Блокиране на достъп за хора с адблокер

От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Бърни - като питаш, сайта печели много над 100 лв. на месец, и съм го направил точно така, както искам и който не му харесва си е негов проблем. Впрочем всичко това което казвате съм го споменал ясно, но май си нямате друга работа, та се бъркате в бизнеса на другите. Maverick - мерси, поправих грешката. Впрочем темата не е за мен, а за използването на адблокери.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Темата е сложна и всяка страна си има доводите.

От една страна много сайтове взеха да прекаляват с рекламите и това е супер дразнещо. В крайна сметка потребителите търсят някаква стойност, а не водопад от промоционални предложения за неща, които дори не им трябват.

От друга - когато създаваш сайт, инвестираш време/средства в някакво съдържание и хората идват да ти го четат БЕЗ ПАРИ, все по някакъв начин трябва да получиш възвръщаемост. Потребителите просто свикнаха, че в интернет съдържанието е безплатно, а сега с адблокърите унищожават и другия възможен приходоизточник на сайтовете - рекламата. Накрая самите потребители ще изреват, защото ще се окаже, че няма от къде да намерят читава информация и ще останат само некачествените сайтчета.

Може би най-чистият вариант все пак е, ако не те кефят рекламите на един сайт, да спреш да го посещаваш.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

alexinfoag - прав си, този проблем има две страни. Но аз не мога да разбера защо си гоните посетителите на сайта? Поинтересувайте се те какво желаят и ако им го дадете - хората не само, че няма да избягат от сайта ви, но и ще останат и ще ви правят реклама и ще привлекат и други хора. И винаги има начин този трафик да се монетаризира. Използвайте директна реклама, която е много по-печеливша и от най-добрата рекламна мрежа.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Аз не си гоня потребителите, просто смятам, че е по-честно, ако не искат да гледат рекламите на сайтовете ми - да не го посещават.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

@alexinfoag след като сайта ти е публичен то да съдържанието му е безплатно за посетителите.
Хората не влизат в сайтовете да гледат/кликат реклами нали го осъзнавате това?

Директна или не реклмата винаги може да се блокира :).
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Да, чисто правно след като сайтът ми е публичен, съдържанието му е безплатно за посетителите.

Обаче от морална гледна точка е добре ако четеш нечие съдържание, да уважаваш труда на хората и да върнеш нещо в замяна. След като това няма да са пари, поне можеш да оставиш човека да си печели от рекламодателите. Не че някой го вълнува моралната гледна точка ...

Хората също не влизат и в магазина, за да си плащат, но в крайна сметка го правят, нали??? Егоистичният подход никога не е водил до нещо дългосрочно и устойчиво.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Хората влизат в магазин за да купуват, така че няма място за сравнение.

Т'ва с морала направо ме уби. Добре, че доборовлците в разни начинания/проекти/етц. нямат такъв морал, че до къде ще го докараме.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Абсолютно се самоубивате с подобни скриптове. Човека с адблок няма да си го спре заради кирливия ви сайт, информацията със сигурност я има другаде. Блъскате една камара усилия да докарате въпросния потребител до вашият сайт измежду стотиците други и му захлопвате вратата под носа. Някой от вас мисли ли, че този човек, ако е попаднал на вашия сайт да търси информация, после може от вашия сайт да я препрати на приятели или да я шерне във фейсбук, където статията да я видят и кликнат други негови приятели, от които не всички ще са с адблокове? Дали по този начин въпросния потребител не носи приходи на сайта ви, макар и индиректно? Един час отделял за публикация в сайта му и хората с адблокове не заслужавали да видят невероятното произведение създадено за този един час! ЦЯЛ ЧАС!!! И си мисли, че като изгони потребителя от сайта си, всъщност потребителя е тоя, който губи!!! Абе хора, навирили сте носовете яко и си мислите, че създавате кой знае какъв продукт. Слезте малко на земята и имайте трезва преценка за "творчеството" си.

Тези скриптове може да имат полза за Forbes, WSJ и медии от подобна величина. Там хората наистина имат стимул да спрат адблокер за да прочетат нещо ценно, което го няма другаде. Било то новина или анализ, която не е десета цедка и е отнела на автора повече от час. И при тях е съмнително. Никой няма да спре адблок заради поредния бездарен сайт с преразказани новини и жълто-кафяви заглавия.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

jair - недей така, рискуваш с подобни мнения, сега нищо чудно и теб да нападнат колко не разбираш, а те великите - знаят и могат всичко.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Търся блокер за блокер на хората с адблокер.
Насила хубост не става!
Пробвай с Биткойн дарения!
ТЪПИТЕ РЕКЛАМИ И СПАМЪРИТЕ ДА МРАТ В КОФИТЕ!!!
Туй е болестта на т.нар. цивилизация, наедно с толерастията!

p.s. Тия де настояват за лайк по Гейбук, преди да съм го прочел - директно получават българска дългосвиреща по мейла или формата за контакт!

п.с.2 - Google с какво пребиха Яху, Хотмейл, Алтависта, Бинг, и още знайни и незнайни дихатели... Изпревариха пионерите в нета, дето ся пионерите им дишат праха, от километри? Яху се разпродава на парче, и никой ги вече неще. Начело с перхидролената пача, дето настояваше програмистите и да идват навреме на работа, все едно, че им плаща на час като на курви, а не за работата дето вършат. Яху също щяха да водят борба с нормалните хора, баш като теб!

