Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Въх като си погледна поста съм като някой антиваксър.
Спокойно, не си. Продължаваш да си изглеждаш като супер тежък случай на хипохондрия. :)
 
Спокойно, не си. Продължаваш да си изглеждаш като супер тежък случай на хипохондрия. :)
Това вече е интерес по темата. Или викаш да отида да се боцна без да знам с какво или пък да не се боцна без да знам защо, а просто ей така защото било модерно да си антиваксър или ще ни чипират ?
Хипохондрията не беше ли страх от болести ? Аз страх от болести нямам.
Може да имам страх за някой страх за някой неща, но те са основателен страх по медицински причини. Тоест има причина да се страхувам, а не неоснователен страх.
Давам пример отивам на лекар и ми казват - да възможно е да имате проблем със сърцето има някой изследвания, които не са много добре. Ще наблюдаваме и ще видим. Тогава дали страхът ми е хипохондрия ?
Или един човек отива на лекар и лекаря му казва - няма ти нищо, но той казва - нее, има ми. Това е хипохондрия.
Относно ваксините ми стана интересна темата, а и наистина, ако ще си слагам нещо искам да имам малко повече информация или ако реша да не се - това да е заради някакъв смислен аргумент, а не ще ни чипират или щото съм антиваксър или както казват повечето - не вярвам. Не вярваш на кого, на коя компания, на кой производител ? Еми ако ти кажа, че не им вярваш, а пиеш техните лекарства всеки ден ?
 
Тая работа с вакцините в перспектива, нищо няма да стане. Имам чувството, че още късна есен ще започнат да веят друг флаг. Как го виждате цялото население на земята да се ваксинира минимум 3 пъти в годината и то само срещу ковид, а другите..има поне още 30 щама, които се използват активно в различни ваксини.. Как я мислите изведнъж цялото човечество да започне да се ваксинира перманентно срещу всякакви вируси?
Разбра се, че чрез ваксинация е невъзможно да се постигне колективен/световен имунитет. То беше ясно, че това са глупости. Винаги ще излизат нови модификации, нови щамове, секви гадории. Тия антитела били временни, ония пък не били точно антитела.. глупости.
В момента само се храни индустрията и то с невиждани до сега милиарди за отрасъла.
Решението е лекарство, ефективно, което да потушава симптомите, да подтиска действието на вируса. Другото си го знаем, било е и винаги ще бъде - естествен имунитет.

Как така изведнъж решиха да ни обучават така имунната защита..и това за цялото човечество...хайде бе, аз съм расъл у саксия :) утре ще поискат и днк-то да ни модифицират, разбира се в ползУ благото ни...
 
Спокойно, не си. Продължаваш да си изглеждаш като супер тежък случай на хипохондрия. :)
Не е точно така в неговия случай. Има си все още остатъчна инфекция, има си и последици от бактериална такава. Това не е хипохондрия. Писахме си, знам положението. Не всичко, което изглежда така, е всъщност точно така ;)
 
Видях ти двата смешни линка, които трябваше да са аргумент за нещо, а реално са едно нищо.
Ти какво, критикуваш ме за дето не съм прочел две статии от MSM медии ли? Нито съм видял какво пише в моите два линка, нито в твоя линк. За мен всичко що пишат по тия масмедии е пропаганда така или иначе. Захапал си ги тия ваксини като разярен булдог, без да разбираш че тия 97-98% дето ги пишат най-вероятно са числата, които искаме да виждаме и най-вероятно не отговарят на истината. Ако можеш да ги докажеш - докажи ги. Влез в болницата, попитай всеки с Ковид диагноза дали е бил боцкан, снимай го на видео и го пусни тук. Ако не можеш да направиш това, не знам за какво говорим.
 
Не е точно така в неговия случай. Има си все още остатъчна инфекция, има си и последици от бактериална такава. Това не е хипохондрия. Писахме си, знам положението. Не всичко, което изглежда така, е всъщност точно така ;)
Друго имам предвид. Момчето, при цялото ми уважение, си е наблъскало главицата с толкова медицинска терминология, колкото истински лекар не използва в един разговор с пациент. Убедена съм, че има усложнения и не си ги измисля, но не съм сигурна, че не си ги причинява, фокусирайки се толкова върху здравето си.

С повече социални контакти и физическа активност, проблемът ще спре да го вълнува толкова сериозно и ще се почувства в пъти по-добре.

Колкото до решението - @enterpreneur7, нямаш верен ход, докато си толкова уплашен. И двете позиции искат смелост, каквато не виждаме да проявяваш. Никой не може да ти гарантира нищо на 100%, а ти искаш точно това.

Истинските вирусолози и инфекционисти ти казват, че на боледувалите ваксина не е нужна. Сам усещаш смрадта, която се носи от цирка с ваксините. Помисли си преди да свалиш гащите, за да ти боцнат ръката. ;)
 
5-то поколение софиянец. Отбележи си го в селския протокол, комплексарче такова.
Каква мизерия те гони бе, супер си е всичко.
Още три ракии и ще стане 9-то ...
 
