойността на прилежащата инфраструктура - пътища, жилища и други подобни, които ще трябва да бъдат платени от правителството.


http://www.euinside.eu/bg/news/the-price-of-belene-is-still-3-8-bn-euro







После говорете, че гербаджиите не са объркали сметките 2009
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Remind гледай интервюто на Станишев в "Лице в лице" (сайта на бтв > предавания > лице в лице) . Там той твърдеше, че по сегашните цени ще е над 6 милиарда евро. Обърнато в лева приблизително 12 милиарда (казва Сергей).

Едните мятат 12-13 милиарда, другите казват над 20 - аз на кого да вярвам?

Има два налични документа за цената. Единият е доклада на HSBC, които твърдят, че ще е около 10 300 000 000 евро

В другия документ немците от ер ве е при 49 % дял трябва да платят около 5 милиарда евро, а България 5.4 милиарда евро - де факто пак става над 10 милиарда евро - около 20 милиарда в лева. Но всъщност е около 21 -22 милиарда лв, защото в цената не е включена инфраструктурата.

Не бих гласувал "За", поради причините, че нито е ясна цената, нито от къде ще се вземе заем и на каква лихва, за какъв период ще се изплаща, каква ще е крайната цена на тока, има ли пазари, на които да го продаваме, сами ли ще го строим или с инвеститор, ще бъде ли 100% частен проектът или България ще има дял в него... Няма категоричен въпрос на нито един отговор.

Все пак реакторът си е вид бизнес. А бизнес не се прави така. Да не говорим за рисковете.

Ако няма кой да купува тока (възможни причини - има достатъчно по-евтини алтернативи или няма нужда от допълнителна енергия) това е равносилно на построяване на машина за лед в Антарктида :D :D


Ако такива пари се вложат в образование след 30-40 години държавата ще е в небивал подем.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Ето и един много добър анализ за потреблението на енергия в световен мащаб и България. Показателно в цифри и графики : http://www.emi-bg.com/index.php?id=1143

Яка тема се получи, не съм и предполагал, че толкова ще се препълни - и като страници, и като различни мнения.
Много от хората подчертаха това, че :
- АЕЦ е твърде скъпа инвестиция за България като единствен инвеститор.
- АЕЦ Белене би произвеждал адски скъп ток (което ще прави непосилно плащането му)
- АЕЦ Козлодуй има живот, както и другите ТЕЦ-ове.

При положение, че Козлодуй произвежда ток за 4.2 ст. за кв/ч , а най-скъпия ток от ВЕЦ е 23 ст. , а от ТЕЦ 13 ст. , е изчислено, че средната цена на ток в България е 8 ст. кв/ч.
Не знам дали навсякъде цената на тока е еднаква, но тука във варна дневната е почти 25 ст.
Айде сега, форт, като е толкова хитър, нека изчисли, ако се включи и ток от Белене на цена 16 ст кв/ч (но това е при положение, че го построим за секунда, защото след 10 години, когато се очаква АЕЦ-а да заработи, токът ще е по-скъп) колко точно ще стане средната стойност на тока в България??
Ние в момента се оплакваме на 25ст. дневна тарифа. Ако токът от Белене, по изчисленията на експертите, е почти 4 пъти по-скъп от този на Козлодуй, колко пари ще плащат хората? Колко пари ще се взима на крайните потребители? Ако ТЕЦ-Варна произвежда ток за 10 ст. на киловат/час , а ЕОН ни го продават на 25 - това са 15 стотинки, или 150%, надценка!! Ако направим бакалската сметка и цъкнем 4.2 х 4 = 16.8 ~ 16 (защото не е точно 4 пъти повече). При положение, че го произвеждат на 16 , на колко ще ни го продават? Ако си хакнат пак 150% надценка, разпределителите, колко ще стане? Ще стане 38 ст. , отива на 40...
Това е, при положение, че след 10 години цените на тока си останат същите, което е невъзможно на практика.
Да не говорим, че с чуждо финансиране, тия дето са дали пари, ще искат да си избият инвестицията максимално бързо, за да може да започнат да печелят. Значи надценката от 150% се явява една еротична фантазия, за която само ще си мечтаем!! Ще произвеждат ток за 20 ст. , ще дерат наред кожите на българите и няма да им мигне окото - нито на държавата, нито на немците/руснаците. Да не говорим, ако стане с 100% частно финансиране...

