Blinky
Owner
Хеликоптер? Това ми идва прекалено социално вече.Предпочитам да има полиция, не ми пречи, но не съм я и забелязала. За Германия искам само да разкажа, за комшийката ни, възрастна жена, паднала по стълбите - за минути дойдоха две линейки и хеликоптер.
И на мен ми се наложи линейка преди време, дойдоха за 4 минути. В България може и да не дойде...Детските болници са на супер ниво, била съм с децата ми. И не ти трябват допълнително пари, за да си добре обслужен, всякакви изследвания. В стаята има легло и за детето и за майката. Обикновена държавна болница. В България за мен легло нямаше, шкаф за дрехи нямаше, а най- фрапантното и тоалетна и баня нямаше ... Та както казвате осигуровките и данъците, но те трябва да са според заплатите, е значи все пак възможностите не са много добри....

Иначе и тук идват. За 4 мин. не, но за до 10-15 мин. в зависимост къде си. Вече няколко случая знам за бързо отреагиране на 112. Няма такъв филм да не дойде. После стават големи драми, или ги бият или ги разнасят по новините. Но идва.
Не ти трябват и тук допълнителни пари, ако имаш добър договор и работодателя ти знае какво да ти предложи. Все повече фирми го предлагат вече. А за по-обикновения човек, може и да му трябват пари, но пък и не му смъкват всеки месец данък от 40%.
В повечето държавни болници е така както описваш. В частните не, както и в големите държавни. Не знам къде си била, но звучи като да не си във ВМА, Пирогов, Правителствена.