Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

При нас пък е точно обратното (може би защото масово спряха парното) и сега не можеш път да си намериш покрай блоковете от камари с дърва, че и продължават да стоварват с камионите. Наистина не ги разбирам тея хора - НЕ ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО да си режат сами тъпите дърва, пък каквото щат да ми говорят.

Излиза по-изгодно понеже получаваш повече дърва като са ненарязани и ненацепени.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Имам съсед от 4 години прави ремонт абсолютно всеки ден , още малко ще го трая :mad: :mad: :mad: :mad:

И при мен е така, няма почивен ден без някой да прави ремонт....абсолютни олигофрени човек, не мога да разбера какво толкова правят на една скапана панелка и то в рамките на години. Аз ако бях на тяхно място щях да се замисля за нов апартамент, ако в продължение на 3-4 години правя нещо по един и същ апартамент. Може и да не е панелка, тук има всякакви. И най-лото е, че единия кретопобобен приключи, започва другия и при него цикъла е от порядъка на няколко години. Направо живеем в някакво некадърно общество.

Комшията над нас... Не помня от кога, но определено над 10 години прави ремонт! Дойде ли Събота - Неделя просто инстинктивно се събуждам в 7:30, за да се подготвя за пробиване/рязане/чукане в 8:30. Уникат! Какво толкова може да му се прави на един апартамент 10 години подред? И продължава... Даже докато пиша това го слушам... пак чука нещо...

Досега с дърва сме нямали проблеми. Хората си ги взимат от Понеделник до Петък, между 9 и 11, и от 4 до 7. Дразнещо е, ама се изтърпява за час-два работа. А пък и честно казано, скоро май само ги засичам да прибират... Не съм чул да режат.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Излиза по-изгодно понеже получаваш повече дърва като са ненарязани и ненацепени.

Колкото и повече да получаваш, пак те цакат малко с кубиците, а след това си затънал в половин метър стърготини и ти е заминала файдата. Да не говорим пари за резачка, за бензин, за поддръжка, колко дни, пот и нерви заминават и т.н. В крайна сметка както някой преди мен каза, едва ли ти спестява кой знае колко пари, а усилията и времето, което ще заминат не си струват... да не говорим, че си навличаш смъртни врагове в лицето на съседите.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Колкото и повече да получаваш, пак те цакат малко с кубиците, а след това си затънал в половин метър стърготини и ти е заминала файдата. Да не говорим пари за резачка, за бензин, за поддръжка, колко дни, пот и нерви заминават и т.н. В крайна сметка както някой преди мен каза, едва ли ти спестява кой знае колко пари, а усилията и времето, което ще заминат не си струват... да не говорим, че си навличаш смъртни врагове в лицето на съседите.

Като купуваш нацепени дърва взимаш по-малко дърва за повече пари. Ако да речем кубика на ненацепените дърва е 70 лева , нацепени ще е 75-80. С парите, които ще спестиш като вземеш ненацепени дърва, можеш да платиш на някой да ти ги нареже и нацепи и в крайна сметка получаваш повече дърва на същата цена, или дори по-евтино, без да се налага ти да работиш. А що се отнася до смъртните врагове тук малко преувеличаваш. 2-3 часа за рязане на 10 кубика едва ли са толкова фатални. Освен това никой не реже дърва, за да си прави кефа, а го прави от необходимост, така че толерантността трябва да е двустранна.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

След десет:) Ти нормален ли си? Дупчи се и се пробива в работно време, в 6 най късно спираш. Има деца, бебета, хората се връщат от работа ... ама на тебе какво ти пука... свърши си работата, пък за другите какво да му мисли.
Като има деца , бебета да са си купили къща.По закон е до 10 .Аз се прибирам също от работа нали се сещаш ? и като си дойда вместо да си направя нишата от гипсокартон , ще мисля за децата на съседите ли ? Има си закони и те са всички .Това пробива се в работно време от къде го прочете , че ми е интересно ?
 
Аз лично с рязането на дърва проблем нямам и по-конкретно с шума. Реално, това се случва за има няма макс 2 часа, при интензивна работа. Цепенето също, ако не е комбинирано в рязането. Но ремонтите трудно го понасям това, особено когато идиота го прави от 4-5 години. Всеки път едно и също. Я ще е флекс, я ще е чукане, я ще е бургия, я ще е рязане на материали. И това са хора, които са големи разбирачи и всичко сами си правят или некви стипци, които биха дали 800 лева за телефон, а не биха отделили за 2ма човека да му го направят за 2-3 дни. И за това се получава така. С такива индивиди е трудно да се живее, най-малкото е че са евтини, а искат да изглеждат скъпи. Когато нямат, да правят си го сами. Но когато им видиш телефона, колата на изплащане и как сами се блъскат с години, ти става ясно, че това е един типичен консуматрски мозък, който е обречен.

