Блокиране на достъп за хора с адблокер

Странникът

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Бърни - като питаш, сайта печели много над 100 лв. на месец, и съм го направил точно така, както искам и който не му харесва си е негов проблем. Впрочем всичко това което казвате съм го споменал ясно, но май си нямате друга работа, та се бъркате в бизнеса на другите. Maverick - мерси, поправих грешката. Впрочем темата не е за мен, а за използването на адблокери.
 

alexinfoag

Active Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Темата е сложна и всяка страна си има доводите.

От една страна много сайтове взеха да прекаляват с рекламите и това е супер дразнещо. В крайна сметка потребителите търсят някаква стойност, а не водопад от промоционални предложения за неща, които дори не им трябват.

От друга - когато създаваш сайт, инвестираш време/средства в някакво съдържание и хората идват да ти го четат БЕЗ ПАРИ, все по някакъв начин трябва да получиш възвръщаемост. Потребителите просто свикнаха, че в интернет съдържанието е безплатно, а сега с адблокърите унищожават и другия възможен приходоизточник на сайтовете - рекламата. Накрая самите потребители ще изреват, защото ще се окаже, че няма от къде да намерят читава информация и ще останат само некачествените сайтчета.

Може би най-чистият вариант все пак е, ако не те кефят рекламите на един сайт, да спреш да го посещаваш.
 

Странникът

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

alexinfoag - прав си, този проблем има две страни. Но аз не мога да разбера защо си гоните посетителите на сайта? Поинтересувайте се те какво желаят и ако им го дадете - хората не само, че няма да избягат от сайта ви, но и ще останат и ще ви правят реклама и ще привлекат и други хора. И винаги има начин този трафик да се монетаризира. Използвайте директна реклама, която е много по-печеливша и от най-добрата рекламна мрежа.
 

alexinfoag

Active Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Аз не си гоня потребителите, просто смятам, че е по-честно, ако не искат да гледат рекламите на сайтовете ми - да не го посещават.
 

AMitrev

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

@alexinfoag след като сайта ти е публичен то да съдържанието му е безплатно за посетителите.
Хората не влизат в сайтовете да гледат/кликат реклами нали го осъзнавате това?

Директна или не реклмата винаги може да се блокира :).
 

alexinfoag

Active Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Да, чисто правно след като сайтът ми е публичен, съдържанието му е безплатно за посетителите.

Обаче от морална гледна точка е добре ако четеш нечие съдържание, да уважаваш труда на хората и да върнеш нещо в замяна. След като това няма да са пари, поне можеш да оставиш човека да си печели от рекламодателите. Не че някой го вълнува моралната гледна точка ...

Хората също не влизат и в магазина, за да си плащат, но в крайна сметка го правят, нали??? Егоистичният подход никога не е водил до нещо дългосрочно и устойчиво.
 

AMitrev

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Хората влизат в магазин за да купуват, така че няма място за сравнение.

Т'ва с морала направо ме уби. Добре, че доборовлците в разни начинания/проекти/етц. нямат такъв морал, че до къде ще го докараме.
 

jair

Active Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Абсолютно се самоубивате с подобни скриптове. Човека с адблок няма да си го спре заради кирливия ви сайт, информацията със сигурност я има другаде. Блъскате една камара усилия да докарате въпросния потребител до вашият сайт измежду стотиците други и му захлопвате вратата под носа. Някой от вас мисли ли, че този човек, ако е попаднал на вашия сайт да търси информация, после може от вашия сайт да я препрати на приятели или да я шерне във фейсбук, където статията да я видят и кликнат други негови приятели, от които не всички ще са с адблокове? Дали по този начин въпросния потребител не носи приходи на сайта ви, макар и индиректно? Един час отделял за публикация в сайта му и хората с адблокове не заслужавали да видят невероятното произведение създадено за този един час! ЦЯЛ ЧАС!!! И си мисли, че като изгони потребителя от сайта си, всъщност потребителя е тоя, който губи!!! Абе хора, навирили сте носовете яко и си мислите, че създавате кой знае какъв продукт. Слезте малко на земята и имайте трезва преценка за "творчеството" си.

Тези скриптове може да имат полза за Forbes, WSJ и медии от подобна величина. Там хората наистина имат стимул да спрат адблокер за да прочетат нещо ценно, което го няма другаде. Било то новина или анализ, която не е десета цедка и е отнела на автора повече от час. И при тях е съмнително. Никой няма да спре адблок заради поредния бездарен сайт с преразказани новини и жълто-кафяви заглавия.
 

Странникът

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

jair - недей така, рискуваш с подобни мнения, сега нищо чудно и теб да нападнат колко не разбираш, а те великите - знаят и могат всичко.
 

Rabin

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Търся блокер за блокер на хората с адблокер.
Насила хубост не става!
Пробвай с Биткойн дарения!
ТЪПИТЕ РЕКЛАМИ И СПАМЪРИТЕ ДА МРАТ В КОФИТЕ!!!
Туй е болестта на т.нар. цивилизация, наедно с толерастията!

p.s. Тия де настояват за лайк по Гейбук, преди да съм го прочел - директно получават българска дългосвиреща по мейла или формата за контакт!

п.с.2 - Google с какво пребиха Яху, Хотмейл, Алтависта, Бинг, и още знайни и незнайни дихатели... Изпревариха пионерите в нета, дето ся пионерите им дишат праха, от километри? Яху се разпродава на парче, и никой ги вече неще. Начело с перхидролената пача, дето настояваше програмистите и да идват навреме на работа, все едно, че им плаща на час като на курви, а не за работата дето вършат. Яху също щяха да водят борба с нормалните хора, баш като теб!