Друг, много важен и съществен момент, който всеки пропуска - кой в България е най-големият потребител на ток? Този, който не плаща за него, разбира се!! Това е като вица :

- Коя кола е най-икономична?
- Служебната! (сиреч, тая дето нищо не ѝ плащаш)

Аз съм студент на квартира. За декември месец платих, дръжте се да не паднете, почти 9 лева ток, като най-вероятно половината и повече е данък + пренос и разни лайна. Защо платих 9 лева ток? Защото в стаята стоя с тениска, блуза и се завивам с юрган и одеяло, ей затова! И защото единственото нещо, дето ме грее е лаптопът!
Защо ли? Защото не искам да плащам по хиляда лева сметки за ток, ей затова!! Бъдете сигурни, че и циганите, в махалата са като мен - с по 5 завивки ... Да, да, да, точно така, с толкова ресто купонясвам много честооо!!
Никой не смята това, че ако се реши проблемът с Мангасарятът (циганския начин на живот), цената на тока ще падне ДРАСТИЧНО, както и самото ПОТРЕБЛЕНИЕ. Защото, дори ако предположим, че цената на тока падне двойно (мангал проблем solved) българинът си е стипца! Няма да увели кой знае колко потреблението на ток! Пак ще се грее на дърва и въглища, защото пак ще му е по-евтино и по-уютно да се топли с огИн, а не с разни духащи устройства...
Това че БСП си осигурява 20-30% от вота от Манго и Айше, обаче, не позволява да се спрат циганските бенефиции, защото, току виж, си изгубили 20-те процента вот изведнъж...

На всичкото отгоре, ако построим Белене и няма кой да купува тока, какво правим? При положение, че целият модернизиран свят се е съсредоточил в енергоспестяващи ел. уреди и енергийна ефективност, а нашите доходи няма да скочат кой знае колко, за сметка на всичко наоколо - с колко смятате, че ще се вдигне енергопотреблението и нуждата от енергия?? При положение, че ми вдигат хляба, тока, водата, а заплатата ми си седи все така мършава, какво да правя аз? Да си купя два климатика и да се топля с тях 24/7? Сигурно :) Още едно одеяло е решението за мен! Ей така ще бъда енергийно ефективен! Ще ям боб и ще си пърдя под одеялото! Хем аромат, хем топлина, хем без пари!! Ебаси кефа!!

Някой тука спомена, че целият свят се бил емнал да прави АЕЦ-и? Кои са тия? Къде ги? Ако БСП ви хвърля прах в очите (смятайте некоректна, неточна информация), задето някакви тепърва развиващи се икономики смятат да си затрият държавите, заради алчни политици на комисионна и... WTF?! Ситуацията става прекалено позната?! Само дето ние не сме тепърва развиваща се икономика, а сме, цитирам по памет, моя приятел Владимир Каролев, на който специално ще пратя поздрави на края на поста, "България е еталон за икономическо развитие за последните 10 години" , да не говорим, че се опита да ме лъже, дето сме имали най-нисък външен дълг в света, че сме били бахти напредналите и сме се развивали с недостижими темпове. А гадта мръсна не казва защо през периода 2003-2009 външният ни дълг скача с 280% от 10 на 38 млрд. евро, ама нищо! Нали сме бързоразвиващи се! Китай ряпа да яде!! Ако африканците искат да откриват електричеството тепърва - нека го правят, при нас го има вече повече от 100 години!!

Ако можех да попитам нещо Станишев в момента, както и неговата шайка бандюги (Р.Овч. , най-вече) , щях да го/ги питам само едно нещо - защо не го пуснахте проекта като беше 3 млрд. евро? Сливи ли имахте в устата, да кажете? Кур ли имахте в гъза, че ви беше неудобно? ИЛИ ПРОСТО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯТ НА ФИНАНСИТЕ Г-Н АФМЕТ НАЕБАН НЕ ВИ ПОЗВОЛИ ДА Я СТРОИТЕ, ЗАЩОТО ТОЙ КАЗВА КЪДЕ И КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ??? {и ги даде на мЪнгалите... in period...}

До момента ДПС е било във всеки един български парламент, като 3 пъти (за толкова знам) е била във властта, в пряката власт. Всичко, което е плод на БСП или ДПС е пълна скръб! За съжаление повечето неща в новата история на България (смятайте след 91-ва) са именно с участие на едните, другите, или и двете заедно, вкупом!


