Внос от Китай (Курсов проект)

Здравейте съфорумници,
Студент съм последен курс и по един предмет имам задачата да опиша надлежно какви документи и нормативни актове са ми необходими за внос на стоки от Китай. Трябва да внасям ховърборди. Реших да се доставят чрез морски транспорт ака контейнер. Ще правим склад на едро така,че ще напълним един 22'' контейнер.
Бих желал някой, който се е сблъсквал или има познания по темата да сподели своя ценен опит. За тези, които са от Варна имат 1 бира от мен :))

PS: Прикачвам и снимка на точното задание:
PS 2: Аз ще си опиша процеса по създаването на фирмата!
9225290w.jpg
 
Амммм ховърбордите са забранени както за износ от Китай, така и за внос в Америка и в Европа :) Кажи го на глупавия даскал които ти е дал заданието!
 
Амммм ховърбордите са забранени както за износ от Китай, така и за внос в Америка и в Европа :) Кажи го на глупавия даскал които ти е дал заданието!

Каква е причината?
 
Това беше заради гърмящите батерии, но мисля че вече има модели 2.0 дето са ок, и пак разрешени.

Интересно домашно; включи и варианта през бившите южни съветски републики, аз получих няколко поръчки пратени от там.
 
А, забранени били. Аз ги гледам парковете тук пълни с такива машинарийки. Аз съм на мнение, че това трябва да се продава с чаршаф с две дупки за очите, да се носиш като духче. Направо е перфектния Хеуин костюм. :) Едно приятелче искаше да внася от Америка ховърбордове, като си беше намерил дори и дропшипър, но цената за Европа му стъпваше малко височка.

Заданието е нещо странно. Хем внос, хем имаш машини. В смисъл сървъри, на които оперира магазина и прилежащите към бизнес процеса софтуери ли? Да речем, че е за тук вноса....имаш регистрация на фирма, която ще или ще е по ДДС или не. В зависимост от оборотите. Ако ще имаш взаимоотношения с фирми от европейския съюз - по ДДС. Имаш договори с производителя и съответно онлайн агримънти, които договаряш отношенията ви като: начин на плащане, начин на доставка, срок на доставка, политика за повредена пратка, гаранционен период, брандинг политики (с твоя марка или с тяхна ще идват - търговец, не продукта), ползвани и забранени методи за маркетинг - някои не толерираш спам изпълнения и имат много стриктни забрани и глоби за това (уронват бранда на производителя).

Договорите с клиенти - ако е през онлайн магазин на дребно - то имаш на сайта общи условя, както и съгласие - нещо като подписване на виртуално споразумение какви права имаш ти и клиента при поръчката. При продажби на едро, а именно ти си официален или ексклузивен представител на бранда тук - договор с оналйан или офлайн доставчиците. Прави се предимно с цел защита и пак изясняване на взаимоотношения, права и задължения.

Заданието ми е малко в обсега на юридическите практики, тъй като възложеният ти бизнес модел лесно може да се опише. Вече документално с малко ровене насам натам в нега (дори и на ЕН) може да се намерят. Структурираш си ги и си ти. Мисля, че няма кой знае колко.

П.П: Преместих темата в подходящия раздел. ;)
 
следя темата, като завършиш курсовата приложи я тук ще бъде полезна статия за много предприемачи които тепърва искат да внасят стока
 
следя темата, като завършиш курсовата приложи я тук ще бъде полезна статия за много предприемачи които тепърва искат да внасят стока
Да, наистина ще е доста полезна информацията. :) Аз с каквото мога ще помагам също.
 

Горе