С какво дръпнаха Гугъл? С мисъл и изчистени страници. Вече са мултимилиардери, но все още спазват желязна дисциплина с рекламите си. Излизат в отделен раздел в пощата, и може да си го спреш ако искаш.
Искате с бизнес план от 90-те да оцелявате в следващия век!
Но спамърите да мрат в кофите!:evil:
 
Последно редактирано:

bultag

New Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Ето с това няма как да не се съглася. Реално, ако човекът има нужда от дадената информация и не може да я намери никъде другаде, той така или иначе ще си спред адблокера и пак ще влезе в сайта. Аз например, като обикновен върл фен на Адблокерите, го правя, когато реша, че информацията в дадения сайт си струва. Реално, на мен нищо не ми коства. А ако сайтът е разположил рекламите правилно така, че да не дразнят, сайтът директно влиза в списъка с Adblock Disabled.

Ако сайта е уникален и посетителя не може да намери другаде същата услуга или информация дали е безумие да поискаш да си спре адблокера?
Със сигурност има много различни мнения по въпроса, но реално рекламата е един от най-доходоносните ниши в онлайн бизнесите. Ако един уеб сайт е направен добре, рекламите са разположени добре и дразнят най-малко, а самия сайт е уникален и предлага достатъчно добра информация на потребителите си, смятам, че самите потребители не биха имали нищо против да изключат адблокерите си.
 

AseasRoa

Well-Known Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Да, но когато един сайт те посреща с нещо от рода на "Гледай ми рекламите или се разкарай, мръсна свиньо", това е по-дразнещо 5 реклами. Нещо ми подсказва, че ако така постоянно се дразним взаимно, то накрая нещата няма да се получат много добре.
 

rutera

Active Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Ей кенеф то блокъра е измислен с цел, такива като теб да не печелят. Вместо да поставяш ултиматум на посетителя ти бъди умник и го направи така че той да ти благодари за полезното инфо или др. и да не блокира дохода на сайта. Вместо това се занимавай с глупости и блокирай може да блокираш и целия peering.
 

Blinky

Owner
И аз като човек и то двете страни - собственик на сайт, диспейващ банери и потребител, обикалящ къде ли не, ще кажа, че това не е добра идея. Който иска си го слага и това си му е решението. Тъпо е да се ограничават хора с адблокери. Както и е тъпо да имаш де, но това е вече мнение от страна на собственик на сайт и човек, занимаващ се с онлайн бизнес. Като обикновен юзър може и по друг начин да погледна нещата. Но за сега това ми е позицията.

И тук във форума има адски много потребителя с адблокъри и това не ми пречи, но и не се чувствам супер щастлив от факта. НО тяхно си е решението. А и в крайна сметка ние не сме толкова силно зависими то рекламата като доходи. Само си представям какво им е на другите.

А това, че има някакви спамъри, задръстващи браузъра с реклами, някакви уникално тъпи попъпи и мега великите бекграуди, няма измъкване от тях. Под една или друга форма ще напомнят за себе си, само може да се ограничи. :) И това е. Ако е задоволително, хората слагат. Но нека да не се залъгваме, шитавите сайтове имат кофти натрапващи се реклами.
 

garnet

Well-Known Member
Ако някой иска да му дам моя hosts файл.
Забравя за всички реклами на всички браузери + муторент + скайп и тн.
 

lipcho

Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Личното ми мнение за потребителите ползващи ад блокери е, че са паразити. Не уважават труда на хората работещи по даден сайт, използват съдържанието и сървърните ресурси наравно с другите потребители. Със сигурност ще е по-добре без тях. Не напразно от "Форбс" спряха достъпа на подобни консуматори. Никога до сега не съм ползвал ад блокер, няма и да ползвам.
 

Andrew

Member
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Сайтовете, които редовно чета и посещавам съм изключил от блокера, но и тогава рекламите не ми пречат. Четейки темата се замислих, че определено има зависимост в това. Един стойностен сайт не би си позволил да отврати потребителите си до такава степен, че да търсят и инсталират плъгини. Хубаво е да спрете да мислите за тоя "трафик" като за неодушевен предмет и да си дадете сметка, че вие също сте част от него ;)
 

Blinky

Owner
Re: От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Сайтовете, които редовно чета и посещавам съм изключил от блокера, но и тогава рекламите не ми пречат. Четейки темата се замислих, че определено има зависимост в това. Един стойностен сайт не би си позволил да отврати потребителите си до такава степен, че да търсят и инсталират плъгини. Хубаво е да спрете да мислите за тоя "трафик" като за неодушевен предмет и да си дадете сметка, че вие също сте част от него ;)
Да, това е може би решение, с което всеки би се съгласил. Да си имаш white list със сайтове, прибавени в ад блокъра. А не всичко под ножа. Това, че се влиза в някакви безсмислени сайтове и браузъра краши от попъпи и някакви бранд бекграунди си е нормално. Аз лично не посещавам подобни сайтове, голям % от тях не съдържат полезно съдържание, да не кажа, че булшит. Иначе се случва от време на време някой голям авторитетен сайт да се изгаври с някакви такива формати, но това е в повечето случаие временно. А ако не е, кофти тръпка. :)
 

Горе