Аз пак си държа на проучванията за геотермална енергия, както и на едно ексклузивно предложение за Белене - да се направи нова електроцентрала за био гориво. Ще се горят предимно мазнини (смятайте, черен сапун). Жалкото е, че България няма достатъчно свой ресурс, за да поддържа подобна централа дълго време :( Но няма значение!
След като се изгори некачественият материал (смятайте, сапуна), може да се окаже, че нямаме нужда чак толкова от допълнителни мощности. Пък ако има, може да си помислим за нова АЕЦ :) Но първо да изгоним ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН ;) Албанците го направиха!! Изгониха ЧЕЗ :D Но само 40% от албанците си плащали тока, ха-ха-ха... Можете ли да си представите що за диваци?? Ужас...

Подкрепям твърдението, че ако втори АЕЦ беше нужен, той отдавна щеше да е в употреба и ютилизация.

А твърденията, че съм малоумен, защото не гласувам, смятам да подмина с усмивка :) За мен са малоумни всички, които гласуват за БСП (най-малкото, защото избирайки БСП ни натрисат и ДПС), вместо да гласуват за патриотичните партии като Атака и ВМРО.

А Владо Каролев си знае - да е жив и здрав, и.... на майка му путката ;)
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Аз съм студент на квартира. За декември месец платих, дръжте се да не паднете, почти 9 лева ток, като най-вероятно половината и повече е данък + пренос и разни лайна. Защо платих 9 лева ток? Защото в стаята стоя с тениска, блуза и се завивам с юрган и одеяло, ей затова! И защото единственото нещо, дето ме грее е лаптопът!

Ти си пълен мизерник, само това мога да ти кажа. Точка по въпроса.

Икономията е майка на мизерията, а чак пък такъв мизерник като теб не съм виждал или чувал.
 
От: От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Майка им да иба герберска, боклуци универсални гадни мазни слагачи, почнаха с пропагандата и с лъжите. Тоя педал агеинст дето се е изсрал на първа и 2-3та страница и гледал новините по НОВА, май не е гледал веднага след това какво стана и как стана ясно, че герберите лъжат.

Тея, които са против нов АЕЦ - не са добре с главите, сметки ще ми показват - абе вие добре ли сте бе? Къде сте виждали фалирал аец? или фалирала държава заради аец? ей блеки - 800 работни места ли дава един АЕЦ??????? Много си прост : ) : ) : ) Няма такива глупости просто, почнаха с мазната и гадна пропаганда, аххх, аххх на изборите как ще ревете всички гербери не е истина просто, ама аз курбан ще давам!


Тея цени, които са дадени, хайде да сметнем колко ще плащате с вятъра или слънцето - като всяка година ги вдигат, тецове, мецове, вецове - пълни глупости, измислици, ще плащам аз на цветелина бориславова и на американските вецове, че не можем да си построим наш АЕЦ и да продаваме на другите държави електроенергия.

Бил неизгоден проекта - къде си виждал ти неизгоден АЕЦ бе, простако?!?!? Те хората се избиват да строят аец, франция е с 20 АЕЦ-а и още строят, Япония също, ние ще спираме, че фашистите от германия били спрели и използвали вятър и слънце - ами да си ползват, аз не съм германец, няма нужда.

Алане на теб в главата ти само сърпове и чукове.
Всеки, който има становище различно от на партията майка е гербер ли бе?

Трябва да се научиш на уважение и да не обиждаш другите, това ли ви учат на сбирките на вашата партия. Това, че на час по лъжичката с червени мисли, е едно, може те извиним, но да се държиш неуважително вече е признак за ниска култура. Не се държа като олигофрен с теб с просташки епитети, надявам се на същото от твоя страна.
Ако имаше малко мозък, щеше да видиш, че всичко, което съм писал за да се разрешат доста проблеми, е анти статуквото демек антигерб.

И да с думите "простако" ще се обръщаш към сина на майка ти.

