Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Ако изборите бяха Днес за кого щяхте да гласувате

  • ГЕРБ

    Votes: 26 24.8%
  • БСП

    Votes: 7 6.7%
  • ДПС

    Votes: 4 3.8%
  • Партия Кунева

    Votes: 8 7.6%
  • ОДС - СДС-Костов

    Votes: 6 5.7%
  • АТАКА

    Votes: 14 13.3%
  • РЗС

    Votes: 0 0.0%
  • Новосъздадена Гражданска Партия

    Votes: 15 14.3%
  • Няма да гласувам

    Votes: 12 11.4%
  • Още Не съм решил

    Votes: 6 5.7%
  • Друга съществуваща вече Партия

    Votes: 7 6.7%

  • Общо гласове
    105
  • Poll closed .
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Най хубавото нещо на това дето го мислиш е че никога няма да се случи :) - Прекалено много ти идва фентъзито излизай по често сред природата и дишай дълбоко.

И ето ти накратко какво ще се случи в твоята система

Събират се 50 умни глави всяка от която е обещавала как ще работи за благото на народа и ще увеличат пенсиите и заплатите и ще намалят данъците и решават че трябва да изпълнят своите обещания.
Тогава трябва да има доводи защо, как, и какви ще са последствията.
Предлагат го Всички са ЗА никой даже и не си помисля да каже че е против.

След една година Държавата е Фалирала - А сега ми обясни точно как да им се потърси отговорност на тези умни глави - Извършили ли са престъпление та да им се търси отговорност?
Ако описанието на промените и техните последствия съвпадат - Не няма нрушение за което да се търси отговорност, защото избирателите с ясно съзнание са се съгласили с това.
Ако обаче има разминавания..... Примерно "ша ви дигна заплатите на 1000лв и до една година всеки ще има развит бизнес", но след една година не е станало това - Ще се търси отговорност. Разбира се ще има опарени, но никой не се е родил научен. След като има хора които вярват, че господ ще слезе да им помогне, нека го чакат. Но над 70% ще започнат да слушат какво им се приказва от другите познали какво ще стане.
И така ще се отсяват само идиотите, а не цели партии. Защото не всички в партиите са там за да крадат, има и идеалисти, опорочени от партията.
Още одеве ти казах топлата вода е измислена ние само трябва да я ползваме - Нашата парламентарна система е доста добра и броят на депутатите е съвсем нормален - сега просто трябва да ги накараме да си изпълняват програмите с които са избрани.
Добра за кого? За политиците ли? Мен не ме устройва нещо. Теб устройва ли те? Броя на депутатите е без значение. Даже е добре да се запази бройката.
Това че топлата вода е измислена, не значи че не може да се измисли по топла. На мене тази вода ми е доста студена. В Англия, САЩ, Германия има различни топли води открити. Коя е най топлата? Не мисля че има една универсална формула за всичко. Нещата постоянно се променят.

Последният път когато решиха че ще я променят - ебаха майката на всичко - Понеже беше модерно да се говори за мажоритарен вот - Гоце даде предложение да се избират по един мажоритарен от всяка област - То даде предимство на ГРОБ и едва не затриха държавата - Ако не бяха пипали закона за изборите ГРОБ никога нямаше да има това мнозинство и трябваше да направят коалиция и нещата щяха да са малко по различни.
Това е доказателство, че системата иска промяна. След като правилата се определят от депутатите, без контрол от гражданите, няма как те да направят нещо от полза за хората.

Партиите станаха като секти. Болен, Боко, СерГей, Костурков - всички пропагандират само преди избори. И върлите им последователи не чуват друго. Трябва да се прокарат закони за сектите и сектантите. Партиите не трябва да пропагандират, а да вдъхват доверие, респект, коректност, прозрачност.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Точно в европейските страни както и другите с "развита демокрация" хората нямат доверие в системата. Доказателство за това е редовната ниска избирателна активност при тях. Няма смисъл да търсим решение там където тепърва назряват нашите проблеми.
А икономиката няма как да я оправим, защото ние нищо не можем да направим в момента освен да чакаме благоволението на някой несменяем управник да направи нещо различно от това, което досега е правил. Така само ще си загубим времето и ще затънем повече. При свикване на Велико народно събрание също няма да се решат тези проблеми на момента, но това ще помогне на държавата ни да се завижи и проблемите ни ще се решат все пак. Създаването на нова конституция може да отнеме и по-малко време, тъй като има поне няколко идеи за нова конституция, а и да не забравяме често споменаваната в последно време исландската нова конституция (след промяната там те дръпват в развитието си и сега са добре).


Ниската избирателна активност може да е от много неща. Определено не знам развита европейска страна дето хората масово да не могат да си плащат сметките.

