Време е за събуждане и продажби!!!

Blinky

Owner
Здравейте всичко....искам да напиша няколко изречения, за да изразя вътрешното си състояние. Защото ако не го направя ще се чувствам, че нещо не е свършено нещо. ;)

Така нега започна с един цитат от Филип Котлър, който сподели на хората дошли на семинарамо в НДК. А той бе следния: "В период на криза повечето строят стени и вдигат диги, а малцина правят вятърни мелници"

Не мисля, че трябва да обяснявам какво е имал предви в бизнес контекста на това. Не бъдете от повечето хора, просто правете шибани мелници...и след време ще разберете, че всяка една трудна крачка предприета от Вас си е струвала и ще се възвърне многократно. ГАРАНЦИЯ!!! Нали това е целта тук.

ХОРА, СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПРОДАВАТЕ АКТИВНО! НЕ БЪДЕТЕ ПАСИВНИ!

Пасивните обикновено си стискат боровото вазелинче и чакат някой да ги ...нали? И за да не говоря празни приказки ще дам няколко примера:

Пример # 1: В този форум 2-ма започнаха заедно да работят с афилиейт програмите от тук дадените, като след разработване на сайтовете те си разделиха работа. След 5-тия месец те започнаха да си слагат таргети, като винаги имаха 2 за всеки месец - един, който да ударят и другия, който да гонят с пълна сила (като план максимум). Не след дълго и двамата нямат нужда от работата, на която ходеха.

Сърцераздирателно??? ФАКТ!!!

Пример # 2: Една жена / момиче от форма, която попита няколко въпроса на лично преди време и след по-малко от месец тя имаше сайт, който изглеждаше по-добре от продуктовия на самата афилиейт програма (пак от форума). Докато ми пиша за сайта си, ми каза, че в момента 1 и прави контен, а друг и набира линкове. Обеща ми на ми пише при първа продажба...очаквам я!

Не е истина ли? ФАКТ Ако искайте вярвайте, и не съм даже споменал, че тя има нормална работа и го прави това, за да подсигури по-добър живот за нея и близките й.

Всеки сам да си прави изводите. :shock:

След тези примери, някой като ми каже, че го мързи или нямал време ми идва да се разплача за него, ама не от смях, а от това, че какъвто си в професионален план, така е обикновенно и в личен. Както се вика: тази работа е като онази - като ти се прави секс, измисляш начини да ти се случи. Щото най-лесно е да си намериш причини защо не ти се получава. Ама във втория случай си бастун ;)

Често чувам: КРИЗА Е! ДА, КРИЗА Е. Е И?

Ако се настройваш негативно всеки път, няма пак да ти се получи.

Не идват продажби??? Ще дойдат, няма логика да работиш и да не се случват...или се сменя тактиката или не си давате достатъчно форс. Щото е по-лесно да отидеш и да напълниш главата на някоя силиконена заспа колко била готина, как си номер 1, как другите са ЗЛЕ. Да, това е често явление, в случай, че някой има някакви съмнения. Ама смешкото е той, защото тя ще седне до него да му слуша глупостите и после ще седне до някой с креативно виждане и бизнес логика и познайте (ако е горе долу с интелектуално ниво между синеока хлебарка и едромъд прилеп) кой ще избере. Точно така...селендурчето отпада. Ако е не....бегайте далече!

Време да се правят пари, хора! Не Се Отпускайте Сега!

Успехи.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

тамън те търсех да ти кажа, че съм първата си продажба на българския пазар :) така, че не мислете за кризата, това е фейк измислен за сриване на пазара от някои, който има интерес да има фалити:)
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

хубави думи. Помагат да се съвземеш след дългия ден бачкане и боляща глава.

Успехи и от мен. Никога не се отказван преди да си стигнал до целта.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Според мен цялото съдържание на текста има за цел да наблегне на един единствен израз: "Не Се Отпускайте Сега!"
Може би расте разочарованието от програмите и текста е написан с цел да стимулира.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Blinky е цар на сейлс текстовете просто :) нормално може да се смята за професионална деформация вече :)

иначе всичко е от времето , т. е сезона а не от прословутата криза според мен
 
Последно редактирано:
От: Време е за събуждане и продажби!!!

При мен криза няма и продажбите растат. Не говоря за препродажба на чужди продукти, а за директна реклама :) . Фирмите пробват всякакви отчаяни ходове за да привлекат клиенти и един от тези ходове е изгодната реклама в Интернет. Не мога да се оплача!
 
Време е за събуждане и продажби!!! Sales Time!!!

тамън те търсех да ти кажа, че съм първата си продажба на българския пазар :) така, че не мислете за кризата, това е фейк измислен за сриване на пазара от някои, който има интерес да има фалити:)
Честито, бате. Само така. Точно след това ми трябваше един тестимониус, кей стъди, че не говоря празни приказки. Надявам се да продължат, както и се надявам да продължавате с начинанията си изцяло положително настроени. Защото са си сдух не е опция. ;)

Blinky е цар на сейлс текстовете просто :) нормално може да се смята за професионална деформация вече :)

иначе всичко е от времето , т. е сезона а не от прословутата криза според мен

Мерси много за думите. И това, което каза е много добро допълнение, което не знам защо съм изпуснал. Опитвам се наистина да кажа, че сега не е момента да се отпускаме, защото теърва започват силните месеци и трябва да сме на линия за да жънем продажби.