Та един АЕЦ виж от колко хора се строи и операрира:
Contributions of the Average Nuclear Plant

employs up to 3,500 people during construction

employs 400 to 700 people long-term at salaries typically 36 percent higher than average salaries in the local area
Ето ти и линк, http://www.nei.org/keyissues/newnuclearplants/economicbenefitsofnewnuclearplants/ Аз вярявам на ядрени институти от колкото на политически демагогии

Значи, RWE, HSBC, ИПИ три различни и независими компанни, от която едната ще строи слагат оценка от 10-11,5 милярда евро. Излиза СърГея ви и казва 4.

Ти пари за АЕЦ нов имаш ли, държавата няма и затова трябва ги вземем на заем. Сам по себе си е на печалба АЕЦ, но от гледна точка на изплащането на дълга е неефективен при текущи цени. Франция, може си позволи да вземе огромни количества дълг, Япония може си напечата колкото йени иска така и други страни, ние не можем - един такъв АЕЦ ще се равнява на повече от 20% БПВ и той ще е мега неефективен. А и каза как е на запад, ами там д-вата субсидира - пиши nuclear subsidies за повече инфо.

А и виж си това, нещо дето си го пуснал от архитектурната компания - те ще кажат каквото и да е те проектират не се занимват с финанси. Та обърни внимание накрая пишат 4 евро цента киловат - демек 2 пъти :)

ВЕИ-то спадна в пъти цената му къде се вдига не знам.

Аз искам да се дерегулира пазара и да се либерализира - говоря за енергетиката искам сам да избирам коя да ми е компанията, спрямо това което ми предлага.
В момента плащам по 19 стинки ток за киловат, като самия ток е 9 стинки замисли се какво отива при ЕРП-та. По лесно е да сложа 5 киловата солар на покрива си и да го изплатя от сметките за ток, за по-малко от 10 години и после да ми е безплатна енергията.

Замисли се колко неефективна икономиката ни спрямо енергоемкост
Замисли се и на факта, че в битови условия хората се борят за енергийна ефективност.
Замисли се, че козлодуй ще е налиния още 20 год.

Никъде не оспорвам факта, че АЕЦ е най-евтината енергия - но да се строи 2ри АЕЦ и да се говори че се цели да спадне цената е глупост. Както е и глупост да се строи каквото и да е сега, като има толкова порлбеми за решаване, които са много по евтини от нов АЕЦ. В момента, нямаме финансите за нов АЕЦ, чисто и просто е.

Тези неща говорите ли си ги на вашите сбирки?
Не всеки които има различно мнение има дадена политическа принадлежност, аз имам ясна позиция която не съм я чул от никоя партия.
Ако не можеш си владееш и контролираш нервите има лек, но за политически ти промивки, не знам как ще стане.
 
Последно редактирано:
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

И затова, което говоря!

[video]http://vbox7.com/play:c79414dfd8[/video]
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Хаха, алънфорт пак се насра!!! Понеже не може да отговори смислено и започна да раздава червените точици... Нарочно си правех пас, да не го започвам от вратата, ама то червения боклук си е червен боклук, брате, няма оправия!! И ЕГН-ТО да си смениш - пак същия лайнар ще си останеш, ей!!

Блеки, такива хора ги има в цял свят! Но "светилата" на науката (не визирам всички, разбира се) как да признаят, че някакъв си човечец е измислил нещо по-хитро от тях? Как??

Форт - мноу си зле! Ич ма не кефиш!

P.S.
Блек, няма смисъл да му обясняваш на пръднята културно и цивилизовано - той все едно и също ще си дрънка, като грамофон с една плоча съветски песни. Т'ва да обясняваш на форт как червеният лидер-жрец СърГЕЙ не е прав , е все едно да обясниш на македонците, че са българи, а Алекс Македонски е просто един гръцки хомосексуалист. Сам разбираш, че няма как отсрещната страна да те разбере. Просто няма.

И не, пръдльо, аз не съм мизерник! Просто мога да стоя с блуза на стайна температура от 10-12 градуса и да плащам по 4 лева ток (защото сме двама съквартиранти), вместо да ми бичи климатика или духалката за 150 лева ток и аз да стоя по къс ръкав на 20 градуса стайна температура. Нали гледам приятелката как са - 3 женски, с 2 духалки, и плащат по 180-190 лева ток на месец. Закво ми е да плащам по 200 лева ток на месец, като с тия 200 лева другия месец отивам на ски?