И в Европа има проблеми, но не баш като нашите.


И за икономиката много грешиш. Има мерки, които могат да се вземат за 2-3 месеца и до 6 месеца да дадат сериозен ефект. През това време пак може да има обсъждане на нова Конституция, референдуми и тн. Политиците в момента ще гласуват каквото искат хората. В момента всички са много стреснати от протестите и има голям консенсус в обществото за борба с монополите.

Нещо повече, партията която поведе борбата с монополите може да си спечели много бързо народната любов с няколко бързи победи над ЧЕЗ, Е ОН и тн...

Хайде да не изхвърляме и бебето с мръсната вода.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Аз ли съм се побъркал или преди няколко минути за ГЕРБ имаше 20 гласа, а сега са 16?
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Няма порблем кажи от къде да започнем - Все пак имаш добра основа пишеш и четеш


Моко понеже си много надъхан искам да ми кажеш имената на нормални хората в Атака дето стават за министри - Ако можеш да изредиш поне трима ще те черпя една бира

Честно да ти кажа, от плямпането на Сидеров, друг човек не съм видял да се изяви! Честно ти казвам!

Петърчо при измекяра Станишев безработицата беше 5% при бога Буда безработицата удари 15%

При прахостническото управление на Станишев Фискалният Резерв беше 8 милиарда - При спестовният Дянков падна под критичният минимум от 4 милиарда

Най голямата "кражба" по времето на крадливата тройната за която така и няма присъда но пък се шумеше доста е хонорара на Доган от 1млн лв. - По времето на честният мутрафон само сайтовете на министерствата струваха по 3-5 милиона лева а ФБ страниците скромните 50 000лв

Като се замисля Завалията Доган е откраднал 20 ФБ страници или една трета от сайт на министерство - Сиромашия какво да се прави.

Тука си МНОООООООООООО ПРАВ!!!!! АДМИРАЦИИ!!!!!! ЕВАЛА!!!!!!
сигурно... И ти като моят приятел Владо Каролев, и ти говориш простотии. Лошото е, че има хора, които ви вярват! Нека да погледнем на какво се дължи икономическия ръст при НДСВ и БСП , както и ниската безработица, искаш ли? Погледни тука, че пише за външният ни дълг и по-точно - как тоя външен дълг РАСТЕ по времето на НДСВ и Станишката (или пък потърси данни за външния дълг, където и да било другаде). Пък по времето на ГРОБ (както ги наричат някои тука) - външният дълг намалява. Т.е всичко си е на мястото! Ако бяха хвърляни пари ей така - щеше да има 5% безработица. Само дето не се отчита, че НЕ се знае на каква заплата са работели тия хора, представляващи 10%-овата разлика. Защото, ако говорим за социалните измишльотини на Станишката за по една МРЗ ... Това броиш ли го? Пример ще ти дам - баба ми е инвалид, първа група - загуба на зрението над 90% (нищо не вижда). При нея идваха разни жени да ѝ помагат в домакинската работа - да чистят, да ѝ пазаруват, да готвят - подобни неща. Знаеш ли колко от тия жени ги съкратиха ненадейно (още при станишката, 'щото това бяха социални програми за по 5-6 месеца и после въртяха други хора; демек 15% безработица пак, но на принцип на ротация - 6 месеца бачка, 6 месеца на бюрото по труда, 6 месеца бачка, 6 месеца на бюрото по труда...) и колко от тях напуснаха, защото да гледаш стари и болни хора за 240 лева на месец си е жива подигравка!! Айде сега ми кажи пак нещо за безработицата и за станишката??
Колко пари се отпуснаха последните 3 години за курсове за преквалификация, за курсове по чужди езици и т.н.? Знаеш ли колко много хора се възползваха от тия неща? Не се създадоха работни места - създадоха се ВЪЗМОЖНОСТИ за хората, като ги направят по-конкурентни на пазара на труда. Това не се брои.

Пълен абсурд е, че при Станишев нещата са били по-добре. Бойко бил купил медиите? Всяка управляваща партия купува медиите. Станишката също беше купил медиите. Защото преди те (медиите) тръбяха, че всичко е наред и даваха червения лидер, ухилен до уши. А сега казват, че България е най-зле и дават Бойко, пак ухилен до уши.
Ако утре по БТВ кажат, че в 15:00 следобяд ще валят жаби, никой няма да излезе на улицата. Защото народът е прост и лесно се манипулира. И това си личи много добре - за 1 седмица протестиращите 15 пъти си смениха исканията. И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ!!!! Защото те самите не знаят какво искат. Или ако знаят какво искат, не знаят дали е възможно да се постигне. Или ако знаят, че е възможно - не знаят как точно. (обобщавам няколко поста от по-горните)

И нещо да кажа за Дянков - какво е виновен пак Дянков? Нужно ли беше ВЕДНАГА да се дадат пари на зърнопроизводителите?? Сякаш някой ще тръгне да прави нещо в т'ва пикливо време, дето е вънка в момента?? За какво им бяха тия пари 1 седмица по-рано? За някакъв покер турнир ли? Бахти простотията... Така го искам, инак го искам, сега го искам, веднага го искам!!