И за това така се случва - просто в някои случаи не се бориш с шума, а с начина на мислене на даден закърнял мозък. Имам едни приятели, които винаги са в борчове, но това не им пречи да имат скъпа кола и телефон, един път имат към банката един пък към познати и приятели. Страхотни потребители, както се вика - любимците на капиталистическия свят. :) Но това е само опаковката, в тях са ремонт до ремонт, които сами си го правят, защото телефона ще го видят всички, ама неизмазаната баня - не.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Аз имах същия проблем с бабата която живее над мен - цепеше дърва направо в стаята си. Та казах и на жената че по този начин ми пада мазилката, не ми е толкова за шума, защото тука всички комшии сме купонджии и всеки си пуска висока музика, разбира се никога след 23:00 h, но тя цепи след обяд, никога сутринта. Жената се оказа разбрана и вече и ги докарват нацепени.

Според мен това си е жива набутвация дървата. Бившата ми приятелка се топлеха в апартамента на дърва и въглища, е ами аз като направя една сметка, то даже ти излиза по скъпо от тока. Все едно че си платил целия зимен ток предварително че даже и оставаш бакшиш отгоре. Не знам... но аз така го сметнах. Аз съм с климатик OSAKA клас "А" който максималната му мощност е 900 W т.е. няма 1 KW и това е макса му. Ами върши ми страхотна работа. Мисля да купувам още един, но мобилен климатик за да го местя. Дърва ползвам във вилата в Странджата, ама там никой не живее и ходим с мойта приятелка от дъжд на вятър за купона с авери и техните приятелки, за разпускане.

Аз например никога не бих се отоплявал с дърва в апартамент - целия ми килим ще стане в стърготини, а пък като върне обратен вятър печката започва ужасно да пуши и в стаята лисици да ловиш. Ще ми вмирише мебелите на пушек, нали помня как беше укаден апартамента на бившата ми приятелка - тавана им черен, уж буриите изолирани, всяко лято мазаха тавана и стените, защото всяка зима ставаха черни, чак тапицерията на фотьойли и дивани миришеше на въглища. Мерси такава икономия :mad: - да ми очерни всичко, да ми укади дрехи, тапицерии, пердета, мебели че и PC-та сървъри имам вкъщи, не бих допуснал да се напълнят със сажди. Не знам, според мен това е заблуда че спестяват пари с дървата, даже мисля че по скъпо ти излиза в сравнение ако се отопляваш с климатик, и мръсотията отделно... ужас. Дървата са за къща на село, ама не и за апартамент.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Аз съм от другата страна - този дето вдига шум.Купих си апартамент и му правих основен ремонт (като съм спазвал часовете които не трябва да се дупчи и реже - между 2 и 4 и след 10 .Обаче имаше нагли съседи дето идват да ми се оплакват , че много съм шумял с бормашината и кога съм щял да свърша.Еми когато съм готов тогава ще свърша.Който иска спокойствие и да няма съседи - да си е купил къща в крайна сметка ,като сме в блок ще се търпим.

Едно е ремонтни дейност в делничните дни, съвсем друго е това което описва момчето по горе.

Тва дива селяния, в града живеем а "буаме" дръва в мазата.

В квартала в който живях беше ужас, не стига че тия съседи мислеха че правят доро дело... изхвърляйки върху снега пепел..
Ами и вонеше на смрад даже и у дома.... разни Въглища и цепеници... тва не е Тец мамка му, а цивилизация!
Да не казвам и как някакъв запушен изход на комина, който е запушен с капак в моя апартамен прокапа.... цялата ми стена беше катранено черна.
Една вечер щяха да ме удушат от пушеци...

Тва нещо няма място в града !

Минат се неминат 2 дни и бам, нов ЗиЛ изсипва 2 каросерии дърва и не кога да е а отново Неделя...защото тогава почивали ратаите разбираш ли...
 