Между другото, Серго е прав... Централата може да се построи и за 4 млрд. евро, но той смята парите откраднати от него, от Р.Овч. , от тоя, от оня ... И те току виж станали, ако не и, надхвърлили нужните 10 млрд. евро. Вместо да крадат и да раздават солидни комисионни, да бяха почнали строеж на АЕЦ!! Няма такъв глупак, който да спре проект след 2-3-4 години строеж. ГЕРБ вместо магистрали щяха да строят АЕЦ. И накрая БСП пак щеше да обере овациите, то за това е целия шум. Че сега, ако се започне, никой няма да помни, че е проект на БСП, а хората ще помнят, че ГЕРБ е започнал да строи АЕЦ. Т'ва е! Комунистическата латерна ѝ пишете минус една идея за пропаганда!!
Всичките сте за разстрел, комунисти долни!!! Глупаци-работници!! Ниска класа!! Е т'ва са комунистите!! Защото всеки средно-интелигентен човек може да си даде сметка, че комунизмът е перфектната ТЕОРИЯ и УТОПИЯ и не може да бъде осъществен на практика!! Никога!! Най-малкото, защото не искам аз да работя повече, за да има за някой мързел толкова, колкото има и за мен самият!!
Мен да направят министър на труда и социалната политика, да видите що перушина ще хвърчи... Ще им дам на комунистите това, което искат и това, за което мечтаят! Веднага ще се изработи един слоган, комунистически стил - "Който не работи, не трябва да яде!" , ще се отрежат социалните на циганите, и ще видите какво ще става!!!
Meanwhile somewhere in Helsinki...

Нека още спим, нека...
 
Последно редактирано:
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

В момента по Хоризонт руснак обяснява на парламентаристите че нямаме нужда от АЕЦ Белене.
С цифри обяснява.

Цитирам руснака:
Аз не съм против атомната енергия, а против АЕЦ Белене.
 
  • Like
Реакции: Moko
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Последрас :
Пръдльо, вие като не сте икономични и не сте мизерници, какво дадохте на народа бе, майка ви да еба мръсна и червена??? Какво му дадохте на тоя народ??? Освен, че всеки от тройния кенеф заграби каквото си поиска?? Това го смятате за "дадено на народа" , нали?? Ама такива продажници ние не ги смятаме за част от народа!!!!! Ах, къде е тефтерчето на Апостола, ах къде е оная част "смърт, смърт и пак смърт..." , ама и изпълнението на тая част... Защото революция без загуби няма!! А ние с мирни протестчета няма да се оправим... Само трябва да изтрепем комунистическата сган, наред с депесариата и готово - една чисто нова България!
 
  • Like
Реакции: ivok
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Абе проекта като е толкова неизгоден, защо бойко наля над 400 милиона в него, но му се обадиха от американското посолство да си обърне гъза ( цитат от Волен Сидеров във Референдум по БНТ ) .
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

За съжаление всичко опорочаваме, но дано на референдума да имаме достатъчно разум - СТИГА СА НИ ЯЛИ, ОТ И БЕЗ ТОВА ПРАЗНАТА ПАНИЦА!!!
Токът ни няма да поевтинее ако позволим този АЕЦ да се случи!Напротив - скъпо ще ни струва!
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Абе проекта като е толкова неизгоден, защо бойко наля над 400 милиона в него, но му се обадиха от американското посолство да си обърне гъза ( цитат от Волен Сидеров във Референдум по БНТ ) .

За да покаже, че проектът е неизгоден, примерно?
Днеска го каза в Севлиево - кажете откъде да вземем 22 млрд. и веднага почваме Белене!
Не че тия пари за проучването не са грешни пари, но кое е по-добре? Или ще кажеш, че тия 400 милиона са едва ли не, половината АЕЦ...
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

За да покаже, че проектът е неизгоден, примерно?
Днеска го каза в Севлиево - кажете откъде да вземем 22 млрд. и веднага почваме Белене!
Не че тия пари за проучването не са грешни пари, но кое е по-добре? Или ще кажеш, че тия 400 милиона са едва ли не, половината АЕЦ...

И кога го разбра, че е неизгоден? до преди 2 години обясняваше, че без Белене няма да има икономика в България.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

По телевизиите въртят клип, че централата била най-евтина в света (от строящите се в момента други АЕЦ-и) и че парите нямало да се взимат от гражданите а от оборота на самия АЕЦ.
 

Горе