Видеоклипове на продукти и линк към сайта от YT?

webstil

Well-Known Member
Започнах една нова инициатива да правя видеоклипове на продуктите, макар че фотоапарата ми не е хипер моделен и добър, но все пак се получава не лошо нещо. След това клиповете се качват от страницата на сайта в Г+ в YouTube и там в описанието се слага линк към продукта в сайта. Как мислите, ще ми помогне ли това за класирането, вярно е че от YT има милиони изходящи линкове, но все пак? Във всеки случай няма да навреди, нали?:)
 
От: Видеоклипове на продукти и линк към сайта от YT?

Имаме 3 канала в тубата.
Честно казано от към класиране не съм забелязал да полагат тия линкове /но фалоу са/ но пък ни носят добър трафик, единия от каналите има над 350К гледания, което е по-важното поне за нас. Иначе чисто за класиране, едва ли ще помогне но ако ще бориш нишата която си мисля, че ще бориш, смисъл има голям от това да имаш канал. ;)
 
От: Видеоклипове на продукти и линк към сайта от YT?

Посещения не знам колко ще има, че кой ли търси нашите продукти в YT? :D
Ти да не ги пишеш заглавията на продуктите на английски? Аз на БГ ги пиша, иначе верно на ЕН ще си има доста посетители, но какво да ги правя като дайдат в сайта, той си е на БГ, няма как да поръчат и съответно да им го доставя.
Но мисля, че е полезно да има каналче с видеа, най-малкото изглежда престижно, а и реклама на бранда, името на сайта. Като друг плюс отчитам, че веднага като кача клипче автоматично го пуска в G+.
 
От: Видеоклипове на продукти и линк към сайта от YT?

Не само на БГ си ги пиша и да ти кажа има си посещения от там и то редовно и ежедневно ;)
 
От: Видеоклипове на продукти и линк към сайта от YT?

webstil, добре правиш като снимаш и качваш клипове в собствен канал. Няма как от едно видео с линк в описанието да видиш някакви драстични разамествания в serp-a, но това със сигурност по никакъв начин не ти вреди, напротив.

Помисли и за линкбилдинг на видеата, така ще увеличиш още повече трафика. YT видеата доста по-лесно се ранкват по ред причини, няма да ги изброявам, а също така носят на обемно изсипване на линкове.
 
От: Видеоклипове на продукти и линк към сайта от YT?

Според мен е добре видеото казва повече от текста, само дето си мисля дали за БГ не е по добре да се поддържа и канал в вб7.
Иначе мисля че има модул за опенкарт който позволява да смениш снимката на продукта с видео от тубата.
 

Горе