Искам да продължавате да давате Вашите мнения тук. Все пак искам да знаят хората, че не съм някой перко без поддръжници. :lol:

След още няколко мнения пак ще се включа, пак обещавам да е силно. ;)
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Браво, Blinky! Точно така трябва да се разсъждава! А криза има само за мързеливите :)
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

И аз да взема да се включа щом е тръгнало:

Ще кажа за последният блог дето го направих, вложих всички вуду магии и СЕО тактики дето знаех и още на първата седмица избичи продажба за $124 ако не се лъжа беше(чак аз се учудих как стана).

Блога е към CB, под кого съм се записал обаче не знам, аз като се регнах едно време го нямаше в проверените програми. Спомням си че почаках доста, но късно ги добавихте пък ми беше интересно да им видя продуктите и те така. Надявам се да не ми се разсърдите, батета не е нарочно.

Да си продължа мисълта - "вуду магиите" подействаха и излязох за 49-50 ключови думи които бяха разпределени на 1 и 2 страница (някои и в 9-та глуха). За няколко доста добри ключови думи утрепах конкуренцията с блог с 5-6 поста(или аз съм станал много добър или конкуренцията не струва:lol: ).

Сега се занимавам с другите ми проекти и оффлайн бизнес, че малко съм го занемарил и го уморих. :(

Могат да се правят пари с афф. обаче е трудно, напоследък станаха много сайтовете и се увеличи конкуренцията. Куцо, кьораво и сакато взе да прави блогове и сайтове и трудно се пробива.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Кризата съществува само в главите на хората!
©Кирев(2009)
Ако веднъж кажат по новините "Кризата свърши", всичко ще се нормализира.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Много добре казано!
Темата си е за Stick :)
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Няма криза, аз по време на кризата забогатях - точно когато всеки започна да говори за криза сайта ми се изкачи за някои думички и започнах да избивам вложеното. Оттогава все нагоре върви.

Сега има една друга криза и тя е моментния ми мързел, ама тя ще отмине бързо ;)
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Имах един случай, в който един парнтьор на продукти бе попитан - "Защо не продава", а той каза, че било криза. Като след това следваше - "На теб това ли ти е оправданието, че си смотан?" :)

Важното е да си номер едно независимо кой какво обяснява. Било криза...ала бала...на баба ми килотите. Скапаните медии, които нон стоп разправят, че кризата това, кризата онова - свивала пазара. То на практика като кихнат и един срамен мускул се свива, ама после четирибуквието им работи отново нали? Колкото повече набиват нещо в хорските съзнания, толкова по-зле става.

Колкото повече се трудиш и вярваш, толкова повече резултати има в последствие....доказано е многократно това.

Искам да бъдем наясно, колкото повече това се набива в съзнанието на един предприемач, толкова и е предприемач. Просто е поредния тръгнал да прави нещо, което е чел некъде си. Тая работа е като онази, ако си мислиш, че няма да ти стане, то обикновено не става. Та и тази работа така. Причините не са важни, на лице е, че е просто негативно настроен.

Аз лично бих препоръчал да използвате кризата във Ваша полза, купувайте сайтове и линкове евтино...правете проекти докато другите си мислят, че е криза...те са склони да ви дадат отстъпки, заради обежденията си....просто използвайте я!!!
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Криза има и който го отрича е:

или далече от нещата
или щастливец че все още си взима заплатката
или както в случая млад сайт дето катери и почва да прави продажби
или пълен идиот малумник :)

Който е от одавна в бизнеса и знае как се продаваха нещата ще се съгласи.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Хубава надъхваща статия обаче за съжаление кризата в БГ едва сега навлиза в най тежката си част и само се моля дано да се окаже, че тази зима ще е най лошата а не следващата. Хубавото на кризата е че размества пластовете и понякога в такива времена малките рибки като нас стават я големи шарани я акули
Иначе Пример # 1 ми напомня досущ като Рокфелер и ябълките лъскал ги и ги продавал 3 години докато накрая не починала леляму и му оставила 20 мили
Поздрави
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Аз искам да добавя, че хората имат навика да си търсят оправдания за да мързелуват, сега е идеалния момент всеки да се оправдава за личните си неуспехи с кризата ! Аз лично не виждам криза в IT сферата, бих казала, че преди да дойде кризата нещата бяха по-зле!
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Аз искам да добавя, че хората имат навика да си търсят оправдания за да мързелуват, сега е идеалния момент всеки да се оправдава за личните си неуспехи с кризата ! Аз лично не виждам криза в IT сферата, бих казала, че преди да дойде кризата нещата бяха по-зле!
Много добре казано. Евалата. ;)


Кризата е оправдание да ни мързи повече. Нещата ще се оправят, просто кризата ни сдухва. Нема такива филми, продължаваш. Ще ме извинява женската част от форума (мъжете ще ме разберат), но тази работа като онази - не може да се виниш Пешо, че не ти става.

Също така не оставайте някой дриг да ви свърши работата, защото в този скапан живот никой няма да дойде и да ви каже: "Ето ти пари" и то ей така, без нищо. Няма такова животно. Това което печелиш е единствено плод на труда, който лично ти си вложил.

А пък нека някой ви обяснява, че след кризата ще се оправят нещата. Друг път. Тогава ще има други играчи на пазара и задържалите се от преди това и по време на кризата. Или казано с две думи на наш език - Ако го играеш нежен, няма да ти се получи.
 
От: Време е за събуждане и продажби!!!

Ефекта от масовия фалит на банки, последвал от масовите ипотечни кредити в щатите докара криза най вече на европа и азия.
Ако се обобщят нещата, крайният резултат е че едни големи пари се преляха от целия свят в щатите и трансформираха в жилища които не могат да бъдат изплатени.
Та извода е че ако бизнеса ви е насочен към щатите - криза няма.
Кризата е тука.:(
 

Горе