От: От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Според мен това си е жива набутвация дървата.
Така е, но хората нямат избор. Ще обясня защо. Най-евтино е отоплението на климатик, дори след като вдигнаха тока. Това обаче е дългосрочна инвестиция, а за да си вземеш хубав климатик, който да те топли и да докара максимална икономия са нужни около 1500 лв. Бедните хора, а те преобладават в България, не могат да си позволят подобен разход. Просто няма начин. Те обикновено са заборчлели до ушите и няма начин да отделят накуп подобна сума. Докато от дървата можеш да купиш един чувал за 5-10 лв. примерно и да се стоплиш като метнеш две цепеници в печката. Мръсно е, гадно е, пуши, но какво друго могат да направят? Те си знаят, че се набутват, но няма как. За да пазаруваш икономично и да пестиш трябва да имаш известни финансови възможности. Примерно, хубава пералня с висок клас на икономичност струва скъпо. Изплаща се с времето, но един беден човек не може да си вземе такава, затова купува от най-евтините, после се набутва с по-високи сметки за ток и вод и т.н. Омагьосан кръг.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Като има деца , бебета да са си купили къща.По закон е до 10 .Аз се прибирам също от работа нали се сещаш ? и като си дойда вместо да си направя нишата от гипсокартон , ще мисля за децата на съседите ли ? Има си закони и те са всички .Това пробива се в работно време от къде го прочете , че ми е интересно ?


Никъде не съм го прочел, не ми и трябва. На тебе нормално ли те се вижда някой да ти кърти до 10 ч.? Поведението ти е крайно селско, друго нямам какво да ти кажа. Нямал да мисли за децата на комшиите ... Щом говориш така, значи нямаш деца. Един ден като имаш ще разбереш какво се опитвам да ти кажа.

Междувпрочем то зависи и в кой район си си взел апартамент. Аз където живея никой никога не е вдигал шум след 6-7 ч. Да не говорим, че който прави ремонт или банкет уведомява съседите няколко дни преди това, особено тези с малките деца. Отделно и най големите ремонти не траят повече от няколко дни, защото всички си ги правят кампанийно с фирми, а не направи си сам. Както правиш ти, явно. Аз лично дадох една чанта пари повече само и само да не притеснявам съседите и да свърша максимално бързо. Отделно съм минал да се извиня на всеки един поотделено за създаденото неудобство. Ама това е въпрос на възпитание и култура, които ти явно нямаш щом ми говориш за закони и къщи.
 
И на мен ми идва малко в повече в някой блок да се отопляват на дърва. Мани селенията, но това е супер опасно, защото ако си на долните етажи може да прецакаш някой на горните. Да не говорим, че щом си решил да минеш уж тънко е дърва, то и самата печка не ти е върха на технологиите, което ще даде отражение и в последствие.

Аз никога не съм живял в блок, в който някой да се е отоплявал с дърва. Явно щях да си имам едно наум винаги и съседите щяха да гледат "оптимизатора на средства" с други очи. Все пак се е кретенско. За къща е повече от ОК, но за блок не е добра идея, ама грам.

За това се нарича цивилизация, защото се предполага да сме дръпнали....поне технологически де. Умствено, не мога да дам много гаранции за някои хора. Самата мисъл, че цепят дърва зад блока или варят буркани там нещо не ми говори за велико умствено израстване. Па отиди на село и си ги направи. В града си по дяволите, не ни връщай назад в еволюцията. :) Нищо против нали? Даже другия месец ще ходя да помагам на един приятел да си нацепи дървата, защото ми е и гот да го правя. А за правенето на буркани - ако имах време и не толкова работа, щях и да си отида някъде да направя лютеница, защото тази в магазините е някакво странно нишесте с много Е-та. Та, няма нищо по-хубаво от това, но в града правилата са други...на вилата други.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Тъкмо сега се връщам от подобен разговор. Да го еба, в неделя в 2.3 да пробиват с бормашина, е това не е човешко. И на всичкото отгоре ми твърдяха, че се почивало от 3 до 5? :cry:
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Тъкмо сега се връщам от подобен разговор. Да го еба, в неделя в 2.3 да пробиват с бормашина, е това не е човешко. И на всичкото отгоре ми твърдяха, че се почивало от 3 до 5? :cry:


Да си си купил къща, като не искаш да ти пробиват на главата:p
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Да, голям кеф ми е да цепя дърва на дръвника. За последно ми се случи на един излет в планината.

Но пред комунистическите панелки...докато минават с пълни чанти лелки... Някой с баварец и смокинг... Ужас ужас :Д
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Да си си купил къща, като не искаш да ти пробиват на главата:p

Не е така бе хора, как да си купи къща като едва сколасваме за сметки, което води до проблемите появяващи се с отопление на дърва дефакто.

