Българска социална мрежа !?

Balkans

New Member
От няколко месеца аз и моя екип работим по Българска социална мрежа която ще стартира през 2020 г. Бихме се радвали да споделите Вашето мнение, предложения/функционалности.

Отворени сме и за въпроси =]

Поздрави,
Г.П
 
Локално ще е. А какво имаш предвид под “духа и навиците”? Засега не можем да предоставим демо
 
Тоя филм сме го гледали... Това означава да сте конкуренция на ФБ в България. Без милиони за реклама едва ли ще съберете критична маса
 
Последно редактирано:
Тоя филм сме го гледали... Това означава да сте конкуренция на ФБ в българия. Без милиони за реклама едва ли ще съберете критична маса
Имаше доста социални сайтове на бг територията, дори и големи медийни групи като инвестора си позволиха да влязат в тази надпревара, но проекта им не просъществува дълго. Мисля, че се казваше Пирон или нещо такова. Вярно, че беше повече букмарк сайт, но вече за цяла социална мрежа май не събраха смелост. Има начин ако е нещо доста тясно специализирано или фитва всички нужни на бг потребителя. И тук дори и не споменавам маркетинга и криейтива, които трябва да се излее, за да може да набере и след време измести фейса. Доста смело начинание е, но винаги има начин. За жалост ще е нужно и адски много рисърч и функционалности на база това да се внедрят. Не е шега работа. Нещо като да изместиш Google като сърч енджин за бг. ;)
 
За да се получи нещо такова със задоволителен резултат, проектът трябва да е подкрепен на държавно ниво. Китай ?

А, и колкото и талантлив да си, едва ли можеш да измислиш нещо по-добро от фб.
 
Важното е да могат да се логнат с фейсбук акаунта си :) Това е и причината повечето такива начинания да са обречени, даже гугъл не успяха с Google+ . Всички са във фейса, защото всички вече имат фейс и са там, вече е на телефоните им, на компютрите, навсякъде. Имат изградени навици покрай фейсбук, отварят го сутрин като станат, като отидат да серат и през всичкото останало време.

Вашата система трябва да предлага нещо толкова различно и уникално като услуга и експириънс, че някой да си направи труда да си направи акаунт и/или да започне да я ползва всеки ден. Аз лично не мога да се сетя за нещо толкова уникално, много други също се опитват да се сетят без резултат, дано на вас ви се получи :)

Доколкото знам на малко по-голям успех се радват сайтовете за запознанства, но фейсбук вече работят и в тази посока.
Изобщо сте избрали сферата с най-силна конкуренция.

Единственото, за което се сещам е по-голям енгейджмънт. Фейсбук филтрира сериозно фийда и показва много малка част от нечии постове на приятелите им, с цел да си плащаш ако искаш да стигне до повече хора. Ако потребителите получават повече внимание и нещата им се виждат от по-голям процент потребители (както беше инстаграм в началото преди да осерат и него), може и да привлечете аудитория.

При всички положения ви желая успех :)
 
На мен ми интересно що не се развива платформата CMS за това GNU sucial. Дали не има платиха за да спрат да работят)) Изглеждаха доста перспективни всеки можеше да си направи социална мрежа и да вкара хората от своя сегмент в нея. Но вече 5-6 години никой не развива проекта и няма ъпдейти...
 
@Blinky да нямаш предвид zip.bg - социална мрежа си беше, а не букмарк сайт... ама от тогава минаха към 12-13 години :D
 
От няколко месеца аз и моя екип работим по Българска социална мрежа която ще стартира през 2020 г. Бихме се радвали да споделите Вашето мнение, предложения/функционалности.

Отворени сме и за въпроси =]

Поздрави,
Г.П

Моето мнение е да си насочите енергията към нещо, което все пак има някаква перспектива :)
 
ФБ се ползва с три цели:

1. Да видиш нещо ново (новини, клипчета и т.н.)
2. Да зяпаш снимки на познати
3. Месинджър (т.е. скайп)
4. Да пишеш в групи в които членуваш (т.е. писане във форуми. Класическите залязоха защото фб форумите (т.е. групите) са на едно място с горните три неща за които се ползва ФБ. Т.е. с едно приложение/сайт вършиш голяма част от дейностите онлайн.