Още нещо - Станишев въведе плоския данък. Сега щял да го маха?? И какво ще направи? Ще направи като оня боклук Оланд и ще сложи 75% данък за богатите ли? На коя секунда ще го гръмнат? Или изведнъж ще се окаже, че в България милионери няма??? Данъка за доходите трябва да е прогресивен, в държави като нашата, където така или иначе няма ясно изразена социална справедливост и липсва средна класа. По едно време Сидеров разправяше, че искал да махне данъчната ставка за хора, които имат заплата по-ниска от 300 лева, но и той бързо млъкна. Явно се е усетил, че в рамките на 1 месец, средната заплата в България ще стане 299 лева (като цена в магазин). Ние сме си за ебане - като искаме всички да сме тарикати...

Все още не съм видял някой в защита на Кунева. Защо ще гласувате за нея? За да правите на инат ли?
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Ако някой иска нека прочете този текст:

http://dvizhenieto.org/?p=20

Дават конкретни предложения. Коментирайте колко смислени ви се виждат те и тяхното реализиране :) На мен ми се виждат доста добри решения на сеганите проблеми.

И един цитат:

В противовес на наложилото се у нас разбиране, че без партия е невъзможно да се провежда политика, в съвременния свят политиката вече се отваря към всички онези граждани, които не искат да бъдат в партийни редици. Гражданската непартийна самоорганизация за участие в избори е световен и европейски процес. Освен известният американски пример с „Чаеното парти” и в Европа т. нар. „свободни избиратели” вече са важна политическа сила в редица провинции на Германия; гражданските непартийни листи доминираха последните парламентарни избори в Словения; италианските “lista civica” имат силно присъствие в регионите; реформата в избирателната система на Финландия позволи да се издигат в парламентарни избори граждански листи с подписка, а под натиска на гражданското общество такива промени се правят в Литва и Полша.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Моко - Аз ще гласувам за Кунева но умишлено не агитирам за нея - Всеки си има глава на раменете да си мисли

И преди съм казвал че хората трябва да избират партиите с разум а не с чувства - Важното е какво предлагат - Могат ли да го изпълнят - Имат ли човешки ресурс да го изпълнят.

Това са водещите за мен критерии и аз съм си направил изводът за себе си.

А дългите ти писания как при Картофа е било по добре от при предишните две правителства - даже няма и да ги коментирам можеш да ги предложиш на някой който издава научна фантастика.

ПП.
На анкетата май е имало прочистване на баламурниците дето си мислят че анкетата като е анонимна могат да хитруват - евтини гробарски трикове
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

За никой няма да гласувам
Политическа система не се променя с избори
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

BRAIN_PAIN, разлика между партия и гражданско общество не виждам. И в двата случаи говорим за някаква група хора, които искат (или поне така твърдят) да постигнат нещо за хората. Няма смисъл да искаме смяна на системата със същата, но с други термини.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

11411_486211161440958_569552859_n.jpg

Разлика голяма :)
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Виж файлът 5781

Разлика голяма :)

Обезлюдиха селата и сега ги е грижа само за гражданските гласове. Не останахме селяни. Прехраната се осигурява чрез хипер маркетите от бразилска соя.

Разделя и владей вече не важи. Сега е в сила Вкарай всички в градовете и владей останалото.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Блеки от ония дни някъде ми се мерна някаква снимка на ръководителите на протестите - да ти кажа въобще не ми вдъхнаха доверие на хора дето знаят какво искат и как да го постигнат.

И понеже си дал за сравнение Кунева ми се върти обратната аналогия - Знае какво иска и как да го постигне - Щом 4 атомни реактора е успяла чисто сама да затвори значи може много неща да направи :)
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Не симпатизирам на Кунева, но двата чевени вожда сам ми по-антипатични.
Горната снимка макар и с цел майтап е пусната с подвеждаща цел. Всяка партия си има някакви членове и по подобие на тези маси от гражданското общество, би трябвало да се покажат те на снимката вместо лидерите, за да има някакво подобие в двете снимки. И граждански общества си имат някакво ръководство и/или лидери по подобие на партиите, така че разлика има само във формата на регистрация.
Иначе и на мен не всички ръководители на протестните групи ми вдъхват доверие, но не можеш да очакваш всички недоволни да са и разумни. Разни хора, разни идеали.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Блеки от ония дни някъде ми се мерна някаква снимка на ръководителите на протестите - да ти кажа въобще не ми вдъхнаха доверие на хора дето знаят какво искат и как да го постигнат.