И вярно е, топлината от огъня е най-добра, дава и чувство за комфорт и сплотява семейството...
Но просто трябва да се забрани със закон във Панелките... Създава комфорт и чувство за спести средства за едни и хиляди проблеми за други...хииииляди.

Не говорим за къщи и кооперации обитавани от няколко домакинства.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Не е така бе хора, как да си купи къща като едва сколасваме за сметки, което води до проблемите появяващи се с отопление на дърва дефакто.

И вярно е, топлината от огъня е най-добра, дава и чувство за комфорт и сплотява семейството...
Но просто трябва да се забрани със закон във Панелките... Създава комфорт и чувство за спести средства за едни и хиляди проблеми за други...хииииляди.

Не говорим за къщи и кооперации обитавани от няколко домакинства.

Иронизирам бе.

Аз не разбрах къде е тая масовост в отоплението на дърва - Софето?. Последните години във Варна не съм чувал, камоли да съм виждал някой да се отоплява на дърва. Може и да има из крайните квартали, ама едва ли е много разпространено.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Аз не разбрах къде е тая масовост в отоплението на дърва - Софето?. Последните години във Варна не съм чувал, камоли да съм виждал някой да се отоплява на дърва. Може и да има из крайните квартали, ама едва ли е много разпространено.

В големите градове има парно...в много други - няма :)
 
От: От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

В големите градове има парно...в много други - няма :)


Ти да не мислиш, че във Варна навсякъде има. Парното започна да излиза по скъпо от климатиците и много хора го спряха.
 
От: От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Така е, но хората нямат избор. Ще обясня защо. Най-евтино е отоплението на климатик, дори след като вдигнаха тока. Това обаче е дългосрочна инвестиция, а за да си вземеш хубав климатик, който да те топли и да докара максимална икономия са нужни около 1500 лв. Бедните хора, а те преобладават в България, не могат да си позволят подобен разход. Просто няма начин. Те обикновено са заборчлели до ушите и няма начин да отделят накуп подобна сума. Докато от дървата можеш да купиш един чувал за 5-10 лв. примерно и да се стоплиш като метнеш две цепеници в печката. Мръсно е, гадно е, пуши, но какво друго могат да направят? Те си знаят, че се набутват, но няма как. За да пазаруваш икономично и да пестиш трябва да имаш известни финансови възможности. Примерно, хубава пералня с висок клас на икономичност струва скъпо. Изплаща се с времето, но един беден човек не може да си вземе такава, затова купува от най-евтините, после се набутва с по-високи сметки за ток и вод и т.н. Омагьосан кръг.

Аз моя климатик OSAKA го купих за 1350 лв. и е клас "А" наистина е много икономичен, в стаята става като парник направо. Винаги е така - колкото е по скъп един климатик, толкова е по икономичен, и обратно - колкото е по евтин, толкова повече ток харчи, и става още по голяма набутвация. А човек когато инвестира в скъп икономичен уред, го прави само веднъж, и после спестява много повече разходи, като си избива и парите. Хладилника ми немски оригинален LIEBHER клас "А"++ купих го за 950 лв., намалил съм го на 1 най ниското положение, и замразява перфектно, икономичен и не разбираш кога работи понеже не издава шум, пералнята ми AEG за 1400 лв. клас "А"+++ също икономична, готварска печка Gorenije за 850 лв. клас "А"++, бойлер Ariston клас "А"+++ със ECO-функция която е предвидена да не си изключваш бойлера 24 / 7 и да имаш постоянно топла вода. Е разбира се всичко това си го купуваш веднъж, не купуваш всеки ден.

Разбирам че хората нямат пари, и се хвърлят на най евтините уреди, които консумират много ток, и после ти гърмят големи сметки. Сега за да пестиш от тока, трябва да инвестираш в скъп електроуред, който да е икономичен, иначе винаги ще бъдеш на минус. Старите печки, бойлери и хладилници наистина много ток горят от сегашните, но преди 20 години не се усещаше защото първо че тока беше много по евтин от сега, и второ електромерите бяха други. А сега хем скъп ток, и хем нови електромери който били много "точни" и показвали с по голяма "точност" от старите колко ток имаш.
 
От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!

Акция "запали Вартбург" е по-интересна от всичко- хем гърми и мириши
 

Горе