Според мен има потенциал само в първата точка. Да се направи сайт подобен на свежо.бг Тогава много хора ще спрат да посещават ФБ.

Втората точка се дублира с Инстаграм.
Третата точка със Вайбър.

Относно четвъртата - въпреки, че не съм фен на фейсбук, доста често ползвам групите. Причината е проста - има групи на всякаква тематика (т.е. не трябва да обикалям различни форуми) и във всички тях членуват много хора. Не трябва да посещаваш ФБ само заради групите, защото има и други полезни неща (останалите три точки - някой ползват част от тях, а други всички).

За мен е перспективен проект тип Свежо.нет и ако събере достатъчно голяма аудитория, то тя ще е с всестранни интереси т.е. ще могат да се добавят и групи/клубове по интереси които да заместят ФБ групите и класическите форуми.
 
edno23.eu това също по едно време беше интересен проект. Може и още да е, като гледам има свежи записи. Ама дизайна не им е мобилен. В такива соц мрежи има нещо интресно което забелязах, като понаберат малко критична маса се изгражда някакъв език на общуване - вътрешен сленг. Външен човек, като се регистрира се чувства чужд и не разбира какво точно се случва и защо другите си пишат все едно знаят някакъв таен код. Поне при мен беше така...
 
В такива соц мрежи
В какви?
Според мен това се дължи на факта, че те са се превърнали в частни (или винаги са били такива), затворени или ползвани от много малко хора - естествено всички се познават и когато дойде някой друг е нормално да се чувства чужд защото е сам (като нов).
Аз не съм го ползвал в пика на популярност, но знам че е бил доста популярен. За съжаление съвпада точно с навлизането на фб. Не че ако Фб беше навлязла 3-4 г. след това едно23 щеше да издържи. Освен всичко друго и концепциите им са различни.

На мен лично ми се иска едно23 да е популярен за да имА социална мрежа насочена към споделяне на мисли, а не на личен живот, сеира и шпионирането.
 
Ако мислите да вадите много пари от социалката надали. По-скоро ще бъде нападната от СЕО-та и тук таме някой потребител. Ако искате добро развитие, ще трябва да имате стабилен бюджет за реклама и маркетинг за да се установите, както например руските социалки, китайските и други на държавно ниво.
 
Ако мислите да вадите много пари от социалката надали. По-скоро ще бъде нападната от СЕО-та и тук таме някой потребител. Ако искате добро развитие, ще трябва да имате стабилен бюджет за реклама и маркетинг за да се установите, както например руските социалки, китайските и други на държавно ниво.
Защо събуди толкова стара тема? Очевидно намерението на автора е фалшиво. Тя 2020 вече почти свърши, а той нищо не е показал и едва ли ще покаже.
 
извинявам се беше късно, бях на тая вълна, излезе им при търсене. Въобще не видях датата, всъщност ми се е привидяло и ми се стори 2020. о.О Може би е хубаво да се заключват старите теми след годинката.
 
Според мен заключване е много лоша практика, защото винаги има причина да вдигнеш стара тема. По-скоро трябва преди писането на отговора да ти се появява предупреждение от вида: "Наистина ли искате да отговорите на тема неактивна повече от 3 месеца?". Подобен тип предупреждение тук има например, като ти съобщават за пуснати нови отговори по темата докато си писал ти отговора.
 
От няколко месеца аз и моя екип работим по Българска социална мрежа която ще стартира през 2020 г. Бихме се радвали да споделите Вашето мнение, предложения/функционалности.

Отворени сме и за въпроси =]

Поздрави,
Г.П
Дано в рамките на 25 дни 12 часа и почти 5 минути да видим за какво иде реч..
 

Горе