С какво дръпнаха Гугъл? С мисъл и изчистени страници. Вече са мултимилиардери, но все още спазват желязна дисциплина с рекламите си. Излизат в отделен раздел в пощата, и може да си го спреш ако искаш.
Искате с бизнес план от 90-те да оцелявате в следващия век!
Но спамърите да мрат в кофите!:evil:
 
Последно редактирано:
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Ето с това няма как да не се съглася. Реално, ако човекът има нужда от дадената информация и не може да я намери никъде другаде, той така или иначе ще си спред адблокера и пак ще влезе в сайта. Аз например, като обикновен върл фен на Адблокерите, го правя, когато реша, че информацията в дадения сайт си струва. Реално, на мен нищо не ми коства. А ако сайтът е разположил рекламите правилно така, че да не дразнят, сайтът директно влиза в списъка с Adblock Disabled.

Ако сайта е уникален и посетителя не може да намери другаде същата услуга или информация дали е безумие да поискаш да си спре адблокера?

Със сигурност има много различни мнения по въпроса, но реално рекламата е един от най-доходоносните ниши в онлайн бизнесите. Ако един уеб сайт е направен добре, рекламите са разположени добре и дразнят най-малко, а самия сайт е уникален и предлага достатъчно добра информация на потребителите си, смятам, че самите потребители не биха имали нищо против да изключат адблокерите си.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Да, но когато един сайт те посреща с нещо от рода на "Гледай ми рекламите или се разкарай, мръсна свиньо", това е по-дразнещо 5 реклами. Нещо ми подсказва, че ако така постоянно се дразним взаимно, то накрая нещата няма да се получат много добре.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Ей кенеф то блокъра е измислен с цел, такива като теб да не печелят. Вместо да поставяш ултиматум на посетителя ти бъди умник и го направи така че той да ти благодари за полезното инфо или др. и да не блокира дохода на сайта. Вместо това се занимавай с глупости и блокирай може да блокираш и целия peering.
 
И аз като човек и то двете страни - собственик на сайт, диспейващ банери и потребител, обикалящ къде ли не, ще кажа, че това не е добра идея. Който иска си го слага и това си му е решението. Тъпо е да се ограничават хора с адблокери. Както и е тъпо да имаш де, но това е вече мнение от страна на собственик на сайт и човек, занимаващ се с онлайн бизнес. Като обикновен юзър може и по друг начин да погледна нещата. Но за сега това ми е позицията.

И тук във форума има адски много потребителя с адблокъри и това не ми пречи, но и не се чувствам супер щастлив от факта. НО тяхно си е решението. А и в крайна сметка ние не сме толкова силно зависими то рекламата като доходи. Само си представям какво им е на другите.

А това, че има някакви спамъри, задръстващи браузъра с реклами, някакви уникално тъпи попъпи и мега великите бекграуди, няма измъкване от тях. Под една или друга форма ще напомнят за себе си, само може да се ограничи. :) И това е. Ако е задоволително, хората слагат. Но нека да не се залъгваме, шитавите сайтове имат кофти натрапващи се реклами.
 
Ако някой иска да му дам моя hosts файл.
Забравя за всички реклами на всички браузери + муторент + скайп и тн.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Личното ми мнение за потребителите ползващи ад блокери е, че са паразити. Не уважават труда на хората работещи по даден сайт, използват съдържанието и сървърните ресурси наравно с другите потребители. Със сигурност ще е по-добре без тях. Не напразно от "Форбс" спряха достъпа на подобни консуматори. Никога до сега не съм ползвал ад блокер, няма и да ползвам.
 
От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Сайтовете, които редовно чета и посещавам съм изключил от блокера, но и тогава рекламите не ми пречат. Четейки темата се замислих, че определено има зависимост в това. Един стойностен сайт не би си позволил да отврати потребителите си до такава степен, че да търсят и инсталират плъгини. Хубаво е да спрете да мислите за тоя "трафик" като за неодушевен предмет и да си дадете сметка, че вие също сте част от него ;)
 
Re: От: Блокиране на достъп за хора с адблокер

Сайтовете, които редовно чета и посещавам съм изключил от блокера, но и тогава рекламите не ми пречат. Четейки темата се замислих, че определено има зависимост в това. Един стойностен сайт не би си позволил да отврати потребителите си до такава степен, че да търсят и инсталират плъгини. Хубаво е да спрете да мислите за тоя "трафик" като за неодушевен предмет и да си дадете сметка, че вие също сте част от него ;)

Да, това е може би решение, с което всеки би се съгласил. Да си имаш white list със сайтове, прибавени в ад блокъра. А не всичко под ножа. Това, че се влиза в някакви безсмислени сайтове и браузъра краши от попъпи и някакви бранд бекграунди си е нормално. Аз лично не посещавам подобни сайтове, голям % от тях не съдържат полезно съдържание, да не кажа, че булшит. Иначе се случва от време на време някой голям авторитетен сайт да се изгаври с някакви такива формати, но това е в повечето случаие временно. А ако не е, кофти тръпка. :)
 

Горе