Бюджет 2026 - Повишаване на данък дивидент, вдигане на осигуровките и куп други "благини"

Защото в Англия всички са бели и нямат чат пат атентати. Нещо не ми се връзва. Но щом казваш. :)

Всички са мръднали в посока нагоре като стандарт като се преминали 3 години през стегнация. Нещо, което ние правим вече не знам колко пъти, аз лично, в моя живот, имам поне 3 такива, не мисля, че ще ме събори нещо.

А пък родителите ми, и техните, направо като те чуят за какво ревеш тук, ще тук се изсмеят в лицето и после изплюят. ;)
Понеже въпреки твърденията,че нищо не може те събори и незнам си колко си умен през цялото време не разбра - не рева за себе си. Винаги съм бил ок, рева за това каква държава ще оставим на децата си. Опоскана и подчинена каквато е в момента и се очертва да бъде още по опоскана. Или силна и независима.

Айде, нали си начетен стандарта се вдига спрямо усреднени статистики. Мой приятел работещ в голяма застрахователна компания като IT заплата 7-9 к месечно, жена му в по-добра компания, по-висок пост около 15 к това е в София ( и тук следва Тесли, почивки, хай-стандартс и т.н. булшитс ) Сега от другата страна имаме Враца мой друг приятел и съученик шлосер 12 часови смени 2500-3000 лв. Жена не помня каиво работи 1500-2000 лв. Това е на 100 км от София, ами на 200, ами на 300? Иначе да средно заплатите им са 15 к на семйство.....

Не става дума за кой какво е учил и как се уредил. Сметките на и единя и на другия са еднакви дори на този във Враца режийните са по-скъпи два до три пъти. Стандарта в София може да ви висок, но стандарта в България е нисък.

Принципно избягвам да участвам в такива теми, защото просто няма смисъл и е загуба на време и енергия. Но, провинцията е ад, хората мизерстват, обикалям доста места и работя на доста места с различни хора и имам поглед от дълбоката провинция, средната и София.

За жалост София е България, в провинцията мечтата на младите е да отидат в София или Пловдив, ако имат възможност разбира се, хората работят за минимална 840 лв заплата до 1300 лв максимум(като 100 лв са ваучери и реално 1200 лв), дори и днес спрямо цените. В провинцията ако не си една от двете избрани партии си мъртвец, за това доста и нормални хора стават общински съветници или помагачи към тези партии, всеки друг оцелява, всеки град, село си има феодал и той държи всичко, това е реалността в България, която е държава от третият свят, колко и да не искате да е така, тя поддържа доста от факторите за това да е такава държава.

Защо хората искат София, защото там виждат малко по-добър живот и повече възможности, докато в провинцията просто такива липсват или е мизерстване, всяка стотинка която е влязла от Европа в България не е стигнала до обикновеният човек, ако изключим площадки и тук там нещо за училище, което пак е на схема и не е изпълнено качествено, Европа знае това и се прави, че ни вярва, утре казва вие сте направили това и това, може да изпълните това и не можеш да кажеш нищо, защото си лъгал и крал. Не виждам, добро бъдеще за България и може би никога не е имало такова, историята на България говори доста, явно тук винаги е било така.

Поздрави.

Понеже въпреки твърденията,че нищо не може те събори и незнам си колко си умен през цялото време не разбра - не рева за себе си. Винаги съм бил ок, рева за това каква държава ще оставим на децата си. Опоскана и подчинена каквато е в момента и се очертва да бъде още по опоскана. Или силна и независима.

Айде, нали си начетен стандарта се вдига спрямо усреднени статистики. Мой приятел работещ в голяма застрахователна компания като IT заплата 7-9 к месечно, жена му в по-добра компания, по-висок пост около 15 к това е в София ( и тук следва Тесли, почивки, хай-стандартс и т.н. булшитс ) Сега от другата страна имаме Враца мой друг приятел и съученик шлосер 12 часови смени 2500-3000 лв. Жена не помня каиво работи 1500-2000 лв. Това е на 100 км от София, ами на 200, ами на 300? Иначе да средно заплатите им са 15 к на семйство.....

Не става дума за кой какво е учил и как се уредил. Сметките на и единя и на другия са еднакви дори на този във Враца режийните са по-скъпи два до три пъти. Стандарта в София може да ви висок, но стандарта в България е нисък.
Това, което пишеш е така. Но, има голямо НО. Какво точно пречи на хора от Видин да работят софийски заплати, или да пътуват или дистанционно. Не ми казвай, че в Германия не хващат пътищата по час-два, за да отидат с кола на работа. И защо, защото живеят на място, на което не дават тези пари, но е спокойно и уредено.

Съгласен съм, че положението в някои градове в трагично. Разбира се тези хора имат опция да се преместят или да работят в най-близкия голям град, където заплащане е по-добро. Имаш Варна, Бургас, Пловдив, Русе.

За всеки ще е различно, факт. Някой ще работи на две места, други ще сменят работата, трети ще скатават приходи пред държавата и така, но всеки ще си намери начина мисля.

Това, което пишеш е така. Но, има голямо НО. Какво точно пречи на хора от Видин да работят софийски заплати, или да пътуват или дистанционно. Не ми казвай, че в Германия не хващат пътищата по час-два, за да отидат с кола на работа. И защо, защото живеят на място, на което не дават тези пари, но е спокойно и уредено.

Съгласен съм, че положението в някои градове в трагично. Разбира се тези хора имат опция да се преместят или да работят в най-близкия голям град, където заплащане е по-добро. Имаш Варна, Бургас, Пловдив, Русе.

За всеки ще е различно, факт. Някой ще работи на две места, други ще сменят работата, трети ще скатават приходи пред държавата и така, но всеки ще си намери начина мисля.
Пътуват яко насам натам и Германия и в Англия, да. На мен това ми беше голяма драма в началото 30 мин път до работа с кола и 30 мин обратно всеки ден... Родих се като си намерих работа в града дето живея. Иначе българиан винаги е бил свързан с мястот където е отрасъл и живее. Собствено жилище, познава всички и местните курви и местните пияници :) Много хора пътуват. Влаковете посока София сутрин в 5 гърмят от народ Мездра - София. От Своге се катерят най-много. Но в северозапада опцията е само София няма как 400 000 да си намерят работа там.

Горе