И понеже си дал за сравнение Кунева ми се върти обратната аналогия - Знае какво иска и как да го постигне - Щом 4 атомни реактора е успяла чисто сама да затвори значи може много неща да направи :)

Абе те точно заради реакторите не я долюбват.
Аз за друго го сложих, политици се събрали и да казват на гражданите сме, като гражданите са другате :)
Иначе си прав, много се политизираха искнаията и тотален разнобой.

Да не ти казвам къв прогром е на БФБ, добре че имам кеш да взимам паднали компании :D
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

.... Щом 4 атомни реактора е успяла чисто сама да затвори значи може много неща да направи

Точно така! Всеки може да сере лайна! Ама тая може да сере такива лайна, дето всички да страдат от тях! Щом затвори половин Козлодуй в чужда партия, сега може да го затвори целия с нейната си! И още куп золуми може да направи!
Манта, никъде не съм писал конкретно, че при Бойко е било по-добре от предишните правителства. Казвам, че с лека ръка се отричат нещата, които Бойко е направил, докато същевременно се величае почти нищото, което са направили другите. Да ти кажа - аз при НДСВ съм бил най-добре! Даже при Костов!! Защото при Костов аз си живеех щастливото детство и не съм разбирал от нищо... Но ако говорим в пари - миналата година ми беше най-добре! И аз работя само с българския пазар. Шанс...

Съжалявам за хората, които не могат да си платят сметките. Съжалявам и за това, че някой политик ще се възползва от тях и накрая пак няма да им подобри живота. Съжалявам и политиците, защото не мога да си представя толкова бездушни хора... Сигурно им е кофти..
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Като изключим това че тя едва ли има някакво пряко отношение към спирането на реакторите - Просто е изпълнила правителствената политика - Кажете ми за какво са ни тези реактори?

В момента ние имаме излишък на енергия - А щяхме да имаме още четири бомби дето да се чудим как да обезвредим - Навремето хората поне дадоха пари за тази работа.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Като изключим това че тя едва ли има някакво пряко отношение към спирането на реакторите - Просто е изпълнила правителствената политика - Кажете ми за какво са ни тези реактори?

В момента ние имаме излишък на енергия - А щяхме да имаме още четири бомби дето да се чудим как да обезвредим - Навремето хората поне дадоха пари за тази работа.

Леле бих си взел пуканките, къв хейт ще ти сипе Алана ако види товa :D То неговата партия точно това ги зомбира, как ни трябва АЕЦ-и за еФтини тоци :D :D :D
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

В БГ енергетиката има две важни центробежни сили които работят против БГ населението и протестиращите трябва да се насочат към тях а не да си губят времето с ЕРП-тата или пък смяна на политическата система.

България има излишък на ток - Ток обаче произведен на различни цени - Този от тецовете не става за износ защото износителят ще е на загуба - От тук идва първата центробежна сила.

- Собствениците на ТЕЦ-ове са силно заинтересовани да се изкупува максимално количество от тяхната суровина за вътрешният пазар защото няма къде да го продадат другаде.

Втората центробежна сила

- Износителите на ток са силно заинтересовани за вътрешният пазар да се помпа максимално количество от ТЕЦ-овете за да имат повече свободни мощности за износ от евтиният ток от АЕЦ

Системата до скоро минаваше защото на хората се обясняваше как държавата е крупен износител на ток и как всички ние печелим от тази работа.

Проблемът обаче е че сега когато кризата сви производството и на околните държави започна да хартисва от евтиният ток и няма логично обяснение защо ние продължаваме да купуваме от скъпият а не ползваме евтиният.

Това са тежките въпроси на които ще трябва да отговаря следващият кабинет назначен от президента а ЕРП-тата ще му се видят бял кахър.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Време е да вкарате и НФСБ във графата от партии!!! Щом тази партия само за един месец от формирането си да се класира на 6-място в президентските избори със своя кандидат Стефан Солаков! Партията със сигурност ще е в парламента, след предстоящите избори..... И си оправете въпроса в анкетата! България не е създадена през 681 г., а през 185 г.!!!! През 681 г България се разширява на запад към Балканския полуостров....
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Ако продължаваме да даваме акъл в коя година е създадена българската държава накрая в един форум няма да можем да се регистрираме :)

Шесто място за Солаков звучи добре но като проценти е много зле - Още повече че с Атака си делнаха гласчетата и сега, ако не се гушнат предизборно с ВМРО и Атака всички дружно ще гледат новият парламент през крив макарон
 

Горе