Лицевата парализа се случва заради едни нерви, които преминават през тунелче, което е част от мозъка и се намира някъде отзад под ухото. Има такова от ляво и от дясно.
1628602215118.png

Тунелчето е от кост с определена дебелина, но когато нервите се възпалят и се издуят, те са притиснати и се случват проблемите. Не го обяснявам много медицински, но горе-доли е това.

При някои има главоболия и лицето се оправя за месеци, при други е по-леко. Според мен всичко зависи от първоначалния удар. Както казах, аз имах такова преди години, но при мен беше по-леко, без главоболия, и мина за около 2 седмици. Неприятно е, все пак лицето се изкривява, но по принцип е безопасно и най-неприятното от всичко е невъзможността да се затваря окото.

Причината на мен да ми се случи... появи се от нищото. Отдадох го на това че бях навън с мокра тениска, може и да съм спал с мокра коса, но такива неща съм правил и преди и ги правя все още. Общо взето гръм от ясно небе. Затова казах че е нормално на човек да му се случват странни неща с тялото и не за всичко е виновна короната.

Има влогове в YouTube където хора с Bell's Palsy показват как преминава при тях.
 
Мне, няма да стане, поне не и у нас. Както вчера ни "открехнаха" - плащаш си на лелята и тя ти попълва паспортчето, изливайки химикала в мивката преди това. Аз лично бих се възползвала ако се стигне чак до там.
Пратете линк нещо, или е тук в темата, че не съм видял?

И мен ме интересува, че трябва да се пътува, има ли човешки фактор винаги може да се пробие системата, но все пак важно е каква посока се задава в глобален мащаб. Мернах днес из фб клип от Париж как полицаите ги проверяват по кафетата дали са със сертификат...
 
Този вирус сега ппц не заразява хора, но му е сложен част от вируса от предходните години т.е модификация. Този протеин за който ви говоря отключва човешките клетки за вируса.
Свърза се с рецептор, който случайно има роля да намяла възпалителните процеси в човешките органи и тъкани и опасността от образуване на съсиреци като инхибира друг протеин, който пък има роля във възпалителните процеси и съсирването на кръвта.
Според учените този протеин не само свързва с рецептора, но и го разрушава, а този рецепир има роля в намаляване на възпаленията и съсиреците.
А симптомите на болеста като загуба на вкус и мирис показват токсичност в нервите
Парализа, иглички, загбуа на паметта след ваксина - също показват поразяване на нерви, а РНК вакс не съдържат вирус, а информацяи за производството на този протеин.
Освен другите съставки и това, че се инжектира директно в кръвта и достигат клетки до които вируса когато зарази човек естествено не досрига. (преразказано от друг форум)

Тоест разбирам, че този протеин прави проблемите и че без значение дали ще се заразиш или от ваксина той влиза в теб и уврежда нервите, обаче според написаното по-горе когато не е естествено заразяване достига до клекти, който при обикновено заразяване не стига.
От личното си наблюдение знам хора след ваксина да имат иглички, изтръпване и никой до сега с сериозно заболяване, а след Ковид знам за неврологични увреждания като синдром на Гилен Баре и др. Тоест това което съм виждал е обратното, но аз не мога да направя точно проучване, защото съм говорил с 10 човека общо, а не 1 000 000. Но казаното по-горе за мен ми се вижда логично, че чак ме отказа (не че бях много ентусиазиран де..)
Направо не ми се почва по същество. Изморен съм днес. Темата е многопластова. За мен по-важното е, че хората трябва да се поддържат особено сега, но масово е обратното. Дори и сред най-близките се обзалагам че са се увеличили раздорите и разправиите. И тука гледай в един форум какво става. То колкото си по-добронамерен сякаш се озлобяват повече. А тъпи, тъпи селски тарикати...
Човек започва да се чувства две-три стъпала в евоцията отгоре им. Но това не е хубаво.

Масово логиката е отстъпила място на антилогиката.
Не виждам как ще станат нещата ако достатъчно хора не се напънат малко повечко.
 
И десето да съм, това, че си селянче си остава неоспорим факт.
Ако ще и 12-то да си, неоспорим факт е че можеш да извадиш селтака от село, но няма шанс да извадиш селото от селтака. По принцип "софиянци N-то поколение" винаги се подвизават в някой коптор като люлин или обеля и гледат надменно околните :D
 
Ако ще и 12-то да си, неоспорим факт е че можеш да извадиш селтака от село, но няма шанс да извадиш селото от селтака. По принцип "софиянци N-то поколение" винаги се подвизават в някой коптор като люлин или обеля и гледат надменно околните :D
Люлин, Обеля и Младост, та дори и Надежда, отдавна не са копторите, които бяха. Не знам до колко ти е пресен опита или дали визираш нещо конкретно, което не си споменал.
Не знам и кое смяташ за не-коптор, ама Лозенец няма една нормална улица, модерният Малинова Долина от скоро най-сетне има и втора асфалтирана такава.

Пп. В София хубаво място за живеене няма от много отдавна, но то е и въпрос на гредна точка.
 
Последно редактирано:
Ако ще и 12-то да си, неоспорим факт е че можеш да извадиш селтака от село, но няма шанс да извадиш селото от селтака. По принцип "софиянци N-то поколение" винаги се подвизават в някой коптор като люлин или обеля и гледат надменно околните :D
Аз пък съм в центъра и не гледам никого надменно. Но мен така ме гледат подобно екземпляри като теб.
 
Няма какво да се лъжеме, София е кочина, уъркинг плейс фор уъркинг пипончовци... Всеки софианец си мечтае да не живее в София ;) Всичко друго са пози и кълчотения :)
 
Няма какво да се лъжеме, София е кочина, уъркинг плейс фор уъркинг пипончовци... Всеки софианец си мечтае да не живее в София ;) Всичко друго са пози и кълчотения :)
Глупости, аз си мечтая да си живея точно тук. И си живея с кеф. Имам си планина на 20 мин от вратата си, басейн с минерална вода на 35 минути, яки барове, клубове и кръчмета. Огромно разнообразие. Ама вие си вярвайте и говорете глупости.
 
Тоест нищо нямаш :) Защото: Имаш си планина, ама само я гледаш, ако тръгнеш към нея, първо трябва да прегазиш 1000 лайна, да седиш 6 часа в задръстване, да издишаш целата гня от прахоляка, който странно защо само тук в София се разнася и го има в тонове. После като се качиш след 3 дена, там те чакат още 200говня на всяка полянка, мътрво пияни наркомани на всяка втора и дърти пендели на всяка трета.
Имаш си басейн, ама в него имаш 20 негъра, 30 арабина, 20 пендела и поне 110% от тях вече са се изпикали вътре... :p
Имаш барове, клубове и кръчми ОГРОМНО разнообразие, което си позволяваш веднъж в седмицата, когато се разкатаваш по цялата поста, изливайки цялата се насъбрала гня от работната седмицата.. придобиваш празен джоб за водка менте и в най-добрия случай букет от венеруги..
СТРАШНО ТИ Е РАЗНООБРАЗИЕТО СТРААААШНО :)
А по скоро - това можеш да си позволиш, ако питаш мен.. ;) явно още ти е слаб статуса в партийката :D
 
Променихте фокуса на темата, пичове. Няма да помогнете на домакина да вземе адекватно решение.

В интерес на истината, и аз им се чудя, но много хора харесват София. Няма лошо. Всеки си има вътрешно отношение към нещата. Моето към София винаги е било ужасно. Живяла съм и съм работила там. Не се чувствах комфортно.
Проблемът не е в инфраструктурата, а в нас хората. И в София, и по морето хората са студени и груби. При нас на село е по-топличко. Поздравяваме се, обменяме по две-три приказки, а дори нямаме театри, музеи и концертни зали. Да се чудиш отде таз култура? :)
 
Пратете линк нещо, или е тук в темата, че не съм видял?

И мен ме интересува, че трябва да се пътува, има ли човешки фактор винаги може да се пробие системата, но все пак важно е каква посока се задава в глобален мащаб. Мернах днес из фб клип от Париж как полицаите ги проверяват по кафетата дали са със сертификат...
Тук в темата е. От вчера е, потърси. Мисля, че беше споменато от partytime. :)
 
Тоест нищо нямаш :) Защото: Имаш си планина, ама само я гледаш, ако тръгнеш към нея, първо трябва да прегазиш 1000 лайна, да седиш 6 часа в задръстване, да издишаш целата гня от прахоляка, който странно защо само тук в София се разнася и го има в тонове. После като се качиш след 3 дена, там те чакат още 200говня на всяка полянка, мътрво пияни наркомани на всяка втора и дърти пендели на всяка трета.
Имаш си басейн, ама в него имаш 20 негъра, 30 арабина, 20 пендела и поне 110% от тях вече са се изпикали вътре... :p
Имаш барове, клубове и кръчми ОГРОМНО разнообразие, което си позволяваш веднъж в седмицата, когато се разкатаваш по цялата поста, изливайки цялата се насъбрала гня от работната седмицата.. придобиваш празен джоб за водка менте и в най-добрия случай букет от венеруги..
СТРАШНО ТИ Е РАЗНООБРАЗИЕТО СТРААААШНО :)
А по скоро - това можеш да си позволиш, ако питаш мен.. ;) явно още ти е слаб статуса в партийката :D
Леле, ти от друга планета ли си? Смеем ти се 10 човека на мнението и всички заключиха, че или си луд, или тъп, а може би комплексиран. Избври си сам, хахахахахаха
 

Горе